8 nettbaserte verktøy for akademisk suksess

Mellom alle studiene, gruppeprosjektene og koffeinfylte hele natten, kan det føles som om du kjemper en oppoverbakke kamp som student. Hvis du går gjennom en slik fase, kan kanskje noen nettverktøy ta litt belastning fra skuldrene dine.

Selv om disse verktøyene ikke kan gi perfekte karakterer på papirene dine, kan de definitivt gjøre prosessen litt enklere. Enten du studerer til eksamen, samarbeider med klassekamerater, gjør research eller prøver å holde deg på toppen av timeplanen din, kan nettverktøy hjelpe.

Nedenfor har jeg samlet en liste over noen kraftige nettverktøy for studenter som vil hjelpe deg med akademisk suksess. Den beste delen? Alle disse verktøyene er enten gratis eller har en omfattende gratis plan. Du kan dra nytte av dem selv om du har et begrenset budsjett som student.

Grammatisk

Grammatikk er et må-ha-verktøy for alle som trenger å skrive, spesielt studenter, siden det hjelper dem å lære ved å rette opp feilene sine. Grammarly skanner automatisk oppskrivningene dine og hjelper deg med å fikse grammatikk, tegnsetting, stavemåte, tone og andre skrivefeil.

Selv om du har en perfekt sans for grammatikk og setningsstruktur, er menneskelige feil fortsatt et problem. For ikke å snakke om det enkle å automatisk korrigere stavefeil, slik at du ikke trenger å trykke på tilbaketasten hele tiden.

Det beste av alt er at gratisversjonen er mer enn nok til å fikse viktige feil som tegnsetting, stavemåte og tone. Selv om for å få oppskriftene dine til å høres bedre ut, hjelper premiumversjonen med å skrive om setninger, bruke bedre ord og endre toner.

Du kan kopiere/lime inn innholdet i Grammarly-nettappen for å fikse det. Å bruke Grammarly Chrome-utvidelsen er imidlertid mye bedre, da den vil fungere på alle nettsteder du skriver.

Hvis du vil ha noe nettbasert, er Hemingway Editor et godt alternativ til Grammarly.

Mitt studieliv

Tro mot navnet hjelper My Study Life deg med å administrere hele akademiske livet ditt i en enkelt app. Appen lar deg lage tidsplaner, spore prosjektfremdrift, spore kommende hendelser og stille inn påminnelser helt gratis.

Du kan lage en tidsplan for et helt studieår atskilt med vilkår. Den vil organisere alle timene dine og fortelle deg om den daglige timeplanen din hver dag. Du kan manuelt opprette oppgaver for å spore ved hjelp av en fremdriftslinje. Det er også en dedikert seksjon for eksamener hvor du kan se alle kommende og fullførte eksamener sammen med resultatene.

  Evaluer nettstedets effektivitet ved å bruke disse 7 gradereverktøyene

Du kan spore klasser, egendefinerte oppgaver og eksamener separat, men det er også en seksjon som viser en oversikt over dem alle på ett sted. Sammen med nettappen har My Study Life også Android- og iOS-apper for å få tilgang til dataene dine fra hvor som helst.

En myk murring

A Soft Murmur er min favoritt nettbaserte app for hvit støy siden den er veldig enkel å bruke og kommer med alle de essensielle funksjonene.

Hvis du trenger å studere med støyende romkamerater eller bare ønsker å fokusere bedre, er en white noise-app en livsforandrer.

Den kommer med 10 forskjellige lyder gratis. Du trenger bare å justere volumskyveknappen under hver for å lage din egen blanding av hvit støy. Den har også en tilfeldig mikser for å lage forskjellige typer hvit støy automatisk og lagre dem for senere bruk.

Jeg personlig tror gratisversjonen er nok for de fleste brukere, men hvis du ønsker å bli litt fancy, så tilbyr den betalte versjonen til $9/år 13 flere lyder inkludert klokkespill, foss, vifte osv. Du kan også bruke A Soft Murmur på Android- eller iOS-enheten din.

Alternativt, hvis du vil ha en litt mer avansert white noise-app med flere spaker å trekke, så er Noises Online et godt alternativ.

MarinaraTimer

En annen app som hjelper deg å holde fokus mens du studerer. MarinaraTimer er en Pomodoro-app som hjelper deg med å fokusere ved å lage arbeids- og pauseøkter, slik at du kan studere uten å bli overveldet. Den følger de samme Pomodoro-reglene for en 25 min arbeidsøkt med en 5 min pause og en 15 min pause etter hver fjerde økt.

Det som er mer interessant er det tilpassede timeralternativet som lar deg lage tilpassede økter. Du kan velge hvilken som helst tidsperiode for jobb og pause som passer deg best. Hvis du liker å ha en lengre pause innimellom, er den tilpassede timeren perfekt.

Bortsett fra det har den en haug med varslingslyder å spille på slutten av en økt, og den store klokken i midten gjør det lettere å raskt se hvor mye tid som er igjen til økten slutter.

  Hvordan lage et nettstedskontaktskjema med Google Forms

Wolfram Alpha

Wolfram Alpha er en spesiell søkemotor som fokuserer på å svare på spørsmålene dine med beregningsdata. Selv om det gir beskrivelser av ting når det er aktuelt, er hovedfokuset å snakke om ting som kan beregnes.

