5 beste Dark Web-overvåkingsverktøy for å sikre verdifulle personlige data

Dark web-overvåkingsverktøy hjelper deg proaktivt å beskytte din digitale sikkerhet. Disse vil advare deg hvis din personlige informasjon lekker for å iverksette forebyggende tiltak i tide.

Vi samhandler med bare en liten del av internett. Selv om ingen har konkrete data om det, er omtrent 10 % av internett åpent for den gjennomsnittlige brukeren. Dette kalles det åpne nettet eller overflatenettet som søkemotorer indekserer.

Resten 90% er kjent som Deep Web. Størstedelen av det er databaser, akademiske publikasjoner, private dokumenter osv., som vi har liten eller ingen sak å kikke inn i.

Så da…

Hva er Dark Web?

En mindre del av det dype nettet, mindre enn 1 % av det totale internett, oppfattes som det mørke nettet som for det meste er vert for ulovlige aktiviteter.

Dette utgjør salg av hardcore-medisiner, ulovlige varer, privat legitimasjon og mange flere ting som er forbudt ved lov.

Disse ulovlige handelskanalene har generelt et deponeringssystem på plass og opererer med kryptovalutaer som Bitcoin for anonymitet på nettet.

Interessant nok kan vi ikke få tilgang til det mørke nettet med standard nettlesere; i stedet trenger du noe som Tor.

Nettadressen til disse mørke nettsidene gir generelt ingen mening og slutter med .onion/ sammenlignet med .com, .net, etc., vi vanligvis ser.

Enkelt sagt, vi har ikke noe med det mørke nettet å gjøre som standard internettbrukere.

  Hvordan spare penger på iCloud-lagring

Dark web-overvåking forteller oss imidlertid om det er noe av bekymring for å beskytte oss selv i tilfelle et datainnbrudd.

Dark Web Monitoring Tools

Disse verktøyene går stadig gjennom datainnbrudd for å se etter våre identitetsdokumenter, kredittkortnumre, adresser, telefonnumre, medisinske kontoer, sosiale medier-kontoer osv., og varsle oss i tilfelle noe relatert til oss er «tilgjengelig» på det mørke nettet .

1Passord

1Password er en premium passordbehandler som også fungerer som et mørkt nettovervåkingsverktøy.

Som passordbehandler er den ekstremt sikker og brukervennlig. Den er drevet med bransjeledende funksjoner som AES-256-bits kryptering, brute force-beskyttelse, datakryptering under overføring og hvile, og mer.

Du kan sjekke ut det komplette settet med funksjoner i denne 1Password-sammenbruddet.

På den mørke nettfronten er 1Password Watchtower koblet til HIBP-verktøyet for å samle informasjon om alt viktig som er eksponert. Den varsler umiddelbart hvis den finner brukerrelatert informasjon i HIBP-databasen.

1Password har ikke en gratisversjon, men du kan prøve dette med dens 14-dagers gratis prøveversjon på personlige og forretningsplaner.

LastPass

LastPass er en annen passordbehandler som kommer med en innebygd mørk webmonitor. Dette er tilsvarende kraftig med AES-256-bits kryptering, hvelvhelsesjekk, kryptert fillagring og native applikasjoner for store plattformer.

Du kan ganske enkelt legge inn e-postadressene, og LastPass vil være på vakt. Den varsler deg via den registrerte e-postadressen om eventuelle datainnbrudd.

I tillegg kan du få tilgang til sikkerhetsdashbordet for den generelle helsen til passordhvelvet ditt. Dette hjelper deg med å identifisere svake passord og indikerer også eksponert legitimasjon.

  Hva betyr Amazon-godkjenning nødvendig?

LastPass har en gratis for alltid-versjon. De mørke nettskanningene kommer imidlertid med premiumversjonen du kan prøve i 30 dager gratis.

NordVPN

Gode ​​virtuelle private nettverk er utmerkede sikkerhetsprodukter folk velger for å holde seg digitalt anonyme og få tilgang til blokkert innhold.

NordVPN trenger ingen introduksjon i VPN-bransjen. Vi snakker om et førsteklasses produkt, et glatt brukergrensesnitt, lynraske hastigheter og en misunnelig rekord for geoblokkering.

Som alle andre verktøy som er diskutert ennå, kjører dette også i bakgrunnen. Du blir informert umiddelbart hvis noe assosiert med din NordVPN-e-post dukker opp i de mørke web-territoriene.

Selv om NordVPN ikke har noen gratisversjon (som de fleste VPN-er ikke har), kan du prøve dette risikofritt med dens 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Norton 360

Norton 360 føles umiddelbart kraftig når det gjelder å beskytte mye mer enn bare e-postadresser og kredittkortnumre.

Denne kommer i to smaker: Norton 360 og Norton 360 LifeLock.

Norton 360 lar deg inkludere førerkortnummeret ditt, morens pikenavn, fem forsikrings-ID-numre, fem e-postadresser, fem numre, ti bankkontonumre, osv., for den mørke nettskanningen.

LifeLock-abonnementet legger til personnummer, fødselsdato og navn på listen.

Dessuten tilbyr Norton 360 antivirus, skysikkerhetskopiering, passordbehandling, foreldrekontroll, VPN, etc.

Avslutningsvis er det virkelig 360-graders beskyttelse du kan abonnere på mens du nyter dens 60-dagers full refusjonsgaranti.

Keeper

Keeper BreachWatch kommer som et tillegg med passordbehandleren og andre tjenester. Dette nettovervåkingsverktøyet skanner ganske enkelt lagrede passord mot det som lekkes på den mørke siden av internett.

Deretter får du et varsel om å endre den kompromitterte legitimasjonen så snart som mulig.

  Hvordan legge til signatur i et Word-dokument?

I tillegg identifiserer BreachWatch svake oppføringer i passordhvelvet ditt og anbefaler å endre dem på forhånd.

Dessuten er passordbehandleren allerede et velkjent produkt som også har en begrenset gratisversjon.

Endelig har Keeper passordbehandling innebygde applikasjoner for de fleste plattformer og en 30-dagers gratis prøveversjon du kan velge for å sjekke egnetheten.

Det er ingen grunn til å frykte!

Selv om det mørke nettet er hjemsted for farlige aktiviteter, har du ikke noe å få panikk over som en vanlig internettbruker.

Sluttmålet med denne artikkelen er å fortelle om mørke nettovervåkingsverktøy du kan bruke som enkeltperson.

Slike verktøy informerer deg så snart din personlig identifiserbare informasjon dukker opp på nettet for å ta forholdsregler i tide.

Som en tommelfingerregel for nettsikkerhet, bruk sterke passord og implementer tofaktorautentisering der det er aktuelt.

Men vi er ikke ferdige ennå. Og vi har denne interessante artikkelen om verdien av din personlige informasjon på det mørke nettet for å fortelle deg noen avslørende fakta.

Følg med!

x