9 Beste Verktøy for Gratis Tekstanimasjon i 2023

Utforsk verden av tekstanimasjon: Din guide til de beste gratisverktøyene

Tekstanimasjon kan virke som en kompleks oppgave, noe jeg selv erfarte da jeg hjalp min søsken med en presentasjon. Behovet for å legge til animert tekst ble tydelig, og det fikk meg til å tenke at det må være mange andre som sliter med det samme. Derfor har jeg satt sammen denne artikkelen, som presenterer de beste verktøyene for å skape dynamiske tekstanimasjoner, helt uten kostnad.

Hva er tekstanimasjoner og hvorfor er de nyttige?

Enkelt forklart, tekstanimasjon handler om å tilføre visuelle effekter til tekst, enten det er bokstaver, ord eller hele avsnitt. Dette kan inkludere alt fra stilendringer, rotasjoner, skalering av tekststørrelser og mye mer.

Tekstanimasjoner er et glimrende valg for å fange oppmerksomheten til seere. De kan gjøre presentasjoner og visuelt innhold mer engasjerende og dynamiske, samtidig som de hjelper deg med å fremheve nøkkelbudskaper. Det er ikke overraskende at tekstanimasjoner ofte brukes i videoer, reklamer, presentasjoner og på sosiale medier.

Nå som du har en forståelse for hva tekstanimasjon er og hvorfor det er en fordel, la oss se på noen av de beste gratis verktøyene for å realisere dine kreative ideer.

Klar? La oss starte! 😃

Adobe Express

Adobe Express er et verktøy jeg varmt anbefaler for tekstanimasjon. Det som appellerer mest er den livstids gratis planen. Med denne planen får du tilgang til de viktigste redigeringsfunksjonene, et stort utvalg av Adobe-fonter (over 2000), 1000+ maler og 2 GB skylagring for alle dine prosjekter.

Redigeringsgrensesnittet er såpass brukervennlig at selv nybegynnere innen grafisk design kan skape profesjonelle design. Litt kjennskap til WYSIWYG-redigeringsprogrammer er imidlertid en fordel.

Tekstanimasjonsfunksjonen i Adobe Express er også imponerende. Den gratis versjonen gir deg muligheter som skrivemaskineffekt, dynamisk bevegelse, fargeblanding, flimmer, skyveeffekt, samt vekst- og fade-effekter. Hver av disse animasjonseffektene har flere varianter.

Disse kostnadsfrie animasjonene er mer enn gode nok for enkel bruk, spesielt når de kombineres med passende skrifttyper. Det er imidlertid viktig å merke seg at de ikke kan sammenlignes med fullverdige grafiske designverktøy. Du kan bruke Adobe Express via nettleseren eller laste ned appen for Android eller iOS.

Animaker

I motsetning til Adobe Express, er Animaker mer en fullverdig animasjonsprodusent. Derfor anbefaler jeg dette verktøyet mest til de som ønsker å skape animerte videoer. Selv om Animaker tilbyr en gratisversjon, kommer den med et vannmerke, noe som begrenser bruken av de produserte videoene til profesjonelle eller kommersielle formål.

Hvis vannmerket ikke er et problem, finnes det mange positive aspekter ved dette tekstanimasjonsverktøyet. La oss starte med animasjonsfunksjonen, som har et bredt spekter av effekter, inkludert rotasjon, popup, bevegelse, inn- og utfadeeffekter, viskeeffekter, håndbevegelser og flere spesialeffekter.

Det beste er at Animaker gir deg muligheten til å bruke animasjon både når teksten kommer inn og går ut av skjermen. Tekstanimasjonsinnstillingene er heller ikke begrenset til dette, da Animaker har en fantastisk Smart Move-funksjon som lar deg justere tekstens bevegelse på skjermen. Dessverre er de fleste Smart Move-alternativene kun tilgjengelige med en betalt versjon.

Alt i alt er Animaker et fantastisk nettbasert 2D-animeringsverktøy som er nyttig for tekstanimasjon. Det finnes også en iOS-app. Animasjonsprodusenten er mer egnet som 2D-animert videoprodusent enn et rent tekstanimasjonsverktøy. Vannmerket er en stor ulempe for mange, men om du ikke bryr deg om dette, har dette verktøyet mye å tilby.

