tipsbilk.net

7 Kraftig PCB-designprogramvare for å designe elektronikk

Å bruke Printed Circuit Board (PCB) designprogramvare er en utmerket måte å lage design av høy kvalitet effektivt uten feil.

Uten programvaren kan elektroniske ingeniører og designere møte mange vanskeligheter med å designe alt fra bunnen av, sette det sammen og vente på designgodkjenninger.

I motsetning til manuelle metoder som bruker mye tid, krefter og ressurser, vil PCB-programvare effektivisere arbeidet ditt og øke produktiviteten. Du trenger heller ikke frykte risikoen for feil som dreper tid og forsinker produksjonen. I stedet kan du bruke PCB-programvare til å designe med hastighet og nøyaktighet.

Så når du vil bruke PCB-designprogramvare, er mange av dem tilgjengelige på markedet, noe som gjør det vanskelig å velge hva som passer best for dine behov.

Ikke bekymre deg; vi har skissert noen av de beste PCB-programvarene på markedet for deg.

Ta en titt!

Hva er PCB?

Printed Circuit Boards (PCB) er laminerte sandwichstrukturer som består av isolerende og ledende lag. Det er egentlig et kort som kobler sammen forskjellige elektriske komponenter og skaper en elektrisk krets for å drive den elektroniske enheten din.

PCB brukes i nesten alle elektroniske dingser, og danner byggesteinene deres. De brukes til to hovedfunksjoner:

 • Å sette sammen elektroniske komponenter på sine valgte steder på ytre lag gjennom lodding
 • For å muliggjøre elektroniske forbindelser mellom komponentterminaler

Ledende lag er utformet ved hjelp av ledere for å gi elektriske forbindelser. En annen prosess er implementert for å legge til vias, som er elektriske forbindelser mellom forskjellige kobberlag.

PCB støtter ulike elektroniske komponenter mekanisk ved hjelp av ledende puter designet på en slik måte at de kan akseptere komponentterminalene og koble dem elektrisk ved hjelp av plan, spor og andre funksjoner.

Hva er PCB Design Software?

Printed Circuit Board (PCB) design refererer til å designe PCB-komponenter, sette dem sammen og ruting for å etablere elektriske forbindelser på et kretskort for å drive de elektroniske kretsene. Og programvaren som kan hjelpe deg med dette kan kalles PCB-designprogramvare.

Noen funksjoner i PCB-programvaren er:

 • Skjematisk editor for å hjelpe deg med å sette sammen og redigere elektriske objekter, komponenter, grafiske objekter, etc., på skjematiske sider
 • 3D-visualisering og 2D-skjemaer av et trykt kretskort for å se hvordan designet ditt ser ut og hjelpe deg med å identifisere feilene dine og enkelt redigere komponentene
 • Autoruting for å koble forskjellige punkter automatisk på et PCB for å muliggjøre elektrisk tilkobling
 • Kontroll av designregeler ved hjelp av ulike verktøy for å identifisere designfeil og brudd (basert på retningslinjer for industri eller bedrift) som kan oppstå problemer i form av strøm, signaler, EMC, etc.
 • Samarbeidsfunksjoner hjelper forskjellige designere med å jobbe med et design i sanntid, gjøre endringer, legge til kommentarer, gi tilbakemelding osv.

Utforming av et PCB innebærer ulike trinn:

 • Komponentplassering: Du kan begynne å designe et PCB ved å konvertere det skjematiske PCM-diagrammet ditt til et håndgripelig kretskort. Du må bruke dine problemløsningsferdigheter for å sette sammen komponentene på de riktige stedene.
 • Ruting: Dette er prosessen der du skal etablere en elektrisk forbindelse mellom ulike komponenter på PCB-oppsettet ditt. Ruting for hvert kretskort er unikt; derfor vil du finne kretskort som er forskjellige fra hverandre.
 • Integrasjon: På dette tidspunktet må du integrere ECAD- og MCAD-programvare som Eagle, Fusion 360 osv. Det vil hjelpe deg med å dele designet ditt med maskiningeniørene dine, som vil vurdere om det passer til den fysiske layouten eller ikke.

Hvorfor trenger du PCB Design Software?

Et PCBs mekaniske struktur kan inneholde komplekse deler. Derfor hjelper PCB-designprogramvaren deg med å gjøre denne PCB-designprosessen enklere, raskere, kostnadseffektiv og effektiv.

  Er The Forest på Xbox One?

La oss se på fordelene med PCB-designprogramvare i detalj.

Sparer tid

Å designe alt fra bunnen av tar mye tid og krefter, da du må tenke på design, montering og elektriske tilkoblinger fra begynnelsen.

