7 beste verktøy for overvåking og revisjon av serverkonfigurasjon

Å finne riktig servermaskinvarekonfigurasjon og kjøre den vellykket er bare halve kampen.

Etter det er det nødvendig å kontinuerlig overvåke konfigurasjons- og revisjonsloggene slik at alle tjenester, applikasjoner og tjenester fungerer som de skal, og at det ikke er noen overholdelsesproblemer.

Rettidig respons på feil og sikkerhetstrusler lar deg unngå betydelig produktivitet og økonomiske tap. Uten overvåking er det vanskelig å avgjøre umiddelbart om serveren er defekt eller om noen av tjenestene ikke fungerer som de skal.

Serverkonfigurasjonsovervåking samler inn og analyserer data om den nåværende konfigurasjonen av servere og serverressurser. For dette brukes spesialverktøy og tjenester, hvis funksjonalitet er noe forskjellig fra hverandre.

Noen programmer for Windows eller Linux er kun utviklet for å overvåke ledig minne og server-CPU-belastning, mens andre er egnet for avansert overvåking av bedrifts- og bedriftsservere.

Hvorfor trenger du overvåking av serverkonfigurasjon?

Hovedmålet med å overvåke serverkonfigurasjon er å overvåke eventuelle endringer i referanse- eller basiskonfigurasjonen til serveren, men ofte inkluderer det også overvåking av ytelse, minnebelegg og funksjonalitet i sanntid.

Det viktigste med konfigurasjonsovervåking er å oppdage eventuelle endringer i konfigurasjonen og korrelere dem til ytelsesmålinger. Dette hjelper med å oppdage problemer selv før brukere opplever dem. Hvis du for eksempel reduserer ledig plass på serverens SSD til et kritisk nivå, kan du ha tid til å løse problemet.

Anta at dette ikke gjøres i tide (noe som oftest skjer uten overvåkingsverktøy). I så fall kan nettjenesten, applikasjonen, nettstedet eller data lide: nettstedet, tjenesten og applikasjonene vil slutte å fungere for alle brukere, og data kan gå tapt. Det er utfordrende å estimere økonomiske tap i dette tilfellet – dette er ikke bare fylt med en strøm av brukere og kjøpere, men også med langsiktige tillits- og omdømmeproblemer.

  Topp 10 beste Kodi Mexico-tillegg

Serverkonfigurasjonsovervåking inkluderer analyse av følgende data:

 • Endringer i konfigurasjon
 • Serverlogger
 • Prosessorytelse
 • Hukommelse
 • Status for lagringsstasjoner koblet til serveren
 • Den generelle tilstanden til utstyret
 • Status for tildelte oppgaver
 • Trafikkflyt
 • Utetemperatur og kjølesystemstatus.

Basert på disse dataene kan du overvåke ledig og okkupert lagringsplass, utstyrsstatus (aktiv eller ikke), trafikkvolum, CPU-belastning, enhetstemperatur og ytelsen til individuelle lagringselementer (for eksempel et aktivt kjølesystem på bedriftsmodeller).

All informasjon analyseres og vises i sanntid. Verktøy og tjenester med et brukervennlig grensesnitt har en varslingsmodus, slik at systemadministrator umiddelbart vil legge merke til enhver feil.

Overvåking av servere utføres ved hjelp av spesialverktøy eller tjenester. Oftest brukes overvåkingstjenester for døgnkontinuerlig overvåking. Følgende er noen av de beste og kjente overvåkings- og revisjonsverktøyene for serverkonfigurasjon:

SolarWinds

SolarWinds» serverkonfigurasjonsmonitor er et verktøy som kan brukes til å oppdage eventuelle endringer i benchmark eller en grunnlinjekonfigurasjon på både Windows- og Linux-servere. Det lar deg ikke bare sammenligne forskjellige konfigurasjonsendringer i sanntid og også å oppdage hvem som gjør endringer og hvordan det påvirker serverytelsen. SolarWinds lar deg også overvåke servermaskinvare og applikasjoner.

