9 beste verktøy for å identifisere spørsmål «Folk spør også» på Google

People Also Ask-verktøy hjelper deg med å hente offentlige spørsmål på Googles søkemotor fra ulike databaser og regioner. Og ja, det hjelper deg med SEO!

Googles søkemotor viser i disse dager ikke bare rangerte nettsteder. Den tilbyr en interaktiv søkeopplevelse via People Also Ask-resultatene.

Siden lanseringen har eksperter innen søkemotoroptimalisering (SEO) prøvd ulike måter å bruke People Also Ask spørsmål for å rangere nettsteder.

Noen ganger viser People Also Ask begrensede spørsmål eller dukker ikke opp i det hele tatt. Du trenger også regionale spørsmål som bare dukker opp fra bestemte land. Her kommer folk også spør verktøy til unnsetning. Les videre for å kjenne de beste til tjeneste uten å kaste bort tid og energi!

Hva spør folk også?

People Also Ask er et interaktivt søkeresultat i spørsmålsformat. Det er relatert til det opprinnelige søket etter et søkeord, en setning eller en setning på Googles søkemotor. Den er populær som en PAA-boks i SEO-bransjen.

Google begynte å vise PAA-boksen i 2015. Siden den gang vil People Also Ask vise noen få svært relevante spørsmål til søket ditt. Noen ganger kan du finne selve spørsmålet og et passende svar fra en PAA-boks.

Når vi snakker om strukturen, kan PAA-boksen inneholde 3 til 4 spørsmål i begynnelsen. Men når du klikker på ett spørsmål, vil boksen vise flere spørsmål som er relevante for emnet. Alle spørsmålene og svarene vises som små utdrag.

Når du klikker på spørsmålsbiten, vil boksen utvides for å vise mer innhold, nettsidens lenke, SEO-tittel og metabeskrivelse.

Viktigheten av folk spør også

Folk spør også etter brukere

PAA-boksen er primært for brukere av Google SERP. Google begynte å vise disse utdragsspørsmålene for å hjelpe brukere med å finne sterkt relevant innhold med pintpoint i henhold til søket.

Det hjelper også de brukerne som ikke vet hvordan de skal ramme et Google-søk på riktig måte, slik at de får nøyaktige resultater.

Googles søkemotors algoritme går gjennom søkehensikten og prøver å forstå den riktige følelsen bak søket. Deretter viser den noen spørsmål som brukeren vil finne svært ressurssterke.

For eksempel, hvis du søker etter kunstig intelligens, vil PAA-boksen vise noen få spørsmål, og blant dem er det øverste: «Hva er kunstig intelligens med eksempler?.»

Her anser Googles søkeapp det generaliserte spørsmålet som søkehensikten. Men hvis du fortsetter å utvide spørsmålene, vil du finne mer nisjeinnhold.

For ikke å nevne, for de brukerne som ikke er sikre på hva de leter etter, kan PAA-boksen veilede dem til det aktuelle spørsmålet og svaret.

Folk spør også etter nettstedeiere

Nettstedseiere og markedsførere bruker hovedsakelig PAA-boksen for å få klikk og nettsidebesøk. Hvis du kan utføre nok optimalisering av nettsideinnhold, kan nettstedet ditt vises i People Also Ask-utdragene, om ikke som toppsøkeresultater.

  Slik sletter du alle bilder fra iPhone

Du kan også stole på PAA-boksspørsmål for nye innholdsideer. For ikke å nevne, å legge til disse spørsmålene i innholdets FAQ-seksjon kan presse nettstedet ditt til PAA-boksutdraget.

Hvordan spør folk også om hjelp til markedsførere?

Hvis du er en markedsfører, er PAA-boksen et mektig markedsføringsverktøy. Det lar deg vite hva målgruppen spør om på Google. Når du vet disse spørsmålene, kan du optimalisere innholdet på nettstedet ditt, artikler, blogginnhold osv.

Slike optimaliseringer hjelper ofte nettstedet ditt til å rangere på Google SERP og PAA-boksen. I tillegg får du hundrevis av innholdsideer for innholdsproduksjonsteamet ditt uten å være vert for noen idédugnadsøkter. I de fleste tilfeller er slikt innhold svært medvirkende til å øke nettstedets rangering i stedet for generelle søkeord.

Videre, hvis du målretter mot longtail-søkeord for markedsføringsformål, kan PAA-bokser hjelpe. Du kan kopiere spørsmålene som de er og lage autoritativt og kortfattet innhold rundt spørsmålet.

Når innholdet ditt er online, er det en større sjanse for at det kan vises til målgruppen din hvis det er av større verdi enn konkurrentene dine.

