Instagram

7 landskapsfotografer å følge på Instagram og forbedre ferdighetene dine

Det kan virke som om det er like enkelt å fange landskap som å rette kameraet mot et fjell eller åker som ser fint ut og trykke på utløserknappen. Men som enhver erfaren landskapsfotograf vil fortelle deg, er det mye mer komplisert enn som så.

Instagram er et nyttig verktøy for å finne landskapsfotografer å følge; sjekk ut disse fantastiske kontoene for å forbedre ferdighetene dine.

James Popsys er en fotograf fra Storbritannia som bor i Wales. I tillegg til sin populære YouTube-kanal med over 200 000 abonnenter, har han en nydelig Instagram-side. Der viser han frem sine landskapsbilder fra Storbritannia og lenger unna. I 2023 dro han til og med til Svalbard – en norsk øy som er så nær som de fleste mennesker vil komme til Nordpolen.

Vi kan lære mye av James sin Instagram-side. Det første du vil legge merke til er at han ikke nødvendigvis bryr seg om å skyte vertikalt; han legger gjerne ut landskapsbilder med kanter rundt. På toppen av det er måten han fanger lyse farger på, spesielt fengslende. James bruker også en minimalistisk stil til mange av bildene sine, med ett eller to hovedmotiv på det meste.

Hvis du ønsker å bli en avansert landskapsfotograf i fremtiden, bør du vurdere å sjekke ut disse beste landskapsfotograferingstipsene som et utgangspunkt.

Mads Peter Iversen har vært en av de største landskapsfotografene på Instagram en stund nå, og den anerkjennelsen er fullt fortjent. Fra september 2023 har dansken over én million følgere på plattformen.

Når du ser på bildene til Mads, er det tydelig at han er en ekspert på å ta dramatiske bilder. Du kan også få inspirasjon til en rekke fotokonsepter, for eksempel bruk av ledende linjer.

  Hvordan slå av Instagram Story-varsler

Iversen er også en lysmester. Mange av Instagram-bildene hans viser at solen skjærer gjennom bildene hans for å legge mer vekt på hovedmotivene.

Hugo Korhonen er en fotograf basert i Kuopio, en av hovedbyene i det finske innsjølandet. Velsignet med vakre landskap rundt seg, har han utnyttet det fullt ut og finpusset fotografihåndverket sitt for å lage og dele fantastiske bilder.

Leter du etter inspirasjon til å fotografere nattehimmelen, er Hugos side vel verdt å sjekke ut. Han har mange bilder som viser nordlyset, og du vil se hvordan han klarer å fange så livlige greener i bildene sine. På toppen av det kan du også få noen ideer til hvordan du kan ramme inn folk i landskapsbildene dine.

Vi har en fullstendig guide til hvordan du tar bedre bilder av nattehimmelen hvis du vil ha litt veiledning før du går ut med kameraet.

Arnúlfur går under navnet That Icelandic Guy på Instagram, YouTube og TikTok. Instagram-siden hans er i stor grad dedikert til hjemlandet Island, selv om han også tar bilder over hele Norden. Dette inkluderer Sverige, hvor han nå er bosatt.

Noe av det beste med siden til Arnúlfur er at han også gir tips og veiledninger om forskjellige tekniske aspekter ved fotografering. På toppen av det tilbyr han kreative fotoshoot-ideer som du kan prøve.

Når du ser på bildene hans, kan du lære om hvordan du bruker komplementerende farger i dine egne bilder. Dessuten vil du oppdage ideer for å bruke refleksjoner og inkludere vannmasser – som elver og innsjøer – i landskapsbildene dine.

  Planlegg Instagram-innlegg med jevne mellomrom for dagen

Nigel Danson er en av de mest kjente britiske landskapsfotografene. Han har over 400 000 YouTube-abonnenter, sammen med mer enn 200 000 på Instagram.

En av de mest slående aspektene ved Instagram-bildene hans er måten han bruker teksturer fra gjenstander i naturen, som trær og klipper. Mange av bildene til Nigel er også tatt med en raskere lukkerhastighet, noe som betyr at du kan få ideer til dine egne fotoshoots hvis du vanligvis bruker stativ.

Hvis du ikke bruker et stativ for øyeblikket, kan det være lurt å vurdere de mange fordelene ved å bruke et stativ i fotografering. På den måten kan du potensielt forbedre landskapsbildene dine ytterligere.

Julia Kivelä er en finsk fotograf, og mye av arbeidet hennes har vært omtalt på nettstedet til det finske turistrådet. Hun har også en Instagram-konto dedikert til naturfotografering. Mange av bildene hennes er fra Finland, men du finner også en håndfull fra andre land.

Måten Julia bruker lys for å skape en beroligende følelse i bildene sine, er noe vi også kan lære av som fotografer. På toppen av det er det verdt å tenke på måten hun posisjonerer mennesker i landskapene sine. Mens menneskene er en viktig del av bildene hennes, er de omkringliggende landskapene like viktige for historien.

Hvis du ennå ikke har et objektiv for landskapsfotografering, bør du vurdere å sjekke ut de beste brennviddene for utendørsfotografer.

Cody Duncan er en amerikansk fotograf med base i Lofoten, en øygruppe som ligger over polarsirkelen i Norge. Han har flere nyttige ressurser for reisende som planlegger turer i Lofoten, og Instagram-siden hans er en stor kilde til landskapsfotografering.

  Sletter Instagram inaktive kontoer?

Måten Cody bruker refleksjoner for å fange skjønnheten i Lofotens fjell og landskap er noe du kan vurdere når du skal ramme inn dine egne bilder. På toppen av det kan du også lære å bruke den forskjellige belysningen i hver årstid – selv om du bor et sted hvor mye av vinteren er kald og mørk.

Hvis du er interessert i fotografering med lang eksponering, kan du også bruke Instagram-siden hans for å finne ut hvordan du vil at vannet og andre elementer skal se ut i bildene dine. Hvis du nå er overbevist om at du ønsker å kjøpe et stativ, ikke glem disse beste tingene du bør vurdere når du velger et stativ.

Følg disse Instagrammere for å forbedre ferdighetene dine i landskapsfotografering

Når det brukes riktig, kan Instagram være et utmerket verktøy for å hjelpe deg med å lære mer om innramming og tekniske aspekter knyttet til landskapsfotografering. Du kan også bruke appen til å finne kule steder du vil fotografere, sammen med raske veiledninger for å forbedre ferdighetene dine.

Hver av disse landskapsfotografene på Instagram har en enorm verdi å tilby; det er verdt å sjekke ut sidene deres.

x