8 beste verktøy for å komprimere PDF [Online + Software]

Portable Document Format eller PDF er det mest foretrukne filformatet for å dele tekst- og grafikkintensive data i den opprinnelige formen uten å forstyrre formateringen.

Den høye innholdskvaliteten gjør imidlertid PDF-en klumpete, og størrelsene kan gå opp til hundrevis av MB. Disse filene opptar ikke bare stor lagringsplass på disken din, men du møter også mange problemer når du prøver å dele disse filene via e-post.

Heldigvis kan du redusere størrelsen på disse filene ved å komprimere dem ved å bruke en av de flere PDF-kompressorene som er tilgjengelige for online og offline bruk.

Når du komprimerer PDF-filen, bør du vite at de fleste verktøy senker kvaliteten på bildet og teksten som er inkludert i PDF-en for å komprimere PDF-en og redusere størrelsen. Så du bør sørge for at teksten og bildene i PDF-en holder tilfredsstillende kvalitet etter komprimering.

På samme måte, hvis du ønsker å komprimere en PDF-fil som inneholder viktig informasjon, bør du velge en PDF-kompressor som ikke lagrer PDF-filen og forhindrer uautorisert vurdering.

Med disse forholdsreglene i bakhodet, la oss se på alle de tilgjengelige alternativene du har til rådighet.

Alle de populære operativsystemene tilbyr en klassisk metode for å komprimere filer i forskjellige formater, inkludert PDF. Du kan prøve disse metodene og se om de gir tilfredsstillende resultater.

Zip-komprimeringsmetode i Windows

Windows lar deg komprimere eller zippe forskjellige filer i en mappe som tar mindre plass på disken, og du kan også overføre dem til noen andre enheter raskere enn den ukomprimerte filen.

 • For å zippe filer i Windows, må du finne filen(e) og mappene, hvis noen, som du ønsker å zippe.
 • Høyreklikk på filen for å få tilgang til kontekstmenyen og velg Send til-alternativet etterfulgt av Komprimert mappe.
 • Det er det. En ny zippet mappe vil bli opprettet på samme sted.

WinZip-komprimeringsmetode på Mac

macOS inkluderer også et innebygd verktøy som komprimerer PDF-filer til en zip-mappe med noen få klikk. Følg trinnene nedenfor for å komprimere PDF-filen på din Mac.

 • Åpne Finder og se etter PDF-filen(e) du vil komprimere.
 • Flytt denne filen til en mappe.
 • Deretter høyreklikker du på mappen for å få opp rullegardinmenyen.
 • Velg Komprimer [folder name] alternativ, og du er i gang.

Reduser filstørrelsen i forhåndsvisningsappen

Mac gir deg også en mulighet til å komprimere PDF-filen fra forhåndsvisningsappen. Men å komprimere PDF-filene ved å bruke denne metoden vil resultere i lavere PDF-kvalitet.

 • Start forhåndsvisningsappen og åpne PDF-appen du har tenkt å komprimere.
 • Klikk deretter på Fil-menyen og velg alternativet Eksporter.
 • Merk: Ikke velg alternativet Eksporter som PDF.
 • En Quartz Filter-meny vil dukke opp på skjermen. Velg alternativet Reduser filstørrelse.

Reduser PDF-størrelsen i Linux ved å bruke GhostScript

I Linux kan du bruke Ghostscript-kommandolinjen til å komprimere PDF-ene. Følgende kommando kan komprimere PDF-filen for å få en lesbar kvalitet.

gs -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=1.4 -dPDFSETTINGS=/screen -dNOPAUSE -dQUIET 
-dBATCH -sOutputFile=output.pdf input.pdf

Du kan gi nytt navn til input.pdf og output.pdf med henholdsvis kildefilen og det resulterende filnavnet.

  Hvordan gjøre en Raspbery Pi om til en Plex-server

De forskjellige variantene av -dPDFSETTINGS er nevnt nedenfor. Du kan bruke en av dem etter behov.

 • -dPDFSETTINGS=/skjerm
  Har en lavere kvalitet og mindre størrelse. (72 dpi)
 • -dPDFSETTINGS=/ebok
  Den har bedre kvalitet, men har en litt større størrelse (150 dpi)
 • -dPDFSETTINGS=/prepress
  Utgangen er av høyere størrelse og kvalitet (300 dpi)
 • -dPDFSETTINGS=/skriver
  Utgangen er av en skriverkvalitet (300 dpi)
 • -dPDFSETTINGS=/standard
  Velger utgangen som er nyttig for flere formål. Kan forårsake store PDF-filer.

Ved hjelp av et eksternt verktøy

Det finnes flere tredjepartsverktøy på markedet som du kan installere på maskinen din for å komprimere PDF-filer. Vi har plukket ut de beste for deg.