For eksempel å spørre «Hva er hovedstaden i Kina?» vil ikke gi et svar som gir en beskrivelse av Beijing sammen med historien. I stedet vil Wolfram Alpha bare vise Beijings navn sammen med separate kolonner som viser plassering, befolkning, lokal tid, høyde, funnet dato og andre tallbaserte data.

Videre kan du også stille matematiske spørsmål, og det vil gi detaljerte svar sammen med relaterte diagrammer. Det er en fin trinn-for-trinn-løsningsknapp som lar deg samhandle og lære de nøyaktige trinnene som er tatt for å løse et problem, sammen med en beskrivelse av hvert trinn.

Som student krever prosjekter dyp statistikk, og selvfølgelig trenger du ekstra hjelp med matematikk og fysikk. Alt dette kan håndteres av Wolfram Alpha, du trenger bare å skrive inn søket ditt. Selv om du trenger Pro-versjonen for trinnvise instruksjoner.

ChatGPT

ChatGPT tok verden med storm de siste månedene, og det med rette. En AI-bot som kan gi tilpassede svar på alt på naturlig språk er definitivt en god følgesvenn å ha som student.

Du kan spørre hva som helst til ChatGPT, og du vil få et presist svar så lenge det ikke er noe nytt fordi ChatGPT-kunnskapen ble kuttet i 2021. Dette inkluderer også trinnvise matematiske løsninger og fullstendig kodeskriving.

Det beste av alt er at du kan forbedre ChatGPT-adferden ytterligere ved å bruke ledetekster. Som å lage spørrekonkurranser, få prosjektideer, hjelpe til med taler og få inspirasjon til skrivingene dine. Du kan til og med forbedre ChatGPT ytterligere ved å bruke Chrome-utvidelser.

Det finnes også alternative chatbots som ChatGPT som uten tvil tilbyr enda bedre funksjoner. Jeg personlig liker YouChat, da det også kan tilby den nyeste informasjonen og til og med inkludere lenker.

Rytr

Basert på samme teknologi som ChatGPT, fokuserer Rytr utelukkende på automatisk skriving av innhold. E-poster, blogginnlegg, essays, titler, følgebrev og nesten alle typer innhold. Som student kan du bruke Rytr til å få inspirasjon til å skrive introer eller til og med komplette essays.

Den vil skrive en godt undersøkt oppskrift med riktig formatering, inkludert overskrifter og underoverskrifter. Du bør imidlertid ikke ta Rytrs verk og vise det som ditt eget, da det fortsatt er plagiat, og det kan oppdages.

  26 beste gratis verktøy for fjerning av skadelig programvare

Du kan få inspirasjon til å fjerne writer’s block og ha all relatert informasjon på ett sted. Formateringen til Rytr kan gi ideer om hva du bør dekke knyttet til temaet.

Gratisversjonen er begrenset til 10 000 tegn per måned, noe som er nok for et enkelt prosjekt. Men hvis du vil ha ubegrenset tilgang, må du få et betalt abonnement.

Google Docs Editors Suite

Essays, presentasjoner, dataark og spørreundersøkelser er vanlige aktiviteter på college, og Google Docs Editors Suite tilbyr en løsning for alle. Google Docs, Slides, Sheets og Forms er et omfattende sett med nettbaserte verktøy som lar deg lage innhold med kraftige funksjoner og administrere dem på ett sted.

Jeg personlig skriver og administrerer alle innleggene mine i Google Docs og flytter dem deretter til WordPress. En ting jeg liker med disse verktøyene er muligheten til å bruke tredjeparts tillegg som lar deg legge til fantastiske funksjoner. Hvis du ikke finner en funksjon du trenger i et av disse verktøyene, er det en god sjanse for at et tillegg kan gi det.

Bortsett fra alle de nødvendige funksjonene som også finnes i andre kontorpakker, får du også fantastiske samarbeidsfunksjoner, omfattende formatstøtte, en omfattende endringshistorikk, nettsøk, opplæringsressurser og mye mer.

Hvis du ikke liker å jobbe online eller trenger å gå et sted uten internettforbindelse, kan du også få disse verktøyene til å fungere offline med litt forhåndsoppsett.

Bonus 😎

Selv om det ikke akkurat er en app, er TEDEd en flott nettressurs for å lære ting som vanligvis ikke finnes i læreplanen. Det er hovedsakelig en pedagogisk YouTube-kanal, men nettstedet har en dedikert seksjon for studenter. Bare klikk på Studenter start her-knappen på nettstedet, og du vil se hundrevis av øyeåpnende videoer.

Hver video er animert og vanligvis bare 4-5 minutter lang. Videoene er laget av forskjellige bidragsytere, så animasjonene og fortellerne vil være forskjellige fra video til video.

Sluttord

Samlet sett vil verktøyene ovenfor hjelpe deg å skrive, undersøke og fokusere bedre. Grammarly og Editors Suite fra Google er definitivt verktøy som studenter må ha, siden det å studere krever mye skriving. Jeg vil også anbefale deg å gå ombord på AI-toget og lære ChatGPT og hvordan du får mest mulig ut av det, spesielt bruken av ledetekster.

Du kan også utforske noen omfattende studentengasjementplattformer som tilbyr læring i verdensklasse.