tipsbilk.net

12 beste India-lønnsprogramvare for jevne utbetalinger i 2023

I dagens fartsfylte forretningslandskap har det blitt tungvint å administrere lønnsoperasjoner i India.

Heldigvis har bruken av lønnsprogramvare revolusjonert hvordan ting fungerte den gang.

I dag er alt du trenger å gjøre å overvåke hele prosessen mens programvaren gjør det tunge løftet for deg. 🏋️

I denne artikkelen vil vi utforske et utvalg av Indias beste lønnsprogramvareløsninger, som gir bedrifter mulighet til å strømlinjeforme og optimalisere lønnsdrift.

Hva er lønnsprogramvare?

Lønnsprogramvare er et sofistikert verktøy ment å hjelpe organisasjoner med å strømlinjeforme og automatisere den komplekse lønnsadministrasjonsprosessen, for eksempel:

 • Lønnsberegninger
 • Oppmøteovervåking
 • Skatteberegninger
 • Oppretting og distribusjon av fakturaer

Og mye mer.

I tillegg kan bedrifter sikre feilfrie og rettidige betalinger i tillegg til å spare tid og ressurser med verktøyets intuitive brukergrensesnitt og robuste funksjoner.

I følge en fersk studie vokste HR- og lønnsprogramvaresektoren kontinuerlig med 5,5 % årlig fra 2018 til 2023.

Kilde

Lønnsprogramvare reduserer behandlingstiden samtidig som den er mindre utsatt for feil og holder seg til juridisk og skattemessig overholdelse.

Fordeler med å bruke lønnsprogramvare

Tidssparende

Lønnsprogramvare håndterer tidkrevende oppgaver som lønnsberegninger, skattetrekk og generering av lønnsslipp. Automatisering av disse administrative prosessene frigjør HR- og lønnsteam til å konsentrere seg om tidssensitive initiativer og aktiviteter som er nødvendige for organisasjonsvekst.

Nøyaktighet og samsvar

Disse verktøyene eliminerer risikoen for feil og samsvarsproblemer som vanligvis oppstår i manuelle lønnsberegninger.

Lønnsprogramvare kan hjelpe bedrifter med å automatisere beregninger basert på selskapets regler og statlige skatteforskrifter, og sikre nøyaktige lønnsutbetalinger, skattefradrag og overholdelse av lovkrav.

Strømlinjeformet rapportering

Lønnsprogramvare genererer omfattende rapporter som gir innsikt i lønnsutgifter, skatteforpliktelser og ansattes inntekter.

Disse rapportene forenkler finansiell rapportering og forenkler nøyaktig dataanalyse for strategiske beslutninger. Dessuten hjelper programvaren deg med å generere skatteklare rapporter, og dermed gjøre skattetiden til en lek.

Revisjonsspor og historiske poster

Med lønnsprogramvare kan bedrifter opprettholde et omfattende revisjonsspor over lønnsaktiviteter. Den sporer og dokumenterer:

 • Ansattes rekordendringer
 • Lønnsjusteringer
 • Skattefradrag
 • Revisjon og forespørselsrapporter

Og mye mer, som sikrer åpenhet og samsvar.

Men når du velger lønnsprogramvare i India, må du se etter noen nøkkelfunksjoner.

Funksjoner å se etter når du velger lønnsprogramvare i India

#1. Automasjon

Sørg for at programvaren automatiserer de fleste av dine administrative oppgaver, for eksempel beregning av lønn, skattefradrag, bonuser, engangsfradrag, permisjoner og oppmøte. Se etter automatiseringsfunksjoner for å effektivisere lønnsbehandling og redusere manuell innsats.

#2. Overholdelse av indiske skattelover

Sjekk om programvaren fungerer i samsvar med indiske skatteregler, for eksempel TDS (Tax Deducted at Source), PF (Provident Fund), profesjonell skatt (PT), ansattes statsforsikring (ESI) og inntektsskatt.

De fleste lønnsprogramvare oppdateres automatisk og gjenspeiler endringer i indiske arbeidslover og skatteregler.

Dessuten støtter de fleste India-lønnsprogramvare krav til skatteregistrering mens de genererer nødvendige rapporter.

