9 beste SEO-plugins for WordPress

I dagens nettmiljø er WordPress det mest populære innholdsstyringssystemet (CMS).

WordPress er en av de mest effektive plattformene du bør vurdere når du velger en nettstedsbyggingsplattform for din bedrift, bedrift eller organisasjon.

For tiden driver WordPress 455 millioner nettsteder. WordPress har opprettholdt sin popularitet på grunn av dets brukervennlighet, fleksibilitet og livlige brukerfellesskap.

På grunn av det faktum at det er gratis og enkelt å sette opp, trenger du ikke å ha erfaring med koding eller webutvikling for å bruke det. Les videre for å finne ut hvorfor WordPress er den ideelle plattformen for din bedrift hvis du leter etter en kostnadseffektiv løsning som gjør det enkelt å administrere nettstedet ditt.

I denne artikkelen vil du også lære hva de beste WordPress SEO-pluginene gjør og hvordan og hvorfor du kan dra nytte av dem.

Hvorfor regnes WordPress som en av de beste Content-First-plattformene?

På grunn av det store antallet plugins tilgjengelig, tilbyr WordPress kundene mange sikkerhets- og tilpasningsmuligheter for nettsteder av alle slag.

Det er ikke nødvendig å ansette en profesjonell utvikler for å lage et WordPress-basert nettsted. Du kan gjøre det selv eller få rimelig hjelp gjennom jobbtavler som Upwork.

Uansett hvilken rute du velger, sjekk ut disse fantastiske SEO-pluginene for å hjelpe nettstedet ditt med å få mer trekkraft gjennom søkemotorer.

Før du ser på de beste WordPress SEO-plugins, la oss finne ut hva som gjør WordPress til en så robust plattform. Faktisk bruker tipsbilk.net WordPress også, og det fungerer feilfritt.

#1. WordPress er 100 prosent gratis

Ja! Det har du rett i. Du kan bruke WordPress gratis. Bare last ned og installer gratisprogrammet på nettstedet ditt eller i et sandkassemiljø, og bruk det så du vil.

Hvis du er en liten bedriftseier, er du sannsynligvis ute etter å sette opp nettstedet ditt til en lav startkostnad. Å bruke WordPress kan utgjøre en betydelig forskjell for små bedrifter siden det sparer dem for tid og penger. Se hvor billig WordPress kan være ved å sjekke ut dette innlegget som beregner den faktiske kostnaden.

#2. WordPress er sikkert

Det er viktig for bedrifter å ta nettstedsikkerhet på alvor. Google kan senke rangeringen din hvis nettstedet ditt ikke er sikkert.

Heldigvis er WordPress blant de sikreste CMS-ene som finnes. WordPress oppdateres jevnlig for å holde det så sikkert som mulig. En vedlikeholdstjeneste eller manuell oppdatering av WordPress kan holde nettstedet ditt sikkert.

Du kan utnytte plattformens innebygde sikkerhetstiltak for å sikre nettstedet ditt ytterligere. Funksjonene inkluderer automatisk oppdagelse av skadelig programvare og tofaktorautentisering.

#3. Det er brukervennlig

WordPress sin brukervennlighet er en av hovedgrunnene til at mange bedriftseiere velger å bruke det. Du vet hvor vanskelig det kan være å administrere og sette opp noen CMS-er hvis du har brukt dem før.

Brukervennligheten til WordPress gjør det enkelt å lage et nettsted med alle funksjonene, estetikken og funksjonaliteten du ønsker.

Å bruke et eksisterende WordPress-tema eller søke på nettet etter gratis temaer er en måte å lage et nettsted på. WordPress er enkelt å bruke, uansett hvilken erfaring du har med webutvikling.

#4. Plattform for åpen kildekodeutvikling

Som åpen kildekode-programvare er WordPress Codex gratis å laste ned og bruke for å legge til funksjonalitet til nettsteder. Videre kan du gjenbruke og utvide koden hvis du er teknisk tilbøyelig.

Det er en av de mest avgjørende fordelene som gjør WordPress til et toppvalg for små bedrifter. Bedriftseiere kan bestemme om de vil jobbe med en WordPress-utvikler eller håndtere kildekoden selv.

  Reparer feil som oppstod under forsøk på proxy-forespørsel

#5. Stort nettstøttefellesskap

Som allerede nevnt er WordPress en kraftig nettbasert plattform for nettbygging med en stor brukerbase. Når det gjelder nettstøtte, er WordPress kjent for å ha et team i verdensklasse.

Takket være millioner av aktive brukere, talentfulle utviklingsteam, store fellesskap og diskusjonsfora kan hvem som helst finne en løsning på problemene sine.

