7 Python GUI-biblioteker for å hjelpe deg med å bygge bedre brukergrensesnitt raskere

Python er et tolket programmeringsspråk for generell bruk som har vokst i popularitet og bruk blant utviklingsfellesskapet.

Faktisk fant 2022 Stack Overflow Developer Survey at Python er det fjerde mest brukte programmeringsspråket av profesjonelle utviklere og det tredje mest brukte språket av de som lærer å kode.

Pythons popularitet og brede bruk kan tilskrives dens enkelhet, rene syntaks og brukervennlighet som gjør det enkelt å lære selv for absolutte nybegynnere.

Python har brede applikasjoner som spenner fra nettutvikling, maskinlæring, datavitenskap, kunstig intelligens, spillutvikling og robotikk, blant mange andre.

Når du lærer å kode i Python, starter den typiske progresjonen med å lære grunnleggende konsepter som å jobbe med variabler, forskjellige datatyper, betingelser, løkker, funksjoner og filhåndtering.

Når mellomkonsepter har blitt riktig forstått, bør neste trinn være å lære å bygge grafiske brukergrensesnitt ved å bruke Python GUI-biblioteker.

Et grafisk brukergrensesnitt (GUI) er en type brukergrensesnitt som lar brukere samhandle med applikasjoner gjennom grafiske elementer som vinduer, ikoner, knapper, menyer og dialogbokser.

Sammenlignet med et Command Line Interface (CLI), der brukere samhandler med en applikasjon ved å skrive kommandoer inn i terminalen, er en GUI et mer brukervennlig og intuitivt alternativ. Det gjør også applikasjoner enklere å bruke blant ikke-tekniske brukere.

For å bygge grafiske brukergrensesnitt i Python, må du bruke Pythons GUI-biblioteker. Mens du kan hardkode de grafiske elementene selv, er det mer fornuftig å bruke ferdigpakkede GUI-biblioteker.

Biblioteker inneholder forhåndsskrevet gjenbrukbar kode som kan brukes til å gi nyttige funksjoner, optimalisere oppgaver eller løse problemer som kan oppstå under utvikling.

I dette tilfellet tilbyr Python GUI-biblioteker forhåndsbygde verktøy, komponenter og funksjoner som gjør prosessen med å bygge brukervennlige grensesnitt enklere og raskere.

Fordeler med Python GUI-biblioteket

Å bruke Python GUI-biblioteket når du bygger grafiske brukergrensesnitt er veldig fordelaktig. Noen av fordelene inkluderer:

Forenkler utviklingsprosessen

Python GUI-bibliotek forenkler prosessen med å utvikle grafiske brukergrensesnitt ved å tilby forhåndsbygde GUI-komponenter. Disse komponentene gir et høyt abstraksjonsnivå, slik at utviklere ikke trenger å vite hvordan de skal utvikle selve komponenten. Alt de trenger å vite er hvordan de skal bruke det i utviklingsprosessen. Dette gjør i sin tur det enklere å bygge GUIer.

Gir mulighet for raskere utvikling

Siden GUI-biblioteker kommer med forhåndsbygde komponenter som er klare til bruk, bidrar de til å gjøre utviklingsprosessen raskere ettersom utviklere ikke trenger å bekymre seg for å bygge sine egne komponenter. Det kan også komme godt med når du skal lage prototyper av en applikasjon innen kort tid.

Gir et rikt sett med komponenter

GUI-biblioteker tilbyr et rikt sett med forhåndsbygde grafiske widgets for brukergrensesnitt. Noen av disse widgetene inkluderer blant annet ikoner, knapper, etiketter, tekstinndata, rullegardiner, avmerkingsbokser, fremdriftsindikatorer, kanter som kan endres størrelse og skjemaer. Dette gjør det igjen mulig for utviklere å lage mer interaktive, brukervennlige og funksjonsrike grafiske brukergrensesnitt.

Den kan integreres med andre biblioteker

Python GUI-biblioteker er bygget på en slik måte at de kan integreres med andre Python-biblioteker. For eksempel kan du integrere et GUI-bibliotek med andre Python-biblioteker som NumPy, Flask og Tensorflow for å lage robuste og omfattende applikasjoner.

