7 beste og effektive trådløse tilgangspunkter (WAP) for 2022

WAP-enheter har blitt nødvendige for mange bedrifter, institusjoner eller hjemmebrukere. Store problemer som dårlig Wi-Fi-dekning, langsom tilkobling, døde soner, svakt signal, etc., er økende bekymringer, og disse problemene elimineres ved å implementere WAP.

Hva er et WAP (trådløst tilgangspunkt)?

Et trådløst tilgangspunkt (WAP), også kalt et tilgangspunkt (AP), er en kompakt elektronisk enhet som lar andre Wi-Fi-enheter koble seg til et kablet eller trådløst nettverk.

WAP-enheter oppretter et Wi-Fi-nettverk innenfor et eksisterende kablet eller trådløst nettverk for å få plass til flere trådløse enheter. De utvider rekkevidden til en Wi-Fi-ruter for å gi bred trådløs dekning og overvinne dødpunkter, spesielt i større hjem, uteområder, leiligheter, kontorer og bygninger.

Det er enkelt å sette opp en WAP og la enhver Wi-Fi-aktivert datamaskin eller enhet være en del av et Wi-Fi-nettverk uten å bruke ledninger og kabler.

Den fysiske tilkoblingen til en WAP, ruter og Wi-Fi-enhet vises nedenfor. En WAP eller AP er koblet til ruteren via et kablet medium.

Bildekreditt: linksys.com

Hva er fordelene med å bruke et trådløst tilgangspunkt (WAP)?

WAP-enheter har blitt en nødvendighet for mange bedrifter, institusjoner eller hjemmebrukere på grunn av følgende fordeler.

 • Sterk signaldekning i hele bygningen (inne/ute)
 • Utvid enkelt rekkevidden til Wi-Fi-ruteren
 • Øk antallet potensielle brukere
 • Stort overføringsområde
 • Nyttig for å utvide den trådløse rekkevidden til et eksisterende nettverk
 • Fleksibel installasjon

I den følgende delen vil vi se på de bestselgende WAP-enhetene og deres ulike modeller og funksjoner.

Ubiquiti WAP

Ubiquiti er kjent for robust og allsidig levering av trådløse løsninger. Det er mange tilgangspunktmodeller (AP) som oppfyller behovene til små hjem til store bedrifter.

Dens Wi-Fi-basestasjon XG-modell støtter 1500 brukere, tilstrekkelig for et stadion eller en stor hall. Dens punkt-til-punkt-broløsning støtter multi-gigabit trådløs tilkobling mellom to steder opptil 500 meter fra hverandre, for eksempel kontorbygg eller IT-parker.

Hver modell er nøye designet for å møte de nøyaktige behovene til trådløs og forbedret ytelse basert på spesifikke tilkoblingsmiljøer.

En av dens unike er at alle trådløse enheter kan administreres og kontrolleres sentralt fra UniFi-kontrollerprogramvaren, kjører i NOC (Network Operations Center) eller skyen.

UniFi tilbyr tilgangspunktløsninger for alle nettverksstørrelser for å forbedre den trådløse opplevelsen, ekstern tilkobling og forenkle trafikkstyring.

De nyeste modellene, U6 Lite og U6 Long-Range WAP-enheter er basert på Wi-Fi 6-teknologi, som støtter 300 samtidige Wi-Fi-enheter, og OFDMA-teknologier (Multiple Access with Orthogonal Frequency Split). De sikrer overføring og mottak av store datamengder på tvers av flere enheter for å øke opp- og nedlastingshastigheten.

UniFi UAP-AC-PRO

Den støtter to frekvensbånd, 2,4 og 5 GHz, og 3×3 MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) teknologi. Disse funksjonene brukes til å støtte kritiske systemapplikasjoner og nettverk med høy tetthet.

  Hva er en smartskjerm, og bør du kjøpe en?

Den gir fem ganger raskere tilkobling og er designet for å fungere effektivt i innendørs og utendørs miljøer.

UAP AC Pro tilbyr Wi-Fi-tilkobling på opptil 122 meter og kan også kobles til en tredjeparts nettverkssvitsj for tilgang i bedriftsgrad.

