tipsbilk.net

9 beste vTuber-programvare for sømløs livestreaming

Vil du bli en anonym kjendis på YouTube, Twitch eller Facebook? Du kan bruke disse fantastiske vTuber-programvareverktøyene som kjendis-vTubers bruker.

De fleste YouTubere og Twitch-streamere med store fanbaser vil si at de fortsetter å skaffe abonnenter på grunn av sjarmerende personligheter sammen med innholdet de streamer.

Men hva om du vil være anonym når du streamer video på YouTube live eller laster opp innspilt innhold? Vil du slite med å skape en fanbase?

Ikke lenger hvis du stoler på vTubing. Den har vokst raskt blant vestlige YouTubere og Twitch-brukere og hører ikke lenger til Asia!

Les videre for å lære mer om grunnleggende vTubing så vel som fremragende verktøy som kan bane vei for en vellykket vTubing-karriere.

Hva er vTubing?

vTubing er forkortelsen for virtuelle YouTubere. Her forblir YouTube-kanaleieren anonym. En 3D- eller 2D-avatar vil dukke opp på direktesendinger eller innspilt innhold på vegne av YouTuberen.

Derfor er dette et høyteknologisk underholdningsinnholdsstrømmingskonsept ved hjelp av forskjellig programvare, inkludert bevegelsesdetektorer, tale-til-tale-omformere, 3D-animatorer og mer.

I vTubing vil en animert avatar utføre alle aktivitetene du gjør på en YouTube-livestrøm. For eksempel å opptre, snakke, hilse, osv., via en tegneserie eller robotfigur i stedet for ansiktet ditt.

Anime-avatarer er de ledende typene virtuelle ankere siden vTubing lenge har blitt tatt i bruk av asiater, nærmere bestemt de japanske YouTubere. Men nå som westernene også har kommet inn i spillet, dukker det også opp andre avatarfigurer som 3D-modeller i Pixar-stil.

vTubing: The Future of Content Creation

vTubing vokser raskt! Det startet på YouTube og er nå tilgjengelig på Twitch, Facebook og mer. Fra 2020 til 2021 økte vTubing-innholdet med 467 % på Twitch, ifølge Bloomberg.

Teknologiselskapet Hypersense for ansiktsbevegelse rapporterte i 2020 at antallet virtuelle kjendiser har økt til 170 fra 112 i 2020. Noen av disse vTuberne har også opplevd en vekst på opptil 20 % i antallet abonnenter.

Den globalt anerkjente kornprodusenten Kelloggs inntreden i vTubing-området har også ført til vekst. Selskapet har inngått samarbeid med Twitch for å markedsføre produktene sine gjennom vTubers.

Andre merker som Dentsu Creative Singapore, Pacsun, etc., har også økt interessen for å samarbeide med virtuelle influencere eller vTubers.

Hvordan er vTubing forskjellig fra tradisjonell livestreaming?

Bruk av menneskelig personlighet

Tradisjonell direktestrømming på YouTube eller Twitch handler om din personlighet. Innholdet du tilbyr har også betydning. Abonnentene og daglige aktive seere ser imidlertid stort sett etter en personlighet de kan forholde seg til, hva de ønsker å bli eller kroppsspråket de liker.

Hvis du er ukomfortabel foran et kamera, er ikke livestreaming på videodelingsplattformen ditt spill i det tradisjonelle formatet.

  Slik spiller du Roblox på School Chromebook

Tvert imot, vTubing handler om en morsom animert avatar som erstatter deg med en modifisert stemme og innhold. Her kan du komfortabelt samhandle med publikum ved å bruke en forkledning, og kameraskyhet vil ikke påvirke ytelsen din.

Anonymitet

Det er ikke noe privatliv i det tradisjonelle live-streaming-formatet. Folk rundt huset ditt vil vite at du er den personen som hånet en spillkarakter de elsker. Dessuten blir det utfordrende å møte kritikk i kommentarfeltet på YouTube.

