8 Git-basert CMS for å synkronisere utvikler- og innholdsteamene dine bedre

I dag ser vi en verden full av digitale innfødte som krever relevante digitale sanntidsopplevelser på kort tid.

For å gjøre dette virkelig, trengs et sofistikert innholdsstyringssystem (CMS) der sporing av endringer er uforanderlig, rollebasert tilgang er mye enklere, en løs separasjon mellom front-end og backend, og en skalerbar plattform for samarbeid mellom innholdsforfattere og utviklere.

Hva er Git-basert CMS?

Teknologi har gjennomsyret alle domener, og innholdsstyring er intet unntak.

Et ideelt CMS bør ha et brukervennlig grensesnitt for å lage og publisere innhold samtidig som det lar utviklere strømlinjeforme kildekodeadministrasjonsprosessen og gi en publikumsentrisk opplevelse.

Det er her et git-basert CMS skinner.

Et git-basert CMS er et innholdsstyringssystem som er avhengig av git versjonskontroll for å administrere innhold og gir sømløst samarbeid mellom innholdsforvaltere og nettutviklere.

Git bruker vanligvis filer til å lagre og administrere innhold i sitt desentraliserte depot. Eventuelle intuitive endringer vil bli gjort i disse filene i git-depotet først, da disse oppdateringene vil reflekteres på sluttbrukernettet eller -appen i sanntid.

Men å jobbe med versjonskontrollkommandoer for å snakke med Git er en annen natur for utviklere, og setter en høy barriere for ikke-tekniske mennesker til å utnytte Git.

Så, et Git-basert CMS gir deg et enklere brukervennlig GUI som ikke trenger at du er en teknisk veiviser for å administrere innholdet ditt med Git.

Hvorfor Git-basert CMS fremfor DB-orientert CMS?

Det er flere grunner til å velge Git-basert CMS fremfor DB-orientert CMS:

Versjonskontroll: Multi-objekt versjonering i DB-orientert CMS er ikke like praktisk som i Git-basert CMS.

Multi-objekt versjonering betyr å administrere flere objekter, inkludert innholdsfiler, skript, temaer og mer, kommer naturlig til git-basert CMS. Dessuten kan du spore alle endringene som har skjedd over tid, noe som gjør det enkelt å rulle tilbake til tidligere versjoner.

Derimot trenger vi flere plugins og tillegg for å aktivere multi-objektversjon i DB-orientert CMS.

  Slik slår du opp kontoene og passordene dine på en iPhone eller iPad

Distribuert depot: Du får din egen kopi av det overordnede depotet på din lokale maskin, og alle endringer du forplikter til filialen din blir reflektert i det overordnede depotet, slik at du også kan jobbe offline, og koden synkroniseres med depotet når du er tilbake på nett.

Dette gjør at flere team kan samarbeide og jobbe med de samme filene parallelt uten konflikter.

Lave kostnader: De fleste av de Git-baserte CMSene er enten gratis eller lave, da de hovedsakelig er bygget på toppen av git versjonskontroll som er åpen kildekode.

Så Git-basert CMS er et ideelt valg for bedrifter som søker kundens første digital opplevelse og skalerbarhet på et begrenset budsjett.

Hastighet: Git-basert CMS ber ikke alltid om innhold fra databasen, da kopien allerede er tilgjengelig på din lokale maskin, mens DB-orientert CMS er avhengig av en sentralisert database for å få tilgang til og oppdatere innhold.

Hvis du leter etter et raskt og effektivt CMS, her er de beste Git-baserte CMSene for å integreres i teamet ditt med en gang.

Decap CMS

Få et rent og enkelt nettbasert brukergrensesnitt for å redigere og administrere innholdet ditt i git-depotet med Decap CMS. Du kan bruke denne ensides React-appen med hvilken som helst statisk nettstedsgenerator for raskt og fleksibelt nettinnhold.

Sammenlignet med tradisjonell CMS får du optimal ytelse, pålitelig sikkerhet, fleksibilitet, sømløst samarbeid og en bedre utvikleropplevelse med Decap CMS.

Nøkkelegenskaper:

 • Redaktørvennlig brukergrensesnitt for å lage, redigere og publisere innhold
 • Jevn arbeidsflyt for innholdsteamet og utviklerne
 • Rollebasert tilgang
 • Bruker GitHub, GitLab eller JSON-tokens for pålitelig autentisering

GitHub-sider

I kjernen er Github Pages ikke bare et CMS, det gir en gratis vertstjeneste som setter dine statiske nettsteder live. Du burde ha sett begrensningene nå. Hvis ikke, kan du bare være vert for statiske nettsteder via GitHub-sider.

Men det fungerer utmerket som et git-basert CMS for å administrere grunnleggende nettsteder når det er integrert med statiske generatorer som Jekyll.

GitHub-sider er et ideelt valg hvis du vil lage et enkelt porteføljenettsted eller et bloggnettsted, siden det er enkelt, raskt og gratis, men ikke for mediemerker eller e-handelsteam.

  Hvilke Wi-Fi-sikkerhetskameraer lar deg ta opp lokalt?

CrafterCMS

Et annet git-basert CMS på listen som lar deg utnytte versjonering av flere objekter og tilbyr et sømløst samarbeid mellom team som jobber lokalt, er CrafterCMS.

