8 beste Wi-Fi Analyzer-apper for personlig bruk

Wi-Fi har blitt en integrert del av livene våre. Hver og en av oss trenger sterk Wi-Fi-tilkobling hver gang hjemme eller på arbeidsplassen.

Men forestill deg å ha uendelige avbrudd i Wi-Fi-tilkoblingen din, spesielt når du er på en videosamtale eller fullfører et prosjekt med en tidsfrist. Høres så frustrerende ut, ikke sant?

Det blir enda mer frustrerende når du ikke kan feilsøke problemet. Den riktige løsningen er å ha en Wi-Fi-analysator.

Wi-Fi-analysatorer er verktøyene som samler inn data og oppdager problemene som forårsaker svake Wi-Fi-signaler.

Enten du kjører Wi-Fi på en Android- eller Apple-enhet eller bare på en bærbar datamaskin, kan Wi-Fi-analysatorapper være en stor livredder.

La oss lese videre når vi viser de beste Wi-Fi-analysatorappene for personlig bruk.

Hva er rollen til en Wi-Fi-analysator?

Wi-Fi-analysatorer oppdager problemer som fører til svake Wi-Fi-signaler. Appen analyserer tilkoblingen og samler inn dataene for å feilsøke den svake tilkoblingen.

Den hjelper deg med å finne det beste stedet eller tilgangspunktene for å koble sømløst til din mobil/bærbare datamaskin eller nettbrett. Til slutt representerer analysator-appen dataene og mulige løsninger i form av visuelle rapporter og dashboards.

Wi-Fi-analysatorer er nyttige for nettverksadministratorer for å oppdage nettverksproblemer. De kan utføre rotårsaksanalysen om de plagsomme nodene, tilgangspunktene og endepunktene.

Derfor kan administratorene finne ut mulige løsninger, for eksempel å bytte til en annen kanal for å redusere overbelastningen eller endre rottilgangspunktet til ruteren.

Wi-Fi-analysatorer kan hjelpe med å oppdage ulike nettverksproblemer som inkluderer:

 • Langsom overføring av nettverk.
 • Oppdag uautorisert tilgang til Wi-Fi-nettverket ditt.
 • Hjelp med å finne tilkoblingsproblemer som dødpunkter hjemme eller på kontoret.
 • Wi-Fi-signallekkasjer på grunn av sikkerhetsproblemer og hacks.

Funksjoner av Wi-Fi Analyzer

En god Wi-Fi-analysator vurderer ulike beregninger for det svake problemsignalet. Det er flere beregninger eller statistikk som nettverksadministratorene kan bruke til å feilsøke Wi-Fi-problemene.

Dermed bør en Wi-Fi-analysator-app kunne gi følgende beregninger:

 • SSID: SSID-er er de personlige identifikasjons-ID-ene for hvert av nettverkene. En Wi-Fi-analysator-app må oppdage de beste offentlige SSID-ene sammen med den skjulte SSID-en i området.
 • Sikkerhetsinnstillinger: En Wi-Fi-analysator skal effektivt kunne beskytte Wi-Fi-passordet og oppdage eventuelle lekkasjer. I tillegg foreslår Wi-Fi-analysatoren de beste sikkerhetsinnstillingene av de tre innstillingene – Wired Equivalent Privacy (WEP), Wi-Fi Protected Access (WPA) og trådløse WPA2-sikkerhetsteknologier.
 • Signalstyrke: Wi-Fi-analysator-appen viser seg å være et flott verktøy for å oppdage områder med lavt og høyt signal. Den analyserer Wi-Fi-signalene og reflekterer signalstyrken i desibel for å vise om de er i et område med lav eller høy dekning.
 • Sist sett-status: Noen Wi-Fi-analysatorapper oppdager også den sist sett statusen til et bestemt nettverk. Ved å bruke dette kan administratoren finne tidsperioden da nettverket sist var aktivt.
 • Bånd og kanal: Wi-Fi kjører på en enkelt kanal for signaloverføring, og hver kanal har to bånd; 2,5 Ghz og 5 Ghz. Derfor bør en god Wi-Fi-analysator være i stand til å oppdage hvor mange nettverk som bruker en enkelt kanal.
  Google og Amazon dreper Smarthome Hub, og det er flott

Med tanke på disse funksjonene, la oss ta en titt på listen over Wi-Fi-analysatorappene du kan bruke hjemme for personlig bruk.

Wi-Fi-analysator

Wi-Fi-analysator fra Matt er skreddersydd for Windows-operativsystemet, men fungerer godt på alle nettbrett eller mobilenheter. Denne appen er rangert med 4,4 stjerner av 5 i Microsoft Store.

Denne appen viser Wi-Fi-signalene som et kanaldiagram, der nettverksadministratorene kan oppdage alle tilgjengelige nettverk rundt enheten.

Sammen med dette er appen best til å identifisere blindsonene i nettverket. Du kan bruke denne blindsoneinformasjonen til å flytte Wi-Fi-ruteren og eliminere eventuelle lave nettverksområder.

