9 beste HCM-programvare din HR-avdeling trenger

Vet du at det å ha riktig HCM-programvare kan utgjøre hele forskjellen når det gjelder å administrere arbeidsstyrken din?

Det er det 21. århundre, og ansatte frykter ikke lenger å bytte jobb for en bedre balanse mellom jobb og privatliv.

Dette gjør HR-ledere mer tilbøyelige til å gi ansatte et mangfoldig og inkluderende arbeidsmiljø. Samtidig gjør det jobben deres mer utfordrende enn noen gang før. Det var da HCM-programvaren kom i aksjon!

HCM (Human Capital Management) programvare er en skybasert HR-applikasjon som hjelper bedrifter med å administrere sine ansatte, fra ansettelse til pensjonering.

Men hvordan velger du riktig HCM-programvare for din bedrift?

Nedover banen har vi diskutert menneskelig kapitalstyring og hvordan den skiller seg fra vanlig HR-programvare. Den gode nyheten er at vi har gjort forskningen for deg og satt sammen en liste over de beste HCM-programvarealternativene din HR-avdeling trenger!

La oss begynne🏁

Hva betyr HCM?

Human Capital Management refererer til både en forretningsstrategi eller et sett med moderne IT-applikasjoner og integrerte verktøy som brukes til å implementere denne strategien.

Tilbake på 60-tallet, da databehandling revolusjonerte og akselererte automatisering, begynte økonomer å se ansatte som uerstattelige enheter. De betraktet dem ikke som arbeidere som utfører rutineoppgaver, men personer med spesifikke ferdigheter og talenter som kunne gi næring til forretningsvekst.

Og dermed laget begrepet «menneskelig kapital.»

Den tradisjonelle metoden for HCM, som består av manuelle prosesser, er ikke lenger i spill.

Teknologi og skybaserte HR-plattformer har forvandlet den slitsomme prosessen de siste årene. I dag automatiserer og effektiviserer HCM-løsninger arbeidsstyrkeadministrasjon, inkludert rekruttering, talentstyring, arbeidsstyrkeplanlegging, læring, tidsregistrering og lønnslister.

Selv om det noen ganger brukes om hverandre, har HR- og HCM-programvare subtile forskjeller.

Hvordan skiller HCM seg fra vanlig HR-programvare?

Vanlig HR-programvare er kategorisert i Human Resource Information System (HRIS) og Human Resource Management System (HRMS).

Begge disse automatiserer hovedsakelig de daglige administrative funksjonene som utføres av HR-er, som innsamling og lagring av ansattes data, lønns- og skatteoverholdelse, onboarding, rapportering og resultatstyring.

En HCM-programvare, i tillegg til HRIS- og HRMS-funksjoner, kommer med mer komplekse verktøy for talentstyring og budsjettering.

Enkelt sagt er HCM-programvaren mer omfattende. Det hjelper til med strategisk arbeidsstyrkeplanlegging, kompensasjonsbudsjettering og modellering. Dessuten dreier kjerneprinsippet til HCM-programvare seg om arbeidsutnyttelse i stedet for å redusere vanlige HR-oppgaver.

La oss forstå det med funksjonene hver og en bringer inn.

Regelmessig HR-programvareHCMOrganisatorisk databaseadministrasjon

Lønn og skatteoverholdelse

Rekruttering og onboarding

Resultatstyring

Komplett HR-programvarepakke

Talentledelse

Kompensasjon og budsjettplanlegging

Arbeidsstyrkeplanlegging og modellering

La oss nå se på den beste HCM-programvaren for din organisasjon.

Bambee

Bambee er en skybasert HRO-løsning (Human Resource Outsourcing) som gir en dedikert HR-leder og en pakke med verktøy for å strømlinjeforme HR-prosessene og arbeidsflyten. Det sysselsetter en fin blanding av mindre til større bedrifts HR-spesialister.

