7 beste Raspberry Pi-bilsett for robotentusiaster

Hvem liker ikke å leke med kule dingser og enheter? Se for deg det faktum at du kan lage din egen robotbil ved ganske enkelt å følge visse instruksjoner. Når vi snakker om robotikk og DIY-prosjekter, har Raspberry Pi dukket opp som en gamechanger.

Så vi har samlet all informasjonen du trenger å vite om forskjellige Raspberry Pi-bilsett, som du kan bruke til å lage din egen robotbil og gå inn i en verden av robotikk, elektronikk og programmering.

Du trenger ikke å være en profesjonell koder eller en ekspert på teknologi. Som student eller bare en entusiast kan du enkelt lage en Raspberry Pi fjernstyrt bil.

Settene er utstyrt med alle nødvendige komponenter, inkludert et Raspberry Pi-kort, motorer, sensorer og et chassis, sammen med detaljerte instruksjoner for å veilede deg gjennom monteringsprosessen.

Vi har laget denne guiden som består av noen av de beste Raspberry Pi-bilsettene du kan kjøpe og utnytte dem best for nytelse og læring. Før det, la oss se på noen av årsakene til at de blir brukt til.

Bruk av Raspberry Pi-bilsett

Her er noen av måtene du kan bruke Raspberry Pi-bilsettene til:

Utdanning og læring

Raspberry Pi Kits kan være enkle å følge og lage mesterverk; men det er en stor kilde til utdanning og læring. Du kan lære mer om robotikk, elektronikk og programmering.

Hvis du er ute etter å kjøpe den til barnet ditt, kan dette hjelpe dem med å få praktisk erfaring med å bygge en bil fra bunnen av og lære å koble sammen forskjellige komponenter alene.

Underholde

Disse settene er ikke aldersbundne; hvem som helst kan nyte dem når du får tak i dem. Enten du er en tenåring, en voksen eller et lite barn, vil du lære sammen med veien og nyte det også.

Når bilen er laget, kan du bruke disse bilene til å konkurrere med hverandre, kjøre kappkjøring med bilene deres, eller rett og slett ha den som en suvenir på rommet ditt. På samme måte lar slike sett også entusiasten utforske sine interesser, eksperimentere med forskjellige konfigurasjoner og tilpasse bilen etter eget ønske.

  Microsoft Power BI Data Analyst Certification (PL-300): Slik får du det

Eksperimentering

En annen glimrende måte disse settene kan være nyttige på er å eksperimentere. Du kan legge til flere sensorer, kameraer og andre funksjoner for å teste ulike aspekter av teknologien før du legger den til hovedproduktet ditt. Dette gjør Raspberry Pi-bilsett til verdifulle verktøy for å teste og raffinere autonome kjørealgoritmer og -systemer.

SunFounder Pico Robot Car Kit

SunFounder Raspberry Pi bilsett er unikt. Den er drevet av Raspberry Pi som kommer med over 10 videokurs og flere leksjoner for å hjelpe deg med å sette opp denne bilen. Ikke bare kan du nyte å bygge dette fra bunnen av, men det er en enorm kilde til å lære programmering og koding.

Settet kommer med flere deler av maskinvare, for eksempel en Pico-robothatt, ultralydmoduler, hastighetssensorer, 8-bits WS2812 RGB-kort, et batteri og andre komponenter du trenger.

Du vil elske RBG-lyseffektmodusen for å gi den spesielle effekten når den er satt sammen.

Når du går videre, kan bilen brukes til flere formål, inkludert unngåelse av hindringer, linjefølge, RGB-stripe og fjernkontroll via en app som en vanlig bil. Det beste med dette er at batteriet er ladbart og kan vare i opptil 90 minutter.

Videre kommer den under en rimelig og budsjettvennlig kategori som du kommer i gang med, spesielt hvis du er student.

La oss utforske noen Raspberry Pi-bilsett.

XiaoR Geek Raspberry Pi AI Robot Kit

XiaoR Geek Raspberry Pi-robotsettet kommer fullpakket med funksjoner og flere aspekter du kan lære av. Dette er et avansert og premium bilsett som involverer avansert programmering. Det tjener til å være perfekt for eksperimentering og til og med for underholdning.

Nå kommer settet med Raspberry Pi 4B (4GB) hovedkort, XR-Lidar S1 lidar, HD-kamera, metallservo og flere komponenter. Disse kan høres kompliserte ut; men med hundrevis av omfattende programmeringsveiledninger tilgjengelig, kan du sette sammen alt innen en time.

Teknologien bak dette bilsettet er integrert med AI-funksjoner, noe som gjør det enkelt å få nøyaktige resultater for skanning, avstandsmåling, bygging av kart, sporing, automatisk kjøring, etc.

Den har eksepsjonell byggekvalitet og et avansert sett med funksjoner som til slutt gjør det litt til den høyere prisen, men verdt å bruke hver krone.

Adeept PiCar-Pro Robot Car Kit

Hvis du har lett etter et bilsett i mellomprisklassen, er det ingenting bedre enn dette for øyeblikket. Adeept PiCar Pro-settet passer for både tenåringer og voksne. Settet kommer med karosseri, firehjulsdrift, utvidelseskort og andre komponenter.

  Slik ser du alle blokkerte numre på iPhone

Som beskrevet har settet en 2-i-1 funksjon der du kan velge mellom en robotarm og lyspære og bygge hvilken som helst versjon du vil. Bilen har flere funksjoner som inkluderer sporing av objekter av en bestemt form eller farge, og med bruk av sensorer kan den unngå hindringer på veien.