Når nettsiden din vises i PAA-kodebiten, får den flere klikk og omdirigeringer. Følgelig øker din markedsføringsstrategi besøket på nettstedet ditt.

Grunner til å holde et øye med folk spør også

Spørsmål fra PAA-boksen hjelper deg å nyte følgende fordeler. Derfor må du referere til People Also Ask-utdragene for innholdsoptimalisering:

 • Ranger to ganger på Google SERP, en gang på den første siden og en annen på PAA-boksen.
 • Det hjelper deg å lage en innholdsstrategi hvis du nettopp har startet som innholdsutgiver eller markedsfører.
 • PAA-bokser hjelper deg også med å identifisere den populære søkehensikten for tjenestene eller produktene dine.
 • Få tilgang til eksklusive brukerspørsmål du kanskje ikke finner på noen forum eller sosiale mediekanaler.
 • Få ideer til innhold av høy kvalitet.
 • Få enorm organisk trafikk gjennom høyere synlighet siden PAA-bokser vises i de tre første søkeresultatene.

Nå som du vet hva en PAA-boks er, finner du nedenfor noen fremragende plattformer for å få lange lister over folk som også stiller spørsmål sammen med avansert filtrering:

Folk spør også av Frase

Du kan ta innholdsskapingen til neste nivå ved å bruke People Also Ask av Frase. Det hjelper deg å finne ut spørsmålet publikum har lett etter. Dermed kan du inkludere svarene deres i innholdet ditt for å komme opp med en nyttig artikkel.

Dette verktøyet kommer med et rent og minimalt grensesnitt, der du kan skrive inn emnet ditt for å finne ut alle «folk stiller også» spørsmål tilgjengelig på nettet. Du kan også utvide de fleste spørsmålene for å finne ut de relaterte spørsmålene til det spesifikke spørsmålet.

For å bruke denne funksjonen trenger du heller ikke abonnere på noen betalte planer til Frase. Enten du lager innhold ved hjelp av AI-teknologien til denne programvaren eller et menneske skriver det, kan du alltid ta hjelp fra denne funksjonen.

Ta med det folk spør om et emne i artikkelen din og få mer synlighet og organisk trafikk.

Hvis du allerede bruker Semrush for SEO-prosjekter, trenger du ikke lete lenger etter høykvalitets og engasjerende People Also Ask spørsmål.

  7 Deepfake-apper for å lage de beste memene

Bare gå til Semrush-dashbordet eller prosjektskjermen. På venstre sidepanel bør du se Keyword Magic Tool. Klikk på det, skriv inn søkeordet ditt, og du får mange resultater. Bytt til spørsmål for å få populære PAA-boksspørsmål umiddelbart.

Verktøyet tilbyr følgende funksjoner for PAA-spørsmålsresultater:

 • Søkehensikt som transaksjons-, informasjons-, navigasjons-, etc.
 • Vanskelighetsprosent for søkeord
 • Intensjonsmerker
 • En trendlinje for de siste 12 månedene
 • SERP-funksjoner

Dette gratis PAA-verktøyet fra SearchResponse.io er her for å hjelpe skribenter og markedsførere ved å gi PAA-spørsmål fra en database med 150M+ spørsmål. Alle disse spørsmålene er unike og hentet fra Googles maskinlæringsteknologi.

På denne plattformen kan du finne relevante spørsmål om hovedemnet ditt som er sortert etter popularitet. Hvis du tror det bare er et annet PAA-skrapeverktøy, tar du feil. I tillegg til å gi deg PAA-spørringene, legger den også til en dimensjon av popularitet slik at du enkelt kan prioritere.

Siden PAA er en dynamisk funksjon, kan forskjellige spørsmål vises på datamaskinen din basert på plassering, tid og enhet. Siden dette verktøyet fanger opp alle de populære PAAene, mister du aldri muligheten til å nevne det i bloggen din. Denne funksjonen skiller dette verktøyet fra sine motparter.

På SearchResponse.io kan brukere få PAA-spørringer med emne, domene og URL. Vær imidlertid oppmerksom på at stedet dette verktøyet bruker for å hente spørsmålene er USA.

Spurte også

Hvis du vil vite hvilke spørsmål folk har om et merke, et søk eller et nøkkelord, er AlsoAsked plattformen som vil dele PAA-data med deg.

De geospesifikke og levende spørsmålene kan gi deg uovertruffen innsikt i søkehensikten. Som et resultat kan du kuratere artikkelen din på en måte slik at den rangeres høyere i søkemotoren.