  9 bærbare kjøleputer å kjøpe i 2022

Leveres med hendelsesbehandlere

Interaktive applikasjoner må håndtere hendelser fra brukere. I den forbindelse kan Python GUI-biblioteker håndtere hendelsesdrevet programmering som lar utviklere svare på brukernes handlinger som bla, bla, klikke på knapper, skrive inn tekstinndata og musehandlinger, blant annet.

Dette gjør det enklere for utviklere å implementere interaktive brukergrensesnitt som kan svare på brukernes handlinger og engasjere brukere av en applikasjon.

Når det gjelder å bygge grafiske brukergrensesnitt, håndterer Python GUI-biblioteker alle de tunge løftene, slik at utviklere kan fokusere innsatsen på viktigere og unike aspekter ved deres GUI uten å måtte bekymre seg for å bygge GUI-komponenter selv.

Hvordan Python GUI Library forbedrer brukergrensesnittet

Uavhengig av hvor god en applikasjon er, vil applikasjonens brukergrensesnitt være en nøkkeldeterminant for mottak av tiltenkte brukere, om brukere liker å bruke applikasjonen, og hvor godt brukere kan bruke applikasjonen.

Et godt brukergrensesnitt må gi brukerne en sømløs, intuitiv og morsom interaksjon som gjør en applikasjon brukbar, verdifull og ønskelig blant brukerne. Utviklere kan oppnå alt dette ved å bruke Python GUI-biblioteker.

For det første kommer Python GUI-biblioteker med layoutadministratorer for å arrangere og plassere UI-elementer på skjermen. Riktig utforming og plassering av komponenter gjør brukergrensesnitt både brukbare og komponentene deres finnbare.

Det faktum at GUI-biblioteker kommer med forhåndsbygde komponenter tjener også til å forbedre brukeropplevelsen ved å tilby et robust sett med komponenter som kan brukes til å gjøre det enklere for brukeren å samhandle med en applikasjon.

I tillegg tillater Python GUI-biblioteker temaer og styling av GUI-komponenter. Ved å bruke et GUI-bibliotek kan utviklere endre farger, fonter, utseende og størrelse på elementene på skjermen.

Dette gjør det mulig å lage visuelt anvendelige design som er morsomme å bruke og tilpasse brukergrensesnitt med de generelle merkefargene og temaene for å skape konsistens i produktene.

Python GUI-biblioteker gir også muligheten til å integrere multimediekomponenter som videoer og bilder for ytterligere å forbedre utseendet og den visuelle appellen til et grafisk brukergrensesnitt.

Med tanke på at en applikasjon kan brukes av brukere med funksjonshemminger, tilbyr Python GUI-biblioteker tilgjengelighetsfunksjoner som står for slike brukere.

Tilgjengelighetsfunksjoner som høykontrastmodus, støtte for skjermlesere, levering av alternativ tekst for visuelle elementer og tastaturnavigering forbedrer brukergrensesnittet til applikasjoner som lar funksjonshemmede bruke applikasjonene.

Python GUI-biblioteker er dermed en viktig komponent når man bygger brukergrensesnitt i Python. Her er de beste Python GUI-bibliotekene for å hjelpe deg med å bygge bedre brukergrensesnitt raskere:

PyQT

PyQt er et sett med Python-bindinger for Qt-applikasjonsrammeverket som kjører på Windows, macOS, Linux, iOS og Android. En Python-binding lar utviklere kalle funksjoner og overføre data fra Python til biblioteker skrevet på språk som C eller C++.

Qt er et GUI-rammeverk skrevet primært i C++, og dermed eksponerer PyQt verktøysettet for Python-utviklere.

PyQt har et omfattende sett med widgets og kontroller som spenner fra grunnleggende widgets som knapper, etiketter, avmerkingsbokser og radioknapper til mer avanserte komponenter som multimediaspillere, grafer og tabeller.

