7 Kraftige Node.js HTTP-Klienter: Guide for Utviklere

Utforsk noen av de mest brukte bibliotekene og klientverktøyene for HTTP-forespørsler i Node.js, som gir nettapplikasjoner, nettsteder og andre apper muligheten til å kommunisere data med andre servere.

Når du utvikler en nettapplikasjon som skal hente data fra, eller utføre oppgaver i samarbeid med tredjeparts eller interne servere – som for eksempel meldingsutveksling eller bestilling av varer – kreves det at appen din kan kommunisere med web-APIer. Dette oppnås ved å generere HTTP-forespørsler.

I stedet for å programmere en HTTP-forespørselsmodul fra grunnen av, benytter utviklere seg av et bredt utvalg av Node.js HTTP-forespørselsbiblioteker. Disse verktøyene er som regel tilgjengelige med åpen kildekode, noe som betyr at de er kostnadsfrie å bruke.

Bruken av Node.js HTTP-klienter og forespørselsbiblioteker er en moderne tilnærming til applikasjonsutvikling, og er noe de fleste utviklere lærer tidlig i karrieren. Hvis du er en nybegynner eller bare ønsker å lære mer om de mest populære HTTP-forespørselsbibliotekene for Node.js, har du kommet til rett sted. Fortsett å lese for å oppdage fascinerende verktøy for HTTP-forespørsler.

Hva er HTTP-forespørsler?

En klient, som ligger til grunn for en nett- eller mobilapplikasjon, sender HTTP-forespørsler til en spesifikk vert. Denne verten er som oftest tilgjengelig på en intern eller ekstern server. Klienten bruker ulike komponenter i URL-en, som verten, skjemaet, spørringsstrengen og banen, for å utføre HTTP-kallet til en bestemt vert på serveren.

En nett- eller mobilapp kan inneholde noen få, eller mange HTTP-forespørsler. Uansett funksjon, er det noen elementer som må være tilstede for å komponere en korrekt HTTP-forespørsel:

  • HTTP-forespørselslinjen.
  • HTTP-headerfelt, eller en serie av headere.
  • Eventuelt, en meldingstekst.

Forespørselslinje

Forespørselslinjen er det første elementet i en HTTP-forespørselsmelding. Den består av tre andre elementer: forespørselsmetoden, forespørselsstien og HTTP-versjonen.

En forespørselsmetode er typisk en kommando i ett ord til serveren. Vanlige forespørselsmetoder er for eksempel GET, HEAD, POST, PUT og CONNECT. Mellom metoden og HTTP-versjonen skal det være en sti eller plassering av ressursen på målserveren.

GET /applications/htp/cics/index.html HTTP/1.1

For å gi mottakeren viktig informasjon om forespørselen, må en header legges til. Den forteller mottakerserveren hva meldingen er, avsenderens informasjon og måten kommunikasjonen foregår på.

For eksempel, om appen din skal hente dokumenter som er oppdatert 11. januar 2022 klokken 10:00:00 GMT på engelsk og fransk, må følgende header benyttes:

Accept-Language: en, fr
If-Modified-Since: Tue, 11 Jan 2022 10:00:00 GMT

Meldingstekst

Tekstinnholdet i en HTTP-melding er meldingskroppen. Det er ikke obligatorisk for alle forespørselsmetoder. Du trenger for eksempel ikke å inkludere en meldingstekst hvis du utfører en HTTP-forespørsel ved hjelp av GET-metoden.

Hvis du derimot bruker POST-metoden for å sende data til en server via en HTTP-forespørsel, må du inkludere en melding som beskriver instruksjonene for dataoverføringen.

Hva er HTTP-forespørsler i Node?

I sanntids- og webapplikasjoner, der programmet ditt må kommunisere med eksterne eller interne servere og hente data til en klientapplikasjon, er HTTP-forespørsler i Node.js essensielt. I denne sammenhengen fungerer klientapplikasjonen og serveren som to separate datamaskiner.

HTTP-forespørselen fra serversidemiljøet Node.js er den første kommunikasjonsutvekslingen av data mellom disse to datamaskinene. Målserveren behandler denne forespørselen og sender et nytt sett med datapakker tilbake, som vi kaller et svar.

Utviklere benytter Node.js flittig for oppgaver som chatterom, innhenting av skjemadata, nettleserspill, API på en objektdatabase, datastrømming og inndata i kø. I alle disse bruksområdene spiller HTTP-forespørsler i Node en viktig rolle.

Behov for Node.js HTTP-klient- og forespørselsbiblioteker

Et HTTP-forespørselsbibliotek for Node.js gir et forenklet og intuitivt grensesnitt for å lage HTTP-anrop. Slike biblioteker eller moduler gjør HTTP-forespørselsbaserte oppgaver virkelig enkle. Ved å bruke slike verktøy unngår man mye kode, og det resulterer i mer effektive apper.