ManageEngine

ManageEngines OpManager er et sanntids overvåkingsverktøy som lar deg overvåke over 2000+ ytelsesmålinger. Den lar deg også overvåke både ekte og virtuelle servere, inkludert VM-er og Hyper-V. OpManager gir deg også muligheten til å sette terskler på flere nivåer som kan brukes til å få et varsel hvis det er noen større endringer i serverkonfigurasjonen.

Netwrix

Netwrix er et nettverksrevisjonsverktøy som overvåker nettverket ditt og oppdager sikkerhetstrusler. Den lar deg redusere svakheter gjennom sin automatiserte risikovurdering. Netwrix gjør også samsvarsrevisjonen enklere ved å overvåke dataene dine og hvem som har tilgang til dem, og hvis det er noen kritiske problemer, mottar du sanntidsvarsler.

  En introduksjonsveiledning for å bli med og få tilgang til Metaverse [+7 Platforms]

Datadoghq

Datadoghq er en plattform med et bredt spekter av ulike verktøy for overvåking av servere inkludert infrastruktur og ytelsesovervåking. Den gir deg også loggadministrasjon og sensitive dataovervåkingsfunksjoner for å løse samsvarsproblemer.

Datadog har også en rekke sikkerhetsadministrasjonsalternativer og en feilsporingsfunksjon for å gi sanntidsvarsler om endringer som gjøres i nettverket eller sikkerhetsproblemer.

Opsview Monitor

Ospview-skjerm er en overvåkingsløsning som overvåker dine operativsystemer, nettverk, e-postservere, sky, VM-er, containere, databaser og applikasjoner. Den støtter plugins fra Nagios utveksling som gir deg ekstra overvåkingsmuligheter. Opsview kan enkelt integreres hvis du bruker et billett- og varslingssystem gjennom API-en.

Atera

Atera er en programvare for ekstern overvåking og administrasjon som lar deg overvåke nettverket i sanntid. Den lar deg kjøre umiddelbare nettverksskanninger og automatisere administrative og vedlikeholdsoppgaver. Altera lar deg administrere kontrakter og SLAer. Dessuten lar den deg også integrere QuickBooks, Xero og Freshbooks.

Chef.io

Kokk er en policybasert løsning for konfigurasjonsadministrasjon som lar deg definere konfigurasjoner og policyer som kode og automatisere drifteliminering. Chef automate kan brukes til å validere disse retningslinjene, og med Chef infra kan du enkelt håndheve dem.

Velge overvåkings- og revisjonsverktøy for serverkonfigurasjon

Når du velger verktøy og tjenester for overvåking eller revisjon av servere, er det viktig å vurdere flere faktorer. Her skal vi se på tre av de viktigste faktorene:

 • Den første er operativsystemet verktøyet er designet for. For eksempel kan noen verktøy bare kjøre på Windows Server 2016+, selv om de overvåker all maskinvare, inkludert Linux-servere.
 • Den andre valgfaktoren er tilgjengeligheten av et praktisk administrasjons- og kontrollgrensesnitt. Det er mye mer praktisk hvis overvåkingstjenesten har et varslingssystem og visuelt viser hvilket lagringselement som fungerer som det skal og hvilket som har en feil.
 • Den tredje faktoren er funksjonaliteten og antall overvåkede parametere. Noen tjenester kan suppleres med analyse- og loggovervåkingssystemer.
  Kan du få slettet IMVU-konto tilbake?

De fleste bedriftsovervåkingstjenester er kompatible med vanlige forretningsservere som Dell PowerEdge, HP ProLiant, IBM eServer xSeries, Dell PowerEdge Blade, HP BladeSystem, VMware vSphere og andre, men noen ganger er det rasjonelt å velge dem for en smalere spesialisering. For eksempel er noen løsninger mer egnet for overvåking av databaser, mens andre er mer egnet for konfigurasjonsovervåking i sanntid.

Siste ord

Det er et stort antall alternativer når det gjelder å velge en server eller verktøy som overvåker serverkonfigurasjon og revisjon. Det er viktig å vurdere dine krav som infrastruktur når du velger verktøyet. Dessuten er systemadministratorer ofte partiske om de verktøyene de tidligere har jobbet med. Så hvis du tenker på å bytte til et nytt verktøy, er det foretrukket å velge et verktøy med en grunn læringskurve.

x