#3. Selvbetjeningsportal for ansatte

De beste globale lønnsløsningene inkluderer ESS-funksjoner (Employee Self-Service). Ved å bruke dette kan ansatte stole på selvbetjente portaler eller mobilapplikasjoner for å få tilgang til lønnsinformasjon, se lønnstrekk og laste ned skattedokumenter problemfritt under ett tak.

Dessuten gjør det ansatte i stand til å utføre en rekke lønnsrelaterte oppgaver uavhengig, og sparer dermed tid og energi ved å løpe frem og tilbake til HR- eller administrasjonskontoret for alle småsaker.

  Topp 10 verste operativsystemer

#4. Integrasjoner

Først må du sjekke om programvaren er god nok til å håndtere dataoverføring via Excel-ark eller fra annen programvare.

Deretter må den ha innebygde integrasjoner til andre HR-verktøy, som Quickbooks, tids- og oppmøtestyringssystemer og mer.

For eksempel, hvis du trenger å integrere den med klokken eller biometrisk maskin, bør oppgaven fullføres enkelt uten å ta mye tid.

Du skjønner, å ha sømløse integrasjoner til nødvendige verktøy og funksjoner gjør prosessen til en sunn opplevelse.

#5. Rapportering og analyse

Lønnsprogramvare må ha robuste rapporteringsmuligheter for å generere omfattende lønnsrapporter, økonomiske sammendrag og skatteklare dokumenter.

Dessuten må verktøyet inkludere avanserte analyser for å gi innsikt i lønnstrender og hjelpe med strategiske beslutninger.

#6. Skalerbarhet og tilpasning

Sørg for at organisasjonens vekstplaner stemmer overens med programvarens potensial for å skalere. Ofte kommer skalerbarhet med høye premiumkostnader. Så velg programvare som skalerer med deg uten å være tung på lommene.

Se også etter tilpasningsalternativer for å skreddersy programvaren til dine spesifikke lønnskrav.

Her er en liste over noen av de beste India-lønnsprogramvarene. Bedrifter kan velge programvaren som passer best for deres behov og budsjett for å strømlinjeforme lønnsprosessen og forbedre HR-driften.

Zoho Lønn

Zoho Payroll, Indias populære lønnsprogramvare, er one-stop-løsningen for lønnsadministrasjon.

Det være seg å administrere ansatte, spore oppmøte, behandle lønn eller sikre overholdelse – Zoho Payroll dekker alt.

Nøkkelegenskaper

 • Kjør lønn med noen få klikk og generer automatisk online lønnsslipper, inkludert skatter, godtgjørelser og fordeling av fradrag
 • Overfør lønn direkte til ansattes bankkontoer, sikrer rettidige utbetalinger og gir bankrådgivning
 • Innebygde integrasjoner med Zoho People og Zoho Books for HR- og regnskapsbehov
 • Håndter lovpålagt overholdelse for PF, PT, ESI, LWF og IT, og forenkle skatterapportering for enkel utfylling
 • Aktiver sømløst samarbeid og reduser ansattes forespørsler gjennom selvbetjeningsportaler for ansatte
 • Aktiver rollebasert administrasjon for å kontrollere tilgangen til kritisk informasjon

Enten du er en liten eller mellomstor bedrift i India, er Zoho Payroll det ideelle valget for å forenkle håndteringen av lønn. Programvaren er gratis å komme i gang med og tillater opptil 10 ansatte.

RazorpayX Lønn

RazorpayX Payroll (tidligere Opfin) er en skybasert programvare som tilbyr en rekke funksjoner designet for å forenkle lønnsadministrasjon for bedrifter. Programvaren er klarert av 5000+ selskaper i høy vekst, inkludert Inc42, Dukaan, Stoa og flere.

Nøkkelegenskaper

 • Strømlinjeform permisjonsadministrasjon med en enkel søknadsprosess for ansatte og sentralisert godkjenning for administratorer via Slack
 • Ett-klikks lønnsbehandling og direkte lønnsinnskudd til ansattes bankkontoer
 • Fra onboarding til exit, administrer ansatte effektivt med verktøy som bokstavgenerering og CTC-kalkulator
 • Tilbyr et intuitivt dashbord for brukere å administrere lønnsslipper, Form 16s, erklære investeringer og be om betalinger
 • Hold deg i samsvar med indiske arbeidslover og skatteregler ved å automatisere lovpålagte samsvar som TDS, PF, PT, ESIC og fyllinger

RazorpayX Payroll er den mest passende for startups siden den er ekstremt kostnadseffektiv og enkel å bruke. Den tilbyr en gratis for alltid-plan uten betingelser. I mellomtiden kan du også be om tilpassede planer som passer dine forretningsbehov.