Funksjoner

 • Værbestandig og allsidig design
 • Begrens tilgangen til sendetid for å øke kapasiteten og effektiviteten til Wi-Fi-enheter.
 • Optimaliserer automatisk tilkoblingshastigheten ved hjelp av båndstyringsteknologi
 • Enkel å administrere med UniFi Network webapp eller mobilapp.

Denne Gigabit AP er en enhet i bedriftskvalitet og er skalerbar nok til å gi høy tilgjengelighet og lav ventetid. Du kan fjernstyre UniFi-kontrolleren mens du er på banen.

Unifi UAP-AC-LR-US

Denne UniFi UAP-AC-LR-US Long Range tilgangspunktenheten brukes innendørs. Den støtter avstander på opptil 183 meter (600 fot) og tilkoblingshastighet på opptil 1317 Mbps. Den fungerer samtidig i to bånd, 2,4 GHz og 5 GHz, med hastigheter opp til henholdsvis 450 Mbit/s og 867 Mbit/s.

Dens unike antennedesign sikrer symmetrisk signalmottak og overføring mellom antenne og Wi-Fi-enheter.

Funksjoner

 • Innovativ antennedesign for å støtte enheter med høy effekt og langdistanse
 • Firmware kan oppdateres eksternt
 • Kan overvåkes og kontrolleres via UniFi Network Controller

Denne WAP-enheten er bygget på den nyeste 802.11ac Wi-Fi-teknologien og er designet for å bygge bro over lange avstander.

UniFi nanoHD

Den har en kompakt design i nanostørrelse og er bygget for å fungere på 802.11ac Wave 2 dual-band.

Den støtter over 200 samtidige brukere med en hastighet på over 2 Gbps. Den kan enkelt integreres og tilpasses hjemme-/kontorinnredningen din, da den kommer med valgfrie skall med fire forskjellige design.

Enheten er POE-kompatibel (Power over Internet) som gjør det mulig å installere den uten strømuttak, og fungerer kun på LAN-kabel.

Dens 4×4 Multi-User MIMO-funksjon på 5GHz-frekvens sikrer at enheter samtidig kommuniserer med fire Wi-Fi-aktiverte enheter. Enheten gir en hastighet på 1,733 Gbps på 5 GHz og 300 Mbps på 2,4 GHz.

Den kan enkelt tilpasses med UniFi Network Controller, som hjelper administratorer med å administrere og kontrollere den fra en enkelt sentralisert konsoll.

Følgende video vil gi en oversikt over Ubiquiti-tilgangspunkter.

NETGEAR WAP

NETGEAR er et multinasjonalt selskap med hovedkontor i California, USA, som produserer nettverksutstyr for forhandlere og bedrifter. Produktutvalget inkluderer WLAN-enheter, NAS, rutere, lagringsenheter og mer.

NETGEAR WAP-enheter leverer overlegen Wi-Fi-ytelse med den høyeste båndbredden. Andre nøkkelfunksjoner i WAP inkluderer fleksibel distribusjon, utmerket ytelse i miljøer med høy tetthet, og alle enheter er utstyrt med NETGEAR Insight-programvare.

NETGEAR Insight-programvaren brukes for enkel enhetsinstallasjon, enkel brukerovervåking og fjernkontroll av WAP og andre trådløse enheter på flere steder.

Her er noen av de bestselgende NETGEAR WAP-enhetene.

NETGEAR WAC104

Det er et av NETGEARs bestselgende skrivebordstilgangspunkter. WAC104 er en Wi-Fi 5-enhet som støtter dual bands (2,4 GHz og 5 GHz) og hastigheter på opptil 1,2 Gbps. Denne enheten gir et Wi-Fi-signal for 64 Wi-Fi-enheter og dekker et område på opptil 1000 sq ft.

Enheten er utstyrt med 4 Ethernet-porter med en hastighet på 1 Gbit/s for å gi spillenheter, skrivere, datamaskiner, lagringsenheter og mer høyhastighets direkte Internett.

