8 Enterprise Survey-programvare for å transformere datainnsamlingsstrategien

Leter du etter den beste programvaren for bedriftsundersøkelser? Hvis ja, har du snublet over den rette nettsiden.

Vi lever i en verden hvor data er avgjørende. Å ha tilgang til de riktige dataene kan hjelpe deg med å forstå virksomheten din eller kundenes behov. Dette kan hjelpe deg å ta viktige skritt for å forbedre din generelle kunde- og medarbeidertilfredshet.

I tillegg til det kan de riktige dataene også hjelpe deg med å forbedre kvaliteten på produktet eller tjenesten, forutsi fremtidige trender og kan hjelpe deg med å ta de riktige avgjørelsene.

Det er imidlertid ikke så enkelt å samle inn data av høy kvalitet som faktisk kan hjelpe.

Det har vært flere undersøkelser som viser at den gjennomsnittlige svarprosenten for undersøkelser varierer mellom 10-30 % – det også etter å ha tilbudt insentiver og oppfølgings-e-poster. Noen av de observerte årsakene til dette inkluderer lengden på undersøkelsen, lite attraktivt brukergrensesnitt, komplekse spørsmål og mer.

En god programvare for bedriftsundersøkelser kan faktisk hjelpe deg med å eliminere de fleste av disse hindringene og kan være et flott tillegg for å forbedre datainnsamlingsstrategien din.

For å hjelpe deg med å ta det riktige valget, har jeg samlet den beste programvaren for bedriftsundersøkelser som kan hjelpe deg med å samle undersøkelsesdata av høyeste kvalitet og tilby en eksepsjonell undersøkelsesopplevelse.

Så, uten videre, la oss komme i gang –

Hva er Enterprise Survey Software?

Programvare for bedriftsundersøkelser er en spesialisert skybasert løsning som lar organisasjoner lage, distribuere og analysere undersøkelser og deres svar i en organisasjon.

Denne spesialiserte undersøkelsesprogramvaren kan brukes til å motta tilbakemeldinger fra ansatte og kunder, gjennomføre markedsundersøkelser, samle inn jobbsøknader, gjennomføre evalueringer og mer.

En god programvare for bedriftsundersøkelser bør være i stand til å lage flere typer undersøkelser som vil inkludere flervalgssvar, vurderingsskalaer, åpne spørsmål og mer.

I tillegg til det bør den skryte av flere distribusjonskanaler, responsadministrasjonsfunksjoner og muligheten til å integrere med annen bedriftsprogramvare som CRM, HRMS og andre verktøy. Den skal være tilpassbar og i stand til å håndtere store mengder data.

Siden du må vurdere alle disse tingene, kan det være utfordrende å finne riktig programvare for bedriftsundersøkelser. Derfor har jeg laget denne listen for deg slik at du kan ta det riktige valget.

La oss grave inn!

SurveySparrow

SurveySparrow kan være et godt valg for programvare for bedriftsundersøkelser for alle som leter etter en fullverdig løsning som kan hjelpe dem med å spore hele reisen til kundene sine og gi detaljert innsikt for å optimalisere for bedre resultater.

Utenom det kan du også bruke SurveySparrow til å samle inn organisasjonens interne data, som ansattes vurderinger og tilbakemeldinger. Dette verktøyet lar deg planlegge undersøkelsesrapporter for å motta rapporter direkte til innboksen din på et konfigurert tidspunkt.

Det er en undersøkelsesprogramvare for mobil først, noe som betyr at alle de forhåndsdesignede malene og tilpassede designene du vil lage vil være optimalisert for smarttelefonenheter og kompatible med flere enheter. Dette sikrer at undersøkelsene dine blir rene og enkle å fylle ut for alle respondenter, uavhengig av hvilken enhet de har.

Denne programvaren for bedriftsundersøkelser lar deg bruke og hvitmerke bedriftens domene. Du kan også bruke tilpasset CSS i alle forhåndsdesignede og tilpassede temaer. Begge disse alternativene sikrer at undersøkelsene du tar vil markedsføre merkevaren din, matche merkevareidentiteten din og være helt din egen.

SurveySparrow lar deg opprette flere underkontoer. Disse underkontoene kan brukes for forskjellige team, brukere og flere, men kan administreres under én overordnet konto. Du kan videre administrere teamsynlighet og tilgjengelighet for undersøkelser ved å bruke mapper og teamalternativer.

