7 sikkerhetsapper for å styrke Windows 11-sikkerheten

Jeg skal ikke lyve, Windows 11 har tilstrekkelig gode sikkerhetsfunksjoner for en gjennomsnittlig bruker. Den har beskyttelse mot skadelig programvare, en brannmur, kryptering og obskure sikkerhetsfunksjoner som SmartScreen, legitimasjonsvakt, sikker oppstart, etc.

Men hvis PC-en din inneholder sensitive/uerstattelige data eller du får tilgang til finansielle nettsteder eller arbeidsrelaterte data på den, trenger du litt ekstra sikkerhet. En forbedret versjon av Windows-sikkerhetsfunksjoner og noen ekstra verktøy for å forhindre mulige smutthull-utnyttelse er langt for å beskytte Windows.

Så for de ikke-så-gjennomsnittlige brukerne kjenner jeg en haug med Windows-sikkerhetsverktøy som bør avrunde Windows-sikkerheten din godt. Nedenfor finner du noen sikkerhetsapper for å beskytte din Windows 11-PC mot skadelig programvare, tap av data og nettverksutnyttelse.

Hvorfor er tredjeparts sikkerhetsverktøy bedre?

Før jeg snakker om sikkerhetsapper, er det greit å vite hva som gjør disse appene bedre enn standard sikkerhetsfunksjonene i Windows 11. Hovedforskjellen de har er tilleggsfunksjoner og tilpasningsmuligheter. For eksempel kan et tredjeparts antivirus tilby flere typer skanninger, nettleserbeskyttelse, passordlekkasjevarsler og WiFi-sikkerhet.

På samme måte har de også bedre tilpasningsalternativer, som muligheten til å planlegge oppgaver, passordbeskyttelse, tilpassede rapporter og generelt bedre brukergrensesnitt.

Videre tilbyr noen av verktøyene sikkerhet som Windows ikke tilbyr i det hele tatt. Data makuleringsmaskiner kan for eksempel slette data permanent og gjøre dem ugjenopprettelige; Windows gjør ikke det som standard.

Avast One

Et antivirus er din første forsvarslinje, og Avast One har alt du forventer av en god antivirusapp og mer. For det første har den et dedikert skannesenter med flere skannealternativer, inkludert hurtigskanning, dyp skanning, målrettet skanning, oppstartstidsskanning og tilpasset skanning.

Den prøver også først å fikse den infiserte filen og fjerner skadelig programvare. Hvis det mislykkes, setter den den i karantene eller sletter den først. Det er også en fin ransomware-beskyttelsesfunksjon som beskytter sensitive mapper for å forhindre at apper redigerer dem uten tillatelse.

  16 beste gratis nettverksovervåkingsprogramvare for Windows 10

Nettaktiviteten din er også beskyttet med Web Shield, som skanner nettkilder for å se etter skadelig innhold som ondsinnede skript eller botnett-angrep. Den skanner til og med WiFi-tilkoblingen din for å sikre at den er beskyttet, og at ingen stjeler data.

Hver av disse sikkerhetsfunksjonene har dusinvis av innstillinger. Du kan individuelt aktivere/deaktivere forskjellige sikkerhetsfunksjoner for å sikre Windows ytterligere eller redusere avbrudd.

GlassWire

En flott erstatning for Windows-brannmuren hvis du foretrekker noe mer aktivt med detaljert rapportering. GlassWire fungerer fra systemstatusfeltet og overvåker og rapporterer nettverksaktiviteten din. Du kan se nøyaktig hvilken app som oppretter en tilkobling og til/fra hvor på en interaktiv graf.

Akkurat som Windows-brannmur blokkerer den automatisk mistenkelige tilkoblinger, og du kan også blokkere apper/tilkoblinger manuelt. Det er også et alternativ for å deaktivere tilkoblingen til bestemte apper fullstendig.

Bortsett fra sanntidssporing, holder den også en ubegrenset oversikt over all nettverksaktivitet, slik at du kan gå tilbake og se etter mistenkelig aktivitet. Selv om jeg vil anbefale deg å deaktivere skuffvarsler, da det varsler på hver tilkobling, noe som kan bli irriterende raskt.

Overvåkingen og brannmuren er gratis å bruke. Selv om du trenger et premiumabonnement for noen tilpasningsalternativer og ubegrenset historikk.

AOMEI Backupper

AOMEI Backupper har alle funksjonene du trenger for å sikkerhetskopiere og gjenopprette data i henhold til ditt behov.

De fleste virusinfeksjoner og angrep som løsepengevare retter seg mot dataene inne i PC-en din. Dette er grunnen til at det er nødvendig å ha en sikkerhetskopi av dine sensitive data i tilfelle du trenger å gjenopprette dem senere.

Du kan sikkerhetskopiere og gjenopprette Windows, diskpartisjoner og individuelle filer. Alle disse dataene kan sikkerhetskopieres lokalt eller i skyen.