Derimot er det ingen risiko for personverninvasjon i vTubing. Med mindre du gir noen anelse til publikum i innlegg eller kommentarer på sosiale medier, er du trygg under en forkledning av en anime-modell eller Pixar-tegneseriefigur.

Bruk av teknologi

Konvensjonell direktestrømming på Twitch eller YouTube involverer noen få teknologier som et webkamera, økonomisk mikrofon, en kringkastingsprogramvare, og du er klar.

På baksiden krever vTubing mange høyteknologiske teknologier og gadgets. Her er en forenklet liste:

 • En industristandard visuell tracker iPhone 10 eller nyere
 • En Ultraleap-kontroller for å spore kroppsbevegelser
 • Visuell uttrykksenhet
 • vTuber avatar rigging programvare
 • Munnuttrykksfonem
 • Programvare for konvertering av tale-til-tale

Hvordan fungerer vTubing?

vTubing fungerer ved å fange opp bevegelsene dine og overføre dem til en 3D-modell som kan utføre ting som du gjør under en direktesending.

Du kan bruke flere gadgets for å fange bevegelsene dine. For eksempel en iPhone med Lidar-sensor og Ultraleap-kontroller. Alternativt kan du bruke et anstendig webkamera som har bevegelsessensorteknologi.

Deretter kommer en vTuber-programvare som vil hjelpe deg å rigge og sette opp din virtuelle avatar. Du kan bruke 2D-, 3D-, anime-, Pixar-modeller osv. som din kringkastingsankringsavatar.

For å lage ansiktsuttrykk kan du bruke flere hurtigtaster som vTuber-programvaren støtter. Alternativt finnes det ansiktsuttrykk-genererende tastaturer som du kan bruke godt.

For ikke å nevne, AI-er for talekonvertering jobber også bak sansene for å tilby maksimal forkledning.

Til slutt kobler du alle disse til en kringkastingsapp for å live streame eller laste opp innspilt innhold på YouTube eller Twitch.

Hvorfor trenger du vTuber-programvare?

Du må håndtere mange bevegelige deler i vTubing. Rigging av bevegelsesfangstenheter, bevegelsesmålere, talekonvertering og mer kan være utfordrende hvis du gjør alt dette manuelt.

Derfor trenger du en vTuber-programvare som tilbyr alle teknologiene i én pakke. Du installerer bare programvaren på datamaskinen og kobler til andre vTubing-dingser. Det er det! Programvaren vil lede deg gjennom 3D- eller 2D-tegnrigging til endelig innholdskringkasting og alt i mellom.

Funksjoner å se etter i en vTubing-programvare

Se etter følgende obligatoriske funksjoner før du kjøper eller prøver ut en vTuber-programvare:

 • Forhåndsbygde vTuber-modeller, maler, karakterer, etc.
 • Avansert hånd- og ansiktssporing
 • Et tilpassbart redigeringsstudio for vTuber-modeller
 • vTuber interaktive verktøy som YouTube/Twitch-strømoverlegg
 • Oppdaterte vTuber-karakterer og -modeller
 • Stabil og pålitelig service med tilgjengelig teknisk service
 • vTuber-støtte for flere plattformer som Steam, Twitch, YouTube, Facebook Gaming, etc.

Nå finner du nedenfor noen populære vTuber-programvare som kjendis-vTubers bruker hver dag:

  Hvordan lage flernivålister i Google Dokumenter

Live3D

Live3D betjener mer enn 1 million kunder globalt og er en av de mest berømte programvarene for å starte vTubing.

Dens kjerneprogramvare inkluderer følgende moduler:

 • vTuber Maker
 • vTuber Editor
 • vTuber Gallery
 • vTuber-utvidelse

Maker-verktøyet håndterer ting som virtuelle kameraer, push-strømmer, bevegelsessporing, atferdseffekter osv. Ved å bruke Editor-modulen kan du tilpasse vTubing-modeller fra Live3D eller lage en fra bunnen av.