SurveySparrow har også et kraftig smart undersøkelsesalternativ som lar deg lage undersøkelser basert på betinget logikk. For eksempel, hvis respondenten bestemmer seg for å foreta en betaling, vil undersøkelsen vise betalingsdetaljene. Ellers vil betalingsrelatert informasjon bli skjult.

I tillegg til det inkluderer noen bemerkelsesverdige funksjoner i SurveySparrow flere distribusjonskanaler, automatiske gjentakende undersøkelser, automatiske påminnelsese-poster, avanserte filtre og rapportering og mer. Den har også et veldig brukervennlig grensesnitt.

SurveySparrow tilbyr fire forskjellige planer – Basic starter på $19 i måneden, Essentials på $49 i måneden, Business på $99 i måneden, og Enterprise, som du må kontakte dem for å få et tilpasset tilbud. Husk at disse pristallene kun gjelder hvis du velger et årlig faktureringsalternativ.

Sogolytics

Sogolytics er et sett med verktøy som kan hjelpe deg å transformere kundeopplevelsen til organisasjonen din til neste nivå. Denne løsningen for bedriftsundersøkelser er designet for tilbakemeldingsbehandling og hjelper deg derfor med kundeopplevelse, medarbeideropplevelse, undersøkelser, vurderinger og mer.

Sogolytics automatiserer datainnsamlingsprosessen, og dets kraftige analyseverktøy gir praktisk innsikt i dataene, som kan hjelpe deg med å ta informerte beslutninger raskt.

Med Sogolytics kan du lage førsteklasses spørreundersøkelser på kort tid, takket være tilpassbare spørreundersøkelsesmaler. Du kan også lage undersøkelser fra bunnen av hvis du vil.

Noen av de beste funksjonene til Sogolytics undersøkelsesdesigner inkluderer følgende:

  • White label-undersøkelsesfunksjon som lar deg bruke et tilpasset domene, logo, tema og mer for å skape en sømløs merkevareopplevelse.
  • Du kan be respondentene laste opp lyd, video og bilder i undersøkelsessvarene deres.
  • Dens automatiske oversettelsesfunksjon lar deg lage flerspråklige undersøkelser, slik at du kan utvide publikumsdemografien din.
  • Dens anonyme undersøkelsesfunksjon kan hjelpe deg å få deltakernes tillit og motta 100 % ekte tilbakemeldinger med fullstendig konfidensialitet.
  Hvordan legge til og omorganisere apper i Apple TV

Utenom det har verktøyet for oppretting av undersøkelser tilleggsfunksjoner som forhåndsutfyll kjente data, matrisenett, netto promoterscore, drill-down spørsmålstyper og mer. Alle disse funksjonene kan hjelpe deg med å gjøre undersøkelser mer intuitive og samle inn bedre data.

Sogolytics-verktøysettet hjelper deg også å dykke dypt inn i dataene du har samlet inn gjennom undersøkelsene dine. Den lar deg forstå svarene på undersøkelsen og identifisere områder der du trenger å forbedre deg.

En annen funksjon ved Sogolytics som imponerte meg stort er dens direkte datarapportering, slik at du kan dele direkterapporter med teamet ditt. Dette er en fantastisk funksjon, spesielt når du jobber i en stor organisasjon. I tillegg forblir alle undersøkelsesdataene dine sikre og krypterte, men likevel tilgjengelige, takket være det avanserte dataadministrasjonsverktøyet.

Sogolytics tilbyr fire forskjellige planer – Pluss til $25 i måneden, Pro til $66 i måneden, og Premium til $99 i måneden, mens for Enterprise Feedback, må du be om et tilpasset tilbud. Heldigvis tilbyr den en 10-dagers gratis prøveversjon som du kan bruke til å teste tjenestene gratis. Merk at de nevnte prisene kun gjelder hvis de faktureres årlig.

Voxco

Voxco kan passe perfekt for deg hvis du ønsker å gjennomføre ulike typer undersøkelser, for eksempel online, telefonisk og ansikt til ansikt. Det er fordi Voxcos omnikanal-undersøkelsesprogramvare lar deg gjennomføre ulike typer undersøkelser mens alle dataene dine forblir på samme sted.