Videre gir utallige høyt utdannede WordPress-nettsteder råd og veiledning daglig.

Det er en god sjanse for at noen er klar over løsningen på de fleste WordPress-problemer siden de allerede har diskutert de fleste av dem her. Som et resultat er WordPress den perfekte plattformen for nykommere og små bedrifter.

Hva er en WordPress-plugin?

Tenk på WordPress som en ny smarttelefon med standardinnstillinger fra produsenten. Selv om enheten er funksjonell, legger de fleste brukere til flere apper for å forbedre brukervennligheten og den generelle funksjonaliteten. Disse programmene er gratis å laste ned, installere og fjerne når som helst.

WordPress-plugins fungerer på samme måte. Det er mer enn 58 000 plugins tilgjengelig for nedlasting i WordPress plugin-katalogen. Det er sannsynligvis en plugin der ute for å oppfylle nettstedets behov.

WordPress-plugins er vanligvis gratis, men du kan kjøpe premium- og betalte versjoner. En gratis plugin gir grunnleggende funksjonalitet; betalte plugins tilbyr imidlertid førsteklasses funksjoner og utviklerstøtte.

Selv om WordPress-plugins tar for seg mange aspekter ved å bygge og drifte et nettsted, er vi mest interessert i å utforske de som forbedrer søkemotoroptimaliseringen til et nettsted. Så la oss se på WordPresss beste SEO-plugins.

Alt i ett SEO

I 2007 debuterte All in One SEO for WordPress som den første WordPress SEO-plugin. Mer enn 3 millioner kunnskapsrike nettstedeiere bruker AIOSEO for å konfigurere WordPress SEO riktig slik at nettstedene deres rangeres høyere i søkemotorene.

Du kan enkelt sette opp WordPress SEO på riktig måte med AIOSEO. Med WordPress SEO-oppsettveiviseren kan du tilpasse nettstedets SEO-innstillinger for å møte nisjemarkedets spesifikke behov.

Fordeler med Alt i ett SEO 👍

 • Sett opp WordPress SEO riktig uten å ansette en profesjonell
 • Truseo-score gjør det enkelt å forbedre sidene dine for bedre rangeringer
 • Integrasjoner som er perfekte med alle favorittverktøyene dine
 • Støtte for WooCommerce SEO og lokal SEO
 • Høyest rangerte plugin + suveren kundestøtte

Ulemper med alt-i-ett SEO 👎

 • Installasjonsveiviserens villedende mersalg.
 • Det er mange unødvendige funksjoner i brukergrensesnittet til den kommersielle utgaven.
 • SEO-menyen fremstår kanskje ikke like brukervennlig for mange.
 • Noen tilbud er gode når det gjelder funksjonalitet, men er ikke verdt prisen.

Yoast Plugin

Når det gjelder nettstedets ytelse, er Yoast SEO-plugin for WordPress blant de beste alternativene.

På grunn av dens overflod av verktøy og alternativer, kan du administrere nettstedet ditt slik at det gir gode resultater med besøkende og søkemotorer.

Fordeler med Yoast SEO 👍

 • Yoast SEO Premium hjelper til med innholdsoptimalisering for både besøkende og søkemotorer.
 • Den vurderer synonymer og lignende søkeord for å hjelpe siden din til å rangere høyere.
 • Yoast SEO overvåker de mest avgjørende sidene dine og vil varsle deg hvis de ikke har blitt endret på seks måneder.
 • Du vil kunne se hvordan siden din kan vises i søkeresultater.
 • Hver gang en side slettes, vil Yoast spørre deg hva du vil gjøre med den.

Ulemper med Yoast SEO 👎

 • Yoast kan noen ganger være treg med å gjenkjenne endringene som er gjort på en nettside.
 • Du må sjekke alle Yoast SEO-reglene for at pluginet skal kvalifisere innholdet ditt som SEO-vennlig. Det kan imidlertid hende at disse reglene ikke stemmer for enkelte innholdstyper, for eksempel nyhetsnettsteder eller e-handelssider.

Rangering matematikk

WordPress SEO-plugin Rank Math gjør det enkelt for alle å forbedre innholdet sitt med innebygde anbefalinger basert på allment aksepterte beste praksis.

En strukturert datamodell forenkler å justere viktige SEO-innstillinger, bestemme hvilke sider som skal indekseres og bestemme hvordan nettstedet ditt skal vises i søkeresultatene.