Administratoren kan også få annen informasjon om Wi-Fi-nettverket, inkludert frekvens, båndbredde, protokoll og kanalnummer.

Egenskaper:

 • Den har en annonsefri grunnversjon.
 • Appen bruker en pipetone for å varsle om signalstyrken.
 • De grafiske diagrammene gjør det lettere å forstå Wi-Fi-problemene.
 • Appen er så liten som 22 MB i størrelse.

Imidlertid trenger de fleste funksjoner, som en lydsignal og live-støtte, en betalt versjon.

Tilgjengelig på: Microsoft Store

Wi-Fi-analysator og skanner

Denne Wi-Fi-analysatoren og -skanneren er laget av WebProvider. Denne appen er tilgjengelig for både Android-enheter og Windows-operativsystemer. Appen vil gi deg all relevant informasjon om Wi-Fi-nettverkene som er tilgjengelige i nærheten av enheten.

På Android-enheten viser denne appen Wi-Fi-beregningene i varmekartskjemaet. Det blir enda enklere å oppdage svake Wi-Fi-nettverk og feilsøke problemene. Brukere kan bruke filtrene for å finne det beste nettverket.

Wi-Fi-nettverk kan også sorteres ved å bruke de beste kanalene basert på rangeringer. Appen er rangert med 4,1 av 5 stjerner og har over 1 million nedlastinger.

Egenskaper:

 • Det hjelper å finne det beste stedet å plassere Wi-Fi-mottakerne.
 • Appen anbefaler automatisk den beste kanalen for å koble til det nye tilgangspunktet.
 • Brukere kan se signalstyrken i form av en historiegraf.
 • Grunnversjonen er gratis å bruke.

Tilgjengelig på: Microsoft Store og Google Play

Wi-Fi Analyzer av VREM Software

Denne åpen kildekode Wi-Fi-analysatoren er et ideelt valg for å undersøke signalstyrken til dine nærliggende Wi-Fi-nettverk og identifisere de overfylte kanalene.

Den beste delen? Det krever ingen internettforbindelse for å komme i gang. Brukerne kan se signalstyrken i grafisk form og analysere tilgangspunktene over tid i grafen. Det som er bedre med denne analysatoren er at den holder administratorinformasjonen privat.

  Roblox Death Star Tycoon-koder: Løs inn nå

Den sorterer også ulike kanaler i Wi-Fi-nettverkene basert på vurderingen.

Egenskaper:

 • Den er tilgjengelig i mørke, lyse og systemtemaer.
 • Appen støtter 2,5 GHz, 5 GHz og 6 GHz Wi-Fi-bånd.
 • Du kan pause eller gjenoppta skanningen når som helst.
 • Det krever ikke internettforbindelse.

Tilgjengelig på: Play Store

Som navnet antyder, fungerer NetSpot Wi-Fi-analysator-appen eksepsjonelt godt når det gjelder å skanne Wi-Fi-nettverkene samt kartlegge Wi-Fi-nettverkene rundt et bestemt område.

NetSpots iOS-app bruker WiPry 2500x for å fungere.

Wi-Fi-analysator-appen viser de tilgjengelige nettverkene i tabellform, der hver kan sorteres basert på beregninger som kanal, bånd, signalstyrke og sikkerhetstype.

NetSpot for iOS gir en detaljert sammenligning mellom ulike nettverk som finnes i området. I tillegg til kartlegging, identifiserer og feilsøker appen også problemer med Wi-Fi-nettverk og foreslår de beste metodene for å forbedre Wi-Fi-nettverkets dekning, kapasitet og ytelse.

Egenskaper:

 • Den viser signalnivået og støydiagrammer i sanntid.
 • Alle de undersøkte trådløse nettverkene kan representeres i form av et varmekart.
 • Appen støtter begge frekvensbåndene – 2,4 GHz og 5 GHz.
 • Data kan eksporteres i form av PDF- eller CSV-format.
 • Den betalte versjonen inkluderer også en varmekartfunksjon for å analysere signalstyrken.

Tilgjengelig på: Google Play og Apple Store

Wi-Fi Analyzer av Olgor

Denne Wi-Fi-analysatoren er en av de beste appene hvis du vil gjøre Android-enheten om til en sømløs Wi-Fi-analysator. Appen fungerer ekstremt bra for å identifisere alle tilgjengelige SSID-er i området.

I tillegg viser den også alle kanalene de bruker. Dette er faktisk et godt valg for å analysere hvilken kanal SSID-en din fanger opp og hvordan den stabler opp mot de andre nettverkene.

I tillegg til å optimalisere eventuelle forstyrrelser i Wi-Fi-nettverket, har mobilappen også en kanalanalysator for sanntidsdata om avstand og nærliggende AP-er og andre skjulte Wi-Fi-nettverk.

Mobilappen er vurdert til 4,3 av 5 stjerner i Play Store med over 10 millioner nedlastinger. Den eneste ulempen er at appen ikke er tilgjengelig på iOS.