PyQt lar utviklere tilpasse de forhåndsbygde komponentene til deres smak og også lage sine egne tilpassede widgets som gir rom for mye kreativitet og muligheter når de utvikler brukergrensesnitt.

  Network Address Translation (NAT): En introduksjon

Dens dype integrasjon med Qt har fordelen av å sikre at GUIer utviklet med PyQt har et naturlig utseende og følelse på tvers av forskjellige operativsystemer. PyQt er ideell for å utvikle komplekse GUIer for datavisualiseringsverktøy, interaktiv multimediaprogramvare, skrivebordsapplikasjoner og komplekse forretnings- eller vitenskapelige applikasjoner.

Kjære PyGui

Kjære PyGui er et kraftig GPU-akselerert GUI-rammeverk på tvers av plattformer for Python som muliggjør fullstendig stil- og temakontroll. Rammeverket er skrevet i C/C++, slik at rammeverket kan brukes til å lage høyytende Python-applikasjoner.

Som et GUI-rammeverk kommer Dear PyGui sammen med tradisjonelle GUI-elementer som menyer, knapper, radioknapper og en robust samling av dynamiske plott, tegninger, tabeller, en debugger og flere ressursvisere. Rammeverket kommer også med en rekke metoder som trengs for å lage en funksjonell layout.

Deary PyGui er både et kraftig og brukervennlig rammeverk med GPU-basert gjengivelse, og er ideell for å lage både enkle grensesnitt for Python-skript og svært komplekse brukergrensesnitt.

Rammeverket er godt egnet for å utvikle GUIer for applikasjoner som krever raske og interaktive grensesnitt innen spill, datavitenskap og ingeniørapplikasjoner.

PySimpleGUI

PySimpleGUI er en innpakningspakke som for øyeblikket støtter fire Python GUI-rammeverk, nemlig: tkinter, Qt, WxPython og Remi. Ved å pakke rundt de fire rammeverkene, innkapsler PySimpleGUI de spesifikke objektene og koden som brukes av GUI-rammeverket du kjører PySimpleGUI på toppen av.

PySimpleGUI implementerer også det meste av rammeverkets kjelekode for deg slik at PySimpleGUI-koden din er mye enklere og kortere sammenlignet med å skrive kode direkte i det underliggende rammeverket.

I følge dokumentasjonen kan et PySimpleGUI-program kreve ½ til 1/10-del kode for å lage et identisk vindu ved å bruke et av rammeverkene direkte. PySimpleGUI gjør det enklere å migrere til forskjellige GUI-rammeverk.

PySimpleGUI er ideell for de som lærer å lage Python GUI, da det gjør det enklere å bygge GUIer. PySimpleGUI er imidlertid bare ideell for enkle GUIer og er ikke det beste alternativet i tilfelle du ønsker å bygge mer komplekse GUIer.

Kivy

Kivy er et åpen kildekode, kryssplattform Python GUI-rammeverk skrevet hovedsakelig i Python og Cython. Bortsett fra å være svært tilpassbar, tillater Kivy å skrive svært gjenbrukbar kode som kan distribueres på Windows, macOS, Linux, Android og iOS.

Kivy er designet for å være svært tilpassbar og enkel å bruke, noe som muliggjør rask og rask prototyping av GUI-er for applikasjoner. Selv om Kivy har støtte på tvers av plattformer, er rammeverket ivaretatt for å utvikle applikasjoner som bruker multi-touch brukergrensesnitt.

Alle Kivy-widgets er bygget med multitouch-støtte. Dens kryssplattform-natur, kombinert med multitouch-støtten, forklarer hvorfor de fleste Kivy-applikasjoner i den virkelige verden er Android og iOS. Hvis du bygger berøringsskjermgrensesnitt for Android- eller iOS-enheter, bør dette være ditt beste Python GUI-rammeverk.

Tkinter

Tkinter er standard standard GUI-pakke for Python. Siden det er en del av Python-standardbiblioteket, har Tkinter vokst i popularitet og bruk.