Denne WAP-enheten har en av de høyeste WAP2 trådløse sikkerhetsprotokollene for å beskytte alle tilkoblede Wi-Fi-enheter.

  Hvordan få to telefoner til å ringe hverandre

Funksjoner

 • To eksterne antenner for et sterkere signal og større rekkevidde
 • Støtt Internet Protocol 6 versjon for å forbedre ytelsen
 • Den har 128 MB NAND-flashminne og 128 MB DDR3 RAM
 • Støtt trådløst distribusjonssystem for å koble til andre AP

Det er en svært funksjonell og rimelig enhet som anbefales for hjem og kontorer for å utvide Wi-Fi-dekningen og gi et sikkert trådløst nettverk.

NETGEAR WAX214

WAX214 er en Wi-Fi 6-enhet som støtter hastigheter på opptil 1,8 Gbps for raskere datanedlastinger, videostreaming, live-konferanser og andre båndbreddekrevende krav.

Det er veldig enkelt å installere uten noen spesiell kunnskap og har et enkelt brukergrensesnitt for å administrere enheten. Enheten er tilgjengelig i en liten størrelse som enkelt kan festes til tak eller vegg uten strømuttak, da den er POE-kompatibel.

Funksjoner

 • 4 SSID-er (Service Set Identifier) ​​for å lage et separat og sikkert Wi-Fi-nettverk
 • Fleksible installasjonsmuligheter for maksimal Wi-Fi-dekning
 • WAP3 sikkerhetsprotokoll
 • Støtter MU-MIMO-teknologi

Det er en rimelig WAP-enhet for små kontorer, butikker, konferanserom osv. Denne enheten støtter det høyeste nivået av autentiseringsprotokoll som sikrer sikker trådløs tilgang for Wi-Fi-enheter.

TP-LINK WAP

TP-LINK-tilgangspunkter er designet for å lage skalerbare høyhastighets trådløse nettverk og koble til flere Wi-Fi-aktiverte enheter samtidig.

TP-LINK AP er fullpakket med kraftige funksjoner som gjør den trådløse opplevelsen mer produktiv. Brukere kan få en bedre opplevelse av å laste ned, spille online spill, live streaming, etc.

Noen av de beste TP-LINK-tilgangspunktmodellene er omtalt nedenfor.

TP-Link EAP225

EAP225 Omada AC1200 Wireless Gigabit Outdoor Access Point er en av de nyeste og mest avanserte versjonene av tilgangspunktet. Den er designet for innendørs og utendørs bruk. Den fungerer med Wi-Fi 802.11ac Wave 2 og kommuniserer med flere enheter med 1200 Mbit/s samtidig.

For å beskytte mot ytre værpåvirkninger er enheten plassert i et værbestandig hus. Ved 2,4 GHz sender den et Wi-Fi-signal opp til 200m, og ved 5 GHz når signalet 300m.

Den er utstyrt med den nyeste Wi-Fi-teknologien, inkludert båndstyring, rettferdig lufttid og stråleforming.

Enheten er beskyttet av 6kv lyn, støvbeskyttelse og et vanntett kabinett.

Funksjoner

 • Omada SDN (Software Defined Network) kompatibilitet
 • Støtter 802.3af / på PoE og passiv PoE-strøm
 • Det kan administreres fra et sentralt skysystem
 • Selvgjenopprettingsteknologi for å rute data i tilfelle tapt forbindelse

EAP225 WAP er en enhet i bedriftsklassen som er egnet for miljøer med høy tetthet, siden den er utstyrt med MU-MIMO (flerbruker, flere innganger, flere utganger). MU-MIMO-teknologien gjør at den kan kommunisere med flere enheter samtidig. Siden enheten kan installeres utendørs, er den beskyttet mot ekstreme værforhold.

TP-Link CPE210

TP-Link CPE210 er spesielt utviklet for lang rekkevidde utendørs bruk. Den er utstyrt med et Qualcomm Atheros-brikkesett og en high gain-antenne og er plassert i et spesielt hus som tåler temperaturer fra -40 grader til +70 grader Celsius.