For å styre roboten kan du bruke knappene på tastaturet, eller du kan gjøre det direkte på smarttelefonen. Den eneste ulempen her er at den ikke inkluderer Raspberry Pi, uten som du kanskje ikke kan sette sammen robotbilen.

Det beste med dette bilsettet, og min personlige favoritt, er at det gir sanntidsoverføringsvideo gjennom kameraene som er festet til det. Du kan nyte å spille med vennene dine eller eksperimentere med det.

Gewbot DIY Robot Model Kit

Hvis du ser etter et budsjettvennlig bilsett, har Gewbot det dekket for deg. Dette smarte tankrobotsettet er kompatibelt med RPi 3B/3B+/4 og kommer med en 4-DOF robotarm som enkelt kan gripe gjenstander på veien.

Du vil også få manuelle og riktige instruksjoner for å montere bilen og i prosessen lære å kode sammen med den. Bortsett fra dette, er Python-kode også lagt til settet med GUI-program som vil kjøre jevnt på ditt Windows- eller Linux-operativsystem.

Noen av funksjonene som denne bilen tilbyr inkluderer sporing av objektgjenkjenning, bevegelsesdeteksjon som er basert på OpenCV, linjesporing gjennom infrarød refleksjon, RGB-farger og sanntids videooverføring på enheter som datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner.

Alle komponentene her er programmerbare. Du kan også koble den til en annen Raspberry Pi/PC via terminal bare når begge er koblet til samme lokale nettverk.

Yahboom Robotic Starter Kit

Yahboom Raspberry Pi-settet er et profesjonelt DIY-sett ment for både tenåringer og voksne. Denne er kompatibel med Raspberry Pi 4 modul B og betjener grunnleggende funksjoner som objektdeteksjon, linjesporing, etc.

Imidlertid har dette bilsettet avanserte funksjoner integrert med AI-teknologi, noe som gjør hele opplevelsen mye mer underholdende. Noen av de ekstra funksjonene her er gestgjenkjenning, ansiktsgjenkjenning, farge og QR-kodegjenkjenning.

Ved å bruke denne robotbilen kan du sette HD-kameraet på prøve. Bare koble den til smarttelefonen din og ta den med deg til en strand. Den kraftige likestrømsmotoren og de velbygde knivene gjør det lettere for den å fungere.

Settet har alt av verktøy og maskinvare du trenger for å sette sammen bilen. Videre bruker robotbilen Python/C++ som sitt viktigste programmeringsspråk, som du kan lære gjennom nettbaserte opplæringsprogrammer fra Jupyter Lab.

  10 beste setningsforfatter for å forbedre skrivestilen din

SZDoit Smart Robot Tank Car

Hvis du er en ivrig entusiast og elsker å lære inn-out av robotikk, kan SZDoits robotbilsett være et stort springbrett. Gjennom hver av disse komponentene kan du lære det grunnleggende om robotikk, STM32, Arduino, Raspberry pi, lager, støtdemping og mye mer.

Settet inkluderer en kodermotor, plastskinner, metallramme, lagre, skruesett og andre deler som trengs for å sette sammen en fullt funksjonell robotbil. Selv om bruksanvisningen er inkludert i settet, er den ikke til mye nytte.

Når du går videre, kan plastbanen endres og gjøres kortere etter behov. Motoren kan også brukes til å måle hastighet og teste dem på samme måte mens bilen står i kø.

Med tanke på det totale budsjettet er den perfekt for en nybegynner. Hvis du ønsker å fjernstyre bilen, må du kanskje installere kontrolleren og programkoden som Arduino. Du kan lære alt om dette fra YouTube eller andre online veiledninger.

KEYESTUDIO 4WD PICO robotbil

Keyestudio 4WD Mecanum er basert på en Pico-mikrokontroller som er et høyeffekts lavkostkort med et fleksibelt grensesnitt. Brettet har flere komponenter loddet til seg, for eksempel en batteriholder, IR-mottaker, lysdioder og strømbryter.

Dette er et perfekt sett for tenåringer som ønsker å lære det grunnleggende. Videre, siden brettet har alle komponentene loddet til seg, blir ledningene mye enklere og enkelt å montere alle de andre delene til den.

Jeg elsket designet denne robotbilen har når den er satt sammen. Det ser funky ut og også sterkt bygget. Dessuten har brettet også hull for å legge til en bygning som vil få den til å se mer estetisk tiltalende ut.

Fremfor alt er dette settet et av de mest budsjettvennlige på markedet, noe som gjør det svært tilgjengelig for alle. Noen av funksjonene du finner her inkluderer ultralydfølging, linjesporing, IR-fjernkontroll, unngåelse av hindringer og mye mer.

Konklusjon

Her er alt du trenger å vite om de forskjellige Raspberry Pi-bilsettene. Disse settene gir en allsidig plattform for robotentusiaster på alle nivåer til å ta fatt på spennende prosjekter og utvide sin kunnskap innen elektronikk, programmering og automatisering.

I hele artikkelen lærte vi om de nybegynnervennlige settene designet for å introdusere det grunnleggende innen robotikk til avanserte sett med sofistikerte funksjoner; det er et sett for alle ferdighetsnivåer og interesser.

Etter uker med forskning er disse settene perfekte for å komme i gang med, og du kan også ta de mer avanserte alternativene for testing og eksperimentering. Mulighetene er uendelige når det kommer til teknologi.

Men hvis du er i tvil angående bilsettene, kan du gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Vi kommer tilbake til deg.

Deretter kan du også utforske Raspberry Pi vs. Arduino.