12 Digital Rights Management (DRM) programvare i 2022

Digital Rights Management (DRM) er administrering av autorisert tilgang til filene dine. Disse filene kan være alt – fra et stykke 3-minutters musikk til et 30-timers langt kurs.

Siden begynnelsen av internett har DRM vært en stor bekymring for de fleste bedrifter og selgere på nettet.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan personvern er viktig, hva DRM-programvare er og hvordan det fungerer, og diskutere noen av de beste DRM-programvarene i bransjen.

Hvordan betyr personvern i denne digitale æraen?

Som mennesker tror vi på retten til privatliv. Likevel tror underbevisstheten vår at personvern er en myte.

I den digitale tidsalder, hvor hver enhet du bruker samler inn data fra deg på en eller annen måte – blir det vanskelig å tro at du fortsatt eier personvernet ditt.

Videre har denne teknologiske utviklingen akselerert spenning og inkompatibilitet globalt.

En betydelig trussel ligger også for virksomheter som selger digitale eiendeler i det virtuelle rommet – piratkopiering.

Som navnet høres ut, har piratkopiering noe med å stjele å gjøre.

Vanligvis er piratkopiering prosessen med å laste ned og distribuere opphavsrettsbeskyttet innhold som musikk, videoer eller programvare uten tillatelse. I 2020 bidro USA alene 12,5 milliarder besøk til piratkopiersider.

Så, hva driver veksten av piratkopiering?

Som pr Dataprotvarierer de årlige globale inntektstapene via digital piratkopiering et sted mellom $40 og $97 milliarder.

I dag, med fremveksten av peer-to-peer filutvekslingsnettsteder, har piratkopiering på nettet vært banebrytende for opphavsrettsbeskyttet materiale.

Alt er nå tilgjengelig på torrentsider – cracker-programvare, den nyeste filmen, kurs; hva som helst.

I henhold til det amerikanske handelskammerets globale policysenter Amerikansk økonomi lider et årlig tap på 30 milliarder dollar på grunn av piratkopiering på nettet.

Med de nye konseptene for apper og nettsteder, har tilgang til piratkopiert innhold blitt en kopp te.

Imidlertid er mange lover under praksis for å forhindre slike brudd på opphavsretten. Likevel er disse lovene strenge nok til å finne en vei ut. DRM-programvare har vært et håp for selskaper og virksomheter som selger digitale eiendeler i disse utfordrende tider.

La oss forstå mer om hva DRM-programvare er og hvordan det bidrar til å forhindre slike feilaktige nedlastinger.

Hva er DRM-programvare og hva gjør den?

Med millioner av nytt innhold lastet opp på nettet hvert minutt, er det vanskelig å holde styr på alt med én enkelt portvakt.

Bedrifter utnytter DRM-programvare og -verktøy for å spore det digitale innholdet deres på tvers av plattformer.

Digital Rights Management (DRM) er strategisk bruk av teknologi og systemer for å forhindre uautorisert bruk av opphavsrettsbeskyttet innhold hvor som helst.

Merk: DRM-teknologier fanger ikke de som driver med piratkopiering. I stedet gjør de det umulig for dem å kopiere eller dele innholdet i utgangspunktet.

På en måte lar digital rettighetsadministrasjon innholdsskapere kontrollere hva betalende brukere kan gjøre med verkene sine.

For bedrifter kan DRM-verktøy bidra til å forhindre duplisering eller uautorisert omfordeling av deres digitale eiendeler.

Nå, fremover, la oss forstå hvordan og når vi kan bruke DRM-teknologi.

DRM-systemer involverer krypterte koder som forhindrer kopiering eller begrenser tiden eller antallet enheter du kan bruke for å få tilgang til et produkt.

Innholdsskapere kan begrense eller begrense hva brukere kan gjøre med materialet deres og la bare de med dekrypteringsnøkkelen få tilgang til det.