Keka

Keka tilbyr en rekke smarte HR-verktøy for å strømlinjeforme arbeidsstyrkeadministrasjonsprosessen. Et av kjerneproduktene, Keka Payroll, eliminerer bryet med å opprette, administrere og utbetale lønnslister.

Nøkkelegenskaper

 • Kjør en forhåndsvisning av lønnsperioden, sammenlign endringer og gjennomgå alle aspekter før du fullfører og frigir
 • Frigi lønnsslipper i ulike formater via mobilapp, e-post eller SMS; masseutskrift lønnsslipper med et klikk
 • Innebygd lønnsoverholdelse med automatiske beregninger for PF, ESI, TDS og mer
 • Forbedre utgiftsstyringssystemet med verktøy som kvitteringsskanning, kjørelengdesporing og opprettelse av tilpassede retningslinjer for teamutgifter
 • Integrer Keka Payroll med QuickBooks og Tally regnskapsprogramvare for effektiv og nøyaktig dataoverføring og for å strømlinjeforme lønns- og økonomistyringsprosessene dine

Keka er klarert av over 6500+, inkludert noen toppmerker som OnePlus, Hyundai, Oppo, eBay og mer. I tillegg kan du starte med en risikofri prøveversjon av programvaren.

  Hvordan installere drivere i Ubuntu

greytHR

greytHR er en omfattende programvareløsning for lønnsadministrasjon som tilbyr raskere behandling og nøyaktige utbetalinger. Det eliminerer de tungvinte Excel-arkene og lønnsberegningsfeilene, og sikrer 100 % lovpålagt overholdelse og rettidig utbetaling av lønn.

Nøkkelegenskaper

 • Administrer ansattes lån effektivt, inkludert sporing av tilbakebetalinger og renteberegninger
 • Tilbyr ESS (Employee Self-service) portaler for å levere førsteklasses medarbeideropplevelse, større åpenhet og reduserte forespørsler
 • Direkte belastning for å overføre lønn og utbetalinger direkte til ansattes bankkontoer
 • Strømlinjeforme fullstendige og endelige oppgjørsprosesser for avgående ansatte; spore restanser som oppstår fra lønnsrevisjoner eller justeringer
 • Innebygd lønnsanalyse for nøyaktig og rettidig beslutningstaking
 • Få ferdige MIS- og samsvarsrapporter eller lag tilpassede rapporter for lovpålagt overholdelse, lønnsuttalelse eller ad-hoc-forespørsler

greytHR Payroll er klarert av over 20 000 virksomheter og 20 Lakh+ ansatte. Plattformen tilbyr også en dedikert mobilapp for ansatte for å få tilgang til nødvendige dokumenter, heve støttebilletter og søke om permisjoner.

Lønningsbøker

Paybooks er en alt-i-ett HR- og lønnsprogramvare utviklet for bedrifter å administrere lønn og etterlevelse mens de er på farten. Plattformen kommer med en selvbetjent mobilapp og robuste automatiseringsmuligheter for å gjøre betalingstiden til en lek.

Nøkkelegenskaper

 • Beregn lønn raskt og overfør dem direkte til ansattes bankkontoer.
 • Beregn skatt automatisk og generer skatteklare rapporter for Provident Fund, Professional Tax, ESI, Income Tax og mer
 • Konfigurer avanserte permisjonspolicyer og nyt sømløs synkronisering av permisjons- og lønnsdata
 • Aktiver automatisk synkronisering med biometriske enheter for å registrere oppmøte, overtid og permisjoner i sanntid for jevn lønnsarbeid
 • Integrer sømløst med Zoho, QuickBooks, Oracle, Securax og mer for forbedret funksjonalitet.

Dessuten kommer Paybooks med en innebygd skatteplanlegger som hjelper og utdanner ansatte med skattefradrag og arbeider under loven. Lønningsbøker har ingen gratisversjon. Du kan imidlertid velge en 30-dagers risikofri prøveperiode.

