8 Nyttige gRPC-testverktøy som kan brukes under utvikling

gRPC er et RPC-rammeverk (Remote Procedure Call) utviklet av Google.

Det er en interessant sidenotat bak hvorfor det heter slik. Et eksternt prosedyrekall er en måte å utføre en funksjon eller en metode på en ekstern maskin som om det var en lokal funksjon. Det er en abstraksjon som fjerner smerten ved å håndtere HTTP-anrop og andre nettverksterminologier.

gRPC gjør kommunikasjon og dataoverføring mellom mikrotjenester mye enklere og raskere. Den er avhengig av HTTP/2-protokollen under panseret, men gjør det lettere for utviklere å koble alt sammen.

Mikrotjenester kan finnes på flere språk, så du må skrive et program for at de skal kunne snakke med hverandre.

gRPC gjør det enkelt fordi det støtter flere språk. Den bruker protokollbuffere som grensesnittdefinisjonsspråk for å definere strukturen til meldingen.

Testing av gRPC-applikasjoner

Ikke bare gRPC-applikasjoner, testing er avgjørende for all kompleks programvare som utvikles. Testing av gRPC-applikasjoner sikrer at mikrotjenestene og andre tjenester kan snakke med hverandre pålitelig og effektivt.

Det sikrer at alle tjenestene, selv om de er skrevet på forskjellige språk, kan kommunisere uten språkbarriere. Det er mulig fordi gRPC bruker protokollbuffere som er språknøytrale.

Feilhåndtering og unntakshåndtering blir også tydelig når du tester søknaden din. Bortsett fra det kan man også utføre ytelsestesting for å se hvordan tjenester oppfører seg under varierende belastning av nettverkstrafikk.

Nå som du vet om gRPC, la oss se på noen gRPC-testverktøy.

  Slik sjekker du PayPals påloggingsaktivitet

Kreya

Kreya er en API-klient med et grafisk brukergrensesnitt for gRPC samt REST APIer. Dens gRPC-klient støtter forespørselsstrømming, unære anrop, validering og mer. For å teste API, kan du også generere falske data i Kreya selv.

Dessuten er forespørslene og deres konfigurasjon lagret i et filsystem, slik at du kan bruke git eller et hvilket som helst annet versjonskontrollsystem for å synkronisere prosjektene dine. Kreya lar deg definere tester ved å skrive skript slik at du kan teste API-en ved hver samtale.

Kreya tilbyr et gratis nivå for individuelle brukere, som inkluderer en fullt utstyrt gRPC-klient, gjenbrukbare autentiseringskonfigurasjoner, miljøer og maler og mer.

ghz

ghz, et åpen kildekode gRPC-benchmarking og lasttesting kommandolinjeverktøy skrevet i Go, for å teste API og få resultatene. ghz støtter en protofil, en forhåndsbygd protosettbunt eller en serverrefleksjon. Ved hjelp av malvariabler i Go lar den deg legge til tilpassede data til forespørsler.

Foruten et kommandolinjeverktøy, gir ghz også tilgang til et komplementært webapplikasjonsgrensesnitt, som du kan bruke til å vise, spore og lagre testresultatene. Du kan se testresultatene i ulike filformater som CSV, JSON og HTML. I skrivende stund er nettgrensesnittet det gir fortsatt i betastadiet.

Postbud

Postbud er en API-utviklingsplattform som støtter bygging og testing for nesten alle typer APIer, inkludert gRPC. I Postman kan du skrive tester for individuelle forespørsler eller samlinger eller mapper i en samling.

Når du foretar en gRPC-forespørsel i Postman, går du over til Skript-fanen i forespørselsvisningen og velger når du vil utføre testen – før forespørselen eller etter at du får svar. Du kan også bruke kodebiter for å skrive tester raskere.

