9 grunner til å implementere et affiliateprogram for SaaS-produktet ditt

Å sikre bærekraftig vekst er den vanskeligste delen av å administrere en SaaS-virksomhet. Du kan oppnå det ved å kjøre tilknyttede programmer for Saas-produktet ditt.

Alle er klar over det svært konkurransedyktige landskapet til SaaS-virksomheten. Hver dag kommer mange SaaS-produkter inn på markedet. I denne tiden med intens konkurranse ser bedrifter alltid etter innovative strategier for å forbedre produktsynlighet og drive inntektsvekst. En strategi som nylig har fått mye popularitet er affiliate markedsføring.

Fortsett å lese for å finne de viktigste grunnene til å velge tilknyttet markedsføring for SaaS-produktet eller virksomheten din.

Den konkurransedyktige verdenen til SaaS

SaaS, eller programvare-som-en-tjeneste, er en av hovedkomponentene i cloud computing. Det er i utgangspunktet en programvaredistribusjonsmodell der applikasjoner er vert for skyservere, og brukere kan få tilgang til den programvaren i henhold til deres behov ved å bruke internett.

Brukere trenger ikke å installere programvaren på sine lokale datamaskiner og trenger heller ikke bekymre seg for vedlikeholdet.

Med utviklingen av teknologien blir bedrifter i økende grad avhengig av skybaserte løsninger. Derfor øker etterspørselen etter SaaS-produkter, og både etablerte og nye aktører går inn i ulike bransjer og nisjer på denne markedsplassen, noe som gjør den mer overfylt enn noensinne.

I løpet av de siste syv årene har SaaS-bransjens størrelse økt med rundt 500 %. I 2023 vil den globale SaaS-markedsstørrelsen være 197 milliarder dollar. Det forventes å nå 232 milliarder dollar innen 2024. For å akselerere veksten i dette konkurranseutsatte markedet, må SaaS-bedrifter implementere nye og effektive metoder som tilknyttet markedsføring.

SaaS-selskaper kan bruke det enorme nettverket av influencere og bransjeeksperter som jobber som tilknyttede selskaper for å markedsføre sine SaaS-produkter til et bredere publikum. Ved å utnytte kraften til tilknyttede selskaper kan man enkelt markedsføre produktene deres, fremheve fordelene og generere mer inntekt til en bærekraftig hastighet.

Tilknyttet markedsføring for rimelig markedsføring av SaaS

Affiliateprogrammet er også kjent som partnerskapsprogrammet. Det er en kompensasjonsavtale mellom en bedrift/kjøpmann og en markedspartner.

Dette er et ytelsesbasert system som involverer betaling av en provisjon til en markedsfører når de kan lykkes med å skaffe selskapet en ny kunde ved å utnytte deres salgsfremmende innsats. Når det er gjort riktig, tilbyr dette programmet en vinn-vinn-situasjon for tilknyttede selskaper og bedrifter.

Prosessen med affiliate markedsføring er som følger:

1️⃣ En bedrift starter et tilknyttet program.

2️⃣ Interesserte melder seg på programmet.

3️⃣ Virksomheten tilbyr unike sporingslenker eller tilknyttede koder for hver affiliate.

4️⃣ Tilknyttede selskaper begynner å markedsføre gjennom ulike kanaler.

5️⃣ Publikum klikker på den unike koden for å besøke selgerens nettsted.

6️⃣ Den besøkende utfører en ønsket handling eller kjøper noe.

  Varsling er der materialdesign møter varsler på låseskjerm

7️⃣ Konverteringen spores gjennom informasjonskapsler eller andre identifikatorer.

8️⃣ Provisjonen for affiliate beregnes og betales månedlig eller kvartalsvis.

Affiliate markedsføringsprogrammet er en kostnadseffektiv og effektiv måte å markedsføre på for bedrifter i alle størrelser. Denne betal-for-ytelse-modellen hjelper bedrifter med å kontrollere markedsføringsutgiftene. Spesielt under en økonomisk nedgang eller lavkonjunktur, optimaliserer bedrifter markedsføringsbudsjettene sine.

Bedrifter kan sette provisjonssatser i henhold til deres markedsføringsbudsjett og økonomiske evner. Dette alternativet til tradisjonelle annonseringsmetoder hjelper også bedrifter med å målrette mot spesifikke målgrupper og nisjer uten å pådra seg betydelige forhåndskostnader.

Grunner til å velge affiliate marketing for SaaS

Mange bedrifter antar at tilknyttet markedsføring ikke er for SaaS-produkter. I dag vil du se at mange teknologibloggere og innholdsskapere har dukket opp som påvirkere som kan ha en betydelig innvirkning på SaaS-produktsalget ditt.

Derfor starter flere og flere SaaS-selskaper tilknyttede programmer og samarbeider med influencere for promotering. Hvis du fortsatt er i tvil, her er grunnen til at SaaS-selskaper bør implementere tilknyttede programmer.