Hvis vi oppsummerer hva DRM faktisk gjør, lar det deg:

 • Begrens eller hindre brukere i å tukle/dele/skrive ut innholdet ditt
 • Hindre brukere fra å ta skjermbilder av innholdet ditt
 • Angi en egendefinert sluttdato på dokumentet eller mediet ditt, og deretter blir det utilgjengelig
 • Begrenser innholdstilgangen til kun spesifikke IP-adresser, plasseringer eller enheter
 • Plasser dynamiske vannmerker på kunstverk og dokumenter for å etablere eierskap

Nå som du vet hva og hvordan med DRM-programvare, la oss se noen av de beste DRM-programvarene for å beskytte dine digitale egenskaper.

Digify

Digify er en brukervennlig DRM-programvare som hjelper deg med å forhindre brudd og administrere den rettmessige distribusjonen av innholdet ditt.

  Slik bruker du ADB Uninstall App

Den lar deg ta datadrevne beslutninger med omfattende innsikt og hjelper deg også å strømlinjeforme arbeidsflyten.

Funksjoner

 • Tilgangskontroll: Gi eller tilbakekall tilgang til enkeltpersoner og kontroller hvordan de kan se innholdet ditt, angi tilpasset utløp for å tillate tilgang en stund
 • Kontrollert distribusjon: Bestem hvem som kan se/skrive ut/laste ned filene dine og automatisk vannmerke alle dokumentene dine for å forhindre svindel.
 • Sporing og analyse: Få detaljerte rapporter om når, hvor og hvordan noen interagerte med filene dine
 • Sanntidsvarsler: Få e-post- og mobilvarsler hver gang noen får tilgang til filene dine

Digify er klarert av slike som LinkedIn, WeWork og BCG. Over 350 000 fagfolk i 138 land bruker den.

PallyCon

PallyCon er en 360-graders multi-DRM-tjeneste som hjelper enkeltpersoner og bedrifter med å sikre innhold.

Den fungerer på en skybasert ende-til-ende-krypteringsmodell, som lar deg sikre ditt digitale innhold raskt og enkelt.

Funksjoner

 • Klubbbasert SaaS: Multi-DRM-tjeneste er bygget på AWS (Amazon Web Services) og er forhåndsintegrert med Elemental Media Services via SPEKE API
 • Omfattende rekkevidde: Regionspesifikk tjenestearkitektur for bedre ytelse og pålitelighet på tvers av globale innholdstjenester
 • Rettsmedisinsk vannmerking: Bygg enkelt inn Multi-DRM og vannmerke i innholdet ditt for førsteklasses sikkerhet
 • Enkel å bruke: Integrer enkelt Multi-DRM med ulike HTML5-spillere for å sikre webinnholdstjenestene dine

PallyCon tilbyr et attraktivt utvalg av tjenester med en gratis prøveversjon. Du kan begynne å bruke plattformen for så lite som $300/måned.

Widevine DRM

Widewine er en DRM-lisensierings- og krypteringsteknologi levert til deg av Alphabet. Det er mye brukt av Google Chrome, Brave, Firefox og mange andre som et innholdsbeskyttelsessystem.

Bortsett fra datamaskiner, beskytter den også innhold på Android-enheter, Android TV og Chromecast.

Funksjoner

 • Innholdsbeskyttelse: Bredere dekning av forbrukerenheter og forhåndsintegrerte innholdsbeskyttelsesplattformer for fleksibilitet
 • Videoavspilling: Avansert HTML5-videospiller med høykvalitets streaming, QoS og tilgjengelighet på tvers av flere enheter
 • Engangskryptering: Krypter innholdet ditt med Widevine DRM én gang og strøm det på tvers av bransjens pålitelige videobeholdere som MP4 og WebM
 • Enhetssikkerhet: Fabrikktilpassede nøkkelbokser for sikker dekryptering og avansert innholdsbeskyttelse

Innholdsskapere og OTT-plattformer bruker Widevine for å sikre uavbrutt inntektsflyt ved å begrense uautorisert innholdsdistribusjon som videopiratvirksomhet.