Adobe Acrobat Pro DC

Først vil vi snakke om Adobe Acrobat Pro DCsom er kompatibel med både Windows og Mac og er en skatt for de profesjonelle som opplever at de håndterer PDF-ene ganske ofte.

Bortsett fra PDF-komprimeringsevnen, bringer den flere nyttige funksjoner til bordet, noe som gjør det til det perfekte valget for de som har ekspertisen til å bruke dette sofistikerte verktøyet. For nybegynnere kan det virke litt for overveldende og ikke være den du leter etter.

Adobe DC er en komplett pakke som er nyttig for å manipulere og organisere PDF-ene dine. Sammen med å komprimere PDF-filene uten å resultere i tap av informasjon, lar verktøyet deg dele og slå sammen dokumenter, redigere stilen deres og klippe/sette inn tekst, for å nevne noen. Kvaliteten og mengden av PDF-komprimering vil avhenge av flere faktorer i det originale PDF-dokumentet.

Adobe Acrobat Pro DC fungerer offline og gir bedre resultater enn andre alternativer. Adobe Acrobat tilbyr en gratis prøveversjon hvis du vil prøve den før du kjøper den.

WinZip PDF Pro

WinZip er alt-i-ett PDF-løsningen som gjør det enkelt å lese, redigere og komprimere PDF-filer. WinZips effektive komprimeringsevne og det brukervennlige grensesnittet gjør komprimering av PDF-filene til en lek. Dette verktøyet fungerer offline og komprimerer PDF-filene til filer med håndterbar filstørrelse.

WinZip PDF Pro gir spesiell oppmerksomhet til sikkerheten til PDF-en og sikrer at ingen uautoriserte kan få tilgang til PDF-filene dine. Verktøyet er ikke vert for filene på skylagring og kan ikke lese PDF-dataene.

Å komprimere PDF-filen ved hjelp av WinZip PDF Pro-verktøyet er en enkel oppgave. Først må du starte programvaren på PC-en og åpne PDF-filen du må komprimere. Velg deretter komprimeringsalternativet og angi komprimeringstypen fra rullegardinmenyen. Størrelsen og kvaliteten på den resulterende PDF-filen vil avhenge av komprimeringstypen du vil velge. Etter å ha valgt komprimeringstype, trykk på Komprimer-knappen.

Lagre nå den komprimerte PDF-filen på stedet du foretrekker, og det er det. Du kan laste ned WinZip PDF Pro og bruke den gratis i løpet av prøveperioden på 7 dager.

  Capsa er et omfattende nettverksanalyseverktøy for LAN og WLAN

7-zip

7glidelås er et populært verktøy for Windows som komprimerer filer og mapper slik at du kan dele den reduserte versjonen av filen. Dette verktøyet kan komprimere alle typer filformater, inkludert PDF-filer. I motsetning til alle andre PDF-komprimeringsverktøy, reduserer ikke 7-Zip den faktiske størrelsen på originalfilen. I stedet lagrer den den komprimerte PDF-filen i et annet format.

Derfor trenger du 7-Zip eller et annet filkomprimeringsverktøy for å pakke ut PDF-filen og gjøre den synlig. Når filen er pakket ut, går størrelsesfilen tilbake til originalen. Totalt sett er 7-Zip et nyttig verktøy for å komprimere store PDF-filer som du ønsker å arkivere eller ikke trenger å bruke ofte.

 • Når du har lastet ned og installert 7-Zip på PC-en din, vises den i hurtigmenyen til filene.
 • For å komprimere en PDF-fil, må du høyreklikke på den og velge alternativet legg til i arkiv.
 • Deretter velger du Ultra-komprimeringsnivå og velger LZMA2 som komprimeringsmetode.
 • Så snart du klikker på OK-knappen, vil den komprimerte filen bli lagret i samme mappe som inneholder den opprinnelige filen.

Online PDF-komprimeringsverktøy

La oss deretter sjekke ut noen populære PDF-komprimeringsverktøy tilgjengelig på nettet.

Adobe PDF-kompressor

Adobe PDF-kompressor er den mest brukte nettplattformen som komprimerer PDF-en uten problemer. De fleste brukerne har Adobe PDF-leseren installert på PC-en som kan brukes til å vise PDF-filene.

Adobe har også et nettbasert verktøy kjent som Adobe PDF-kompressor som lar deg manipulere PDF-filene dine, inkludert komprimere dem. Denne PDF-kompressoren er gratis å bruke og kan redusere PDF-filstørrelsen på et øyeblikk.

Nettverktøyet støtter også dra og slipp-funksjonen som gjør det enkelt å laste opp filene til nettleseren. Prosessen for å komprimere PDF-filen ved hjelp av en Adobe PDF-leser er en bit av kaken.