Kapwing

Kapwing er en fantastisk nettbasert redigerer som er ideell for å skape og redigere alt fra enkle plakater til videoer og GIF-er. Det brukervennlige grensesnittet har virkelig imponert meg. Dette bilde- og videoredigeringsprogrammet gjør det mulig for alle, også de som mangler teknisk erfaring, å skape imponerende design.

Kapwing kan være et godt alternativ for de som ser etter et raskt og enkelt verktøy. Dette skyldes at Kapwing ikke er en fullverdig video- eller bilderedigerer, og mangler visse profesjonelle funksjoner. På den positive siden har Kapwing et stort utvalg av forhåndsdesignede maler, som forenkler prosessen med å skape innhold. Selv nybegynnere kan raskt lage visuelt innhold av høy kvalitet.

Kapwing-redigeringsprogrammet lar deg også legge til plugins for å utvide funksjonaliteten. Denne funksjonen er fortsatt under utvikling, så utvalget av plugins er begrenset. Kapwing tilbyr også en gratisversjon, men eksport av filer med denne versjonen innebærer et vannmerke. Vannmerket kan være et minus for mange, men hvis du ikke har noe imot det, kan Kapwing være et godt valg for tekstanimasjon.

Postermywall

Postermywall er en nettbasert redigerer som lar deg designe alle slags plakater, inkludert flyers, innlegg for sosiale medier, visittkort, logoer, albumomslag og mer.

Du kan velge en mal fra det store biblioteket eller skape noe helt unikt fra bunnen av. For å legge til tekstanimasjon i Postermywall, må du sette inn en lysbildetekst. Først da får du tilgang til tekstovergangsvalg.

Postermywall tilbyr en omfattende liste over tekstanimasjoner som du kan bruke. Det som imponerte meg mest var at du kan velge mellom fem ulike animasjonshastigheter: saktere, sakte, middels, raskere og raskest.

Som de fleste andre gratisverktøy, tilbyr Postermywall også en gratis plan. Men denne planen gir begrenset tilgang til funksjoner og inkluderer et vannmerke. Postermywalls vannmerke er imidlertid ganske diskret og kan fjernes med andre gratis redigeringsverktøy.

Canva

Canva er et verktøy som har oppnådd enorm popularitet den siste tiden. Dette skyldes det brukervennlige grensesnittet og det store utvalget av forhåndsdesignede maler. Jeg bruker personlig Canva til mye av mitt grafiske arbeid.

Som mange av de andre verktøyene i denne oversikten, har Canva en gratis versjon. Det som skiller Canva fra andre tekstanimasjonsverktøy er at du kan eksportere designene dine uten vannmerke, så lenge du unngår å bruke premiumfunksjoner. Dette betyr at du kan bruke Canva til kommersielle formål, så lenge du holder deg innenfor de gratis funksjonene.

Tekstanimasjonsfunksjonen i Canva tilbyr mer variasjon og flere animasjoner enn mange andre verktøy i denne oversikten. Du er stort sett begrenset til de grunnleggende innstillingene. De avanserte innstillingene, som å styre hastighet, retning eller skrivestil, krever en Canva Pro-abonnement.

Canva er mer enn bare et tekstanimasjonsverktøy. Det er en komplett løsning for grafisk design. Det har et stort bibliotek med maler, alt fra visitt- og invitasjonskort til innlegg på sosiale medier, logoer og flyers. Hvis du trenger et verktøy for kommersiell bruk, vil en investering i Canva Pro være en god beslutning.

Freepik

Freepik er en søkemotor som hjelper deg med å finne vektordesign og maler, både gratis og premium. Det betyr at du ikke kan bruke Freepik alene for å lage tekstanimasjon eller grafisk design. For å redigere malene du finner på Freepik, må du bruke kompatible verktøy som Photoshop eller Illustrator.

Selv om det finnes et gratis verktøy for å redigere Freepik-maler kalt Wepik, mangler dette verktøyet mange viktige funksjoner. Freepik er et godt alternativ for profesjonelle grafiske designere eller de som allerede har tilgang til verktøy for å redigere bilder fra Freepik.

Når det er sagt, kan Freepik være et nyttig verktøy å ha tilgjengelig hvis du har et kompatibelt redigeringsverktøy. Du kan finne tekstanimasjonsmaler på Freepik og deretter redigere dem med et annet verktøy.