Seclore

Seclore avtaler i Enterprise Digital Right Management (EDRM)-løsninger. DRM-arkitekturen er utviklet for å administrere innholdssikkerhetssystemer på bedriftsnivå.

Seclores EDRM legger automatisk mikrodigitale rettigheter til filer og innhold når de lastes ned, deles eller brukes andre steder.

Funksjoner

 • Enkel administrasjon: Kommando- og kontrollsenteret lar deg enkelt administrere brukspolicyer, brukertillatelser, beskyttede filer og aktivitetslogger under ett enkelt dashbord
 • Ett-klikk-beskyttelse: Angi automatiske eller manuelle beskyttelsesmetoder for filene dine med et klikk
 • Enkel autentisering: Integrert Identity Federation-system lar brukere autentisere raskt ved hjelp av SSO, sosiale medier og nettkataloger
 • DLP-systemer: forhåndsintegrerte systemer for forebygging av datatap (DLP) for å automatisk sikre filer oppdaget av DLP
 • Datasentrisk sikkerhet: Seclores Enterprise Content Management (ECM)-systemer legger automatisk til datasentrisk sikkerhet ved nedlastingspunktet

Seclore tilbyr kostnadseffektive EDRM-tjenester for bedrifter på bedriftsnivå. Premium-tjenestene er klarert av 100-vis av Global 2000-selskaper over hele verden.

RedPoints

RedPoints er den mest brukte digitale inntektsgjenvinningsplattformen basert i Barcelona.

Den finner og fjerner automatisk uautorisert eller piratkopiert innhold som selges videre på nettet.

Funksjoner

 • AI-drevet søk: DRM-verktøy skanner markedsplasser 24/7, med avanserte fotoanalyseverktøy for å identifisere potensielle brudd og sikre nøyaktighet
 • Testkjøp: Kjør flere testkjøp for å bekrefte hvordan produktene dine selges videre uten autorisasjon
 • Automatisk håndhevelse: Start fjerningsprosessen umiddelbart etter å ha oppdaget en piratkopiert produktaktiveringsnøkkel
 • Analytics og rapporter: Skaff beregninger for å analysere virkningen av databeskyttelsestiltak og bruk innsikt for å ta datadrevne beslutninger

RedPoints er en skalerbar, kostnadseffektiv DRM-programvare. Over 1000 selskaper utnytter RedPoints for å forhindre piratkopiering og uautorisert innholdsdistribusjon og få tilbake stjålne inntekter.

CapLinked

CapLinked er en skybasert fildelings- og dokumentadministrasjonsplattform. Det hjelper bedrifter med å dele konfidensielle dokumenter på en sikker måte, håndtere kontraktsforhandlinger og administrere fusjons- og oppkjøpsaktiviteter.

FileProtect er CapLinkeds proprietære DRM-verktøy for å kontrollere tilgangen til dine viktigste dokumenter.

Funksjoner

 • Fullstendig tilgangskontroll: Få full kontroll over hvem som kan se/skrive ut/laste ned filene dine; tilbakekalle eller begrense tilgangen med et klikk
 • Aktivitetssporing: Strømlinjeform arbeidsflyten din og ta datadrevne beslutninger ved å spore daglige aktiviteter i nettleseren i sanntid
 • Egendefinerte integrasjoner: Enterprise-grade sikkerhet fra FileProtect vil beskytte dokumentene dine fra å bli lekket og sikre at du holder deg til kravene
  iPhone lommelykt fungerer ikke? 10 beste måter å fikse på!

CapLinked krypterer de konfidensielle dataene dine med de sterkeste blokkfliserne i bransjen. Du får også en gratis prøveversjon til bransjens ledende virtuelle datarom.

