Hvordan installere drivere i Ubuntu

Hvis du nylig flyttet til Ubuntu fra Windows eller macOS og leter etter en måte å installere drivere på i Ubuntu, har du kommet til rett sted. Vi har lagt til 4 detaljerte metoder for å oppdatere drivere i Ubuntu, rett fra å laste ned flere drivere til å installere Nvidias nyeste grafiske drivere. Bortsett fra det har vi skrevet separate artikler om hvordan du bytter mellom Wayland og Xorg i Ubuntu og har samlet de beste skjermopptaksverktøyene på Ubuntu for nye brukere på Linux. På det notatet, la oss gå videre og lære hvordan du manuelt installerer drivere i Ubuntu.

Installer drivere i Ubuntu (2022)

I denne opplæringen har vi lagt til 4 måter å installere drivere på i Ubuntu. Fra å oppdatere flere drivere til å flytte til den nyeste grenen for avanserte oppdateringer, vi har dekket alt. Du kan utvide tabellen nedenfor og flytte til hvilken som helst seksjon du ønsker.

Merk: Metodene nedenfor har blitt testet på Ubuntu 22.04.1 LTS (Jammy Jellyfish) build, og de fungerer feilfritt.

Installer drivere i Ubuntu fra programvare og oppdateringer (GUI-metode)

I tilfelle du ikke er klar over det, er drivere på Ubuntu eller Linux direkte innebygd i kjernen, og de håndteres av systemet automatisk. Så hver gang kjernen oppdateres, blir drivere også oppdatert umiddelbart. I motsetning til Windows, trenger du ikke å finne og installere hver av driverne manuelt.

Når det er sagt, er det noen unntak, for det meste for grafiske og Wi-Fi-maskinvareenheter siden det er proprietære og åpen kildekode-drivere. Selv for disse enhetene har Ubuntu gjort det enklere å installere driverne gjennom et GUI-grensesnitt. Slik installerer du drivere i Ubuntu fra menyen Ekstra drivere.

  Hvordan koble til en PC med Bluetooth

1. Først av alt, åpne App Launcher på Ubuntu og åpne «Programvare og oppdateringer». Du kan også åpne «Ytterligere drivere» direkte.

2. Gå deretter til delen «Ytterligere drivere». Her kan du se at den allerede bruker den anbefalte driveren (proprietær og testet) for mitt Nvidia GeForce GT 730 grafikkort.

3. I tilfelle du ønsker å flytte til en åpen kildekode-driver eller nedgradere til en eldre grafikkdriver, velg den fra alternativene og klikk på «Bruk endringer». Start datamaskinen på nytt, og du vil gå til den aktuelle driverversjonen.

Installer drivere i Ubuntu fra terminal (CLI-metode)

1. Hvis du ønsker å oppdatere drivere i Ubuntu fra terminalen, kan du gjøre det ved å bruke en haug med kommandoer. Først åpner du terminalen fra appstarteren eller ved å trykke på «Ctrl + Alt + T»-snarveien.

2. Kjør nå kommandoen nedenfor for å liste opp driverne. Det er en slags Device Manager i Ubuntu, men i kommandolinjegrensesnittet. På datamaskinen min viser den Nvidia-grafikkortet.

ubuntu-drivers devices

3. Her kan du velge hvilken driver du vil installere. For å installere den siste anbefalte driveren som er nvidia-driver-470, kjør kommandoen på følgende måte.

sudo apt install nvidia-driver-470

eller

sudo ubuntu-drivers install nvidia:470

4. Du kan også kjøre kommandoen nedenfor for å installere alle de anbefalte driverne automatisk i Ubuntu.

sudo ubuntu-drivers autoinstall

4. Etter installasjonen starter du datamaskinen på nytt og du vil gå til den siste stabile versjonen. Kjør kommandoen nedenfor for å sjekke gjeldende driverversjon.

nvidia-smi

Installer de nyeste (beta) Nvidia-driverne i Ubuntu

Brukere som ønsker å være på den blødende kanten kan installere beta Nvidia-driverne i Ubuntu. Du trenger bare å legge til et nytt PPA-lager. Her er kommandoene du må følge.

