9 beste Google Chrome-skjermbildeutvidelser som skal brukes i 2023

Skjermbilder er en effektiv måte å lagre og dele informasjon på et øyeblikk. Tenk deg et sekund: du surfer tilfeldig på nettet, og plutselig ser du noe interessant.

Etter å ha lest det, vil ditt første instinkt være å lagre informasjonen og la andre få vite om den også. Det er her skjermbilder kommer inn.

Men noen ganger blir det en plagsom prosess å ta et skjermbilde. Det kan være mange gyldige årsaker bak det: Kanskje du ikke husker hurtigtasten for utskriftsskjermfunksjonen for øyeblikket.

Kanskje du sliter med å beskjære et skjermbilde og redigere det slik at det passer dine behov. Eller det kan være at du bruker Google Chrome som ikke har en innebygd funksjon for å ta skjermbilder.

Hvis du er på Google Chrome og ønsker å ta skjermbilder enkelt, er det gode nyheter. Det er flere utvidelser tilgjengelig på Chrome Nettmarked. Disse tredjeparts skjermdump-utvidelsene er en livredder. Disse appene er en fin måte å ta skjermbilder rett i Chrome-nettleseren og lagre viktig informasjon.

For tiden er det en mengde slike utvidelser der ute, og hver av dem hevder å være den beste. Tilgjengeligheten av så mange alternativer ender ofte opp med å gjøre folk forvirret over hva de skal velge. For å eliminere slik forvirring har vi kuratert noen av de beste Google Chrome Screenshot-utvidelsene du kan prøve i år.

Hvordan kan det være nyttig å ta skjermbilder på Chrome?

Skjermbilder er en rask måte å lagre og dele informasjon på. Fra å samle ideer til prosjektet ditt til å fortelle en ekspert om problemet du prøver å feilsøke til å hjelpe noen gjennom en kompleks prosess – skjermbilder kommer godt med i mange situasjoner.

I tillegg, hvis du ønsker å lagre et avsnitt av en artikkel for fremtidig bruk, sparer et skjermbilde din dyrebare tid ved å eliminere behovet for å skrive det ned ord for ord.

Hvorfor velge tredjepartsutvidelser for å ta skjermbilder på Chrome?

Som vi nevnte før, mangler Google Chrome noen innebygd funksjon for å ta skjermbilder. Derfor, for å ta skjermbilder på Chrome, må du være avhengig av eksterne ressurser.

  Fix Err Proxy Connection Failed Chrome Feil

Heldigvis finnes det en mengde effektive løsninger på dette problemet som hjelper deg med å fange/ta opp en nettside eller skjermen din uten problemer.

La oss nå se noen av våre beste Google Chrome-utvidelsesvalg som garantert vil gjøre livet ditt enklere:

GoFullPage

GoFullPage er en effektiv måte å ta skjermbilder av dine nåværende sider i sin helhet uten å måtte forlate nettleseren.

Å ta skjermbilder med GoFullPage krever ingen ekstra tillatelser. Den lar deg ta skjermbilder enkelt ved enten å klikke på utvidelsesikonet eller trykke på snarveien Alt+Shift+P.

Når du har gjort det, kan du bare lene deg tilbake og se at appen effektivt tar et skjermbilde av hver del av siden og åpner en ny fane som inneholder det skjermbildet. Du kan til og med beskjære, legge til emojier og eksportere skjermbildet ditt i PNG/JPEF/PDF-format.

Nimbus-fangst

Nimbus Capture lar deg skjerme for å fange hvilken som helst nettside i sin helhet eller deler. I tillegg kan du også screencast eller ta opp en hvilken som helst video fra skjermen din.

Bortsett fra å ta skjermbilder, kan du kommentere, trimme, beskjære, endre bakgrunn, endre tekstfarge og mer som beriker opplevelsen av skjermbildefangst.

Interessant nok gir Nimbus brukerne muligheten til å konvertere innspilte videoer til GIF-er på et øyeblikk. Når skjermdumpen eller skjermopptaket er klart, kan brukerne enkelt laste dem opp til Google Disk, Dropbox og Google Classroom.

Scrnli

Å bruke Scrnli, ta skjermbilder eller ta opp skjermen blir en cakewalk.

Scrnli lar brukere ta delvise/hele skjermbilder, lagre dem og dele dem ved hjelp av lenker umiddelbart. Du kan til og med skrive ut skjermbildene på papir om nødvendig.

Det minimalistiske, intuitive brukergrensesnittet gjør Scrnli lett å navigere for selv nybegynnere. Dessuten gir Scrnli brukere mulighet til å tegne linjer og legge til piler, former, tekst, etc., for å forbedre skjermbildene og få mest mulig ut av skjermbildene.

For å øke brukervennligheten enda mer lar Scrnli brukere gå ett skritt tilbake eller fremover. Dette sparer tid og hjelper deg å gjøre raske handlinger selv når du feiler.

  Aktiver startside, mapper og appinformasjon i Chrome App Launcher

Fantastisk skjermbilde

Awesome Screenshot er et flott verktøy for å ta skjermbilder/opptak av skjermer for ethvert formål.