Dette har vært fordelaktig for biblioteket ettersom dets store fellesskap av brukere har sørget for at biblioteket har tydelig og rik dokumentasjon som lar selv nybegynnere enkelt lære det grunnleggende om hvordan man bruker biblioteket til å bygge GUIer. I tillegg integreres Tkinter enkelt med andre Python-biblioteker.

  Slik endrer du standardfonten i Outlook

Tkinter kommer med et bredt utvalg av forhåndsbygde komponenter som knapper, etiketter, menyer, tekstbokser, avmerkingsbokser, fremdriftslinjer og fanevisninger, blant andre.

Sammen med det faktum at Tkinter har kompatibilitet på tvers av plattformer, kan utviklere bruke biblioteket til å bygge rike GUIer som fungerer på store operativsystemer.

Tkinter er ideell for rask prototyping av brukergrensesnitt og bygge enkle GUIer for små applikasjoner. Det er imidlertid ikke ideelt for å bygge mer komplekse GUIer med mange avhengigheter.

Toga

Toga er et Python-native, OS-native GUI-verktøysett på tvers av plattformer som fortsatt er i sin tidlige utvikling, men som kommer med mange funksjoner og tonnevis av grunnleggende GUI-komponenter. Toga, som krever Python 3.7 eller høyere, er bygget med en forståelse av at mobil databehandling har blitt veldig viktig.

Toga har dermed som mål å være Python GUI-rammeverket for Python-programmering på mobile plattformer og tillate mobilkoding på tvers av plattformer.

I motsetning til andre GUI-rammeverk som oppnår kompatibilitet på tvers av plattformer ved å bruke et operativsystem-inspirert tema på toppen av generiske widgets, bruker Toga native system-widgets på hvert operativsystem. Bruk av native widgets gjør GUIer bygget ved hjelp av Toga raskere og lar utviklere bygge renere native applikasjoner.

Toga tilbyr et API som avslører et sett med mekanismer for å oppnå UI-mål og abstraherer også de bredere konseptene for å bygge GUI-apper. På denne måten kommer alle Toga-applikasjoner med det grunnleggende settet med menyalternativer, alt på de stedene du forventer å finne dem i en innebygd applikasjon.

Qt for Python

Qt for Python er det offisielle settet med Python-bindinger for Qt-rammeverket, som er skrevet av utviklerne av Qt-rammeverket utviklet med C++.

Qt for Python har et stort fellesskap av brukere og store selskaper som er avhengige av det for å lage avansert grafikk og komplekse brukergrensesnitt. Qt for Python skinner i å lage komplekse, visuelt imponerende og høyytelsesapplikasjoner som kjører på ulike plattformer.

Qt for Python kommer med ferdige kontroller og widgets som spenner fra grunnleggende GUI-komponenter til avanserte GUI-komponenter. Utviklere kan også lage komplekse datavisualiseringer ved å bruke Qt for Python og jobbe med 2D- og 3D-grafikk i utviklingen.

Mens det kan ta litt tid å lære å utnytte funksjonene til å lage komplekse GUI-er, kan nybegynnere fortsatt dra nytte av å bruke Qt for Python til å lage enkle GUI-er før de kan gå over til mer avanserte GUIer.

Konklusjon

Python har mange GUI-biblioteker og Frameworks som kan brukes til å bygge enkle GUIer til komplekse, visuelt imponerende GUIer som kjører på tvers av forskjellige plattformer.

Avhengig av ditt ekspertisenivå som arbeider med Python GUI og GUI du ønsker å bygge, kan en rekke biblioteker være ideelle. For eksempel kan absolutte nybegynnere som ønsker å bygge enkle brukergrensesnitt finne PySimpleGUI enklere å velge og bruke.

På den annen side kan mer erfarne utviklere som ønsker å bygge mer komplekse, responsive og visuelt imponerende brukergrensesnitt ha nytte av å bruke PyQt eller Qt for Python.

Når du bygger GUI, bør du derfor vurdere kompleksiteten og funksjonene til brukergrensesnittet og din erfaring med å jobbe med GUI før du bestemmer deg for et Python GUI for prosjektet ditt.

Du kan også utforske noen Python linter-plattformer for å rydde opp i koden din.

x