Empxtrack

Empxtracks brukervennlige lønnsprogramvare forenkler lønnsbehandling og skatteregistrering for bedrifter av alle størrelser. Programvaren leveres med forhåndskonfigurerte alternativer, men har flere tilpasninger og tilpassede konfigurasjonsalternativer for å sette opp og endre prosesser i henhold til forretningsflyten.

Nøkkelegenskaper

 • Sikre overholdelse av skatteregler ved automatisk å beregne og trekke fra skatter, generere skatteklare rapporter og sende inn selvangivelser.
 • Strømlinjeform permisjonssporing, godkjenninger og beregninger, inkludert ulike permisjonstyper og periodiseringer
 • Spor aktiviteter som skjer utenfor lønnsgrenser som provisjon, belønninger, insentiver og mer; lage formålsspesifikke rapporter for alle lønnsrelaterte aktiviteter for å opprettholde journaler
 • Integrer enkelt med flere HR- og regnskapsapplikasjoner ved hjelp av innebygd API-integrasjon

Empxtrack tilbyr en arbeidsflyt på flere nivåer, som sikrer full kontroll over lønnsberegninger før endelig utbetaling.

Empxtracks lønnsprogramvare er elsket av selskaper som WarnerBros, HCL og mer enn 15 500, og kan automatisere lønnsprosessen din, sikre overholdelse av lovbestemte forskrifter og spare tid og krefter.

FactoHR

FactoHR er din beste lønnsprogramvare som sikrer rettidig og nøyaktig lønnsbehandling. Med sitt brukervennlige grensesnitt og sentraliserte datahåndtering forenkler det hele lønnsprosessen.

Nøkkelegenskaper

 • Konfigurer lønnsprosess med ubegrenset opptjening eller fradragskomponenter for alle typer lønnsstruktur
 • Over 15+ lønnsslippformater som har forskjellige oppsett og seksjoner, som du kan velge i henhold til organisasjonens behov
 • Innebygde sikkerhetsfunksjoner for å sikre konfidensialitet og beskyttelse av lønnsdataene dine
 • Forhåndsbygde integrasjoner til tredjepartsverktøy som oppmøtestyringssystemer, regnskapsapper

Dessuten lar FactoHR deg gamifisere ansattes ytelse ved å knytte målene deres til visse insentiver. Du kan også velge tilleggsprogrammer som ansiktsgjenkjenning, geo-fence, self-onboarding og mer for å fremme en selvbetjent kultur.

Bølge

Wave lønnsprogramvare er laget for små bedrifter, frilansere og konsertarbeidere. Programvaren gjør skattetid til en lek mens den integreres med Wave Accounting-, Fakturerings- og Betalingsverktøy for å skape et enhetlig administrativt miljø.

Nøkkelegenskaper

 • Beregn og behandle lønn for ansatte og entreprenører enkelt; betale direkte til bankkontoene deres innen noen få klikk
 • Beregn, trekk og legg inn nødvendige skatter automatisk for å overholde skatteregler
 • Se en oversikt over lønnsutgiftene dine etter ansatt, utgiftstype og mer
 • Gi dine ansatte tilgang til lønnsslippene og skattedokumentene deres gjennom selvbetjeningsportalen.
 • Tar seg av skatteinnleveringer, inkludert W-2- og 1099-skjemaer ved utgangen av året, og sparer deg for tid og krefter.
  3 miljøvennlige/grønne NFT-plattformer å lage og kjøpe fra

Med Wave Payroll kan du fokusere på å utvide virksomheten din samtidig som du sikrer jevn og effektiv lønnshåndtering. Den tilbyr en 30-dagers risikofri prøveperiode som du kan benytte deg av når som helst.

PocketHRMS

PocketHRMS er en avansert intelligent lønnsløsning som forenkler lønnshåndtering ved å automatisere compliance-håndtering.

Nøkkelegenskaper

 • Auto-kalkulere lønn, generere skjemaer og behandle lønnslister; bruk kundelønnsslippdesigner til å lage merkede lønnslipper
 • Håndter automatisk lovpålagte krav som PF, ESI, PT, TDS og mer, reduserer feil og minimerer straffer.
 • Gjør det mulig for ansatte å se lønnsslipper og skatteinformasjon og be om permisjoner via mobil- og skrivebordsbaserte ESS-portaler
 • Sikre konfidensialitet og sikkerhet for sensitive lønnsdata gjennom robuste sikkerhetstiltak, brukertilgangskontroller og datakryptering.
 • Over 100+ rapportmaler og Super Data Wizard med pivoter for å generere tilpassede rapporter

Med PocketHRMS er prosessering av F&F en stressfri prosess. Den håndterer jevn utgang med automatiserte drikkepengerberegninger, etterlater innkassering og gjenoppretting av eiendeler.