Videre har verktøyet et rikt galleri for ekstra innhold som 3D-scene, positur, avatar, dynamisk kunstverk osv. Du kan redigere galleriinnhold i Live3D Editor.

Programvaren tilbyr også vTuber Twitch-effekter som du kan bruke under direktesendinger for å maksimere Twitch Bits-inntektene.

VSeeFace

VSeeFace er åpen kildekode-programvare som nøyaktig sporer hendene og ansiktet dine og oversetter det til en 3D-dukke. Det er egentlig et VSFAvatar og VRM animasjonsverktøy. Hvis du ser etter vTubing-funksjoner som ligner på Wakaru, Luppet og 3tene, må du prøve VSeeFace.

Du kan også synkronisere verktøyet med mobilapper som MeowFace, iFacialMocap, VTube Studio, FaceMotion3D, etc., som bruker smarttelefonen til å spore bevegelsene dine. Videre kan du fange opp direktesendinger fra dette verktøyet til kringkastingsapper som OBS Studio, Spout 2, etc.

Verktøyet kan hjelpe deg med munnsporing, øyeblikk, blink osv., med et anstendig webkamera. For håndsporing må du imidlertid koble den til en Leap Motion-enhet.

Foreløpig fungerer appen kun på Windows 8 og nyere operativsystemer. Ikke glem å installere appen på et 64-biters operativsystem.

V-Skin

V-Skin er en kombinasjon av Live3D og 2D vTubing-verktøy tilgjengelig på Steam. Den registrerer ansiktsuttrykk ved hjelp av iPhone-apper og webkameraer. Du kan også pare programvaren med en somatosensorisk enhet som Ultraleap for å spore bevegelsene til andre kroppsdeler.

Programvaren legger deretter disse aktivitetene over 3D- eller 2D-karakteren som du vil bruke til direktesending.

Noen bemerkelsesverdige funksjoner i denne vTuber-programvaren er:

 • Maksimal grad av frihet til å sette opp vTubing-rekvisitter og -scener
 • Superfin kvalitetsansiktsfangst
 • Lar rekvisitter spore bevegelsene til 3D- eller 2D-karakterene
 • iPhone eller webkamera er tilstrekkelig for ansiktsfangst
 • Personlig og kommersiell brukslisens
 • 5 minutter gratis bruk med den ulisensierte versjonen

VRoid

VRoid er en 3D-modelleringsprogramvare for vTubing-fellesskapet. Du kan lage ulike typer 3D-karakterer for vTubing-konserten din ved å bruke VRoid Studio. For øyeblikket er programvaren tilgjengelig for Windows 10 og nyere, macOS og Steam.

Karakterredigeringsstudioet kommer med noen forhåndsinnstilte elementer. Du kan legge til disse på lerretet og begynne å redigere som å legge til tilpasset hår, klær, ansiktsuttrykk og mer.

Verktøyet er tilgjengelig gratis. I tillegg har den et brukervennlig brukergrensesnitt og til og med vTubers på nybegynnernivå kan lage karakterene sine.

Andre bemerkelsesverdige funksjoner er:

 • Cate-ører, briller, kaninører, etc.
 • Maler av stilige klær
 • Egendefinerte teksturer

Animer

Animaze er en allsidig vTubing-programvare som fungerer på mange plattformer som Google Meet, Zoom, Discord, YouTube, Twitch og Facebook Gaming.

Verktøyet kommer med brukervennlige vTubing-funksjoner, kreative avatarer, animasjonsbiblioteker og mer, slik at du får maksimalt engasjement fra publikum under hver livestreaming.

