8 beste mobile DevOps-plattformer for raskere apputvikling

Når vi snakker om teknologi, blir nåtiden fort fortid. Praksis som er etablert gjennom årene kan og bør i noen tilfeller erstattes av praksis som møter kravene til et marked som er i stadig endring.

Derfor vil vi i dag ikke bare diskutere mobile DevOps – som allerede har begynt å bli den «nye normalen», men også se på noen faktiske mobile DevOps-plattformer som kan skyte i været for applikasjonsutviklingen din!

Hva er DevOps, og hvorfor trenger vi Mobile DevOps?

Ordet DevOps er et akronym for ordets utvikling og drift. Det er en organisasjonskultur for programvareutvikling som involverer verktøy, arbeidsprosesser og praksiser som tar sikte på å integrere aktivitetene til programvareutviklere og IT-operatører.

Historisk sett har disse to områdene alltid fungert uavhengig i alle utviklingsmiljøer, inkludert utvikling av mobilapplikasjoner. Hvorfor ble dette et problem? Den uklare ansvarsfordelingen for tjenestene som tilbys, forsinkelsen i å levere forbedringer til applikasjonene, byråkratiet involvert i kommunikasjon og løsning av problemer, og ulike strategier for hver sektor viste seg å være ineffektive for de stadig mer krevende kravene til teknologien.

Det er vanlig at teammedlemmer i hver avdeling tror at ansvaret ligger hos medlemmene i det andre teamet. Med implementeringen av den mobile DevOps-kulturen minimeres disse problemene, da det er en klar fordeling av aktiviteter og protokoller som må utføres.

DevOps er derfor mye mer omfattende enn bare å distribuere mer sofistikerte teknologier. Vi snakker om et kulturskifte i hvordan utviklingsfagfolk og IT-operatører jobber.

Så langt har vi allerede sett hva denne arbeidsfilosofien foreslår å gjøre. Men i praksis, hvilke fordeler kan integreringen av disse to sektorene gi for levering og levering av tjenester i et utviklingsmiljø for mobilapplikasjoner.

  Slik tvinger du omstart av iPhone 13 Pro

CI – Kontinuerlig integrasjon

Innen programvareteknikk er kontinuerlig integrasjon en praksis der utviklere syntetiserer kodeendringer på et enkelt sted hvor informasjonen er samlet, et depot. Deretter kjøres flere tester.

Med dette kan utviklere av mobilapplikasjoner raskt identifisere eventuelle feil i koden og jobbe med å forbedre appens kvalitet. Alt dette er selvfølgelig for å redusere tiden det vil ta å ratifisere eller utvikle oppdateringer til appen.

DevOps har blant sine hovedmål å øke produktiviteten, kommunikasjonen og redusere responstiden, og korrigere mulige feil. En tidkrevende og episodisk integrasjon som er vanlig i utviklingsmiljøet for mobilapplikasjoner på grunn av et kontinuerlig behov for oppdateringer, er nettopp et av problemene som DevOps-metodikken har til hensikt å løse.

CD – Kontinuerlig levering

Kontinuitet i leveransen bør ikke begrenses til tid alene, men til bruk av intelligente ressurser for å generere løsninger som vil bli implementert.

Kontinuerlig levering er en teknikk som er mye brukt i programvareutvikling og har som mål å lage, teste og forberede automatiske endringer under programvareproduksjonsprosessen.

Denne praksisen lar mobilutvikleren ha opprettelsesartefakter tilgjengelig og klare til å implementeres. Dermed, i tillegg til å redusere tid, gjør denne praksisen det mulig for endringer å gå gjennom en standardisert testprosess, som sikrer at implementeringen vil bli gjort i henhold til de faktiske behovene.

Overvåking og logging

Gjennom brukeropplevelsen kan bedrifter evaluere og måle kvaliteten på tjenestene de leverer, overvåke interessen og forstå hvordan eventuelle endringer i applikasjonen påvirker brukerens oppfatning av kvaliteten på produktet.

Denne DevOps-praksisen fanger opp og analyserer data og logger generert gjennom brukerinteraksjon med den utviklede applikasjonen. Med dette kan applikasjonsutviklingsteamet identifisere hvor virkningsfulle endringene har vært for dem på plattformen.