Denne enheten overfører Wi-Fi-signaler med en rekkevidde på opptil 5 km ved hjelp av en innebygd dobbelpolarisert antenne med høy forsterkning.

Den er utstyrt med TP-Links proprietære MAXtream TDMA-teknologi, som tilbyr kollisjonsfri signaloverføring og forbedret signalutgang.

Den er kompatibel med et pharos sentralisert kontrollsystem som brukes for ende-til-ende enhetskontroll, inkludert enhetsoppdagelse, statusovervåking, fastvareoppgraderinger og mer.

  10 beste Scrum-verktøy for en oppstart til mellomstor bedrift

Funksjoner

 • Enkelt å bruke nettbasert administrasjonssystem for mer spesifikk enhetskonfigurasjon
 • Justerbar antenneoverføringseffekt
 • Sterk ekstern beskyttelse – 6KV lyn og 15KV beskyttelse mot elektrostatisk utladning
 • Innebygd 9dBi 2×2 dobbeltpolarisert MIMO-retningsantenne

TP-Link CPE210 er en rimelig ekstern trådløs løsning. Den tilbyr profesjonell ytelse, har den nyeste designen og er ideell for punkt-til-punkt og punkt-til-multipunkt-applikasjoner.

Hvordan velge riktig WAP for dine personlige eller profesjonelle behov?

WAP-enhetene omtalt ovenfor er de bestselgende modellene til verdenskjente selskaper. Nå oppstår spørsmålet – hvilken er best for dine behov? Å velge riktig WAP er ikke så vanskelig som å velge en elektronisk enhet eller annen informasjonsteknologisk enhet.

Vurder følgende parametere når du velger WAP.

Dekning: Sonedekning er en av de mest kritiske parameterne å vurdere når du kjøper en WAP. Hvis du i det minste har en grov ide om hvor mye område et Wi-Fi-signal skal dekke, vil det hjelpe deg å velge riktig WAP. WAP-er med større dekning over lang avstander foretrekkes da de reduserer behovet for å legge til flere tilgangspunkter.

Hastighet: Faktisk er hastighet det viktigste for alle brukere. Vanligvis måles hastigheten til en WAP-enhet i megabit eller gigabit per sekund. Wi-Fi-protokollen som støttes av WAP-enheten bestemmer hastigheten på Wi-Fi-tilkoblingen. Tabellen nedenfor viser støttede Wi-Fi-protokoller og hastigheter.

Datakilde: intel.com

Kapasitet: Antallet Wi-Fi-enheter som støttes av en WAP-enhet bestemmer kapasiteten uten å påvirke ytelsen. Jo flere enheter som støttes, jo høyere er prisen på enheten. Så sjekk ut hvor mange enheter som må kobles til WAP, og velg deretter enheten din.

Nøkkelfunksjoner å se: Dual-band (2,4 GHz og 5 GHz), dekning, innendørs og utendørs dekning basert på dine behov, Power over Ethernet (PoE) – reduserer installasjonskostnadene og gir mulighet for å installere enheter hvor som helst, MU-MIMO-teknologi , etc.

Fjernadministrasjon: Hvis du vil installere flere WAP-enheter for å dekke et større område, kan du administrere og kontrollere enhetene enklere hvis du har programvare for WAP-administrasjon.

Sikkerhetsfunksjon: Trygg og sikker internettilgang er ikke en valgfri funksjon i disse dager, men faktisk er det en viktig funksjon som hver enhet bør ha. Faktorer som innholdsfiltrering, gjestetilgang, anti-spam, rollebasert tilgang, ondsinnet trusselblokkering og mer.

Konklusjon

Hvis du vil ha en stabil og uavbrutt trådløs tilkobling hjemme, på kontoret eller utendørs, må du installere et trådløst tilgangspunkt (WAP). Når du kjøper din WAP, bør du vurdere flere faktorer som beskrevet ovenfor.

Vi håper dette innlegget vil hjelpe deg å velge riktig og beste WAP.

Du kan også være interessert i de beste Wi-Fi mesh-systemene.

x