Du sparer også tid ved å unngå å bygge en komplett Node.js HTTP-forespørselsmodul fra bunnen av. I tillegg unngår du utgifter til å leie inn en ekstern utvikler til å gjøre denne oppgaven.

Du kan velge et passende HTTP-forespørselsbibliotek for Node.js for ditt applikasjonsutviklingsprosjekt, og la biblioteket håndtere alle HTTP-kallene appen din skal utføre.

Alle disse åpen kildekode- eller betalte bibliotekene kommer med et definert rammeverk for å lage HTTP-forespørsler. Dette rammeverket er basert på Javas innebygde HTTP-klasser. I tillegg bruker disse bibliotekene Simple Logging Facade for Java, SLF4J, som den eneste eksterne avhengigheten. Derfor blir den resulterende kodebasen for biblioteket veldig lett.

Hvordan fungerer Node.js HTTP-forespørsel?

Du kan sammenligne HTTP-forespørsler med datamaskinens nettleser, som kobler til en ekstern server, for eksempel en applikasjon for studier.

Når du klikker på registreringslenken, ber nettleseren om data fra serveren. Når du fyller ut skjemaet, sender nettleseren data til serveren og ber den om å lagre dem.

For å få HTTP-forespørsler til å fungere, benytter programmerere forskjellige forespørselsmetoder som nevnt nedenfor:

GET

GET-metoden er den mest brukte for API-kall og andre HTTPS-forespørsler der dataendringer ikke er nødvendig. Den etablerer i hovedsak den innledende forbindelsen med serveren og gir klientapplikasjonen mulighet til å be om data fra serveren.

SLETT

Når ressurser skal fjernes fra en ekstern server, utfører Node.js runtime et HTTP-kall basert på DELETE-metoden.

POST

POST-metodebaserte HTTP-forespørsler brukes når en nett- eller mobilapplikasjon trenger en ekstern server for å lagre data fra klientapplikasjonen.

PUT

Tenk deg å oppdatere kontoinformasjonen din i en app for sosiale medier. Det innebærer at du oppdaterer data på serveren. I slike tilfeller utfører systemet HTTP-forespørsler ved hjelp av PUT-metoden.

ALTERNATIV

En ekstern server støtter kanskje ikke alle de samme datakommunikasjonsmetodene som nettapplikasjonen din kan. Derfor må appen sende en OPTIONS-metodebasert HTTP-forespørsel for å forstå serverens kommunikasjonsmetoder.

HODE

Et HTTP-anropsbibliotek vil utføre en HEAD-forespørsel dersom de overførte dataene er store, og meldingsteksten i svardataene ønskes unngått.

SPOR

TRACE-metoden for HTTP-forespørsler hjelper klientapplikasjonen med å logge kommunikasjonsruten med serveren.

Så langt har du gått gjennom det grunnleggende, behovene og arbeidsmåten til Node.js HTTP-forespørselsbiblioteker. Det neste på agendaen er å utforske ulike HTTP-klienter og be om biblioteker i Node.js som gjør utviklingen av programvare, apper og nettsteder mer tilgjengelig.

Her er noen verktøy du bør sjekke ut om du er interessert i HTTP-forespørsler:

Axios

Axios er et populært og lett JavaScript Node.js HTTP-forespørselsbibliotek basert på løfter (Promises). HTTP-klienten støtter moderne nettlesere og Node.js-nettapplikasjoner. I tillegg til Google Chrome og Mozilla, er den svært kompatibel med Internet Explorer 8 og nyere versjoner av Microsoft-baserte nettlesere.

Du bør vurdere å bruke Axios i stedet for Node.js sine innebygde standardbiblioteker for HTTP eller HTTPS for API-kall på grunn av følgende funksjoner:

  • Axios er det beste biblioteket for å avbryte forespørselsoppgaver.
  • Det er kompatibelt med både eldre og moderne nettlesere.
  • Du får CSRF-beskyttelse.
  • Du kan angi en tidsavbrudd for svar.
  • Det tilbyr automatiske JSON-datatransformasjoner.
  • Du kan opprette en opplastingsfremdriftsvisning.
  • Axios er kompatibel med Promise API.

Biblioteket er gratis tilgjengelig på GitHub, og kommer med en MIT-lisens. Derfor er det begrenset med restriksjoner for gjenbruk av kode.

GOT

GOT er et kraftfullt og brukervennlig HTTP-forespørselsbibliotek for Node.js. I skrivende stund benytter over 8000 pakker og over 4 millioner rapporter GOT for HTTP-kall i Node.js.

I tillegg står over ti utviklere bak prosjektet for å opprettholde biblioteket aktivt, slik at appene dine kan være stabile og fungere problemfritt for kundene.

