Youtube

8 enkle trinn for å forbedre YouTube Music-anbefalingene dine

Er du en YouTube Music-bruker som vil ha bedre musikkanbefalinger? Disse enkle tipsene og triksene kan justere YouTube Musics algoritme for å foreslå musikk som passer bedre til din spesifikke smak.

1. Administrer YouTube Music-loggen din

Musikksmaken din kan endre seg over tid, så det er viktig at du ser gjennom og sletter musikk fra historien din regelmessig. Dette lar YouTube Music vite at du ikke vil fortsette å få anbefalinger basert på bestemte sanger.

For å gjøre det, gå til YouTube Music-profilen din, velg Historikk og slett sanger ved å klikke på de tre vertikale prikkene og bla ned til Fjern fra historikk.

  Er det slutten på annonsefri YouTube? YouTubes nye annonseblokkeringsregler forklart

2. Administrer YouTube-loggen din

Musikken du lytter til på YouTube-kontoen din, påvirker også YouTube Music-loggen din. For å administrere YouTube-loggen din, åpne YouTube, klikk på Historikk i fanen til venstre og velg Administrer all historikk. Herfra sletter du musikken du ikke vil skal påvirke anbefalingene dine.

3. Sett seerloggen din på pause

Har moren din brukt kontoen din til å lytte til timer med Bon Jovi? Det er alltid best å sette YouTube Music-loggen på pause når du eller noen andre hører på noe du ikke vil skal påvirke anbefalingene dine.

Gå til YouTube Music-profilen din, trykk Innstillinger, deretter Personvern, og slå på Sett seerloggen på pause.

4. Lagre sanger i biblioteket ditt og lag spillelister

Hvis du vil at YouTube Music skal foreslå bedre anbefalinger, må algoritmen se hvilke spesifikke sanger, artister og album du liker. For å gjøre det, må du lagre musikkinnholdet du liker i biblioteket ditt eller lage forskjellige spillelister.

Hvis du lytter til et bestemt album eller en sang du liker, trykker du på de tre vertikale prikkene ved siden av den og velger Lagre i bibliotek eller Lagre i spilleliste. Du kan administrere spillelistene dine på venstre side av YouTube Music, samt se biblioteket ditt, som inkluderer all musikken du liker, artistene og lagrede sangene dine.

  9 vanlige årsaker til at nye YouTube-kanaler mislykkes

5. Alltid tommelen opp eller tommel ned sanger

En av YouTube Musics beste funksjoner er at du kan rangere alt du hører på. For å forbedre musikkanbefalingene dine, klikk på tommel opp eller tommel ned-ikonet ved siden av tittelen når du spiller av en sang.

Dessuten, hvis du går til YouTube Music-loggen din, kan du tommel opp eller ned alt du tidligere har lyttet til derfra.

6. Vær oppmerksom på hvem du lytter til og abonner på på YouTube

Fordi YouTube Music og YouTube-kontoer i hovedsak er koblet sammen, må du legge merke til hva du lytter til og abonnerer på på YouTube – spesielt hvis du vil ha bedre anbefalinger.

Så hvis du er en fan av en bestemt artist, band eller gruppe, sørg for å gå over til deres YouTube-side og abonnere på kanalen deres. I tillegg kan du også tommel opp hver sang du liker.

  Hvordan livestreame på YouTube

7. Velg flere artister du liker

Når du først registrerer deg for YouTube Music, blir du bedt om å velge fem artister du liker. Men visste du at du kan legge til andre artister du liker senere?

For å gjøre det, klikk på YouTube Music-profilen din og deretter Innstillinger. Klikk deretter på Anbefalinger og velg Velg noen artister du liker. Her kan du velge så få eller like mange ekstra artister fra en liste med alternativer.

8. Bruk mer tid på YouTube Music

Å forbedre musikkanbefalingene dine på YouTube Music er så enkelt som å bruke musikktjenesten så mye som mulig. Det er ikke sannsynlig at du får gode forslag hvis du ikke legger ned innsats i å bruke tjenesten regelmessig.

Hvis du lytter til både Spotify og YouTube Music, for eksempel, gi Spotify en pause og fokuser på å kun bruke YouTube Music en stund. Du kan til og med overføre alle spillelistene dine fra Spotify til YouTube Music.

x