Denne undersøkelsesprogramvaren har et bredt spekter av maler designet for ulike brukstilfeller. Dette lar deg enkelt finne malene som oppfyller dine behov og konfigurere dem til å lage helt dine egne. Undersøkelsesmalene som tilbys av Voxco er godt utformet og svært responsive.

Voxco kan også skryte av undersøkelseslogikk. Det lar respondenter hoppe over en hvilken som helst del av undersøkelsen hvis disse delene ikke er aktuelle for dem. Dessuten lar denne funksjonen deg også designe spørreundersøkelser med betingede spørsmål.

Dette verktøyet kan hjelpe deg med å lage flerspråklige spørreundersøkelser med ulike spørsmålstyper, for eksempel flervalgsspørsmål, matrisespørsmål, spørsmålsbanker og så videre. Det som er mer imponerende er at brukere kan sende inn multimediefiler som svar på spørsmålene.

Det som imidlertid imponerte meg mest med Voxco er dens grundige undersøkelsesrapportering og analysefunksjon. Dette har i utgangspunktet mange små verktøy som kan hjelpe deg med sanntidsresultater, responssporing, visualiseringer, standard og tilpassede rapporter, og et grundig analyseverktøy som kan brukes til statistisk analyse, sentimentanalyse, kryssfaner og mer.

Denne programvaren for bedriftsundersøkelser støtter CRM og integrasjon av sosiale medier. Og undersøkelsesdistribusjonsfunksjonen inkluderer e-postdistribusjon, distribusjon på tvers av kanaler, anonyme svar, innebygde undersøkelser og mer.

Totalt sett vil jeg si at Voxco kan være et flott verktøy som kan dekke alle undersøkelsesbehov, og det beste er at de kontinuerlig gjør positive endringer for å forbedre funksjonene og funksjonaliteten. Selv om de henger litt i kundestøtte- og dokumentasjonsdelen, har de gjort noen positive endringer i denne forbindelse.

QuestionPro

QuestionPro er en fullstack nettbasert spørreundersøkelsesløsning som kan brukes til begge deler – innsamling av online data og utførelse av kvantitativ og kvalitativ analyse. Derfor, hvis undersøkelsene dine ofte har åpne spørsmål, kan QuestionPro passe godt for deg.

QuestionPro har en samling av 350+ undersøkelsesmaler sammen med 40+ spørsmålstyper, 15+ betingede og logiske typer, og ulike undersøkelsesrapporter. Alle disse funksjonene er lett tilgjengelige for å lage ulike typer undersøkelser, avstemninger, spørrekonkurranser, tester og mer ved hjelp av det brukervennlige dashbordet.

I tillegg til å lage ulike typer undersøkelser, tilbyr QuestionPro et bredt spekter av verktøy for å konfigurere dem og gjøre dem helt dine egne. Du kan for eksempel konfigurere undersøkelsesmaler for å representere merkevaren din ved å bruke logoen din, fargetemaer, fonter og mer.

Når du har laget undersøkelsen, tilbyr QuestionPro verktøy for å nå ut til respondentene dine fra ulike kanaler, inkludert sosiale medier, e-post, SMS, QR-koder og integrerte popup-vinduer. I tillegg lar dens frakoblede mobilapp deg samle undersøkelsessvar fra respondenter som bor i områder med begrenset internettforbindelse.

QuestionPro støtter også integrering av ulike tredjepartsapplikasjoner, inkludert CRM-er, produktivitetsverktøy, markedsføringsautomatiseringsverktøy og mer. QuestionPro sender deg videre sanntidsrapporter direkte til dashbordet ditt. Disse rapportene kan hjelpe deg å forstå hvordan undersøkelsen din presterer.

Den tilbyr 40+ datarapporter, som lar deg forstå ulike aspekter av virksomheten din og lage fremtidige strategier. Dessuten kan disse rapportene lastes ned i ulike formater, inkludert PDF, Excel, Word og SPSS. Gratis brukere kan imidlertid ikke laste ned rapporter i SPSS-format.

Det som imidlertid imponerte meg mest med QuestionPro er at det tilbyr en livstids gratis plan. Selv om du vil få begrenset tilgang til verktøyet, vil denne gratis planen være god nok for alle grunnleggende behov.