Selv om biblioteket kommer med en åpen kildekode MIT-lisens, har flere store virksomheter og varemerker valgt å bruke dette biblioteket for å lage HTTP-forespørsler. Eksempler inkluderer Segment, Antora, GetVoIP, Exoframe, Natural Cycles, og Microlink.

Superagent

SuperAgent er nok et foretrukket HTTP-forespørselsbibliotek blant utviklere, siden det er en progressiv ajax-API. Det er også lett og gjør ikke den endelige kodebasen til en webapplikasjon kompleks eller tung. Det er utviklet for å tilby lesbarhet og fleksibilitet når du sender HTTP-forespørsler.

Viktige bibliotekfunksjoner er:

  • Tidsavbruddsalternativ for å avbryte forespørsler når målserveren aldri svarer og henger seg opp.
  • Du kan aktivere autentisering for ekstra sikkerhet ved å bruke .auth()-metoden.
  • Denne Node.js HTTP-forespørselsklienten tilbyr rørdata fra og til forespørselen.

Hvis du har prøvd mange HTTP-forespørselsklienter for Node.js og synes de er for komplekse, kan du prøve Superagent. Det har en mild læringskurve sammenlignet med konkurrentene.

Node-henting

Nok et populært HTTP-forespørselsbibliotek for Node.js som lastes ned hyppig på npm er Node Fetch. I skrivende stund har biblioteket allerede over 36 millioner nedlastinger per uke.

Viktige funksjoner i denne Node.js HTTP-forespørselsklienten er:

  • Konsekvent ytelse ved bruk av window.fetch API.
  • Biblioteket gjør bevisste valg når det følger strømspesifikasjoner og standardimplementeringer for WhatWG-henting.
  • Det bruker et innebygd løftebibliotek, men du kan bytte det ut med et annet du foretrekker.
  • Leveres med native Node-strømmer for både svarkroppen og forespørselsdelen.
  • Det kan dekode innholdskodinger som deflate eller gzip på korrekt vis.

I likhet med konkurrentene kommer det med en MIT-lisens for gratis bruk i kommersielle apper og webapplikasjoner.

KY Delightful HTTP-forespørsler

KY bruker nettleserens hente-API for å fungere som en HTTP-forespørselsklient. Det er elegant og lite, og er fullstendig utviklet ved hjelp av JavaScript. Det passer for Deno runtime og ulike moderne nettlesere. En av de store fordelene er at det ikke bruker noen avhengigheter, og derfor er lett.

Hvis du har brukt appetch tidligere og ønsker noe moderne, bør du prøve KY. Det tilbyr mange fordeler, som et enklere API, mislykkede forespørsler på nytt, støtte for tidsavbrudd, JSON-alternativ, URL-prefiksalternativ og mye mer.

Nål

Needle er en strømbar og smidig HTTP-forespørselsklient for Node.js. Kodebasen inkluderer bare to avhengigheter, og den regnes som et lett bibliotek. Noen bemerkelsesverdige funksjoner er:

  • HTTPS/HTTP-forespørsler med de vanlige metodene.
  • Det støtter alle de native TLS-alternativene til Node, som rejectUnauthorized, ciphers og secureProtocol.

Det er et åpen kildekode-bibliotek og leveres med den kjente MIT-lisensen.

Undici

Undici er et italiensk ord som betyr elleve. Det er en HTTP/1.1-klient for HTTP-anrop for de runtime-baserte nettapplikasjonene fra Node.js. Modulen er tilgjengelig under MIT-lisensen for åpen kildekode-verktøy.

I skrivende stund har npm registrert over 2 millioner ukentlige nedlastinger. Det er populært blant utviklerne siden det er en komplett HTTP-forespørselsklient, og ikke bruker noen tredjepartsavhengigheter.

Siste ord

Nå har du utforsket noen kraftige og populære Node.js HTTP-klient- og forespørselsbiblioteker. Alle de ovennevnte Node.js HTTP-forespørselsbibliotekene og klientverktøyene har både standard og unike funksjoner. Disse unike funksjonene vil være avgjørende for hvilket verktøy du bør velge.

Du må gjøre litt forarbeid før du velger en HTTP-forespørselsklient og et bibliotek. Ellers kan du støte på feil, problemer og ulemper midt i prosjektet.

For eksempel vil teknologistabelen til utviklingsprosjektet ditt gi deg noen hint om hvilken API du bør velge. En annen viktig vurdering er antallet HTTP-anrop appen eller nettstedet ditt vil foreta. I tillegg er hyppigheten av HTTP-forespørslene også en avgjørende faktor.

Sist, men ikke minst, hvis du ønsker at det ferdige prosjektet skal være lett eller tungt, er det viktig å velge riktig HTTP-forespørsels-API i begynnelsen av prosjektet.

Du er kanskje også interessert i de beste Node.js-buntings- og byggeverktøyene og Node.js-overvåkingsverktøyene.