VdoCipher

VdoChiper er en sikker videovertsplattform spesialdesignet for e-læringsplattformer, medienettsteder og apper.

Det hjelper bedrifter med å forhindre ulovlige videonedlastinger og øke inntektene fra autoriserte forhandlere.

Funksjoner

 • DRM-krypterte videoer: DRM-kryptert videostrømmeteknologi sikrer at ingen nedlastere, plugin-moduler eller hack kan laste ned innholdet ditt uten autorisasjon
 • Dynamisk vannmerking: Tilpassbare vannmerker for å motvirke skjermfangst på nettsteder og apper
 • Bygg inn videoer enkelt: Last opp/importer videoer enkelt til nettstedet ditt eller appen din, hvorfra brukere kan laste dem ned på en sikker måte.
 • Dedikert støtte: Pålitelige og pålitelige kundestøttetjenester med 90 % av spørsmålene løst innen 24 timer

VdoChiper bruker en kombinasjon av AWS-servere og CDN-infrastruktur for å gi Hollywood-sertifiserte DRM-er, noe som gjør det ganske populært. Den har over 2000+ bedriftskunder i over 40 land.

Axinom

Axinom er en kraftig multi-DRM-programvare for alle dine behov for innholdsbeskyttelse. Denne DRM-tjenesten sammenlignes med DRM-er i Hollywood-kvalitet og støtter sikring av 4K-videoer.

Axinom DRM kommer i to varianter – En for nettverdenen og en annen for de frakoblede miljøene.

Funksjoner

 • Støtter flere nøkkelkrypteringer av forskjellige kvaliteter for å sikre premium innholdsbeskyttelse
 • Omfattende global rekkevidde med en 99,99 % SLA for å unngå forsinkelser i lisensgenerering
 • Svært konfigurerbar tilgangskontroll for å støtte alle sikkerhetsnivåer på tvers av flere enheter
 • Støtter SPEKE 2.0 og tilbyr forenklede integrasjoner med tredjepartssystemer, kodere og pakker
 • Frakoblet DRM for å sikre sikkerhetskrav til brukere ombord

Axinom gir byggesteinene til innholdsorienterte strategier og arbeidsflyter. Det er en robust DRM-programvare å prøve ut.

EditionGuard

EditionGuard er bransjens favoritt eBok DRM. Den lar deg trygt selge og oppfylle e-bokbestillinger og kontrollere hvordan e-bokinnholdet ditt deles på nettet.

Med EditionGuard kan du velge mellom tre eBook DRM-er – Adobe, Readium LCP og Social.

Funksjoner

 • Visningstillatelse: Kontroller enkelt varighetene for innholdsvisning etter nedlasting og angi utløpsdatoer for henvist visning
 • Kopieringstillatelse: Angi kopieringstillatelser manuelt for et antall sider, kopieringsfrekvens og angi utløpsdatoer for kopiering av innhold
 • Utskriftsbeskyttelse: Bestem hvem som kan laste ned e-boken din, i hvilken mengde og til når du skal begrense uautorisert utskrift
 • Enkelt oppsett: Enkelt å sette opp og integrere i nettstedet ditt eller tredjepartsprogramvare med kundestøtte i sanntid

EditionGuard er den mest anbefalte eBook DRM-programvaren av utgivere, forfattere og institusjoner. Den har oppfylt 1 million e-bøker-beskyttelse og mange flere for å bli med i opptellingen.

CastLabs

CaseLabs tilbyr skybaserte DRM-lisensieringstjenester for verdensomspennende digitalt videoinnhold. DRM-tjenesten, kjent som DRMToday, leverer milliarder av lisenser hver måned, og når millioner av enheter hver dag.

Med Castlabs får du et avansert team av sikkerhetsspesialister som tjener formålet ditt 24/7.

