8 beste blokkjedeplattformer for å bygge moderne finansapplikasjoner

Blockchain-teknologi dukket opp med begynnelsen av Bitcoin i 2009, og for tiden har den blitt en av de mest fremtredende og mainstream-teknologiene.

Revolusjoner innen blokkjedeteknologi er synlige over hele verden. Uansett hvilken bransje du ser på, vil du finne blockchain-applikasjoner i alle sektorer. Mange virksomheter ekspanderer i forsyningskjeden, helsevesenet, logistikk, finans og andre felt ved bruk av blockchain.

Hovedmålet med blokkjedeapplikasjoner er å gjøre forretningsprosesser mer transparente og effektive. Bedrifter innser nå potensialet til blockchain-teknologi og hvordan det kan øke virksomheten deres.

Etterspørselen etter nye blokkjedeplattformer øker konsekvent fordi bedrifter eksperimenterer med forskjellige plattformer ved å utvikle blokkjedeapplikasjoner.

Blockchain-teknologi er kjent på grunn av sin åpenhet og desentralisering. Dette kreves hovedsakelig i finanssektoren. Flere virksomheter vurderer utvikling av moderne finansapplikasjoner på blockchain-plattformer.

Det er ingen grunn til å bekymre seg for uforanderlighet, sikkerhet og desentralisering i blokkjedebaserte finansapplikasjoner. Det er dette flere virksomheter satser på.

Teknologien har gjort det enkelt å utvikle nye apper på blokkjedeplattformer gjennom smarte kontrakter. La oss nå se på noen av de beste blockchain-plattformene for å bygge finansapplikasjoner.

Ethereum

Ethereum er en av de eldste, mest etablerte og en av de ledende blockchain-plattformene. Den har til og med utviklet sin egen kryptovaluta kalt Ether eller ETH. Plattformen gir en fullstendig desentralisert blokkjede. Ethereum overholder fullstendig reglene for smarte kontrakter for effektiv funksjon. For øyeblikket er det tusenvis av desentraliserte apper allerede tilgjengelig på Ethereum.

Hovedstyrken til Ethereum-plattformen er dens sanne desentralisering, mens dens største svakhet er langsom behandling og høye transaksjonsgebyrer. Ethereum-plattformen ser en massiv mani blant blockchain-applikasjonsutviklere for å bygge desentraliserte applikasjoner kalt dApps.

På toppen av det har Ethereum-plattformen også et aktivt fellesskap med mer enn 250 utviklere. Alle utviklerne av Ethereum-protokollen tar sikte på å eliminere tilstedeværelsen av tredjeparter på alle felt. Utviklerne kan enkelt bygge dApps relatert til finans, kryptovaluta-lommebøker, spill og mye mer. Med rask distribusjon kan du forvente at applikasjonen din er oppe så snart du får den ut.

  Hvor mange typer nøkler på et datamaskintastatur

Ripple

Ripple er mer fokusert på utvikling av finansielle applikasjoner på plattformen. Den støtter mer mot den digitale revolusjonen. Ripple hadde etablert sin egen plattform i 2012 for å bygge et blokkjedenettverk for bedrifter ved å koble sammen digitale aktivautvekslinger, banker og betalingsleverandører.

Bedrifter kan til og med komme opp med sine egne økonomiske løsninger ved å utvikle moderne økonomiapplikasjoner eller betalingsløsninger med høy ytelse på Ripple. Ripple har sin opprinnelige kryptovaluta kalt XRP. Det er mange selskaper som kan utnytte kraften til XRP på RippleNet ved å unngå forhåndsfinansiering for å ekspandere til globale markeder.

RippleNet jobber med likviditetsløsninger slik at bedrifter ikke trenger å gå for forhåndsfinansiering og til og med kan bygge en desentralisert infrastruktur der en betaling kan gjøres på <3 sekunder. Du kan forvente fullstendig åpenhet på RippleNet.

Cardano

Cardano er en neste generasjons blokkjedeplattform bygget på smarte kontrakter. Hovedmålet med Cardano blockchain er å bygge dApps som er raske og skalerbare. Cardano har en Ouroboros-konsensusmekanisme som er en sikker versjon av Proof-of-stake-algoritmen. Her kontrolleres hver transaksjon kun av nettverksdeltakere, og det er ikke nødvendig å sjekke dem ved hver node.

Cardano har mange funksjoner som interoperabilitet, skalerbarhet, åpenhet og legitimitet for å gjøre det til det riktige valget for moderne finansapplikasjoner. Cardano-blokkjeden ser frem til å balansere ønskene til både sentraliserte og desentraliserte samfunn.

For øyeblikket er det mange dApps på Cardano for å forbedre globale betalinger ved hjelp av desentralisering.

Stellar

Stellar er et åpent nettverk blokkjede som effektivt jobber mot finanssektoren. Flere banker eksperimenterer med Stellar blockchain-nettverket for å gjøre tjenestene deres sømløse, sikre og gjennomsiktige. Stellar er en robust blokkjedeplattform for å bygge raske og sikre fintech-apper.