Dette multifunksjonsverktøyet lar deg skrive inn et nøkkelord ved å skrive eller legge til en CSV-fil som inneholder flere emner. Hvis du ser etter PAA på andre språk enn engelsk, kan du også velge fra de populære språkene ved å bruke rullegardinmenyen.

Dessuten lar AlsoAsked deg angi plasseringen til nesten alle land over hele verden og velge søkedybde mellom standard og dyp.

Før du velger et abonnement for dette verktøyet, kan du sjekke funksjonaliteten med 3 gratis forsøk per måned. Visuell relasjonskartlegging mellom emner og dataeksport i CSV-filer er andre funksjoner på denne plattformen.

Er du en innholdsansvarlig eller markedsfører som trenger å gi forfattere hundrevis av innholdsideer hver måned? Ikke bekymre deg lenger, da Nozzle PAA Tool er her for å hjelpe deg med å generere en rekke artikkelideer uten å gå gjennom strenge idédugnadsøkter.

Ved å bruke dette robuste verktøyet kan du optimalisere People Also Ask-delen og SEO-strategien deretter. Programvaren samler PAAene og inkluderer dem i en rapport som du kan se på Google Data Studio.

Rapporten inneholder også frekvensen av disse spørsmålene, slik at du kan bestemme hvilken du skal sette først i innholdet ditt.

SøkeordPeopleUse

Vil du vite hva brukerne vil vite om emnet eller søkeordet ditt på plattformer som People Also Ask, Quora og Reddit? Bruk KeywordsPeopleUse for å få umiddelbar innsikt i nettsøk. Bare skriv inn emnet, merkevaren eller søket ditt for å få alle spørsmålene folk stiller rundt det fra et bestemt språk og sted.

  Hva du trenger å vite

Mens du kan velge hvilket som helst land i verden på dette verktøyet, inkluderer dets støttede språk engelsk, fransk, tysk, italiensk, russisk, spansk og portugisisk. Hvis du kan bygge innholdet ditt rundt disse spørsmålene, øker sjansen for at bloggen rangerer høyere.

neuraltekst

Hvis du ikke vet hva som skjer i markedet relatert til din bransje, er PAA-boksen det rette stedet å begynne å undersøke. Med neuraltekst blir det enkelt å finne oppdaterte og relevante People Also Ask spørsmål.

Det skisserer ikke bare spørsmålene. Den behandler informasjonen slik at du kan bruke den i SEO-strategien din. For eksempel vil søkeresultatene informere deg om underliggende hensikter og motiver bak PAA-spørsmålene du ser.

Videre kommer søkeresultatet for PAA-spørsmålet i et gruppert format. Verktøyet grupperer relevante spørsmål i én boks og viser flere bokser i henhold til tilgjengeligheten av offentlige spørsmål på Google-søk.

Twaino Free PAA Tool gir deg mulighet til å se etter relevante PAA-boksspørsmål ved hjelp av tre filtre. Det første filteret er søkeordet som henter resultater nært knyttet til merkevaren, produktet eller tjenesten din.

Det andre filteret er språk. Du kan velge fra en lang liste med språk. Når du utfører søket, vil du få People Also Ask spørsmål på det tiltenkte språket.

For det tredje kan du også velge fra hvilken region eller land du vil hente PAA-spørsmålene. Hvis du for eksempel målretter mot brukere fra USA, velger du USA som land.

Søkeresultatene vises som en nettverksgraf. Grafen starter med det mest relevante spørsmålet. Deretter forgrener det seg til nisjespørsmål på samme søkeord.

Umbrellum PAA-database

Umbrellum PAA Database er hvor du kan finne søkene målmarkedet ditt søker etter. Denne databasen består av millioner av PAA-spørsmål som tilhører en rekke bransjer. Skriv inn nøkkelordet og velg fra landlisten for å få spørsmålene folk stiller fra det stedet.

Dataene verktøyet gir kommer også med en forekomstindeks. Det angir antall ganger spørsmålet dukket opp i databasen.

Siste ord

Google har som mål å bli en kunnskapsmotor fra en informasjonsmotor. Strategien din for søkemotoroptimalisering (SEO) bør være dynamisk siden Google ofte endrer retningslinjene for nettstedrangering.

People Also Ask er en av strategiene deres for å tilby semantiske og organiske spørsmål til brukere enn bare å vise nettsider som krever mye gransking og undersøkelser. Siden SEO-strategien din involverer PAA, kan du bruke verktøyene nevnt ovenfor for å oppdage potensielle spørsmål for innholdsskaping.

Du kan også være interessert i SEO-revisjonsteknikken for nettstedet for å sikre at SEO-metodene du bruker gir de resultatene du trenger.

x