Funksjoner

 • Global Outreach: Multiregionale AWS-servere som er svært skalerbare og har lav latenshastighet
 • Rask lisensiering: DRMtodays raske nettverk lar deg minimere standard lisensleveringstid for kunder hvor som helst i verden
 • Online Dashboard: Enkelt å forstå frontend-dashboard som lar deg administrere og overvåke lisensieringsaktiviteter
 • VideoPlayer-komfort: Forhåndsintegrert med CastLabs rekke smarte PRESTOplay-avspillings-SDK-er; fungerer også med tredjepartsløsninger

DRMToday er lett kompatibel med ledende teknologier som Microsoft Azure, Fastly, Harmonic osv. Du trenger bare å integrere et enkelt API for å få det opp og kjøre.

LockLizard

LockLizard gir et robust dokumentkopieringsbeskyttelsesrammeverk som bruker den amerikanske regjeringens styrkekryptering og offentlige nøkkelteknologi for å beskytte dokumentene dine.

Den hjelper deg med å sikre filer og beskytter PDF-filer mot piratkopieringstrusler uten å bruke passord, plugins eller noe som kompromitterer dokumentets sikkerhet.

Funksjoner

 • Kopibevis: Dokumentkopibeskyttelse deaktiverer automatisk endrings- og delingsfunksjoner på brukerens enheter for å forhindre uautorisert deling av dokumentet ditt
 • Selvdestruksjonsmekanisme: Utløper automatisk dokumenttilgang basert på spesifikke visninger, utskrifter, dager eller en fast dato
 • Dynamiske vannmerker: Sett inn tilpassbare vannmerker på dokumentet ditt for å forhindre at det blir endret selv når det åpnes av uautoriserte personer
 • Lokasjonslåsing: Kontroller BYOD og plasseringen der dokumenter brukes med LockLizards regionspesifikke plasseringsskap
 • Stopp skjermbilder: Begrens PrintScreen og andre tredjeparts skjermbilder fra å ta uautoriserte bilder av dokumentet ditt.

LockLizard er et kraftig DRM-verktøy for å dele konfidensielle dokumenter innenfor eller utenfor institusjonen. Du får en 15 dagers prøveperiode for å teste plattformen før du investerer.

DRM-X

DRM-X er bransjens ledende kopibeskyttelsesplattform. DRM-X 4.0 tar i bruk en unik sikkerhetsarkitektur for å kryptere og beskytte ditt digitale innhold i alle formater.

  11 beste verktøy for sosiale medier, analyse og forretningsdata

DRM-X-plattformen inkluderer:

 • Filkryptering
 • Lyd/videokryptering
 • VR panoramisk videokryptering
 • PDF-kryptering
 • Nettside (HTML DRM-kryptering)
 • Dynamisk Nettstedkryptering
 • HHMeet (Zoom videokonferansebeskyttelse)

Funksjoner

 • Svært sikret arkitektur: Spesielt utviklet DRM-X 4.0 med Xvast-pakker for sikker batchkryptering av digitalt innhold
 • Fleksibelt digitalt vannmerke: Ikke-fjernbart dynamisk digitalt vannmerke for å hindre bruk av eksterne enheter i å tukle/ta opp innholdet ditt
 • Stopp skjermopptak: Haihaisoft smart forhindrer skjermopptaksteknologi fra automatisk å oppdage tredjepartsprogramvare for skjermopptak og begrense den fra å ta opp innholdet ditt.
 • Sømløs integrasjon: Integrer nettstedet ditt enkelt med DRM-X-plattformen ved hjelp av DRM-X 4.0 XML-tjenestegrensesnittet

Med DRM-X 4.0 kan du eliminere alle problemene med å selge innhold uten piratkopiering. Hvis du leter etter en alt-i-ett DRM-programvare, kan DRM-X være den!

Brukstilfeller av DRM-programvare

Forvaltning av digitale rettigheter er stadig viktigere for innholdsskapere og bedrifter som arbeider med digitale eiendeler. La oss ta en titt på noen vanlige praksiser for DRM-teknologi.