Freepik har et enormt bibliotek med maler, som inkluderer 11+ millioner premiumvektorer, 24+ millioner arkivbilder, tusenvis av premiumvideoer, 1,5+ millioner premium PSD-filer, 9+ millioner klistremerker og vektorikoner, og mer. For å få tilgang til alle disse funksjonene og det enorme biblioteket, kreves et Freepik premium-abonnement, som koster fra $12 per måned ved årlig betaling.

Simplified

Simplified er et AI-drevet verktøy utviklet av TLDR Technologies. Det er designet for å håndtere en rekke oppgaver, inkludert AI-basert tekstproduksjon, grafisk design, videoredigering og administrasjon av sosiale medier. Du kan få tilgang til alle disse funksjonene i én app, enten det er mobilappen eller nettverktøyet.

Simplified har fått stor popularitet på kort tid og har over en million brukere. Verktøyet tilbyr også et akademi med videoopplæringer som du kan bruke for å mestre alle funksjonene.

Tekstanimasjonsfunksjonen i Simplifieds bilderedigeringsprogram er imponerende. Animasjonene er jevne og visuelt tiltalende, og du kan tilpasse et stort antall forhåndsinnstilte animasjoner etter dine behov.

I tillegg til tekstanimasjon, har Simplified alle de vanlige funksjonene som finnes i grafisk design- og videoredigeringsverktøy, sammen med et stort utvalg av maler. Du vil ikke se noe vannmerke på eksporterte filer, selv med en gratis konto. Det finnes også en app for iOS, sammen med utvidelser for Shopify og Chrome, samt integrasjon med WordPress.

PicMonkey

PicMonkey er et av de eldste nettbaserte verktøyene for bilderedigering og grafisk design, med røtter tilbake til 2012. Det startet som et oppstartsprosjekt, men ble kjøpt opp av Shutterstock, en ledende leverandør av arkivbilder, i 2021.

PicMonkey tilbyr 11 ulike typer animasjonsalternativer å velge mellom for tekstanimasjon. Disse animasjonene er delt inn i to kategorier: inngangsanimasjoner og loop-animasjoner.

Inngangsanimasjoner starter når de utløses og stopper etter 1,5 sekunder. Loop-animasjoner er i kontinuerlig bevegelse. Du kan bruke den animasjonstypen som passer best til dine behov.

PicMonkey er også en fullverdig bilderedigerer. Grensesnittet er imidlertid noe komplisert, spesielt sammenlignet med verktøy som Adobe Express eller Canva. Verktøyet tilbyr ingen gratis versjon, bare en 7-dagers prøveperiode, som kan være et minus for noen.

RenderForest

RenderForest har vært en aktør i bransjen i over ti år, og i denne perioden har utviklerne lansert mange unike funksjoner, som logo- og nettstedsprodusent, grafisk designverktøy og mer.

RenderForests tekstanimasjonsprodusent, kalt «Kinetic Typography Video Maker», tilbyr typografipakker. Disse pakkene inneholder forhåndsdesignede maler med tekster som du kan bruke til prosjekter eller presentasjoner.

Det jeg likte best med RenderForest, er at de forhåndsdesignede malene er av høy kvalitet og ser ut som de er designet av profesjonelle videoredigerere. Du velger den tekstanimasjonsmalen du liker, legger inn teksten, og er klar.

RenderForest-redigeringsprogrammet tilbyr en gratis versjon, men den har mange begrensninger. For eksempel vil alle eksporterte filer ha et vannmerke, og eksport er begrenset til 360p. Derfor er den eneste måten å bruke verktøyet fullt ut, å betale for et premium-abonnement.

Dette var altså en detaljert oversikt over de beste verktøyene for gratis tekstanimasjon.

Med de rette tekstanimasjonene og animerte figurene kan du fange seernes oppmerksomhet og forbedre effekten av presentasjoner, videoer og reklamer.

I denne artikkelen har vi dekket de beste verktøyene for å lage tekstanimasjoner. Hvis jeg skal anbefale noen, vil jeg foreslå Canva, Adobe Express eller Simplified, da disse tre er de beste gratisverktøyene for tekstanimasjon.

Hvis du er villig til å betale for et verktøy for kommersiell bruk, kan du vurdere Kapwing eller RenderForest, samt Canva og Simplified, avhengig av hva som passer dine behov. Premium-versjonene av disse verktøyene gir tilgang til ubegrensede muligheter og er verdt prisen.