Windows

8 nyttige Windows 10 og 11 kommandosnarveier du kan sette opp med NirCmd

NirCmd-programvaren er et kommandolinjeverktøy du kan bruke i ledeteksten på hvilken som helst Windows-plattform. Denne programvaren lar deg utføre mange kommandoer som utfører Windows-oppgaver. Noen av NirCmd-kommandoene du kan utføre er veldig nyttige.

Det er imidlertid ikke ideelt å legge inn NirCmd-kommandoer manuelt for å utføre Windows-oppgaver. Det er mye bedre å lage Windows 11/10 skrivebords- og hurtigtastsnarveier for å aktivere NirCmd-oppgavene når det er nødvendig. Slik kan du sette opp flere nyttige Windows-kommandosnarveier med NirCmd.

Hvordan sette opp NirCmd Command Desktop-snarveier

Du kan sette opp NirCmd-kommandosnarveier ved å lage Windows-skrivebordssnarveier for dem. Deretter kan du tilordne hurtigtaster for å aktivere NirCmd-kommandoene til deres Windows-skrivebordssnarveier. Først må du imidlertid laste ned og pakke ut NirCmd-kommandolinjeverktøyet som følger:

 • Åpne denne NirCmd last ned nettside i nettleserprogramvaren.
 • Rull deretter til høyre til bunnen av siden og klikk på Download_NirCmd_64-bit-lenken der.
 • Deretter åpner du File Explorer og går til katalogen der NirCmd ZIP-arkivet er lastet ned.
 • Følg instruksjonene i veiledningen vår for å pakke ut filer for å pakke ut nircmd.zip-arkivet. Pakk ut NirCmd-mappen til denne brukerkatalogbanen:
   C:\Users\nircmd-x64 
 • Nå som du har lastet ned og pakket ut NirCmd-verktøyet, kan du sette opp skrivebordssnarveier for å utføre kommandoene nedenfor. Dette er trinnene for å lage en Windows-skrivebordssnarvei for en NirCmd-kommando:

    8 beste FTP-serverprogramvare for Windows for sikker overføring
 • Klikk på et hvilket som helst område på Windows-skrivebordet med høyre museknapp og velg alternativene Ny og Snarvei.
 • Skriv deretter inn (eller kopier og lim inn) en av NirCmd-kommandoene nedenfor i elementplasseringsboksen som følger:
   C:\Users\nircmd-x64\nircmd.exe NirCmd command 

 • Klikk Neste for å fortsette til siste trinn i snarveiveiviseren.
 • Skriv inn et passende navn for din NirCmd-kommandosnarvei og velg OK.
 • Objektplasseringsboksen må inneholde hele banen til den utpakkede nircmd.exe-filen og en av NirCmd-kommandoene spesifisert nedenfor. Du må endre plasseringen spesifisert ovenfor ved å erstatte NirCmd-kommandoen med en faktisk kommando. Du må for eksempel skrive inn følgende for å lage en snarvei på skrivebordet for den første NirCmd-kommandoen spesifisert nedenfor:

   C:\Users\nircmd-x64\nircmd.exe nircmd.exe emptybin 

  Selvfølgelig vil den skrivebordssnarveien bare fungere hvis du trekker ut NirCmd til Users-mappen som instruert ovenfor. Du kan pakke ut NirCmd hvor som helst du ønsker, men hele banen til programvarens utpakkede fil må inkluderes i elementplasseringsboksen før kommandoen. Du kan se hele banen for nircmd.exe-filen ved å høyreklikke på den og velge Egenskaper.

  Når du har laget skrivebordssnarveier for kommandoene nedenfor, fortsett og prøv dem. Dobbeltklikk på skrivebordssnarveiene vil utføre NirCmd-kommandoene de er basert på.

  Hvordan sette opp NirCmd Command-tastatursnarveier

  Det er mer praktisk å ha hurtigtaster for å utføre NirCmd-kommandoene. Du kan lage NirCmd kommando hurtigtaster for skrivebordssnarveier som dette:

 • Høyreklikk på en NirCmd skrivebordssnarvei for å velge Egenskaper.
 • Klikk i snarveiboksen og trykk på en tastekombinasjon for å sette opp en Ctrl + Alt eller Ctrl + Shift hurtigtast.
 • Velg deretter Bruk for å lagre hurtigtasten.
 • Klikk OK for å gå ut av egenskapsvinduet til snarveien.
 •   Slik justerer du musens følsomhet i Windows 10

  Trykk nå på tastatursnarveien for å aktivere NirCmd-kommandoen snarvei på skrivebordet. Men ikke slett NirCmd-snarveiene på skrivebordet som du har opprettet hurtigtaster for. Hurtigtastene fungerer ikke uten dem.

