8 beste hjernen 🧠 🏋️ Treningsapper på Android og iOS i 2022

Det er en kjent sak det hjernestyrken vår begynner å avta over alderenenten det er kognitive ferdigheter eller struktur.

Så akkurat som ditt fysiske selv, bør du også trene hjernen din.

Nedgangen i hjernestyrke er uunngåelig, men hjernen har det evne til å fortsette å vokse og lære. Derfor, hvis du regelmessig trener hjernen med nye ferdigheter og problemløsningsøvelser, vil du kan være i stand til å bremse denne nedgangen.

Nå, hvis du lurer på hvordan du skal trene hjernen din?

Ikke bekymre deg; du trenger ikke et dedikert treningsstudio for det. Smarttelefonen din er alt du trenger for å få en god hjernetrening hver dag.

Det er mange hjernetreningsapper for Android og iOS som vil utfordre hjernen din med forskjellige øvelser for å forbedre hjerneferdigheter som hukommelse, fokus, respons, multitasking, problemløsning, etc.

Hvis du er klar til å trene hjernen din, fortsett å lese, så introduserer jeg noen av de beste hjernetreningsappene for Android og iOS.

Lysstyrke

Lumosity er over et tiår gammel og er en av de første appene som tilbyr hjernetreningsøvelser. I motsetning til Elevate har Lumosity faktiske minispill i stedet for quiz-lignende spill. Det er over 50+ spill som hjelper deg med å forbedre ferdigheter som hastighet, hukommelse, oppmerksomhet, fleksibilitet, språk, matematikk og problemløsning.

Appen vil først spørre hvilke ferdigheter du er interessert i å trene (du kan velge alt også), og deretter vil du gå gjennom en 3 spill test for å sjekke ferdighetene dine. Testene er definitivt veldig utfordrende, og selv etter flere forsøk kunne jeg ikke få en perfekt score på noen av dem. Testresultatet vil bli vist i sammenligning med andre personer på samme alder som deg.

Gratisversjonen har et begrenset antall spill og viser bare grunnleggende statistikk. Du kan få proff-abonnementet for å få tilgang til alle de 50+ spillene med personlig statistikk og utfordringer. I både gratis- og proffversjoner må du fullføre forskjellige utfordringer for å låse opp flere spill.

Last ned på Android | iOS

Hev

Elevate er blant de mest populære hjernetreningsappene som tilbyr over 35 interaktive spill for å hjelpe deg med å trene ferdigheter som minne, prosessering, matematikk, lesing, fokus og mer.

Når du starter appen for første gang, vil den få deg til å gå gjennom noen raske tester for å bedømme dine nåværende ferdigheter. De vil gi en poengsum fra 0-5000 for å måle ferdighetene dine, og den samme poengsummen vil bli brukt for alle spillene i Elevate.

Appen har både gratis og betalte versjoner. Du kan låse opp opptil 21 spill i gratisversjonen og trene 3 av dem hver dag. Pro-versjonen låser opp alle hjernetreningsspill og lar deg trene 5 forskjellige spill hver dag med avansert statistikk.

  Spoiler Shield skjuler spoilere fra Facebook og Twitter på Android, iOS

De fleste av disse spillene er spørsmål/svar, men tilstrekkelig interaktive til å holde deg opptatt. Jeg likte også opplæringen deres for hvert spill, noe som gjør det enkelt å forstå hvordan man spiller hvert spill.

Last ned på Android | iOS

NeuroNation

Som andre apper her, lar NeuroNation deg også gå gjennom en test for å sjekke ferdighetene dine og poengsummen din. Appen tilbyr 27 forskjellige øvelser med over 250 nivåer som blir tøffere etter hvert som du går fremover. Du kan lage en tilpasset tidsplan, og appen vil varsle deg når det er på tide å trene hjernen din.

De fleste øvelsene er ganske enkelt å «velge riktig element» avhengig av situasjonen. Det er imidlertid vanskelig å score høyt siden hver feil setter deg et nivå tilbake, og hvert riktig svar introduserer en vanskeligere utfordring.

Jeg er sikker på at du virkelig vil like at mange av spillene NeuroNation tilbyr har flere aspekter som kan endre resultatet. Du kan for eksempel klatre raskere på nivåer ved å bruke bonuser eller velge et mer optimalt alternativ når to riktige svar er tilgjengelige.

Appen binder deg heller ikke til et spesifikt sett med spill du kan spille hver dag. Du kan fortsette å spille alle spillene du liker og som du vil. Noen av spillene er imidlertid kun tilgjengelig i proff-abonnementet.

Jeg bør legge til at jeg virkelig mislikte opplæringen deres. Veiledningene gir instruksjoner mens det virkelige spillet kjører, og instruksjonene er stort sett bare hint i stedet for nøyaktige trinn. Så det kan være litt frustrerende å spille et spill for første gang, men det skal gå bra når du forstår spillet.

Last ned på Android | iOS

Topp

En annen flott hjernetreningsapp med spennende spill kan til og med hjelpe deg med å kontrollere følelser og utfordre kreativiteten din. Peak tilbyr over 45 hjernetreningsspill som er tilpasset profilen din. Appens gratisversjon er minimal og gir kun tilgang til 2 tilfeldige spill hver dag, så jeg anbefaler deg å skaffe deg pro-abonnementet hvis du er seriøs med å bruke Peak.

Etter de første testene vil du bli gitt en poengsum, og en personlig liste over spill vil bli vist for å forbedre ferdighetene du mangler basert på testene. Det er også et alternativ for å sette opp påminnelser for å trene hjernen din. Interessant nok er Peaks statistikkfunksjon i gratisversjonen mye bedre enn andre apper. Du kan se statistikk gjentatte ganger og sammenligne dem med andre uten å måtte oppgradere til pro-versjonen.