Det som ikke overvåkes kan ikke fikses raskt. Tatt i betraktning at de fleste tjenester som bruker DevOps-teknikker ikke kan slutte å fungere og også må tilby en opplevelse som kan beholde brukere på appen, noe som krever konstant overvåking og logging, er det viktig å sikre at problemer blir identifisert ved roten og løst raskt.

  Hvordan endre passord på iPhone

Vi har sett at de viktigste tingene som mobile DevOps bringer til bordet er CI/CD og overvåking og logging. Ved å bruke disse som nøkkelmarkører nedenfor, vil vi se på noen av de beste og mest anerkjente mobile DevOps-plattformene for raskere apputvikling.

Bitrise

Bitrise er en mobil CI/CD som gir full-stack-dekning fra Swift til Flutter. Bitrise kan lagre koden din på git-tjenesten både i skyen og på stedet. Det gir deg også muligheten til å kjøre integrasjonstester, flere distribusjoner og distribusjonsfunksjoner. Du kan be om en demo for å teste tjenestene deres.

AppCircle

AppCircle er en av de mest kjente DevOps-plattformene for utvikling av mobilapper. Det gir utviklere en robust CI/CD med dra-og-slipp-arbeidsflyter for å utvikle, teste og distribuere mobilapplikasjoner til appbutikker. Det gir deg også mange integreringsalternativer for å forenkle appbyggingene dine. AppCircle tilbyr en gratis plan for individuell bruk.

CircleCI

CircleCI er en plattform som tilbyr kontinuerlig integrasjon og distribusjon for mobile applikasjoner. Det gir utviklere muligheten til å være vert for appene sine både på skyen og på stedet med flere utførelsesmiljøer fra dockers til selvvertsbaserte løpere, inkludert macOS, og jobbe med en rekke forskjellige versjonskontrollleverandører.

Dessuten tilbyr den også sporings- og overvåkingsfunksjoner. CircleCI gir for øyeblikket en gratis plan med 30 000 studiepoeng for å prøve tjenestene deres.

CodeMagic

Kodemagisk er en DevOps-plattform for mobilapplikasjoner. Det gir utviklere mulighet til å bruke CI/CD-plattform for mobilapplikasjoner med enkle kodesigneringsvilkår. Det gir innebygd støtte for distribusjon til store appbutikker. Codemagic tilbyr en macOS-byggplattform som hjelper til med å teste og distribuere iOS- og macOS-apper. Som andre store mobile DevOps-plattformer, gir den også en gratis plan.

BuildPan

BuildPan er en mobil DevOps-plattform som gir CI/CD for appene dine. Den gir deg en rekke forskjellige funksjoner for samarbeid og integrasjon. BuildPan gir også forskjellige testfunksjoner, inkludert feil og krasjrapporter. Den lar deg også planlegge distribusjonene dine til forskjellige appbutikker.

  Hvordan endre eieren av en fil i Google Disk

Kobiton

Kobiton er en mobil DevOps-plattform for applikasjonstesting og feilsøking. Den lar deg utføre ulike tester som funksjonelle, ytelses- og visuelle tester. I motsetning til andre tjenesteleverandører er denne testingen på en ekte enhet og helt uten skript. Dessuten tilbyr den også automatiserte distribusjonsalternativer. Kobition gir, for øyeblikket, gir en gratis prøveversjon verdt $500.

Kompis

Kompis er en mobil DevOps-plattform som du kan bruke til å introdusere CI/CD i appens leveringsprosess for å gjøre den mindre tidkrevende og mer effektiv. Buddy gir deg en bygg med høy ytelse med enkle konfigurasjonsalternativer, parallellisering og docker-støtte. Den støtter også flere versjonskontrollplattformer.

Esper

Esper er en Andriod DevOps-plattform som hjelper deg med å teste og distribuere appene dine. Esper lar deg teste og feilsøke appen din med flere integreringsalternativer. Den lar deg også overvåke distribusjonene dine. Esper tilbyr for tiden gratis planer med muligheten til å distribuere og overvåke opptil 100 enheter.

Siste ord

Implementering av mobile DevOps, i motsetning til noen andre prangende metoder og teknologier, skaper ikke en ekstra byrde for mobilutviklere, som krever år å lære. Det er akkurat det motsatte ettersom implementering av denne typen metodikk med et verktøy som passer dine behov søker å dele ansvaret, øke smidigheten i leveringen av apper og forbedre responstiden for problemer som oppstår under enhver fase av mobilapplikasjonsutvikling.

x