  Hvis du foretrekker å ikke fylle skrivebordet med snarveier, kan du flytte dem inn i en undermappe. For å gjøre det, høyreklikk på skrivebordet for å velge Ny > Mappe og skriv inn en katalogtittel. Dra og slipp snarveiene inn i mappen på skrivebordet.

  Eksempler på praktiske kommandoer du kan lage med NirCmd

  Nå kan du sette opp NirCmd skrivebords- og tastaturkommandosnarveier som gjør alle slags ting. Her er åtte nyttige NirCmd-kommandoer å lage snarveier for.

  1. Tøm papirkurven

  En hurtigtast for å tømme papirkurven ville utvilsomt være nyttig, men Windows har ikke en. Du kan lage en snarvei eller hurtigtast for å tømme papirkurven med denne NirCmd-kommandoen:

   nircmd.exe emptybin 

  2. Sentrert alle vinduer

  Denne NirCmd-kommandoen vil sentraljustere alle gjenopprettede nedvinduer. Det er en nyttig kommando for å organisere vinduer på skrivebordet. Kommandoen for sentral justering av vinduer er:

   nircmd.exe win center alltop 

  3. Logg av Windows

  En hurtigtast for å logge av Windows-brukerkontoen din vil være nyttig. Du kan lage en slik hurtigtast med denne NirCmd-kommandoen:

   nircmd.exe exitwin logoff 

  4. Les opp det kopierte utklippstavleelementet

  Denne NirCmd-kommandoen vil lese opp det sist kopierte tekstelementet på Windows-utklippstavlen. Å lage en hurtigtast for den vil gi deg en praktisk måte å sjekke hvilken tekst du har kopiert til utklippstavlen. NirCmd-kommandoen for å lese et kopiert utklippstavleelement høyt er:

   nircmd.exe speak text ~$clipboard$ 

  5. Aktiver Windows 11/10-skjermspareren

  Har du et skjermsparersett du liker å se på? Hvis ja, sett opp en NirCmd-kommandosnarvei som lar deg aktivere den skjermspareren umiddelbart. Du kan lage en skrivebords- og tastatursnarvei for å aktivere skjermspareren med denne NirCmd-kommandoen:

   nircmd.exe screensaver 

  6. Lukk alle åpne filutforsker-vinduer

  Denne NirCmd-kommandosnarveien lukker alle åpne Filutforsker-vinduer. Det vil komme godt med når du trenger å lukke mange Explorer-mappevinduer. NirCmd-kommandoen for å lukke alle åpne Filutforsker-vinduer er:

   nircmd.exe win close class CabinetWClass 

  7. Hold kalkulatoren på toppen av alle vinduer

  Den forhåndsinstallerte Kalkulator-appen er en mange brukere uten tvil trenger når de surfer på nettet eller bruker andre programvarepakker. Du kan lage en NirCmd-kommandosnarvei som alltid holder Kalkulator på toppen av andre vinduer når du bruker den appen. For å gjøre det, må du skrive inn denne kommandoen i en skrivebordssnarveis elementplasseringsboks:

   nircmd.exe win settopmost title "Calculator" 1 

  8. Still inn lysstyrkenivået

  Denne NirCmd-kommandosnarveien lar deg angi et lysstyrkenivå for skjermen ved å trykke på en hurtigtast. Aktivering av denne kommandoen endrer lysstyrkenivået angitt i Innstillinger. Kommandoen må inkludere en lysstyrkeverdi for å angi. For eksempel ser en NirCmd-kommando for å sette lysstyrkenivået til 60 prosent slik ut:

   nircmd.exe setbrightness 60 3 

  Lag praktiske Windows-oppgavesnarveier med NirCmd

  Dette er bare noen få nyttige Windows-oppgaver som du kan lage skrivebords- og tastatursnarveier for med NirCmd-kommandoer. Dette NirCmd kommando referanseside viser at det er 105 NirCmd-kommandoer tilgjengelig for å lage Windows-oppgavesnarveier. Så du kan også lage Windows-oppgavesnarveier for å justere volumet, stille inn skjermoppløsning, starte File Explorer på nytt, lagre skjermbilder, konvertere bilder og mye mer!

    Fiks PUBG Lagging på Windows 10

  x