  Microsofts klimatologi lærer deg om klimaet hvor som helst [Android]

Når det gjelder spillene, er de mer avanserte enn «velg det riktige svaret». Du må ha gode matematikk- og språkkunnskaper for å spille noen av Peak-spillene. Jeg vil si Peak er best for avanserte brukere som vil ha noe som kan utfordre kunnskapen deres.

Last ned på Android | iOS

Hjernetrening

Hvis du leter etter en ganske enkel app, kan hjernetrening fascinere deg. Denne appen er ganske barebone med en enkel liste over hjernetreningsøvelser, og det er det. Hvert spill har 15-20 nivåer som øker i vanskelighetsgrad hver gang du går opp i nivå. Du vil ikke finne noen fancy funksjoner som påminnelser eller en statistikkside i den.

Dette betyr ikke at det er mindre nyttig enn resten. Øvelsene den tilbyr er faktisk enkle å ta opp, men likevel svært effektive. Noen av hjerneferdighetene du kan trene inkluderer konsentrasjon, søk, multitasking, venstre og høyre hjernebalanse, hukommelse og matematikk. Hver ferdighet har et dedikert spill som kan bli ekstremt vanskelig på høyere nivåer.

Det beste av alt er at Brain Training er helt gratis å bruke (inneholder ikke-påtrengende annonser), og spill kan låses opp med medaljer tjent via nivåer opp.

Last ned på Android

Einsteins gåte

Dette er faktisk et logisk puslespill hvor du må løse en gåte ved å bruke ledetråder. Hvis du virkelig ønsker å finpusse dine problemløsningsferdigheter, kan dette spillet gi deg en god treningsøkt. Puslespillets grunnleggende kjerne er å bruke de gitte ledetrådene og justere elementenes posisjon for å løse gåten. Du må hoppe mellom forskjellige ledetråder og må til og med gå tilbake til tidligere ledetråder for å forstå gåten.

Det er over 5000 oppgaver tilgjengelig fordelt på flere vanskeligheter. Du kan øke rutenettet for å gjøre det vanskeligere. Selvfølgelig vil hvert puslespill ta ganske lang tid å fullføre, så appen tilbyr muligheten til å lagre data midt i spillet og til og med lagre det i skyen. Spillet er gratis med annonsestøtte, men du kan fjerne annonser med pro-oppgraderingen.

Last ned på Android | iOS

Venstre vs. Høyre

En annen allsidig god hjernetreningsapp som tilbyr 51 totalt spill med muligheten til å spore statistikken din. I motsetning til andre lignende apper i denne listen, har Left vs. Right en litt annen kategori spill. Disse 51 spillene kommer under kategoriene tilpasningsevne, refleks, resonnement, presisjon, tålmodighet og bevissthet.

Her er spill under tålmodighet, presisjon og bevissthet helt annerledes enn spill som finnes i andre apper.

Hvis disse distinkte kategoriene appellerer til deg, vil ikke denne appen skuffe deg. I gratisversjonen kan du spille spill fra 3 kategorier hver dag. Brukere som får det betalte abonnementet har tilgang til alle spillene og låser opp statistikkfanen for å se fremdriften. Interessant nok kan du midlertidig (1 dag) låse opp profesjonelle funksjoner ved å se videoannonser. Det er et fint alternativ å ha hvis du ikke er klar til å betale, men vil prøve profunksjoner.

  11 drikkespill-apper (Android og iPhone) for neste husfest

Last ned på Android | iOS

Mnemonist

Hvis du spesielt ønsker å trene opp hukommelsen og få et bedre ordforråd, så er Mnemonist en dedikert app for dette. Mnemonist tilbyr et enkelt ordbasert spill hvor du må huske en liste med ord i en sekvens og deretter skrive dem i samme sekvens. Dette gjør at du kan trene opp hukommelsen og samtidig lære nye ord.

Spillet har 29 innebygde nivåer med varierende vanskeligheter som du kan låse opp med tjente stjerner. Når du er ferdig med disse nivåene, kan du gå til seksjonen for tilpasset nivå for å lage dine egne nivåer med hvilken vanskelighetsgrad du vil. Det egendefinerte nivået krever imidlertid et premiumkontokjøp (fjerner også annonser), eller du kan se en videoannonse for å lage et enkelt tilpasset nivå.

Last ned på Android

Bonus app

Selv om dette egentlig ikke er en hjernetreningsapp, kan den bidra til å forbedre hjernestyrken din. Duolingo lar deg lære et nytt språk ved å bruke morsomme og interaktive metoder, akkurat som et spill. Mange vitenskapelige forskere konkluderer med det Å lære et nytt språk hjelper hjernens utvikling. Det har blitt observert at personer som kan mer enn ett språk har bedre kognitive ferdigheter.

Dessuten er det veldig nyttig å kunne forskjellige språk på mange andre måter; det er porten til forskjellige kulturer.

Avslutter

Elevate og Lumosity er definitivt de beste allround-appene for å trene hjernen din og holde oversikt over fremgangen din. Det er best å abonnere på proff-abonnementet, da det gir full kontroll, men til og med gratisversjonen tilbyr tilstrekkelig innhold til å holde hjernen din opptatt.

Hvis du er ny på dette konseptet for helhjernetrening, vil jeg anbefale å begynne med appen Brain Training i stedet. Det gir deg umiddelbart tilgang til øvelsene og vil ikke forvirre deg med kompliserende statistikk og tester.

Hvis du ikke kan få nok av virale ordspill, her er hvordan du gjør det bedre på Wordle.

x