Den avanserte planen til QuestionPro starter på $99 i måneden og tilbyr en 10-dagers gratis prøveperiode, mens de to andre planene, Team Edition og Research Edition, krever at du kontakter salgsteamet deres for å få et tilpasset tilbud.

  9 justerbare stående skrivebord for WFH i 2022

SurveyMonkey

SurveyMonkey er et ledende navn i bransjen når det gjelder programvare for bedriftsundersøkelser. Det har tjent tusenvis av organisasjoner globalt, inkludert Hershey’s, Verizon, HP, Puma, Samsung og Kellogg’s.

SurveyMonkey er først og fremst kjent for sine AI-drevne verktøy, som er så enkle å bruke at selv en nybegynner enkelt kan lage, starte, distribuere og analysere undersøkelser.

Den har et bibliotek med 250+ ekspertkuraterte spørreundersøkelsesmaler som du enkelt kan velge og konfigurere i henhold til dine behov for å gjøre undersøkelsen helt din. I tillegg til det, anbefaler dette verktøyet også forskjellige måter du kan konfigurere og sende undersøkelsene dine for å samle inn de beste svarene.

Du kan også lage en undersøkelse fra bunnen av, og i den forbindelse kan SurveyMonkeys AI-drevne Genius-intelligens være veldig nyttig. Når du oppretter en spørreundersøkelse, trenger du bare å skrive inn spørsmålet ditt. Og den AI-baserte intelligensen vil automatisk velge riktig spørsmålstype. Denne AI-baserte intelligensen eliminerer gjettingen fullstendig, og gir deg mer tid til å fokusere på spørsmålene du vil stille.

I tillegg vurderer denne AI-drevne algoritmen også undersøkelsesdesignet ditt og spørsmålene du har stilt. Etter å ha analysert undersøkelsene dine, gir denne AI deg en estimert poengsum basert på beste praksis. Hvis den finner noen problemer, informerer den deg ganske enkelt slik at du kan se gjennom og fikse dem.

Denne algoritmen hjelper deg med informasjon relatert til den estimerte suksessraten, prosentandelen av respondenter som vil fullføre undersøkelsen, omtrentlig tid for å fullføre undersøkelsen, og mer. Den gir deg videre potensielle undersøkelsesfeil og måter å fikse dem på.

Totalt sett er det en utmerket programvare for bedriftsundersøkelser med et godt rykte i markedet. Dens popularitet sikrer at du alltid vil motta pålitelige tjenester. Med planer som starter på bare $25/bruker i måneden, er det også ganske rimelig sammenlignet med annen programvare for bedriftsundersøkelser på markedet.

Typeform

Typeform er svært allsidig datainnsamlingsprogramvare som kan skryte av flere viktige funksjoner for å designe imponerende skjemaer og knuse dataene du samler inn. Dette gjør det til et godt valg for folk som ønsker å lage engasjerende undersøkelser og samle inn data av høy kvalitet.

Den har en funksjon som kalles logiske hopp. Den lar deg lage flere skjemaer i ett, og avhengig av valgene brukerne gjør, vil dette ta dem til de forskjellige banene for den gjenværende undersøkelsen. Det beste er at du kan legge til så mange logiske hopp i en undersøkelse du vil. Det hjelper deg å lage flere undersøkelsesvarianter spesielt skreddersydd for individuelle respondenter.

Denne funksjonen er ikke bare bra for lesere, men også for bedrifter. For eksempel lar den deg samle inn data av høy kvalitet fra spesifikke respondenter. Utenom det kan logiske hopp brukes mens du tilbyr tjenester til kunder, og tilbyr skreddersydde tjenester fra en enkelt form som kan resultere i høyere konverteringsfrekvens.

Det er også et stort bibliotek med undersøkelsesmaler som tilbys av Typeform som du kan bruke til å sette i gang undersøkelsesdesignprosessen. Det enorme biblioteket har maler designet for forretningssentrerte formål, alt fra undersøkelser og spørreskjemaer til maler for salg, tilbakemeldinger og arrangementer.

Du kan velge hvilke som helst forhåndsdesignede maler fra biblioteket som dekker dine behov. Hvis du ikke finner noen mal som samsvarer med undersøkelsesmålene dine, kan du velge hvilken som helst mal og tilpasse den slik du vil. Du kan også vurdere å starte fra bunnen av, selv om det ville være enklere å tilpasse en forhåndsdesignet mal enn å lage en fra bunnen av.