  Hvordan bygge et PowerPoint-organisasjonskart med Excel-data

Nøkkelegenskaper

 • Utfør interne revisjoner raskt og automatisk for å identifisere HR-hull og holde intern praksis oppdatert.
 • Aktiver HR-autopilot for å sikre at kjernene dine HR-policyer er oppdatert og bekreftet (signert) av ansatte.
 • Tilpasset opplæring og sertifiseringer basert på forretningsetikk; få sanntids opplæringsfremgang for ansatte
 • Innebygde rapportkort for å måle ansatte mot fastsatte mål og åpne opp en regelmessig dialog for å gi ros, konstruktive tilbakemeldinger eller iverksette korrigerende tiltak
 • Strømlinjeform lønnsfunksjoner med Bambees to-dagers direkte innskudd for ansatte; håndterer automatisk føderale, statlige og lokale skatter.
 • Har smarte skap for å lagre alle viktige HR-dokumenter på ett sted

Enten du har én eller 500 ansatte, har Bambee den perfekte HR-sjefen for din bedrift. Dessuten tilbyr programvaren fleksible og lave prisplaner som gjør den til et utmerket valg for små bedrifter.

ADP

ADP er en global leverandør av Human Capital Management (HCM) løsninger som forener HR, lønn, tidsregistrering, talent management og administrasjon av ansattes fordeler under én plattform. Alt-i-ett-administrasjonen gjør det til et populært valg for over 1 000 000 kunder globalt.

Nøkkelegenskaper

 • Få spesialkonfigurerte lønnstjenester med fleksible betalingsalternativer; automatisere lønnsbehandling, skatteberegninger og integrasjon til andre HR-verktøy
 • Integrer enkelt med tredjeparts regnskaps-, økonomi-, tidsregistrerings- og opplæringsprogramvare med ADPs dedikerte markedsplass for HR-verktøy
 • Bruk ADP Kiosk til å spore tid og øke produktiviteten og åpenheten i ansattes funksjon
 • Utnytt ADP Talent for å strømlinjeforme ansattes ledelse, fra ansettelse til opplæring og pensjoneringsplanlegging
 • Gjør det enkelt å outsource lønns- og HR-oppgaver eller samarbeide med ADP som en profesjonell arbeidsgiverorganisasjon (PEO) for full outsourcing

ADPs HR-outsourcing støtter nå over tre millioner ansatte og hjelper titusenvis av SMB-er å strømlinjeforme HR-driften.

Rislende

Rippling er en one-stop-løsning for å strømlinjeforme arbeidsflyter på tvers av HR-, IT- og finansavdelinger og samle alle organisasjonsdataene dine under ett tak.

Nøkkelegenskaper

 • Globale lønnstjenester med automatisk skatteregistrering for å betale ansatte og kontraktører i deres lokale valuta innen 90 sek
 • Bruk Custom Workflow Builder til å automatisere enhver manuell prosess eller synkronisere data på tvers av flere systemer samtidig – ingen kode er nødvendig.
 • Har et bibliotek med 500+ les-til-installer-apper, inkludert HR-, IT- og økonomiverktøy
 • Administrer enkelt teamfordeler fra helseforsikring til pensjonsordninger og kompensasjonsbånd i ett sentralisert system
 • Smart tidsklokke som gjør det mulig for ansatte å klokke inn og ut og arbeidsgivere til å gjennomgå og godkjenne pauser i sanntid
 • Velg fra et galleri med undersøkelsesmaler for raskt å lage medarbeiderundersøkelser; automatisk sende spørreundersøkelser basert på hendelsesdrevne utløsere

Rippling HR-sky lar deg enkelt administrere operasjoner på kontoret, eksternt eller kontraktsmessige ansatte – fra onboarding til offboarding.

Ceridian Dayforce

Ceridian Dayforce er en alt-i-ett skybasert HCM-programvare som tilbyr kjernefordeler for HR og ansattes ledelse. På grunn av dens opprinnelige administrative HR-, lønns- og arbeidsstyrkeadministrasjonsevner, er programvaren utmerket for organisasjoner med et stort antall arbeidere eller kontraktsansatte.