Med Crafter CMS kan du bruke hvilket som helst rammeverk du ønsker, som React, Angular eller Vue, for å forskjønne webdesignet ditt. Verktøyet tilbyr også innebygd støtte for Java og JavaScript i backend.

Nøkkelegenskaper:

 • Kraftige og utvidbare APIer
 • Støtter ulike språk, verktøy og rammer
 • Det er enkelt for DevOps-teamet å distribuere og administrere nettsteder i produksjon
 • Det brukervennlige brukergrensesnittet og versjoneringen gjør at innholdsforfattere kan utnytte Git-teknologien

CloudCannon

CloudCannon er et enkelt frakoblet CMS som bruker Git for en sømløs publiseringsarbeidsflyt for utviklerne og innholdsskaperne. Dette komplette versjonskontrollverktøyet for både innhold og kode lar deg gå tilbake til en tidligere versjon ved å rulle tilbake til et hvilket som helst tidspunkt.

Du kan få et robust autentiseringssystem som tillater innholdsforvaltere å publisere innhold, samtidig som forfattere begrenses til kun å lage innhold og SEO-ansvarlige for å se og forbedre ytelsesanalysene til nettstedet ditt med CloudCanaon CMS.

Nøkkelegenskaper:

 • Visuelt og enkelt redigeringsgrensesnitt for innholdsredaktører og ledere
 • Styrker sømløs arbeidsflyt
 • Sikkerhet på bedriftsnivå
 • Partnerprogram for frilansere og byråer for bedre å administrere sine kunder og innhold

Contenttrain

Contenttrain er et hodeløst git-basert CMS for å bygge nettprosjekter eller integrere i dine Jamstack-apper og nettsteder. Du får samarbeide og jobbe med hele teamet ditt i sanntid.

Å lage et nettprosjekt med Contenttrain er et spørsmål om minutter med det utviklervennlige utviklingsmiljøet uten kode.

Selv om du må betale for å utnytte premiumfunksjonene til verktøyet, er prisene fleksible basert på dine behov. Pakken inkluderer også en gratisversjon med begrensede muligheter.

Nøkkelegenskaper:

 • Fleksibel til ethvert moderne rammeverk eller teknologi
 • Rollebasert tilgang for redaktører, ledere, markedsførere og utviklere.
 • Du trenger ikke lenger utviklernes støtte for ikke-tekniske teammedlemmer for å administrere nettinnhold
 • Git-grenadministrasjon og avanserte distribusjonsalternativer.

Spinal

Forenkle skriving, oppdatering og planlegging av nettinnholdet ditt ved å registrere deg for Spinal CMS i dag. Hvis du eier en SaaS-bedrift og ønsker å utnytte kraften til innholdsmarkedsføring, er dette git-baserte CMS-en perfekt for deg.

  IBM WebSphere Application Server nybegynnerveiledning

Med Spinal CMS, hold koden, innholdet og endringer som er gjort i dem synkronisert mellom nettet og git automatisk og umiddelbart.

Nøkkelegenskaper:

 • En vakker og minimal redaktør, men likevel kraftig
 • Lag et rettidig leveringssystem for innhold ved å planlegge innleggene på forhånd
 • Angi tilgangstillatelser basert på roller og ansvar
 • Få en popup når noen redigerer innholdet ditt for å unngå konflikter

Git-basert

En kamp mellom utviklere med å administrere nettinnhold inspirerte etableringen av dette revolusjonerende GitBased CMS, som nå er et selskap som tilbyr CMS-tjenester til bedrifter og digitale innholdsbyråer.

Få kraften til full git versjonskontroll som sporer endringene og lagrer versjonshistorikk med GitBased CMS.

Du har dedikerte CMS-alternativer for ulike rammeverk som Gatsby CMS, React CMS, Jekyll CMS og mange flere.

Nøkkelegenskaper:

 • Intuitivt brukergrensesnitt for å administrere filer i Git.
 • Teammedlemmene dine kan jobbe med det samme prosjektet på forskjellige grener
 • Forhåndsvisning av innhold i sanntid før publisering
 • Inkluderer en gratisversjon
 • Forgrening og sammenslåing for en sømløs arbeidsflyt

Tina

Lagre innholdsfilene dine i Git, og Tina lagrer dem i Markdown, MDX eller JSON, og gir deg et enkelt brukergrensesnitt for å administrere nettinnhold, og forplikter oppdateringene til git-depotet.

Du kan enten integrere Tina i den bygde siden eller lage en startside med Tina Cloud starter eller Barebones starter.

Egenskaper

 • Detaljert dokumentasjon på Tina
 • Gir innholds-API for utviklere å få tilgang til data i Git som om det er i en database
 • Du trenger ikke teknisk ekspertise for å gjøre endringer på nettstedet ditt
 • Kraftig for å bygge dynamiske nettsteder

Siste ord

Enkle blogger eller porteføljenettsteder fungerer fint med tradisjonelle innholdsstyringsmetoder, men enten du er et mediepubliseringsmerke eller en SaaS-bedrift som utnytter innholdsmarkedsføring, trenger du et moderne innholdsstyringssystem (CMS) som et git-basert.

I stedet for å lagre innhold i databasen din, forplikt det til Git ved å bruke et av de nevnte git-baserte CMSene som gir deg et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt for å administrere og synkronisere innhold i Git og nettgrensesnittet også.

Du kan også sjekke ut disse hodeløse CMS-ene for moderne applikasjoner.