9 beste søkemotorer for ansiktsgjenkjenning for å søke etter ansikt, ikke etter navn

Ville du tro meg hvis jeg fortalte deg at vår nåværende teknologi er langt foran det vi bruker i dag? Du husker kanskje dagene da vi pleide å taste inn noens navn i en søkemotor for å finne dem på nettet. I dag er det eneste vi trenger et ansikt, og vi kan få all informasjon knyttet til det ansiktet.

Dette er muliggjort av flere søkemotorer for ansiktsgjenkjenning. I tillegg gir disse søkemotorene forbrukere en helt ny måte å surfe på internett. Tidligere samlet vi detaljer om en person eller et produkt gjennom verbale beskrivelser som navn. I dag er det tilstrekkelig med et bilde eller en visuell ved hjelp av søkemotorer for ansiktsgjenkjenning. Så, uten videre, la oss se på fordelene med ansiktsgjenkjenningssøk.

Ansiktsgjenkjenningssøkemotorer er fremtiden for internettsurfing

De aller fleste mennesker i verden bruker nå sosiale medier. Enten du er en superstjerne eller en vanlig person, er sosiale medier tilgjengelig for alle. På internett blir millioner av bilder utvekslet og lagt ut hver dag. Med det visuelle forbruket på internett som vokser så raskt, er fremskritt innen teknologi nødvendig.

På grunn av dette har omvendt bildesøk gjort ansiktsgjenkjenning til et utrolig nyttig verktøy for å identifisere en persons profil fra bildene deres. Ansiktsgjenkjenningsteknologi (FRT) er nå mye brukt i offentlig og privat sektor. FRT er nødvendig for identifikasjon uten passord, for eksempel Face ID. Den ene tingen du kanskje er nysgjerrig på er hvordan ansiktsgjenkjenningssøk fungerer. Så her er et svar.

Hvordan fungerer en søkemotor for ansiktsgjenkjenning?

Den menneskelige hjernen er grunnleggende basert på mønstergjenkjenning. Det mulige resultatet ga ideen om å dele denne mønstergjenkjenningsevnen med roboter, også kjent som kunstig intelligens. I riket av AI har ansiktsgjenkjenningsoppgaver blitt stadig viktigere.

Identifikasjon og verifisering er de to prosessene som utgjør FRT-arbeidsalgoritmen. Individets identitet defineres i det første trinnet, og deres autentisitet som personen de hevder å være bekreftes i det andre trinnet.

I denne artikkelen skal vi se på noen søkemotorer for ansiktsgjenkjenning. Så uten å kaste bort tid, her er en liste over de beste søkemotorene der du kan bruke en persons bilde for å få all internettinformasjon.

PimEyes

PimEyes er en søkemotor som bruker omvendt bildesøk og kan slå opp et bilde eller et ansikt på millioner av nettsteder (10 millioner i henhold til nettstedet). På kort tid har den etablert et solid rykte.

  12 bærbare projektorer for å bære en kino overalt

Søkemotoren henter raskt informasjon om et hvilket som helst bilde fra sin enorme bildedatabase. Hvis du leter etter bilder av kjente mennesker, fungerer det nøyaktig. Den vil generere nøyaktige resultater og inkluderer nesten 1 TB med nye bilder.

PimEyes er både gratis og betalt, som er en ting som må nevnes i denne sammenhengen. Imidlertid lar gratis bruk deg bevise at bildene er online. Dessuten krever alle andre alternativer, inkludert dypsøk, PDF-oppretting og resultater på nettsider, et betalt abonnement.

FaceCheck.id

FaceCheck.id har et unikt og levende brukergrensesnitt. Den bruker kunstig intelligens for å tilby deg de sosiale mediekontoene og nettkontoene til personen hvis bilde du bruker. Evnen til å se en persons kriminelle historie (hvis noen) var en av de mest spennende aspektene jeg har sett. For folk som bruker internettdating, er det lurt å undersøke personen du skal møte opp med (bare tuller, eller gjør jeg det?😜)

Det er en av disse nettstedene med mye trafikk; derfor kan du stå i kø. Ja, du hørte riktig, men det er ikke alt. For å sende inn et bilde, må du også erklære at du ikke vil bruke informasjonen du får gjennom denne nettsiden til å konfrontere, trakassere, forfølge eller utpresse noen.

For eksempel undersøkte jeg informasjonen på internett ved å bruke bildet mitt. Det første jeg møtte var en lang ventetid på 45 forespørsler; etter ti minutter var det endelig min tid. Jeg var skuffet siden ingen av resultatene hadde noe med meg å gjøre. Dette betyr ikke at nettstedet er upålitelig. Du kan søke etter hvilken som helst kjendis og motta nøyaktige resultater.

Betaface

Betaface kan være engasjerende og hyggelig og kan brukes til både profesjonelle og personlige formål. Det første du ser når du laster opp et bilde eller en bilde-URL er et rektangel som omslutter ansiktet. Deretter vil flere prikker vises over ansiktet, som analyserer flere elementer i ansiktet, inkludert alder, attraktivitet og ulike ansiktsuttrykk og følelser.

Verktøyet kan brukes som en demo, men er ikke gratis. Etter å ha lastet opp et bilde, kan du bruke knappene til å sammenligne ansikter, slå opp kjente personer og slå opp Wikipedia. Verktøyet tillater masseopplasting og bildesammenligning. I tillegg til å klassifisere ansikter ved å bruke 101 profesjonelle ansiktstrekk og 22 essensielle ansiktspunkter

Det ville være best å prøve dette verktøyet siden du kanskje også finner din berømte dobbeltgjenger. Jeg er nysgjerrig på min berømte dobbeltgjenger.