Nøkkelegenskaper

 • Tilbyr avansert HCM-analyse for å dykke dypere inn i HR-funksjoner og presentere innsikt i et lettlest dashbord
 • Bruk talentintelligens til å ta smarte ansettelsesbeslutninger og redusere ansettelsestiden; gradere søkere ved hjelp av AI og maskinlæring for å rekruttere presist
 • Intuitiv lønnstjeneste med automatiske skatteberegninger i over 8000+ lokale, statlige og føderale jurisdiksjoner
 • Integrer lønn med Dayforce Wallet gratis og la ansatte be om utbetaling av inntektene sine når som helst i løpet av lønnssyklusen
 • Bruk TeamRelate-funksjonen for å få innsikt i personlighetstyper, og hjelpe dem å forstå hvordan de kan posisjonere ansatte bedre for å lykkes
  Hvordan koble telefonen til projektoren via USB

Med Dayforce Wallet-mobilappen kan du umiddelbart få tilgang til nettolønn og -forespørsler og administrere transaksjoner fra fingertuppene dine. Du kan også benytte deg av Dayforce Prepaid Masterclass for kjøp, regninger og kontantuttak med spennende cashback-belønninger.

Paychex

Paychex hjelper bedrifter med å strømlinjeforme lønn, HR, fordelsadministrasjon og andre relaterte oppgaver. Med over 700 000+ brukere og 45 års erfaring, har Paychex blitt en pålitelig leverandør av omfattende HCM-løsninger for bedrifter i alle størrelser.

Nøkkelegenskaper

 • Lønnsbehandling med automatiserte beregninger og skatteregistreringer; inkluderer verktøy for å administrere ansattes fradrag, utlegg og refusjoner
 • Tilgang til ansattegoder som gruppe helseforsikring, pensjonstjenester, helsesparing, tannlege- og synsforsikring
 • Har et online læringssystem inkludert hundrevis av treningsøkter med muligheten til å legge til dine egne, inkludert videoer og spørrekonkurranser
 • Spor og flyt enkelt ansattes timer gjennom lønn og andre HR-funksjoner ved å bruke Paychex Flex Time
 • Utnytt Paychex API-er for sømløst integrering med programvareløsninger for regnskap, ansettelse, HR og mer

Paychex kommer med en dedikert mobilapp og utmerket kundestøtte, noe som gjør det til en praktisk og pålitelig løsning for små og mellomstore bedrifter. Plattformen tilbyr tilpassede priser, slik at du ganske enkelt kan svare på noen få spørsmål for å få funksjonene som passer din bedrift til en pris som passer lommen.

Bob

Bob er en moderne HCM-programvare designet fra et ledelsesperspektiv for å hjelpe bedrifter med å administrere mennesker effektivt og smidig. Det er en flott løsning for SMB-er som ønsker at ytelse, engasjement og kultur skal stå i sentrum av organisasjonen deres. Raskt voksende globale virksomheter som BigID, Kustomer, Rovio og flere elsker Bob.

Nøkkelegenskaper

 • Automatiser alle HR-funksjoner, fra introduksjon av ansatte til ytelsesstyring, ved å bruke kjernefunksjoner for HR
 • Administrer hele kompensasjonsprosessen, inkludert lønnsgjennomganger, bonuser og refusjon, i en intuitiv og global plattform
 • Bobs tidsstyringsfunksjon gjør det enkelt å be om og godkjenne ferier, sykedager, kraftuttak og mer – alt innenfor arbeidsflyten din
 • Tilbyr et sentralisert dashbord for lønnshåndtering; lønnsrelaterte data oppdateres automatisk og synkroniseres til andre HR-verktøy i sanntid
 • Aktiver Your Voice for å la ansatte si fra om bekymringer eller feil oppførsel; funksjonen er beskyttet av lov om varslere
 • Eksperimenter med ulike tilpasningsalternativer på tvers av Bob uten å påvirke data eller det eksisterende Bob-miljøet

Følte Bob som den rette HCM-programvaren for bedriften din? Du kan be om en gratis live-demo fra deres prisseksjon.

Arbeidsdag

Workday tilbyr et robust HCM-system i bedriftskvalitet som gir sømløs arbeidsstyrkeadministrasjon. Plattformen er klarert av ledende selskaper som Dell, Comcast, IBM og flere.