I tillegg støtter den en enorm liste over utvidelser som kan hjelpe deg med å designe undersøkelsene dine med mer funksjonalitet og samle inn mer data. Noen av de mest populære integrasjonene inkluderer Google Docs, Slack, HubSpot, AirTable og mer.

Når det er sagt, selv om plattformen er en av de beste programvarene for bedriftsundersøkelser og enkelt kan utkonkurrere konkurrentene, har den ikke de beste dataanalysealternativene. Derfor, hvis du ønsker å dykke dypt inn i kundenes atferdsdata eller analysere komplekse data, bør du bedre kombinere det med et hvilket som helst annet verktøy.

Prisen for et årlig abonnement koster $25 i måneden for grunnplanen, $50 i måneden for Plus-planen og $83 i måneden for forretningsplanen. Du kan i utgangspunktet spare 16 % hvis du fakturerer årlig. Utenom det tilbyr den også en gratis plan du enkelt kan registrere deg for og en Enterprise-plan som du må kontakte salgsteamet for.

Google Skjemaer

Google Forms er uten tvil en av de mest populære spørreundersøkelser og skjemabyggere på internett. Det beste med Google Forms er at denne programvaren for bedriftsundersøkelser er helt gratis og lett tilgjengelig for enkeltpersoner og bedrifter med en Google-konto. I tillegg er Google Forms også tilgjengelig med Google Workspace uten ekstra kostnad.

En annen god ting med Google Forms er at den kommer med en haug med samarbeidsverktøy som Dokumenter, Regneark og mer. Google Forms er imidlertid ikke så robust som annen undersøkelsesprogramvare på listen, og er derfor mer egnet for enkle undersøkelser.

Fra og med malbiblioteket tilbyr Google Forms 17 forhåndsdesignede maler som du kan bruke. Disse malene er delt inn i tre kategorier – Personlig, Arbeid og Utdanning. Tydeligvis er malkatalogen ikke så omfattende sammenlignet med annen programvare på listen.

  Reparer feil 98 SMS-oppsigelse nektet

Google Forms lar deg lage skjemaer som inneholder ulike typer spørsmål, for eksempel flervalgsspørsmål, korte og lange svar og rullegardinspørsmål. Du kan også be om å laste opp filer, men kan ikke godta betalinger, lage mediebaserte spørsmål eller lage hierarkiske menyer.

Du kan imidlertid lage betingede logikkbaserte undersøkelser der logikk kan brukes på rullegardin- eller flervalgsspørsmål. Kontrollene for betinget logikk er noe begrenset, spesielt sammenlignet med konkurrentene.

En ting jeg imidlertid virkelig beundrer med Google Forms er kontrollene den tilbyr for å validere skjemasvar. Google Skjemaer lar deg bruke regulære uttrykk for å konfigurere hvilke svar som godtas for de aktuelle spørsmålene.

Et aspekt der Google Forms virkelig sliter, er dataanalyse. Den oppretter automatisk diagrammer over dataene, men det er ikke nok kontroller til å filtrere disse diagrammene. Heldigvis kan alle undersøkelsessvarene du mottar utforskes i Google Regneark. I tillegg kan du konfigurere Google Sheets med pivottabeller og datavisualiseringer.

Samlet sett kan Google Forms være et godt valg for små til mellomstore organisasjoner som hovedsakelig ønsker å motta grunnleggende spørreundersøkelser. Funksjonene er noe begrenset, og det generelle verktøyet er ikke så robust som andre, men med tanke på at du ikke betaler noe, er det fortsatt et verdig valg.

Microsoft Forms

Hvis du er en Microsoft 365-bruker, kan du vurdere Microsoft Forms som et godt alternativ for programvare for bedriftsundersøkelser. Det er fordi Microsoft Forms er fritt tilgjengelig for Microsoft 365-brukere med deres Office 365-abonnement. Det er imidlertid også en ulempe, siden du ikke kan kjøpe et abonnement på Microsoft Forms separat.

Når det er sagt, er Microsoft Forms mer som en grunnleggende skjemabygger som du kan bruke til å samle undersøkelsessvar og tilbakemeldinger. Den har et anstendig malbibliotek som består av 36 forskjellige maler designet for flere forretningsmessige og personlige behov, for eksempel tilbakemeldingsundersøkelser, arrangementsregistrering, konkurranseanalysestudie og mer.