Men hvis du bruker PCB-designprogramvare, kan du gjøre denne prosessen raskere ved å velge ferdiglagde design som følger med programvaren. Du får mange alternativer å velge mellom som passer best for dine designkrav. Dette vil spare betydelig tid i utformingen, og dermed kan du også fremskynde produktleveringen.

Enkel prosess

Ved å bruke spesialbygd programvare for å designe kretskortet ditt hjelper designere med å produsere et design av høy kvalitet på en enkel måte. De kan utnytte ulike funksjoner fra programvaren i designene sine i stedet for å gjøre alt manuelt. Det reduserer deres problemer og frigjør tid til å investere i annet innovativt arbeid.

Enkel å teste designytelse

Å lage et PCB-design er ikke slutten på veien for designere. Designet deres vil gå gjennom testfasen, hvor ingeniører vil verifisere ytelsen og gjennomførbarheten til PCB-designene. Og manuell testing av PCB-design er en problemfri, arbeidskrevende og tidkrevende prosess. Det kan også innebære unøyaktigheter som kan resultere i alvorlige designfeil og forringet sluttproduktkvalitet.

Imidlertid vil bruk av PCB-designprogramvare gjøre det enkelt for deg å teste designens ytelse, styrke og gjennomførbarhet virtuelt i et miljø. Det vil hjelpe deg raskt å oppdage problemer og feil i designene dine med bedre nøyaktighet. Som et resultat kan du forbedre designet for å produsere et høykvalitetsprodukt ut av ditt solide design.

Bedre synlighet

Manuelle metoder kan være utilstrekkelige for å gi bredere detaljer om PCB-designet ditt. Dette kan føre til at du går glipp av noe eller legger igjen noen feil. Men hvis du bruker PCB-programvare, får du fantastiske funksjoner som 3D-visualisering for å sjekke designet fra alle vinkler. Det vil gi deg en helhetlig oversikt over hver finere detalj i designet ditt, noe som gjør det enkelt å oppdage feil.

Kostnadseffektiv

Å lage et PCB-design, sette sammen delene, etablere elektriske tilkoblinger, teste designet og produsere et produkt manuelt kan ta betydelige behandlingstider. Alle disse prosessene krever tid og arbeidskraft, maskiner, kraft og penger. Og hvis du skal gjøre endringer i designet, øker de totale utgiftene enda mer.

PCB-designprogramvare er en kostnadseffektiv tilnærming som lar deg utføre alle prosessene på raske behandlingstider samtidig som du sparer ressurser og penger. Det er også enkelt å gjøre endringer raskt i programvaren og endre designet når som helst.

Applikasjoner av PCB-designprogramvare

PCB-designprogramvare hjelper deg med å forbedre designoppsettet ditt, inkludert sporingsruting, komponentjustering, regelkontroll osv. Disse egenskapene hjelper deg med å forbedre PCB-designets kvalitet og resulterer i høykvalitets kretskortproduksjon (PCB).

PCB-designprogramvare brukes av elektroniske ingeniører fra et selskap, frilansingeniører, ingeniørgründere og elektroniske hobbyister for forskjellige bruksområder. Noen av applikasjonene til PCB-designprogramvare er:

 • 3D-komponentvisualisering: Du kan bruke PCB-designprogramvare for å fange opp defekte komponenter som forstyrrer den elektriske kretsen din. Dette er kanskje ikke mulig med 2D-programvare. Ved å oppdage problemene og fikse dem i de tidlige stadiene, kan du forhindre at designet går inn i produksjonsrørledningen eller unødvendig sløsing med tid og ressurser.
 • Lagstrukturvisualisering: Du kan bruke PCB-designprogramvare for å visualisere PCB-designets lagstruktur. Det hjelper deg å lage et enkelt-, dobbelt- eller flerspillers kretskort basert på dine behov.

La oss nå diskutere noen viktige PCB Design-programvare tilgjengelig på markedet.

Altium designer

Få den kraftigste PCB-designprogramvaren – Altium designer – som er moderne og enkel å bruke. Designmiljøet lar ingeniører se hvert aspekt av designprosessen, fra ideer og idédugnad til PCB-layout, dokumentasjon og produksjon.

Ingeniører vil finne det interessant å jobbe med designverktøyene og levere produkter av bedre kvalitet fra det samme intuitive miljøet. Du kan lage en sammenhengende og enkelt modell som kan fungere som en sentral modell for å manipulere dataene dine i modellen (layout, skjematisk, simulering).

Altium Designer integreres med andre ECAD/MCAD, som SOLIDWORKS, Autodesk Inventor, Autodesk Fusion 360 og PTC Creo Parametric. Det er en skybasert plattform som forener MCAD, teamarbeid, dataadministrasjon og PCB-design.