1. Åpne terminalen i Ubuntu og kjør kommandoen nedenfor for å legge til grafikkdriveren PPA.

sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa

2. Etter det, kjør kommandoene nedenfor for å oppdatere alle pakkene.

sudo apt update
sudo apt upgrade

3. Utfør kommandoen nedenfor og den vil liste opp alle de nyeste driverne, inkludert både stabile og beta-bygg. I mitt tilfelle er imidlertid 470 den nyeste driveren, og erstatter til og med beta-bygget som har et versjonsnummer på 465. Så jeg kan komfortabelt holde meg på 470.

ubuntu-drivers devices

4. Hvis en ny versjon vises for grafikkortet ditt, kan du kjøre kommandoen nedenfor for å installere beta Nvidia-driverne. Bare bytt ut 470 med din siste betaversjon.

sudo apt install nvidia-driver-470

Installer Nvidia-drivere i Ubuntu ved å bruke offisielt installasjonsprogram

I likhet med hvordan du laster ned Nvidia-drivere på Windows, kan du også følge lignende trinn i Ubuntu. Dette krever imidlertid at du deaktiverer GUI-grensesnittet fullstendig og bruker endringene via kommandolinjen. Etter det må du aktivere GUI-grensesnittet på nytt. Ja, prosessen er litt lang og kompleks, men hvis du vil fortsette med denne metoden, følg trinnene nedenfor. Husk å huske brukernavn og passord før du går til trinnene.

  7 beste iPhone Unlocker-programvare for å låse opp passord

1. Først åpner du Nvidias nettsted og skriv inn grafikkortdetaljene dine. Velg «Production Branch» for stabil og «New Feature Branch» for beta-drivere.

2. Last ned Nvidia-driveren for Ubuntu-systemet på neste side. Den vil laste ned en fil i .run-format.

3. Finn deretter den nedlastede filen og høyreklikk på den. Etter det, åpne «Egenskaper».

4. Flytt til fanen «Tillatelser» og aktiver «Tillat kjøring av fil som program».

5. Etter å ha gjort det, må du nå gå til tekstkonsollmodus. Trykk «Ctrl + Alt + F3» for å gå ut av GUI-grensesnittet. Ikke bekymre deg, for å gjenopprette alt som før, trykk «Ctrl + Alt + F2».

Merk: Jeg har SSHed til Ubuntu-datamaskinen fra Chromebooken min for å fange skjermen. Det kan se litt annerledes ut på systemet ditt.

6. I tekstkonsollmodus, skriv inn ditt Ubuntu-brukernavn og passord og logg på. Etter det, kjør kommandoen nedenfor for å deaktivere den grafiske serveren.

sudo systemctl isolate multi-user.target

7. Last ned Nvidia-driveren som for øyeblikket er i bruk ved å kjøre kommandoen nedenfor.

sudo modprobe -r nvidia-drm

8. Til slutt, kjør kommandoen nedenfor for å starte driverinstallasjonen. Sørg for å erstatte filnavnet med det faktiske navnet på den nedlastede filen. Du må kanskje flytte til mappen «Nedlastinger» før du kjører skriptet.

cd Downloads
sudo sh filename.run

9. Dette åpner kommandolinjeinstallasjonsprogrammet. Følg instruksjonene på skjermen, og du vil enkelt kunne installere Nvidia-driverne i Ubuntu.

  Hvordan logger du på PSN-kontoen din

10. Når installasjonen er fullført, kjør kommandoen nedenfor for å aktivere skjermserveren.

sudo systemctl start graphical.target

11. Du må kanskje utføre ett trinn til. Kjør exit for å lukke gjeldende økt og trykk «Ctrl + Alt + F2» for å få tilbake GUI-grensesnittet.

12. Start nå datamaskinen på nytt, og Nvidia-driveren i Ubuntu skal oppgraderes til den nyeste versjonen.

Oppdater drivere i Ubuntu ved å bruke 4 enkle måter

Så dette er metodene du kan følge for å oppdatere og installere drivere i Ubuntu. Jeg har nevnt både grafiske og kommandolinjemetoder, så basert på dine preferanser kan du velge en. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du leter etter en rask måte å installere Deb-filer på Ubuntu, har vi en dedikert guide for deg. Og for å installere Python på Ubuntu, gå til vår koblede opplæring for detaljerte instruksjoner. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

x