Egenskaper:

 • Den støtter både 2,4 GHz og 5 GHz-bånd.
 • Brukere kan få den komplette historien om signalstyrkemålinger over en periode.
 • Appen kobles også direkte til de tilgjengelige åpne Wi-Fi-nettverkene.
 • Mobilappen vil også gi deg forslag til det beste stedet å oppbevare ruteren din.

Tilgjengelig på: Google Play Store

Ekte Wi-Fi

Ekte Wi-Fi er et omfattende Wi-Fi-analysatorverktøy som tester, optimerer og beskytter Wi-Fi-nettverk. Denne appen er tilgjengelig for Windows OS.

Denne appen er mest kjent for sin enkelhet. Selv om appen ikke er lastet med mange funksjoner, har den fortsatt noen av de mest nødvendige funksjonene for å feilsøke Wi-Fi-nettverkene dine.

Dashbordet er veldig enkelt, og du har bare fire alternativer på venstre side av dashbordet:

 • Fartstest
 • Wi-Fi-analyse
 • Enhetsskanning
 • Min enhetsinformasjon
  9 Internett-søkemotorer du sannsynligvis ikke har hørt om

Appen analyserer de tilgjengelige nettverkene i nærheten og bestemmer overbelastningen. Nettverksadministratorer kan se ulike nettverk som er tilgjengelige i nærheten av enheten og sammenligne dem når det gjelder oppetid, signalstyrke, bånd og sikkerhet.

Egenskaper:

 • Gratisversjonen er fri for annonser.
 • Administratorer kan få den nøyaktige plasseringen til Wi-Fi-nettverket deres sammen med breddegrader og lengdegrader.
 • Administratorer kan også skanne et hvilket som helst antall nettverk.
 • Det hjelper med å oppdage nervøsitet i nettverket eller høye signalforstyrrelser.

Tilgjengelig på: Microsoft Store

Wi-Fi Analyzer for Android

Denne fantastiske WiFi-analysatoren er kjent for hver funksjon som den beste Wi-Fi-analysatoren bør ha. WiFI-analysatorappen fra AndroidUtils viser alle tilgjengelige Wi-Fi-nettverk i form av en linjegraf.

Grafen kartlegger gjeldende kanal og signalstyrke på henholdsvis begge akser.

Administratorer kan velge om de vil vise en 2,5 GHz-kanal eller en 5 GHz-kanal i dashbordet. Imidlertid viser dashbordet Wi-Fi-nettverkene i form av parabelgrafer.

Administratorer kan gjenoppta eller sette skanninger på pause når de vil. De kan også se tidligere resultater for de tilkoblede nettverkene på enheten din.

Wi-Fi-analysator-appen sjekker nettverket når det gjelder ventetid, signalstyrke, overlappende nettverk, sikkerhet og koblingshastighet.

Egenskaper:

 • Lett å oppdage trege Wi-Fi-nettverk.
 • Rent og responsivt brukergrensesnitt.
 • Administratorer kan se både nettverks- og adapterdetaljer i appen.
 • Vurderer de mest effektive kanalene på en skala fra 1-10.

Tilgjengelig på: Google Play Store

Network Analyzer Pro

Network Analyzer Pro er et av de beste Wi-Fi-kontrollverktøyene. Selv om appen har en gratisversjon å bruke, vil de fleste funksjonene være tilgjengelige i Pro-versjonen.

Den gir verdifull informasjon om tilgjengelige nettverk og gir en fullstendig diagnose av nettverksproblemet.

Wi-Fi-analysator-appen er mest nyttig for å oppdage Wi-Fi-signaler og LAN-tilkoblinger som er tilgjengelige over et bestemt område. For ikke å glemme det viser også forbindelsene som ble laget over forskjellige nettverksprotokoller.

Denne robuste appen viser også beregninger som signalstyrke, kanalstopp, ping, traceroute og en portskanner.

For å legge til funksjonaliteten, oppdager Network Analyzer Pro også landet til den analyserte serveren og viser antall ping for hvert nettverk. Appen har over 100 000 nedlastinger og er rangert på 4,6 i Play Store.

Egenskaper:

 • Støtter både IPv4 og IPv6.
 • Gir jevnlige oppdateringer til grensesnittet.
 • Den grafiske representasjonen gjør sorteringen enkel.
 • Brukervennlig og moderne brukergrensesnitt.

Tilgjengelig på: Google Play Store og Apple Store

Siste ord

Så dette er vår liste over Wi-Fi Analyzer-appene for Android- og iOS-brukere. Mens de fleste appene vi har delt er gratis, kommer noen av dem med priser.

Du vil imidlertid få en enorm mengde funksjoner og en annonsefri versjon hvis du velger den betalte versjonen.

Disse appene er nyttige for feilsøking av Wi-Fi-nettverk uten å søke ISPs assistanse eller bytte ut ruteren.

Deretter kan du sjekke ut den beste Wi-Fi-analysatorprogramvaren for små og mellomstore bedriftsnettverk.