SumoPayroll

SumoPayroll er en moderne lønnsløsning designet for små og mellomstore bedrifter. Det er et brukervennlig grensesnitt, og intuitiv lønnsbehandling hjelper deg med å sikre en fullstendig kompatibel lønnsprosess i aksjon.

Nøkkelegenskaper

 • Innebygd oppmøte- og tidsstyringsløsning for å holde styr på ansattes engasjement via eksternt arbeid eller på kontoret
 • Gjorde det enkelt for ansatte å kreve utgifter, laste ned lønnsslipper og be om avspasering via en selvbetjent mobilapp
 • Få tilgang til ulike rapporter for lønnsskatt, spredte betalinger, ansattes informasjon og mer
 • Forbedre planleggingen av arbeidsstyrken med tilpassbare skiftpolicyer, sikre optimaliserte arbeidsplaner og eliminere planleggingskonflikter for dine ansatte

SumoPayroll er klarert av 100-vis av virksomheter over hele India. Det beste er at det er gratis hvis du har færre enn 10 ansatte.

HROne

HROne er Indias ledende HR- og lønnsprogramvare som sikrer 100 % feilfri og kompatibel lønnsadministrasjon.

Nøkkelegenskaper

 • Opprett automatisk lønnsstruktur for nye medarbeidere; autokopier CTC til lønnsdatabase fra ansattes tilbudsbrev for feilfrie utbetalinger
 • Autodebiter lovpålagte fradrag og generer utfordringer for PF, ESI, Professional skatt og mer i skatteklare formater
 • Har en smart feilalgo som sammenligner forskjellene i lønnskomponenter og fremhever dem i feillisten
 • Selvbetjeningsportaler for ansatte med personlig låneassistanse, enkle EMI-er og rask visning av dokumenter
 • Få sanntidsinnsikt i månedlige utbetalingsvariasjoner, CTC-trender og forretningsforpliktelser under ett tak
 • Over 15+ integrasjoner til finansielle plattformer som SAP Business One, Microsoft Navision, Tally, Custom ERPs og mer

Med HROn kan du oppleve intelligente, integrerte og forenklede HR-lønnsprosesser, eliminere risikoen for feil og minimere innsatstap.

Saral PayPack

Saral PayPack er en omfattende lønnsprogramvare med state-of-the-art sikkerhetsfunksjoner og svært tilpassbare alternativer for å tilpasse seg behovene til virksomheter i alle størrelser, segmenter og bransjer.

Nøkkelfunksjon

 • Fang og administrer enkelt ansattdatabase med over 400+ forskjellige opplysninger og selvbetjent mobilapp
 • End-to-end lønnsstyring som starter med å definere lønnsstruktur til nøyaktige lønnsberegninger og generering av lønnsslipp
 • Tilpass lønnsstrukturer for å imøtekomme ulike godtgjørelser, fradrag og bonuskomponenter, imøtekomme unike forretningskrav.
 • Aktiver Saral Intelligent Assistant (SIA), en AI-drevet chatbot, for å be om permisjoner, se lønnsslipper, gjøre TDS-beregninger og mer

Enten det er nøyaktig og rettidig lønnsbehandling eller sporing av ansattes tilstedeværelse, Saral PayPack er en-i-alt HR- og lønnsprogramvare for bedrifter for å administrere lønnsbehandlingen sin enkelt.

Siste tanker

Å velge riktig lønnsprogramvare er avgjørende for jevne utbetalinger i India.

Med disse beste India lønnsprogramvarealternativene ble det enkelt og enkelt å automatisere beregninger, sikre skatteoverholdelse, tilby ansattes selvbetjening og levere robust rapportering.

Omfavn bekvemmeligheten og effektiviteten til disse førsteklasses lønnsprogramvareløsningene for en sømløs lønnsopplevelse.

Du kan også utforske noen av de beste globale lønnsløsningene for dine internasjonale eksterne ansatte.

x