  4 AI Meme Generatorer å bruke med en gang

TinEye

TinEye er en annen søkemotor for ansiktsgjenkjenning som bruker omvendt bildesøk for å få nøyaktige resultater. Nettstedet hevder at de har laget verdens raskeste og mest presise bildegjenkjennings-APIer. Du kan søke etter bilder ved å lime inn nettadresser og laste opp bilder.

Jeg bestemte meg for å prøve det siden de sa at de var de raskeste og mest nøyaktige i verden. Jeg testet det først med bildet mitt, men siden jeg ikke er særlig kjent (for øyeblikket, kanskje i fremtiden), fikk jeg «0 resultater funnet» på et blunk. Så tok jeg et bilde av Dwayne «The Rock» Johnson, og på mindre enn et sekund hadde jeg 38 resultater relatert til bildet.

I lys av min egen erfaring er jeg sikker på at TinEye lever opp til kravet sitt og også er verdt å vurdere. I tillegg kan du bruke den umiddelbart på telefonen eller PC-en for å spare tid og plass.

Image Raider

Med et enkelt brukergrensesnitt og et umiddelbar fokus på målet, er Image Raider et enkelt og på farten bildegjenkjenningsverktøy. Nettstedet sier at de konsentrerer seg om å betjene juridiske selskaper, fotografer og utviklere. Selv om dette er en premiumtjeneste, er en gratis prøveversjon tilgjengelig slik at du kan bestemme om det er verdt det. Hvis du setter pris på alle de detaljerte funksjonene, kan du kjøpe en plan som passer best til bedriftens krav.

Nok en gang vil det nysgjerrige hodet mitt at jeg skal teste verktøyet. Så jeg begynte med bildet av Dwayne Johnson som jeg brukte tidligere. I tillegg gjennomførte jeg en captcha-test for å demonstrere at jeg ikke er en robot (av åpenbare grunner). Jeg kom snart over over 30 resultater som var knyttet til bildet. Det skal imidlertid bemerkes at bildets data er gitt fra en offentlig kilde, og verktøyet gir ingen garantier for nøyaktighet.

Sosial steinbit

I en verden fylt med falske ting og falske mennesker, må du være forsiktig i hvert steg du tar på internett når du møter nye mennesker. Hele prosessen blir mer tilgjengelig for deg gjennom Social Catfish, som gir deg all data relatert til bildet av personen du har lastet opp ved hjelp av plattformen.

Verktøyets beste funksjon er at det gir informasjon basert på et bilde i tillegg til e-post, navn, telefonnumre, adresser og andre kriterier. Dette er bare fantastisk!

Videre kan du ikke bruke tjenesten gratis, men du kan betale for en 5-dagers prøveperiode før du forplikter deg til et fullt medlemskap.

  Slik fikser du svart flekk på iPhone-skjermen

Applikasjonen skanner bildemetadata og enhetsinformasjon, ser etter svindleres identitet på tvers av sosiale medieplattformer og mer. Husk imidlertid at du ikke kan få informasjon om ett enkelt bilde med mindre du betaler.

Yandex

Yandex kan sammenlignes med Googles bildesøk hvis du noen gang har brukt det. Du vil motta en rekke opplysninger basert på bildet når du laster det opp. Dataene inkluderer blant annet personens ansiktsgjenkjenning og hvilke klær de har på seg.

Du vil motta mange resultater avhengig av bildet, som er en ulempe jeg har sett, og noen ganger føles det unødvendig. Endelig kan verktøyet raskt søke i bilder, slik at du kan spare tid. Du kan ha et ubegrenset antall matchede elementer som er tilstede i bildet og se bilder som ligner på det du lastet opp.

Bing

Det er nå på tide for Giants å bli med på listen. Bings bildegjenkjenningsteknologi, som Microsoft driver, kan gjenkjenne et bredt spekter av bilder og gi deg raske resultater. Du kan enten laste opp bilder direkte fra enheten eller legge til bildenettadresser; uansett vil du få hundrevis av resultater på et blunk. Dessuten er det helt gratis.

Søkemotoren har gått videre etter å ha endret navn fra Bing til Microsoft Bing. Bildesøk var en av de mange aspektene ved søkemotoren som denne rebrandingen var fokusert på å forbedre. Resultater fra Bing bildesøk kan vises i flere faner slik at du kan se dem på andre sider.

Google

Bildesøk er en av de utallige funksjonene som Google, pioneren innen internettrevolusjonen, tilbyr. Når det gjelder å levere flere nøyaktige resultater, er det helt gratis. Bildesøkeverktøyet bruker imidlertid ikke ansiktsgjenkjenning mens du søker etter bilder. Det kan imidlertid hjelpe deg med å finne lignende bilder.

For å starte, se etter kameraikonet i søkefeltet og dra bildet dit for å begynne å bruke Google Bildesøk. I tillegg, ved å klikke på ikonet, kan bildet lastes ned fra datamaskinen. Å lime inn URL-en er det tredje alternativet. Google vil bygge en matematisk modell ved å bruke de visuelle dataene den har mottatt for å identifisere de mest like filene.

Konklusjon

Internett er en ressurs som fortsetter å vokse daglig i denne alderen vi lever i. Selv om det er lettere å få informasjon om kjente individer, tror jeg det vil være mulig å få informasjon om ethvert individ i fremtiden. Alle verktøyene ovenfor har fordeler og ulemper, men jeg likte virkelig å jobbe med dem.

Du kan også være interessert i å lære om ansiktsgjenkjenning for bedrifter.