Etter å ha tatt opp skjermen din, kan du enkelt lagre den og dele den uten problemer. Du kan kommentere, endre størrelse på eller beskjære skjermbildene dine.

I tillegg kan brukere legge til tekst, piler, rektangler, linjer og mer for økt bekvemmelighet. Interessant nok lar Awesome ChatGPT deg enten fremheve betydelige deler eller uskarpe sensitiv informasjon på skjermbildet ditt.

Verktøyet har et enkelt utseende grensesnitt som ikke krever mye teknisk kunnskap å bruke. Den har også en policy uten annonser og gir personvernet ditt den største viktigheten.

Og den beste delen? Awesome ChatGPT er kjent for kontinuerlige forbedringer.

Lysskudd

Med Lightshot til din disposisjon, blir det en enkel oppgave å ta tilpassbare skjermbilder. Lightshot er tro mot navnet, og er en ikke-fancy, lett utvidelse som lar brukere ta skjermbilder med letthet og dele dem med noen få klikk.

Etter å ha tatt et skjermbilde, kan brukeren enten beholde skjermbildet som det er, eller de kan redigere det for å passe deres behov. De står også fritt til å bestemme om de vil lagre den på deres lokale disk eller laste den opp til skyen.

Interessant nok har Lightshot funksjonen til å kopiere skjermbilder til utklippstavlen og raskt lime den inn hvor du vil. Lightshot lar brukere søke etter lignende skjermbilder også. Dette er en ganske hendig funksjon og er bare tilgjengelig i noen få slike verktøy.

Brannskudd

Fireshot lar deg ta fullstendige skjermbilder av en nettside, lagre den som PDF/bilde og umiddelbart dele den med andre.

I tillegg kan du sende skjermbildene dine til Gmail eller OneNote, kopiere dem til en utklippstavle, legge til sideinformasjon og mer for å ta skjermbildespillet ditt til neste nivå. Du kan også beskjære, endre størrelse, uskarpe og legge til merknader og diverse andre effekter.

Hvis du ikke er fornøyd med Fireshots innebygde editor, står du fritt til å eksportere skjermbildene til en ekstern editor og redigere dem der.

Skjermbilde av Movavi

Ta hele eller delvise skjermbilder av nettsider, lagre dem i PDF-, JPEG-, PNG- eller GIF-format, og del dem enkelt med Movavi Screenshot.

  12 beste Chrome-utvidelser for skjermopptak

For din info, Movavi krever ingen ekstra tillatelser for å fungere på datamaskinen din. Dessuten kan du bruke Movavi i inkognitomodus og laste ned skjermbilder uten å bruke en krone.

Movavi tillater brukere å skrive ut skjermen i forskjellige størrelser, enten det er helsides skjermbilder, spesielle nødvendige deler eller fullskjermfangst med alle åpne faner.

Merk at å rulle nedover på en side fra topp til bunn gjør at Movavi automatisk fanger en side. Unødvendig å si at dette letter prosessen og sparer tid.

Droplr

Ved å bruke Droplr kan du ta opp eller ta opp skjermen på et øyeblikk og lagre den i skyen med en delbar lenke.

Enten du vil fange en hel side, hele skjermen eller bare en liten del – alt er mulig med Droplr. Etter å ha tatt et skjermbilde får du muligheten til å merke det opp slik du vil. Legg til tekst, fargehøydepunkter, linjer, piler, bokser, sirkler og så videre. Du kan også legge til mer enn 30 morsomme emojier for å krydre skjermbildene dine.

FYI, alle skjermbildene og opptakene dine blir lagret på ett sted, det vil si din personlige Droplr-konto. Så du kan raskt finne dem når behovet oppstår.

NinjaCapture

NinjaCapture er en enkel, effektiv måte å ta tak i, kommentere og dele skjermbilder på forskjellige plattformer.

Ved hjelp av NinjaCapture kan du fange en hel side eller deler av den umiddelbart. På samme måte kan du ta et skjermbilde av hele skjermen eller dens spesifikke deler.

Bortsett fra å ta skjermbilder, lar det brukere ta opp skjermene sine i forskjellige dimensjoner og bildefrekvenser. Du kan dele opptakene eller skjermbildene dine med flere skyapper, inkludert NinjaCapture Cloud, Google Drive, OneDrive, Dropbox, etc.

Brukere kan også beskjære, endre størrelse, kommentere med forskjellige former, passordbeskytte de delte opptakene deres, kopiere og lime inn et lokalt bilde fra utklippstavlen, uskarpe sensitiv informasjon og så videre.

Konklusjon

Nå som du vet om disse utrolige Google Chrome Screenshot-utvidelsene, vent ikke lenger. Se artikkelen vår, sammenlign utvidelsene og velg den som passer best for dine preferanser.

Som det er klart, kommer hver av disse utvidelsene med et praktisk sett med funksjoner som kan imøtekomme forskjellige brukere. Så det ville være lurt å gå nøye gjennom funksjonene og se om de passer dine behov før du velger en spesifikk. Lykke til!

Nå kan du lese om de beste Chrome-utvidelsene for skjermopptak.