Nøkkelegenskaper

 • Bruk Workday’s Skills Cloud, et AI-drevet verktøy for å tilpasse talent med muligheter automatisk
 • Tilbyr en pakke med HR-verktøy for å optimalisere HR-arbeidsflyten din, inkludert lønn, tidsregistrering, kompensasjon, fordeler og arbeidsstyrkeadministrasjon
 • Dra nytte av utvidet analyse for å få innsikt i organisasjonsdatasett via enkle å forstå instrumentbord
 • Bruk medarbeidersentrerte verktøy for å lytte til og engasjere ansatte, bygge mangfold, rettferdighet og inkludering på tvers av avdelinger
 • Har tusenvis av offentlige APIer og en markedsplass for å sømløst integrere Workday med ditt eksisterende IT-økosystem
  Hva er HTC S-OFF?

Med omfattende analyse- og rapporteringsmuligheter er Workday en omfattende HCM-programvare som passer best for mellomstore og store bedrifter. Selv om det kan ta tid å lære den enorme funksjonaliteten, når den er lært, tilbyr programvaren de beste verktøyene for å strømlinjeforme og automatisere ende-til-ende HR-prosesser.

Eddy

Eddy er et ledende verktøy for Human Capital Management (HCM) utviklet for å strømlinjeforme HR-prosesser og styrke arbeidsstyrken din. Plattformen tilbyr en omfattende løsning for å administrere alle aspekter av din ansattes livssyklus, fra rekruttering og onboarding til ytelsesstyring og offboarding.

Nøkkelegenskaper

 • Legg ut ubegrensede stillingsannonser automatisk på karrieresider; lag en tilpasset, dra-og-slipp ansettelsespipeline for hver jobb for å administrere kandidater på alle trinn og ansette raskere
 • Bygg tilpassede onboarding-pakker som inkluderer personlige førstedagsmeldinger, digitalt signerbart papirarbeid og sporbare oppgavelister for nyansatte
 • Bruk Eddys tids- og oppmøtefunksjon til å spore ansattes timer og beregne lønn basert på bedriftens retningslinjer
 • Beregn skatter automatisk, send betalinger, gjennomgå og godkjenn timer, legg til refusjoner, bonuser og mer – alt fra et enhetlig dashbord
 • Lag individuelle ansattkort for å spore personlig informasjon og kontaktinformasjon, jobb- og kompensasjonsdetaljer, tildelte eiendeler, signerte papirer, avspaseringssaldoer
 • Aktiver rollebasert tilgang for å kontrollere hvem som har tilgang til hvilken informasjon, noe som er avgjørende for å beskytte sensitive data

Eddy tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode med alle planene. Du kan også forbedre grunnplanen din med ytterligere tillegg for lønn, ansettelse og mer.

SEVJE

SAP HCM-løsning, fortrinnsvis kjent som HXM (Human Experience Management), er en skybasert programvare som kommer med en pakke med innovative HR-verktøy som gir enkeltpersoner mulighet til å nå sitt fulle potensiale på jobben samtidig som HR-forbindelsen styrkes på tvers av virksomheten.

Nøkkelegenskaper

 • Analytisk dashbord og rapportering, inkludert hendelsesbaserte utløsere, 360-feedback og digitale verktøy for å forbedre ansattes opplevelse og engasjement
 • Utnytt innebygd arbeidsstyrkeanalyse for å få datadrevet innsikt på tvers av alle HR-prosessene dine for å ta raskere, bedre beslutninger med redusert skjevhet
 • Innebygd digitalt kunnskapssenter gir forenklet tilgang til å sentralisere dokumenthåndtering med forenklet tilgang til ansattes innhold.
 • End-to-end talentledelse fra rekruttering til resultatstyring, opplæring og kompensasjonsfordeler
 • Fleksibel og lett skalerbar løsning (best for store eller raskt voksende organisasjoner)

SAPs HCM-programvare kan være kompleks for førstegangsbrukere. Heldigvis anerkjenner teamet hos SAP dette og tilbyr tonnevis av gratis ressurser, guider og videoopplæringer for å få løsningen i gang for organisasjonen din.

Siste tanker

Med sine innovative funksjoner og tilpassbare løsninger, er denne topp HCM-programvaren garantert å strømlinjeforme HR-prosessene dine og løfte organisasjonen din til nye høyder.

Så hvorfor nøye seg med mindre? Se på listen vår og oppdag den perfekte HCM-programvaren for å styrke HR-teamet ditt i dag!

Du kan også se på disse verktøyene for lønnsbehandling.