Alle disse malene er designet og optimalisert for ulike typer enheter, inkludert smarttelefoner og stasjonære nettlesere. Å tilpasse disse malene er også en kakevandring og kan gjøres uten problemer uten forkunnskaper eller erfaring.

Imidlertid er Microsoft Forms en ganske grunnleggende skjemabygger. Derfor mangler den mange avanserte funksjoner som betinget logikk og tredjepartsintegrasjoner. Du kan imidlertid legge til tekst, rangeringer, rangeringer, dato, netto promoterscore, Likert-skala og mer til skjemaene dine for å gjøre dem mer engasjerende.

Den enkle Microsoft Forms gjør den svært intuitiv, og siden den mangler mange avanserte funksjoner, er det ingen kompliserte innstillinger. Du kan også få hjelp i redigeringsprogrammet ved å klikke på spørsmålstegnet og skrive inn søket ditt. Den vil vise deg relevante artikler og guider.

En annen ting jeg likte med Microsoft Forms er språkene den støtter. Microsoft Forms støtter for tiden 84 språk, inkludert noen av de mest obskure. Du kan imidlertid bare bruke opptil 11 språk i én form.

Hvis organisasjonen din bruker Microsoft Suite for Business, kan Microsoft Forms være et godt alternativ for deg. Du vil imidlertid være begrenset til alle de grunnleggende funksjonene og funksjonene. Hvis du vil ha detaljerte data, bør du vurdere annen programvare for bedriftsundersøkelser fra listen.

Hvordan velge den beste programvaren for Enterprise Survey?

Når du velger en god programvare for bedriftsundersøkelser, er det mange ting du bør vurdere.

Noen av disse viktige hensynene er:

  • UI/UX – Du bør alltid vurdere programvare for bedriftsundersøkelser med god UI/UX, siden brukergrensesnittet i stor grad påvirker brukervennligheten til programvaren. I tillegg påvirker UI/UX også produktivitet og effektivitet og minimerer feil.
  • Funksjoner og funksjoner – Før du bestemmer deg, anbefaler vi at du lister opp alle funksjonene du ønsker og sørger for at programvaren for bedriftsundersøkelser du velger har alle disse funksjonene. Generelt, hvis du har grunnleggende behov, kan Google Forms eller Microsoft Forms være gode alternativer. På den annen side, for å knuse detaljerte data, har du alternativer som Typeform, SurveyMonkey, Survey Sparrow, etc.
  • Datasikkerhet og personvern – Datasikkerhet og personvern er de viktigste tingene du bør vurdere, spesielt når du arbeider med sensitive brukerdata. Sørg for at programvaren du velger tar alle viktige sikkerhetsrelaterte forholdsregler mens du håndterer dine og respondentenes data.
  • Kundestøtte – God kundestøtte kan hjelpe deg med ulike ting, inkludert teknisk assistanse, onboarding og opplæring, og, viktigst av alt, å få ekspertråd. Gå derfor for undersøkelsesprogramvare som tilbyr pålitelig kundestøtte.
  • Integrasjon – Å integrere verktøy som sosiale medier, CRM og andre i programvaren for bedriftsundersøkelser kan hjelpe deg med datainnsamling og konsolidering, strømlinjeforme arbeidsflyten, holistisk dataanalyse og forbedre datanøyaktigheten. Derfor er det alltid et godt valg å velge en undersøkelsesprogramvare som støtter integrering av verktøy du ofte bruker.

Siste ord

Der har du det – en detaljert artikkel som dekker den beste programvaren for bedriftsundersøkelser på markedet.

Før du tar et valg, anbefaler jeg at du tenker over hva du trenger og deretter velger et verktøy som dekker dine behov.

I min anbefaling, hvis du trenger grunnleggende programvare for bedriftsundersøkelser, kan du vurdere Google Forms eller Microsoft Forms. Men hvis du ønsker å samle inn mer data, kan du vurdere andre verktøy fra listen, for eksempel Survey Sparrow, Typeform, Sogolytics og mer. Dette er flotte verktøy for å samle inn detaljerte data.

Deretter kan du sjekke ut online undersøkelsesapper for å tjene penger.