 • Etter å ha besøkt nettstedet, trykk på Velg en fil-knappen for å laste opp filen. Du kan også dra og slippe PDF-filen du må komprimere.
 • Så snart filen er lastet opp, starter komprimeringsprosessen automatisk.
 • Når den komprimerte filen er klar til å lastes ned, vil du bli varslet.

Neevia PDFCompress

Den neste på listen er Neevia PDFCompress, et robust komprimeringsverktøy som lar deg tilpasse komprimeringsprosedyren. Dette verktøyet er mer egnet for profesjonelle brukere enn årsaksbrukere fordi det er forskjellige komprimeringsinnstillinger som du må konfigurere før du prøver å komprimere PDF-filen.

Neevia lar deg velge komprimeringskvaliteten til fargebildene, grå bildene og mono-bildene som finnes i PDF-en.

I tillegg har du også muligheten til å velge objekter som miniatyrbilder, tagger, merknader, bokmerker, skjemaer og mer som du ikke vil inkludere i den resulterende PDF-filen. Neevia PDF-verktøy kan bare komprimere en PDF-fil med en størrelse mindre enn 24MB. Du kan også prøve det betalte komprimeringsverktøyet som tilbys av Neevia som kan komprimere PDF-filene i frakoblet modus og også krypterer dem.

Liten pdf

På grunn av den uanstrengte kompresjonsprosedyren og pålitelig service, Liten PDF er ganske enkelt den beste plattformen tilgjengelig på nettet som du kan prøve for å komprimere PDF-filene dine. Du får muligheten til å dra og slippe PDF-filen eller laste den opp fra selve enheten. Hvis PDF-en er plassert i Dropbox- eller Google Drive-kontoen din, kan du også laste opp filene direkte derfra.

  10 Open Source Load Balancer for HA og forbedret ytelse

Smallpdf tilbyr den grunnleggende komprimeringsteknikken for gratisbrukere, som resulterer i en middels filstørrelse som beholder den opprinnelige kvaliteten. Hvis du ønsker å prøve sterk komprimering, må du registrere deg for pro-versjonen. Smallpdf begrenser deg fra å konvertere mer enn 2 PDF-dokumenter per dag i gratisversjonen. Så hvis du vil konvertere filene i bulk, må du kjøpe en av premiumplanene fra USD 9 per måned.

Brus PDF

SodaPDF online komprimeringsverktøy tilbyr pålitelig og førsteklasses PDF-komprimering gratis. Denne plattformen passer for bedrifter som ønsker å komprimere PDF-filer uten å se noen reduksjon i kvaliteten på PDF-filer.

Soda PDF lar deg laste opp PDF-filene direkte fra PC-en din, og det er også mulig å laste opp filene fra Google Drive og DropBox, takket være integrasjonene av skylagringsplattformen. De resulterende komprimerte filene beholder på imponerende vis den originale kvaliteten til kildefilene, og du kan enkelt laste dem opp eller dele dem via e-post.

Mens verktøyet leverer anstendig komprimeringskvalitet uten å kjøpe noe abonnement, gir premium forretningsplanen tilgang til en PDF-administrasjonspakke som omfatter intelligent PDF-komprimering, filkryptering og filformatkonverteringsverktøy. Du kan også laste ned skrivebordsversjonen av den nettbaserte programvaren for å komprimere PDF-filene offline.

iLovePDF

iLovePDF tilbyr omfattende PDF-manipuleringsverktøy, inkludert den sofistikerte PDF-kompressoren. Denne nettbaserte PDF-kompressoren reduserer effektivt PDF-størrelsen og tilbyr maksimal kvalitet. Verktøyet er gratis å bruke og setter ingen begrensning på kompresjonsgrensen.

For å komprimere en PDF, må du først laste den opp enten fra enheten eller fra dropbox eller Google Drive. Velg en av de tre komprimeringsmodusene som er oppført til høyre, og trykk på Komprimer PDF-knappen for å starte prosessen.

Etter at den komprimerte PDF-filen er klar for nedlasting, kan du laste ned den komprimerte filen og dele nedlastingslenken med noen på nettet. For å komprimere PDF-filer i bulk, må du først registrere deg på nettstedet. I følge vår erfaring utfører iLovePDF bedre komprimering på PDF-filer som inneholder bilder enn de som inneholder tekst.

Konklusjon

Uansett hvorfor du trenger å komprimere PDF-filene, dele dem med noen andre eller spare plass på harddisken, er verktøyene nevnt ovenfor de beste du kan prøve for å komprimere PDF-filene. Vi har prøvd og testet flere PDF-kompressorer for å gi deg de beste som gjør en eksepsjonell jobb med å komprimere filene.

Du kan også være interessert i de beste PDF-redigererne.

x