  Hvordan vikle tekst rundt bilder i Google Dokumenter

Samarbeid med folk i sanntid om designet ditt når du vil, uavhengig av hvor du befinner deg, for å motta tilbakemeldinger eller kommentarer og jobbe med problemene umiddelbart. Du kan lagre alle viktige filer på et sentralisert sted for å unngå feilkommunikasjon mellom team og fremme vellykket produksjon.

Videre kan du jobbe i naturlig 3D PCB-design ved å samhandle med mekaniske designere i 3D og fotorealistiske miljøer. Programvaren vil gjøre det enkelt å jobbe med det mekaniske teamet ved å samarbeide med MCAD-programvare. Det vil også få deg til å glemme å bytte filer fra en programvare til en annen ettersom du får alt på ett enkelt verktøy.

Ta en gratis prøveversjon for å teste funksjonene du gjerne vil ha i designprogramvaren. Du kan velge mellom årsbaserte og ubestemte abonnementsperioder.

Fusion 360

Fusion 360 inneholder engineering, design, produksjon og elektronikk i en enkelt plattform. Det er en skybasert plattform hvor du kan utføre PCB-design, CAD, CAE, CAM og 3D-modellering. Den gir deg produktene eller verktøyene du ønsker for å sikre funksjon, passform, form og hovedsakelig estetikk.

Etter PCB-design, sjekk designeffekten din ved å sikre produksjonsdyktighet med de generative designverktøyene og simuleringen. Rediger modellbeslagene og eksisterende funksjoner med det integrerte CAD- og CAM-programvareverktøyet. Du kan føle fleksibiliteten til programvaren når du bruker den, noe som lar deg produsere kvalitetsprodukter uten problemer.

Unngå bruk av manuelle elektroniske arbeidsflyter og utveksling av filformater; du har Fusion 360 å jobbe med slik at du aldri sliter hardere for å få det komplette feilfrie produktet. PCB-designen med alle funksjoner, skjematisk registrering og mekanisk CAD gir deg de nødvendige verktøyene for å produsere pålitelige design. Du kan også sjekke produktytelsen med simuleringsprogramvaren og teste designene dine før produksjon.

Fusion 360 tilbyr deg litt CAD-klar geometri slik at du ikke trenger å designe fra bunnen av. Du kan begynne å generere geometri ved å gi inndata som parametere, materialer, produksjonsmetoder og kostnadsbegrensninger. Ikke la dine tidssoner, anmeldelser og steder forlenge produksjonsprosessen. Se i stedet alle designene og dataene i én enkelt databehandlingsprogramvare.

De har tre prisalternativer fra en månedlig plan på $42 til en treårsplan på $987. Last ned gratis prøveversjon som bedriftseier eller student.

Siemens PCBflow

Reduser designgjentakelser med Siemens PCBflow sikkert sky PCB DFM-verktøy basert på produsentens begrensninger. Det gir deg automatisert online DFM med ekte data og detaljerte feilrapporter for å forstå mer og jobbe smartere. Du får også fleksibiliteten til å kjøre flere DFM gjennom hele prosessen uten å vente på en produsent.

PCBflow er drevet av Valor NPI. Enten du er en startup eller en bedrift, er DFM tilgjengelig for alle. Den er designet for å spare ressurser og tid på å levere høykvalitetsprodukter. Med hyppige DFM-analyser kan du spare timer og få sluttproduktet i tide uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Registrer deg nå for å ta en prøvetur. Hvis du liker programvaren, velg en abonnementsplan som passer best til dine designbehov.

DipTrace

DipTrace gir et intuitivt grensesnitt slik at du kan fokusere på prosjektene som skal fullføres innenfor den angitte tidsrammen. Denne PCB-designprogramvaren gir ønskelige funksjoner, for eksempel differensiell ruting, hierarkiske skjemaer, ODB++-kompatibilitet, STEP 3D og dybderegler med DRC-sjekk.

Utveksle data enkelt med Altium, OrCAD, produksjonsverktøy, 2D/3D CAD-er, PADS og Eagle. Den har brede import- og eksportmuligheter slik at du enkelt kan konvertere skjemaet til PCB og tilbake til det samme. I tillegg kan du ta med deg designegenskapene dine med den formbaserte ruteren og manuell ruting.

Du vil få høyhastighetssignaler, 3D-forhåndsvisning, Gerber, STEP-eksport og mer i PCB-layout. Lag og importer komponenter fra DipTraces bibliotek, som også gir klare til bruk maler, IPC-7351 mønstergenerator og redigeringsverktøy. Biblioteket inneholder også 1 60 000 pakkede komponenter og over 10 millioner deler.

  Overvåking av nettverksbåndbredde er enkelt med disse 6 verktøyene

DipTrace lar deg gjennomgå designet ditt når som helst under utviklingsprosessen. Den tilbyr også verktøy for generering av 3D-modeller og mer enn 11000 pakkemodeller.