#1. Begrens tilgang til filer

DRM-teknologi hjelper forfattere, filmskapere, musikere og andre innholdsskapere med å forhindre uautorisert bruk av innholdet deres. Det beskytter deres bunnlinje og sikrer riktig distribusjon av produktene deres.

Et perfekt eksempel på denne saken er Apple iTunes. iTunes Store bruker DRM-programvare for å begrense antall enheter som kan brukes til å spille av kjøpte lydfiler. Anta at du lastet ned en sang fra iTunes-musikkbutikken. Butikken samler inn data som kjøpsdetaljer, bruksaktivitet, enheten som brukes osv.

Dermed begrenser du deg fra å spille iTunes-musikk på andre uautoriserte enheter.

#2. Hold ditt digitale arbeid uendret

Den faktiske verdien av innhold ligger i originaliteten. Det er derfor innholdsskapere sørger for at arbeidet deres ikke blir forstyrret i noen form.

DRM-teknologi sikrer at originaliteten til innholdet ikke endres. I tillegg er bruken på linje med skaperens tiltenkte formål.

For eksempel, bla gjennom førsteklasses arkivbilder, video eller lyd kommer sammen med lisensiering og bruksrettigheter.

Disse rettighetene tillater skapere å presentere innholdet sitt på nettet uten å få det endret eller brukt av tredjepartsbrukere før de kjøper det.

#3. Forhindre lekkasje av konfidensiell informasjon

DRM-systemer lar også organisasjoner beskytte viktige dokumenter fra å bli tuklet med, lekket eller mishandlet.

DRM-er gjør det mulig for organisasjoner å spore hvem som så på filene, kontrollere tilgangen til disse filene og administrere hvordan folk kan bruke filene.

Hvis, ved en tilfeldighet, noen konfidensiell informasjon blir lekket. DRM-verktøy kan undersøke hva og hvem som forårsaket lekkasjen.

#4. Forhindre programvaremanipulering

DRM-teknologi forhindrer programvaren din i å kjøre på en enhet der tredjepartsprogramvare allerede kjører. Dette er viktig for å forhindre at annen programvare får tilgang til innholdet i programvaren din.

Microsoft-programvare, for eksempel Windows eller Office-programmer, inneholder et DRM-system kjent som Play Ready. Dette systemet begrenser vinduer fra å kjøre på en PC der annen programvare allerede er i bruk, og forhindrer dermed uautoriserte brukere eller roboter fra å krype gjennom programvarens innhold.

#5. Produser innhold trygt

DRM-programvare bygger inn en sporings-ID på hver del av innholdet for å spore bruk og oppsummere hver bit av informasjon i et dashbord.

Når du lager markedsføringskampanjer, kan DRM-programvare samle inn og administrere kontrakter og avtaler for å få bedre innsikt i bruksvilkårene og lage innhold uten å havne i juridiske problemer.

Innpakning

Selv om vi har nevnt noen av de beste DRM-verktøyene her, bør du alltid velge det som best passer dine organisasjonsbehov.

For å lette verktøyjakten din, har vi kategorisert verktøyene nevnt ovenfor basert på deres «Best for»-bruk.

Beste ForDRM SoftwareProfessionals som søker å dele konfidensielle dokumenter for pengeinnsamling, finansielle transaksjoner og avtaler Digify, CapLinked, LockLizard, DRM-XEnterprises/Global brandsRedPoints, Pallycon, Widevine, SecloreEdtech, e-læringsbedrifter og utdanningsinstitusjoner, AVdoCipher og offline-beskyttelse av videoer, AVdoCipher og EBook. lisensiering DRM i dag

Profftips: Hvis virksomheten din er fullstendig basert på nettsalg, velg en DRM-programvare som gir deg flere filbeskyttelse i en enkelt plan. På denne måten kan du svinge ved behov.

x