Fordeler med Rank Math 👍

 • Du kan aktivere og justere mer enn 15 innebygde moduler basert på dine behov.
 • Mål og overvåk søkeordposisjoner for å overvåke SEO-fremgangen din.
 • Gjennomfør en grundig SEO-studie for å finne problemer basert på 30 identifiserte parametere.
 • Enkel import med et enkelt klikk for jevne overganger fra andre SEO-plugins.
 • Fullt kompatibel med både WordPress Classic Editor og Gutenberg Editor.
  13 beste A/B-testverktøy for å forbedre konverteringer i 2022

Ulemper med Rank Math 👎

 • For uerfarne brukere kan mangfoldet av funksjoner være forvirrende.
 • Klarheten til noen visuelle elementer kan mangle.
 • Det kan komme i konflikt med andre plugins under drift.

WP Meta SEO

Ved å bruke WP Meta SEO-plugin, kan du enkelt administrere SEO for WordPress-nettstedet ditt. WP Meta SEO inkluderer en bulk-editor for metadata, bildeoptimalisering av SEO, en XML-nettkartgenerator og en omdirigeringsbehandler, bare noen av de tidsbesparende verktøyene.

Den nyeste Pro-utgaven har nå et spesielt Google Search Console-grensesnitt som bruker Google-data til å anbefale de beste søkeordene å inkludere i innholdet ditt.

Fordeler med WP Meta SEO 👍

 • Sammenlignet med andre produkter virker prisen rimelig.
 • Tilbyr en gratis plan med en rekke banebrytende funksjoner.
 • Det er et populært SEO-plugin på grunn av dets gode priser og har dermed god fellesskapsstøtte.
 • Den beste plugin-en når det gjelder rimelig programvare.

Ulemper med WP Meta SEO 👎

 • Brukergrensesnittet er ikke opp til målet.
 • Ikke et perfekt alternativ for profesjonelle.

Link Whisper

Link Whisper er et utmerket valg for blogger og artikkelbaserte nettsteder. Så snart du begynner å skrive artikkelen din, begynner Link Whisper å foreslå relevante interne lenker. Kunstig intelligens driver systemet.

Link Whisper kan gi hundrevis av interne lenker basert på antall artikler du har og relevansen til ditt nåværende innhold.

Fordeler med Link Whisper 👍

 • Det lar deg enkelt finne og bygge interne lenker til gamle innlegg som trenger flere automatiske lenker fra ditt valg av søkeord.
 • Du kan kontrollere nettstedets struktur og få informasjonen du trenger for å optimalisere den ved hjelp av dybdekoblingsrapportering effektivt.
 • Det er veldig enkelt å se de ødelagte interne og eksterne koblingene dine med Link Whisper.
 • Å legge til målsøkeord forbedrer forslagene, og du får bedre interne lenker.

Ulemper med Link Whisper 👎

 • Ingen anbefalinger for eksterne lenker.
 • Noen funksjoner kan være vanskelige for nybegynnere å forstå.

SEOPress Pro

I 2017 ble SEOPress utgitt som en effektiv og rask WordPress SEO-plugin. Selv om det er en relativt ny SEO-plugin, har den blitt installert over 150 000 ganger. WordPress-plattformen er svært populær på grunn av hvor enkelt du kan optimalisere nettstedets SEO.

I tillegg angir konfigurasjonsveiviseren de fleste alternativene automatisk. Det gjør det enkelt å konfigurere SEOPress selv om du ikke er kjent med koding. I tillegg kan du enkelt aktivere eller deaktivere SEOPress funksjoner.

Fordeler med SEOPress Pro 👍

 • De fremtredende funksjonene er muligheten til å etablere SEO-titler og metabeskrivelser og innholdsanalysen på siden.
 • For søkemotorsynlighet har du standardvalgene for å legge til en tilpasset tittel og metabeskrivelse.
 • Den lar deg forbedre innholdet ditt ved å bruke innholdsanalyse.
 • I tillegg til hvordan materialet ditt vises i søkeresultater, kan du også påvirke hvordan det vises på sosiale medier.
 • I motsetning til Yoast, vil ikke SEOPress få nettstedet ditt til å laste langsommere. SEOPress tar deg heller ikke ihjel; alt er inkludert i Pro-utgaven, og det kan installeres på et ubegrenset antall nettsteder.
 • Selv om SEOPress er nytt, ikke la det avskrekke deg. Det er, i testing, den beste Yoast-erstatningen som er tilgjengelig.

Ulemper med SEOPress Pro 👎

 • Det er relativt nytt i SEO-pluginbransjen. Derfor får du kanskje ikke like god samfunnsstøtte som med Yoast eller AIOSEO.

SCHEMA PRO

Skjema lar brukere bidra med mikrodata til nettsteder, og lage rike utdrag som vises i Google SERP-er. For å hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet på nettstedet ditt, ble Google, Bing, Yandex og Yahoo med for å danne Schema.org.