Det er også en fin synkroniseringsfunksjon som lar deg synkronisere data på to steder for å ha oppdaterte sikkerhetskopier. Du kan til og med aktivere toveissynkronisering for å kunne redigere begge destinasjonene og få de samme resultatene.

Bortsett fra sikkerhetskopiering av data, tilbyr appen også diskkloning slik at du kan fortsette på en ny stasjon i tilfelle dataene dine blir ødelagt. Den grunnleggende sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsfunksjonen er gratis. For bedre synkronisering og kloning trenger du den profesjonelle versjonen.

  Hvordan få hjelp i Windows 10

VeraCrypt

BitLocker gjør en fin jobb med full diskkryptering i Windows, men hvis du vil ha mer sikkerhet, som krypterte egendefinerte volumer og skjulte volumer, er VeraCrypt valget. Grensesnittet kan få ting til å virke komplekse, men det er faktisk veldig enkelt å bruke takket være innebygde veivisere for nesten alle funksjoner.

Du kan kryptere hele disker eller partisjoner ved å bruke flere typer krypteringer, inkludert AES, Serpent, Twofish, Camellia og deres kombinasjoner.

Enda viktigere, du kan lage separate krypterte volumer eller filplasseringer der du kan lagre data for å bli automatisk kryptert. Dette er veldig nyttig hvis du vil ha en sikker plass for sensitive data uten å kryptere partisjoner.

Hvis du er bekymret for at noen kan tvinge deg til å avsløre dataene, kan det også lages skjulte volumer. Skjulte volumer er krypterte volumer inne i vanlige krypterte volumer beskyttet av et annet passord. Passordet som oppgis avgjør hvilket volum som skal monteres.

Det beste av alt er at appen er helt gratis å bruke uten noen begrensninger.

4DDiG Datagjenoppretting

Hvis du ved et uhell sletter viktige data på PC-en eller den blir ødelagt, kan 4DDiG Data Recovery være et siste forsøk på å gjenopprette dataene dine i Windows. Windows sletter ikke data når du blir bedt om det. I stedet skjuler den den og markerer plassen som ledig. Dette betyr at det fortsatt kan gjenopprettes ved hjelp av de riktige verktøyene.

4DDiG Data Recovery kan gjenopprette over 1000 typer data, enten de ble slettet, formatert eller ødelagt. Du trenger bare å spesifisere stedet dataene ble slettet fra, og det vil gjenopprette alle typer data som fortsatt er tilgjengelige der.

Videre kan den reparere ødelagte video-/bildefiler ved hjelp av det innebygde reparasjonsverktøyet. Du bør også ha dette verktøyet lastet ned før dataslettingen skjer, da nedlasting av mer data øker sjansene for datakorrupsjon.

  Hvordan endre lysstyrke i Windows 11

Du kan gjenopprette data ved å bruke gratisversjonen, og pro-versjonen tilbyr bredere datatypestøtte og reparasjonsfunksjoner.

CCleaner

Du kjenner sannsynligvis allerede til CCleaner som PC-optimaliseringsverktøyet for Windows. Den har imidlertid en obskur Drive Wiper-funksjon som sletter tom plass på harddiskene dine for å gjøre data ugjenopprettelige.

Programvare for datagjenoppretting kan også være en sikkerhetstrussel i feil hender, da den kan gjenopprette data som var ment å bli slettet. Drive Wiper løser dette problemet ved å fylle stasjonen med falske data som overskriver de faktiske dataene.

For å få tilgang til denne funksjonen, klikk på Verktøy i CCleaner og velg Drive Wiper. Etterpå velger du stasjonen du vil tørke og sørg for at Bare ledig plass er valgt i Tørk-delen før du tørker.

Denne funksjonen er tilgjengelig i gratisversjonen av CCleaner og har ingen begrensninger.

NordVPN

Selv om en VPN ikke direkte sikrer Windows, sikrer den tilkoblingen din til den elektroniske verden. Du må sannsynligvis gå på nettet enten via nettleseren eller en annen app. Det er her NordVPN vil sikre tilkoblingen din ved å kryptere den og gjøre deg anonym.

Etter å ha kryptert tilkoblingen, vil den lede den gjennom sine egne servere slik at andre ikke kan finne deg ved å bruke IP-adressen din. Alle som prøver å spore deg vil bare se NordVPN-servertilkoblingen.

Ingen vil kunne vite hva du gjør på nettet, ikke engang Internett-leverandøren din. Siden tilkoblingen er kryptert, kan hackere heller ikke avskjære den selv om de er på samme WiFi-tilkobling. NordVPN går et skritt videre og beskytter også mot ondsinnede nettsteder, nedlastinger, sporere og annonser.

Den har ikke en gratisversjon, men du kan prøve den med den refunderbare prøveperioden.

Sluttord

Sammen med disse appene og de innebygde Windows-sikkerhetsfunksjonene, bør du også sørge for at Windows holder seg oppdatert, og helst slås disse sikkerhetsfunksjonene på når Windows starter. Videre, ikke nøl med å se deg rundt i Windows-innstillinger, det er mange alternativer du kan justere for å forbedre sikkerheten ytterligere.