Siden Stellar er et åpent nettverk, er det ingen eier, og full kontroll ligger i publikums hender. Stellar er også avhengig av blockchain for å holde alt synkronisert med nettverket. Enten du leter etter raske transaksjoner eller bedriften din er på utkikk etter en desentralisert plattform for å bygge moderne finansapper, kan du vurdere Stellar som et verdig alternativ.

  En nybegynnerveiledning om milepældiagram [+6 Templates]

For tiden er forskjellige dApps bygget på Stellar blockchain-nettverket på grunn av mikrobetalingstjenester, aktivautvekslinger og globale betalingsapper.

Hyperledger-stoff

Hvis du tenker på å utvikle en kompleks programvare eller applikasjon i blockchain ved å dele den opp i små deler, da Hyperledger-stoff er det riktige alternativet for deg. Tilgjengeligheten av allsidige og modulære design på plattformen er nyttig i ulike industrielle applikasjoner.

Den viktigste egenskapen til Hyperledger Fabric er nettverket av nettverk. Hver bedrift ønsker å holde visse data private. Det er her Fabric kan hjelpe deg med å opprettholde ulike relasjoner innenfor selve nettverket.

For eksempel kan en enkelt selger selge det samme produktet til forskjellige kjøpere. Det er ikke behov for transaksjonsforholdet mellom en kjøper og selger synlig for den andre. Bruken av «kanaler»-funksjonen i Hyperledger Fabric vil gjøre jobben med å holde den privat.

Stoff er et verdig alternativ for finansapper fordi alt ikke er åpent og tillatelsesløst. Tvert imot kan bedriften din utvikle en svært sikker og skalerbar plattform som enkelt kan støtte private transaksjoner og konfidensielle kontrakter.

EOS

EOS er en annen sikker og skalerbar blokkjedeplattform for utvikling av dApps. Denne plattformen kan kalles en utvidet versjon av Ethereum- og Bitcoin-blokkkjeder fordi visse funksjoner støttes i EOS, som faktisk mangler i begge.

EOS blockchain-nettverk gir mulighet for smarte kontrakter, hosting for dApps og desentralisert lagring av bedriftsløsninger for å løse skalerbarhetsproblemer. Du kan bygge en økonomiapp på EOS for å utføre transaksjoner til en lavere kostnad. På toppen av det kan utviklerne distribuere kjørbare smarte kontrakter i henhold til forretningskrav.

EOS blockchain lar utviklerne utvide ideene sine ved å bygge forskjellige applikasjoner på blockchain-nettverket. Du kan enkelt utvikle moderne økonomiapplikasjoner, spill, forretningsløsninger og mye mer.

Corda

Corda er en blokkjedeplattform med åpen kildekode der utviklere kan bygge tillatte distribuerte løsninger. Bedrifter kan enkelt handle gjennom Corda ved å opprettholde strengt personvern med smarte kontrakter. Alle forretningsprosesser er strømlinjeformet, så det er en betydelig reduksjon synlig i transaksjonskostnader og journalføring.

  Hvordan ikke ha 100 nettleserfaner åpne

Du kan enkelt skalere applikasjonene på Corda for å møte dine forretningskrav på grunn av fleksibiliteten og smidigheten til plattformen. Applikasjonene bygget på Corda kalles CorDapps. Du kan bygge svært skalerbare dApps i forskjellige sektorer som finans, forsikring, energi, helsevesen og mange flere, uansett hva virksomheten din handler om.

Tron

Tron er en annen desentralisert blokkjedeplattform som har som mål å utvikle en desentralisert nett. I likhet med Ethereum lar Tron også utviklerne utnytte hele protokoller gjennom smarte kontrakter på blokkjeden. Tron kan håndtere 2000 transaksjoner per sekund. Dette er mer enn nok sammenlignet med ulike betalingsprosessorer som PayPal. På toppen av det har Tron også null transaksjonsgebyrer.

Tron tilbyr alternativer med høy skalerbarhet og dens avhengighet av Delegated-Proof-of-Stake-konsensusmekanismen for forbedret blokkjedesikkerhet. Det er flere måter å distribuere en DApp på Tron-nettverket. For tiden er Tron den raskest voksende offentlige kjeden.

Noen av nøkkelfunksjonene som øker Tron-nettverksbruken er høy gjennomstrømning, høy skalerbarhet og kompatibilitet med EVM (Ethereum Virtual Machine).

Konklusjon 💰

Hvis du tenker på å utvikle moderne finansapper for å drive en bedrift, er dette noen av de beste blockchain-plattformene som kan hjelpe deg. Å velge en av dem vil til syvende og sist avhenge av dine krav og spesifikke faktorer som sikkerhet, støttede språk, funksjoner og smart kontraktsfunksjonalitet.

Du kan gjerne lese:

6 verktøy å vite for Blockchain-utviklere.

x