  Fungerer Bitcoin/Crypto kraner? – Geekflare

Søvnløshet

Søvnløshet er et verktøy for å designe, teste og feilsøke APIer. Den støtter REST, GraphQL, WebSockets og gRPC-forespørsler. Når du oppretter en ny forespørsel i Insomnia, kan du velge gRPC og deretter angi URL-endepunktet til API-en.

Du må også legge til en .proto-fil for å definere meldingene dine. Fra unære forespørsler til toveis streaming, Insomnia støtter nesten alle forespørselstyper, inkludert klient- og serverstreaming.

For å teste API-er i Insomnia, må du legge til et designdokument for API-en din, og deretter, i Test-fanen, kan du opprette en testpakke. Merk at Insomnia bruker Mocha-rammeverket for enhetstesting og Chai for påstander.

Stackhawk

Stackhawk er et API-sikkerhetstestingsverktøy som også gir en løsning for gRPC-tjenester. Ved hjelp av dette verktøyet kan du sikre sikkerheten til API-endepunktene dine. For å skanne en gRPC-applikasjon ved hjelp av Stackhawk, må du definer en stackhawk.yml fil med nødvendige konfigurasjoner.

Stackhawk tilbyr et gratis nivå med moderne DAST-integrert automatisert testing i CI/CD-rørledningen for en enkelt applikasjon. Imidlertid er funksjoner som autentisering, automatisering, innsikt, varsler og støtte for alle API-typer inkludert i alle prisplanene.

gRPCurl

gRPCurl er et åpen kildekode-kommandolinjeverktøy for tilkobling til gRPC-aktiverte servere. Som navnet antyder, kalles det «curl for gRPC-servere». Grunnen til at du ikke kan bruke cURL til å sende en forespørsel til gRPC-servere er at den ikke støtter protokollbuffere, som er binære meldinger. cURL omhandler bare JSON-strenger.

Du kan sjekke ut skjemaet for gRPC-tjenester enten ved å spørre en server som støtter serverrefleksjon, ved å lese protokildefiler eller ved å laste inn kompilerte «protosett»-filer (filer som inneholder kodede filbeskrivelsesprotoer).

  Slik blokkerer du e-poster på Gmail

gRPCurl er ikke et fullverdig testverktøy, men likevel kan du gjøre grunnleggende spørringer og tester ved å bruke kommandolinjeverktøyet.

Smartbears ReadyAPI

ReadyAPI av Smartbear støtter gRPC API-testing, men bare unære operasjoner. For å teste en gRPC-tjeneste må du først sette opp API-tilkobling test trinn. Ved å gjøre det kan du sende forespørsler og motta svar fra gRPC-tjenesten din.

ReadyAPI støtter kun unære operasjoner foreløpig, noe som betyr at ReadyAPI bare venter på ett enkelt svar fra serveren.

NosyMouse

Nosymous er et verktøy som inkluderer en gRPC-tester for å kjøre funksjonelle, ytelses- og sikkerhetstester enten manuelt eller automatisk. Den tilbyr funksjoner som samtidige virtuelle brukere, ramp-up, bestått kriterier, tenketider, testdata og støtte for testscenarier sammen med flere vektede brukstilfeller.

Den følger den datadrevne testmetoden, og sikrer at du alltid har støtte for separate testdata, variabler, automatiserte verifikasjoner og brukstilfeller i den virkelige verden. Du kan kjøre testene dine med forskjellige innganger og verifisere utganger i grensesnittet.

Den tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode for å teste to samtidige tjenestebrukere.

Siste ord

Med fremveksten av gRPC-tjenester og -verktøy kan det være vanskelig for deg å velge riktig gRPC-testverktøy. Å velge riktig verktøy er viktig fordi det påvirker API-funksjonaliteten din direkte. En viktig ting å vurdere er støtten for ulike gRPC-funksjoner som serverrefleksjon, streaming osv. Se opp for gRPC-spesifikke funksjoner når du velger et testverktøy.

Deretter kan du sjekke ut de beste API-belastningstestplattformene for å forbedre ytelsen.