Edge

8 funksjoner som gjør Microsoft Edge til den beste spillnettleseren

Viktige takeaways

  • Effektivitetsmodus forbedrer spillytelsen ved å redusere Edges ressursbruk, men omfanget av forsterkningen varierer.
  • Clarity Boost forbedrer grafikken i Xbox Cloud Gaming-titler, og matcher DPI-skalaen til Edge-vinduet ditt.
  • Edge Gaming-hjemmesiden kombinerer direktesendinger, esportscore, spillhøydepunkter og Microsoft Rewards-muligheter.

Microsoft Edge er i kontinuerlig utvikling, og den redefinerer nå spillopplevelsen for brukere overalt.

Takket være funksjoner som Efficiency Mode, Clarity Boost og andre spillersentriske funksjoner, er Edge sakte men sikkert i ferd med å bli den beste spillnettleseren og et must for alle som ønsker å øke spill- og nettleseropplevelsen.

1. Effektivitetsmodus

Edge’s Efficiency Mode bidrar til å få mer batterilevetid ut av brukernes bærbare datamaskiner, men den har også spillapplikasjoner. Mens den er aktivert, forbedrer den PC-spillytelsen på Windows 10- og 11-enheter ved å redusere ressursene Edge bruker mens du spiller. Når du er ferdig med å spille, slår Microsoft Edge av effektivitetsmodus, slik at du kan fortsette å surfe med full kraft.

Den gjør dette ved å omfordele Edges ressurser mellom faner, og redusere en fanes totale ressursforbruk, spesielt når det ikke gir noen verdi til brukeropplevelsen mens den kjører i bakgrunnen. I noen tilfeller vil det til og med sette faner i dvale.

Dessverre er det ingen måte å forutsi hvor merkbar denne ytelsesøkningen er. Resultatene varierer basert på programvare- og maskinvarerelaterte kriterier, inkludert enheten du bruker, andre apper som kjører i bakgrunnen, hvor mange faner du har åpnet i Edge, osv.

  Last ned: Prøv Microsofts nye Chromium-baserte Edge-nettleser i dag

Effektivitetsmodus er aktivert som standard i Edge, men kan slås av ved å gå til Innstillinger, skriveeffektivitet og slå bryteren av.

2. Microsoft Edge Clarity Boost

De fleste spillere er kjent med Xbox Cloud Gaming, skyspilltjenesten som er en del av Xbox og distribuert av Microsoft Gaming.

En annen Microsoft Edge-funksjon som Xbox Cloud Gaming-fans vil elske er Clarity Boost. Den er bare tilgjengelig i Microsoft Edge, og den bidrar til å forbedre grafikken til Xbox Cloud Gaming-titlene dine, slik at det visuelle til videostrømmen og spillgrafikken ser skarpere ut. For å gjøre dette samsvarer den med DPI-skalaen (dots per inch) til det nåværende Edge-vinduet ditt, på samme måte som Opera GXs RGX-modus.

Det beste med Clarity Boost er at det fungerer med alle spill du spiller på PC-en, inkludert spill installert via Game Pass Ultimate-abonnementet ditt.

I motsetning til effektivitetsmodus, er ikke Clarity Boost en funksjon som er aktivert som standard på Microsoft Edge. Det er enkelt å slå Clarity Boost på eller av, men du må først starte et spill med Xbox-kontoen din for å få tilgang til det.

3. Skaff deg en dedikert spillhjemmeside

Når spillere ikke spiller favoritttitlene sine, ser de mest sannsynlig på strømmer, undersøker nye strategier eller sjekker ut de siste nyhetene og kommende utgivelser – og Edge Gaming-hjemmesiden kombinerer alt.

  • Se direktesendinger fra favorittinnholdsskaperne dine.
  • Finn ut liveresultatene fra e-sportturneringer
  • Meld deg på e-sportturneringer.
  • Les om populære spillhøydepunkter.
  Microsoft Edge-snarveien vises stadig på skrivebordet: Slik fikser du

I tillegg er denne hjemmesiden en fin måte å tjene noen Microsoft-belønninger på. Alt du trenger å gjøre er å logge på Xbox-kontoen din og fullføre daglige utfordringer for å få eksklusive bonuser. Du kan også koble spillhjemmesiden til Xbox-kontoen din for å administrere Microsoft Rewards, sjekke spillhistorikken din eller administrere Xbox Cloud Gaming Library.

4. Microsoft Edge Gaming Temaer

Spillmaskinvare og -programvare ser alltid annerledes ut enn sine ikke-spill-motparter. Med Microsoft Edges spilltemaer kan du gjøre nettleseren din om til en visuell opplevelse som enhver spiller vil elske.

Mange spilltemaer er tilgjengelige i Edge-temabiblioteket, fra de som viser din kjærlighet til Minecraft til temaer som får frem majesteten til titler som The Elder Scrolls V: Skyrim eller Sea of ​​Thieves.

Noen ganger vil du ta en pause fra AAA-titler og slappe av med noe mer uformelt, og Microsoft Edge’s Games-meny passer regningen.

Kort sagt, det er et spillbibliotek du får tilgang til fra Edge Sidebar, og det er fullt av gratis spill som Microsoft Solitaire, Microsoft Bubble og spill fra tredjepartsutgivere. I tillegg, selv om disse spillene er underholdende, er de ikke ment å distrahere deg fra å surfe. Det er derfor de åpnes i sidefeltet som standard i stedet for å oppta hele skjermen, slik at du kan spille mens du surfer, og best av alt, det er ingen nedlastinger involvert.

6. Microsoft Edge Surf

Alle kjenner Google Chromes The Dinosaur Game. Imidlertid er det ikke mange som vet at Microsoft Edge også har et innebygd nettleserspill kalt Microsoft Edge Surf.

  Slik gjenoppretter du ved et uhell slettede favoritter og bokmerker i Microsoft Edge

Du spiller som surfer, rir på bølger, besøker øyer og unngår den mektige Kraken. Den har flere spillmoduser, inkludert Endless-modus, Time Trials-modus eller Zig Zag-modus, som kan være morsomt.

Det er et flott spill å spille på Microsoft Edge mens internett er nede, så mye at du kan fortsette å spille det godt etter at det kommer tilbake på nettet.

De fleste spillere er kjent med Twitch og Discord. Det kan imidlertid være en hodepine å bytte mellom Edge-fanene og Twitch- eller Discord-vinduene. Heldigvis gjør den allsidige Edge Sidebar det til en saga blott, ettersom du kan få tilgang til populære spillsider og tjenester direkte, slik at du kan se favorittstrømmene dine og svare på guildmates uten å forstyrre flyten av nettleseropplevelsen din.

Spilling med bakgrunnsmusikk er en vanlig praksis, og de fleste spillere har en tendens til å ha et Spotify-vindu eller en YouTube-fane åpen mens de spiller. Microsoft Edge forenkler prosessen ved å tillate brukere å integrere populære musikkstrømmetjenester i sidefeltet, inkludert Spotify, SoundCloud, Apple Music, etc.

Microsoft Edge er et toppvalg for spillere på grunn av spilltjenesteintegrasjonene og høye fokuset på ressurseffektivitet. Dessuten befester dens brukersentriske design og mange tilpasningsmuligheter sin posisjon som en av de beste spillnettleserne ytterligere, til det punktet at den nå er en verdig konkurrent til en annen ekstremt godt rangert spillnettleser, Opera GX.

x