Programvaren kommer for øyeblikket i følgende alternativer:

 • Animaze Desktop på Windows og Steam
 • Animaze på iOS er tilgjengelig på App Store
 • Animaze Editor for Windows
 • Animaze Software Development Kit for byråer og merkevarer
  SSD vises ikke? Hva du skal gjøre når en ny SSD ikke oppdages

For vTubing-formål må du hovedsakelig bruke skrivebordsappen, da den dekker de fleste funksjoner som videoopptak, live streaming, videochat, ansiktsuttrykkimportering, VRM-importering og mer.

VRChat

VRChat er en plattform der du kan oppleve VR-hendelser og utføre VR-handlinger uten å bruke noen VR-dingser. Når du bruker plattformen, kan du ta opp aktivitetene ved å bruke en kringkastingsapp som OBS Studio for YouTube eller Twitch live streaming.

I skrivende stund kan du oppleve denne plattformen på utvalgte skyer-spillnettsteder som Quest, Steam, Viveport og Rift. Hvis du ikke vil gå gjennom den komplekse VRChat SDK, kan du stole på avatarplattformer som Tafi, MakeAvatar og Ready Player Me.

Imidlertid kommer plattformen med følgende innebygde rekvisitter som du trenger for vTubing:

 • Bevegelsesfølende avatarer
 • Håndbevegelser og emojier
 • 3D romlig lyd
 • Spill online spill
 • Chat, tegn, skulptur osv.

VTube Studio

VTube Studio er en Live2D modellbasert vTuber-programvare tilgjengelig på Steam. Dens bemerkelsesverdige funksjoner er som nedenfor:

 • iPhone-kamera og webkamerabasert ansiktssporing
 • Ansiktssporing inkluderer blunking, blunking, øyebevegelser osv.
 • Håndsporing er tilgjengelig
 • Det er hurtigtaster for mikrofon lipsync, rekvisittersporing, scenekontroll, etc.
 • Android-smarttelefoner støttes også

Imidlertid krever appen noen høyytelsesfunksjoner som Apple A12 eller bedre chip på iPhone og Google ARCore på Android.

Live2D kubisme

Hvis du bruker en 2D-avatar for vTubing, kan du bruke Live2D Cubism til å legge til levende uttrykk til avatarene dine. Verktøyet lar deg importere en 2D-illustrasjon som en tegneseriefigur. Deretter kan du med noen få klikk gjøre illustrasjonen til en 2D-animasjon med nesten 3D-opplevelser.

Dessuten justeres det animerte innholdet automatisk med forskjellige skjermstørrelser. Derfor vil den animerte avataren din se bra ut på forskjellige enheter som smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner.

Du kan utvide brukervennligheten ved å bruke SDK-plattformen. Det vil imidlertid kreve mer kunnskap om design og programvareutvikling.

Puppemoji

Puppemoji er en virtuell kameraapp som bruker avanserte kamerakonfigurasjoner og sensorer til en iPhone X eller bedre. Den bruker disse ressursene til å legge augmented reality-innhold over ansiktet ditt eller andre kroppsdeler som vises i kameraets siktlinje.

Du kan enkelt forvandle ansiktet eller hele kroppen til en anime-karakter eller en hvilken som helst annen avatar i biblioteket. Videre kan du endre bakgrunnen og bruke virtuelle scener.

Nå kan du ta opp innhold og publisere det på YouTube eller Twitch som en virtuell YouTuber. Det er også en dukkeoperasjonsfunksjon som lar deg animere 3D-avataren din ved å sanse bevegelsene og handlingene dine.

Dette er en Apple-økosystem-eksklusiv app. Derfor er applikasjonens kompatibilitet begrenset til macOS, iPod touch og iPhone.

Konklusjon

Nå vet du hva vTubing er sammen med noen brukervennlige vTuber-programvareverktøy som virtuelle livestreamere bruker globalt.

Du kan laste ned eller få tilgang til programvaren nevnt her for å prøve vTuber-reisen din.

Neste opp er noen av de beste YouTube VPN-ene for å surfe trygt på YouTube og fjerne blokkering av globalt innhold.

x