Start med en fullverdig 30-dagers gratis prøveversjon, som nå er tilgjengelig i Windows 32, Windows 64 og macOS. Hvis du liker det, få det betalte abonnementet til $75 for 300 pinner og to signallag.

Ultiboard

Ultiboard er PCB-designprogramvaren som tilbyr effektiv designruting og layout med et tilpassbart miljø. Den trykte kretskortdesignen integreres med Multisim for å kjøre PCB-prototypeutvikling. Du kan bruke de fleksible verktøyene til å designe og manuell presisjon for å definere kritiske tavleelementer.

Den automatiserte funksjonaliteten til Ultiboard hjelper deg med å fullføre hele designet raskt. Dens avanserte designveivisere, verktøykasse og regnearkvisning lar deg administrere, definere og kontrollere ethvert bordoppsett på en enkel måte. I tillegg hjelper forover-bakover-kommentarer deg med bedre iterasjonsstyring.

Du kan eksportere bransjestandardfiler som DXF og Gerber for å fullføre designflyten (skjematisk til layout). I tillegg tilbyr Ultiboard mange elektroniske løsninger slik at du aldri blir etterlatt når du designer og produserer dine elektroniske komponenter.

Velg programvareutgaven for å definere lisensperioden, varigheten og leveringsmetoden, og kjøp abonnementet. Den støtter det engelske språket og Windows-operativsystemet.

OrCAD

Få en omfattende PCB-designløsning med OrCAD PCB Designer som gir ruteteknologi og en avansert plattform. Den inneholder teknologier som bibliotekarverktøy, signalintegritet, autoruting, begrensningsbehandling, skjematisk fangst, PCB-redigering, ruting og kretssimulering med blandede signaler.

Maksimer produktiviteten med OrCADs intelligente, interaktive og automatiske redigeringsredigering samt plasseringsmuligheter. I tillegg kan du få fart på designprosessen for å maksimere produksjonen med den tette applikasjonsintegrasjonen og omfattende funksjonene som sikrer dataintegritet.

Bruk dessuten begrensningsadministrasjon for å sikre at designet ditt oppfyller visse krav basert på region, par, lengderegler osv. Du kan også lage en bro mellom MCAD- og ECAD-flyter for å få et perfekt designmiljø i henhold til dine behov med støtte for STEP, IDX og IPC-2581. Dessuten kan du enkelt analysere designene dine med analoge, begrensede designflyter, blandet signal og integrert SI for å nå dine mål.

Få tilgang til den komplette versjonen av utgivelsen gratis, inkludert OrCAD Capture CIS, OrCAD PSpice Designer, OrCAD Sigrity ERC, OrCAD PCB Designer Professional og mer.

KiCAD EDA

KiCAD EDA er en åpen kildekode og plattform for automatisering av elektronikkdesign på tvers av plattformer. Den skjematiske editoren til KiCAD støtter grunnleggende skjematisk så vel som kompleks design. Det vil hjelpe deg med å lage dine egne symboler eller velge blant tusenvis av tilgjengelige alternativer i det offisielle biblioteket.

Når du har fullført designet, verifiser med elektrisk regelkontroll og integrert SPICE-simulator. PCB-editoren er enkel nok til å gjøre utformingen enkel selv om du er ny på programvaren. I tillegg er den kraftig for komplekse design.

Den forbedrede visualiseringen, valgverktøyene og den interaktive ruteren gjør layoutoppgavene dine enklere. Dens 3D Viewer lar deg også sjekke riktig mekanisk passform og lar deg forhåndsvise det endelige produktet.

Videre har KiCad EDA en innebygd raytracer sammen med tilpassbare lysalternativer slik at du kan lage ekte bilder og dele dem med dine kolleger eller team for å vise arbeidet ditt. Denne programvaren støtter også forskjellige operativsystemer, for eksempel Ubuntu, macOS, Windows, Debian, Arch Linux, FreeBSD, Fedora, etc.

Last ned gratisversjonen og begynn å designe.

Konklusjon

PCB-designprogramvare kan hjelpe deg med å designe dine trykte kretskort enkelt og effektivt samtidig som du sparer betydelig tid og ressurser. Det vil også hjelpe deg å sjekke designens ytelse og fikse det i de tidlige stadiene, slik at du bare kan sende design av høy kvalitet inn i produksjonsstadiene. Som et resultat kan du produsere robuste og pålitelige trykte kretskort som fungerer godt på elektriske enheter.

Velg en PCB-designprogramvare fra alternativene ovenfor med omhu ved å huske på at nye teknologier vokser over tid og forbrukernes behov endres ofte. Forutsi dine designkrav og utfordringer mens du velger PCB-designprogramvare og nyt å designe kretskort!

x