Dette gjøres for at folk som søker etter noe skal finne de mest relevante resultatene. Rike utdrag legges til under tittelen på nettstedet ditt ved hjelp av skjemamarkeringer, noe som øker tiltrekningskraften til nettsiden din.

  Roblox Death Star Tycoon-koder: Løs inn nå

Fordeler med Schema Pro 👍

 • Implementer presis skjemamarkering raskt og enkelt uten å skrive en eneste linje med kode.
 • Den lar deg velge riktig skjema fra Schema Pros 20+ muligheter for den aktuelle situasjonen.
 • Skjemamarkering kan raskt implementeres hvor som helst på nettstedet ditt etter å ha blitt konfigurert én gang.
 • Du kan kartlegge forhåndsutfylt informasjon som sidetittel, fremhevet bilde, forfatter, dato og mer.
 • Du kan raskt validere skjemaet ditt takket være innebygd feltvalidering og tilgang til Google Structured Data Testing Tool.

Ulemper med Schema Pro 👎

 • Tilbyr bare de mest populære skjematypene.
 • Ikke nok for allsidig SEO; du trenger kanskje flere plugins
 • Google viser ikke lenger ofte rike utdrag

Omdirigering

Blant WordPress-omdirigeringsadministratorer er omdirigering den mest populære. I tillegg til å kontrollere 301-omdirigeringer, overvåke 404-problemer og binde opp løse tråder, er den enkel å bruke. Ved å bruke omdirigering kan du redusere feil og øke nettstedets rangering.

Ethvert nettsted, uansett hvor mange omdirigeringer det har, kan dra nytte av omdirigering.

Etter å ha eksistert i over ti år, har det ofte blitt godkjent av WordPress-brukere. Dessuten er det gratis!

Fordeler med omdirigering 👍

 • Enkel og enkel administrasjon uten kunnskap om Nginx eller Apache.
 • Den lar deg se hver omdirigering på nettstedet ditt, med detaljer om den besøkende, nettleseren de bruker og henvisningen.
 • Omdirigering vil registrere eventuelle 404-feil på nettstedet ditt, slik at du kan finne og løse problemer.
 • Du kan eksportere omdirigeringer til en Nginx-omskrivingsreglerfil ved å bruke den webserveren.
 • Det er ingen premiumversjon og ingen avgift kreves for å bruke funksjonene.

Ulemper med omdirigering 👎

 • Det er ikke en UTM-bygger tilgjengelig.
 • Omdiriger bare når sidetypen er 404.
 • Brukertilgang til rolleadministrasjon er ikke tilgjengelig.
 • Avstå fra å importere data fra JSON-filer

Slank SEO

Slim SEO er en av de letteste SEO-pluginene som er tilgjengelige for WordPress i dag. Den ble laget av eLightUp. Den er ideell for nykommere med liten eller ingen kunnskap om SEO-konfigurasjoner siden Slim SEO ikke krever noen konfigurasjon.

Installasjonsprosessen er så enkel som den blir, og du kan egentlig bare installere plugin-en og starte med en gang.

Fordeler med Slim SEO 👍

 • Helt ukonfigurert: Bare installer og fullfør! Uten å måtte gå gjennom en rekke innstillinger, fullføres alle SEO-oppgaver automatisk.
 • Superlett: Med bare 40 KB kan du ha en fullverdig, utrolig rask SEO-plugin som kan gjøre samme funksjon som andre større plugins.
 • Kode av høy kvalitet: WordPress-utviklere med mer enn 12 års erfaring med utvikling av plugin-moduler skapte moderne, modulær kode.
 • Generer automatisk tagger for Twitter-kort, Open Graph og metatitler og beskrivelser.
 • United Schema-typer genereres automatisk for nettstedet, sidene og innholdet ditt.

Ulemper med Slim SEO 👎

 • Ikke beregnet for bruk av profesjonelle.
 • Potensielt litt for minimal – bare nødvendig plugin.

Siste ord

Er det nødvendig å bruke plugins for å optimalisere en side? Du kan oppnå tilsvarende resultater på egen hånd hvis du forstår SEO og følger med på markedsutviklingen. Derimot vil SEO-plugins peke ut områder som trenger umiddelbar forbedring ved å fremheve dem.

Selv en ekspert kan dra nytte av dette siden det reduserer tiden de bruker på å overvåke alt. Artikkelen ovenfor sammenligner de beste WordPress SEO-plugins og deres fordeler og ulemper. Denne omfattende guiden vil hjelpe deg med å velge SEO-plugins basert på dine behov.

Nå kan du lese om de beste WordPress-hackene for innholdsoptimalisering.

x