Øk salg og inntekt

Den største grunnen til å velge affiliate markedsføring er for å få mer salg. Når det gjelder å påvirke flere mennesker til å gjøre vellykkede kjøp av SaaS-produktene eller -tjenestene dine, er affiliate marketing en svært effektiv strategi.

Det hjelper deg å ta deg inn i nisjemarkedene og nå de personene som er spesielt interessert i produktene dine. Når mange tilknyttede selskaper markedsfører produktene dine gjennom kanalene sine, blir de også mer synlige i sosiale medier og søkemotorer.

Hvis du vurderer produktinntekter og fortjenestemargin, vil du finne at tilknyttet markedsføring er svært fordelaktig. Tenk deg at du vil vise en annonse på sosiale medier eller tradisjonelle medier om produktet ditt. I så fall må du betale disse mediene for å vise selve annonsen, enten det gir deg noen kunder eller ikke.

Scenarioet er helt annerledes når det gjelder affiliate markedsføring. Du betaler bare en provisjon til affiliate markedsfører når noen kjøper produktet ditt via lenken deres. Ettersom du bruker mindre penger på kundeanskaffelse, øker fortjenestemarginen din i stor grad.

Global rekkevidde og eksponering

Å ha et tilknyttet program for SaaS-produktene dine betyr å få det globale publikumet til å bli kjent med merkevaren din. Influencers og bloggere fra hele verden kan melde seg på dette programmet og markedsføre produktene dine. Hver influencer har en egen fanbase, og reklameinnholdet de lager for produktene dine kan nå tusenvis av interesserte publikummere.

Hvis du prøver å bli en global merkevare, må du lage lokalisert reklameinnhold for forskjellige regioner. Denne oppgaven kan enkelt gjøres ved å samarbeide med tilknyttede markedsførere. De kan lage innhold på de lokale språkene som lett vil spre seg blant det lokale publikummet i et land.

Dessuten har de fleste tilknyttede selskaper et stort nettverk med sine kolleger. De kan til og med bruke nettverkene sine for å sikre bedriftens globale rekkevidde. I tillegg spiller disse markedsførerne en betydelig rolle i å øke merkevarebevisstheten din.

En bruker trenger kanskje ikke å kjøpe produktet ditt nå, men når de har behov for å bruke et SaaS-produkt i fremtiden, vil merkekjennskap la dem velge produktet ditt fremfor de ukjente konkurrentene dine.

  Hvordan bruke Kodi webgrensesnitt

Bedre SEO og online tilstedeværelse

En undervurdert grunn til å samarbeide med tilknyttede selskaper er å få bedre online synlighet og SEO-fordeler for nettstedet ditt. Hvis du selger et SaaS-produkt, må du være godt synlig på forskjellige nettkanaler. Du kan utnytte ressursene og ekspertisen til tilknyttede markedsførere for å forbedre din tilstedeværelse på nettet.

Ettersom de bruker etablerte plattformer, som nettsteder, blogger og sosiale plattformer, for å markedsføre produktene dine, får merkevaren din mer synlighet. Dessuten genererer disse bloggene og videoene verdifulle tilbakekoblinger til hovednettstedet ditt, og hjelper det med å rangere høyere i søkeresultatene og bli et selskap med et rykte på nettet.

I tillegg bruker tilknyttede markedsførere forskjellige nettbaserte markedsføringsteknikker for å drive mer trafikk til nettstedet eller landingssidene dine. Siden du ikke trenger å betale dem noe med mindre det er et vellykket kjøp, er trafikken du får gjennom dem helt gratis. Økt trafikk er også gunstig for å øke SEO-innsatsen din og gjør det mulig for deg å oppnå en bedre rangering.

Prestasjonsbasert markedsføring

Affiliate markedsføring er en populær kanal for ytelsesmarkedsføring. I ytelsesmarkedsføring er målet å oppnå forhåndsbestemte mål eller oppnå målbare resultater. Affiliateprogram innebærer også en prestasjonsbasert betalingsstruktur hvor du ikke betaler influencerne for innsats, men for kvantifiserbare resultater.

Ytelsen til en tilknyttet markedsfører kan enkelt spores ettersom du tilbyr unike lenker til dem som publikum bruker til å besøke nettstedet ditt og kjøpe SaaS-produktene dine. Det sparer deg for reklame på reklametavler eller tradisjonelle medier der det er vanskelig å måle annonseresultater.

Dessuten kan SaaS-selskaper evaluere ytelsen til kampanjene og optimalisere dem deretter ved hjelp av analysedata. Hvis en kampanje ikke fungerer, kan de be tilknyttede markedsførere om å endre strategien slik at begge parter kan dra nytte av det.

Til slutt kan denne ytelsesbaserte markedsføringsstrategien holde markedsføringskostnadene i sjakk. Du betaler kun affiliate når de kan få en kunde som har kjøpt eller abonnert på produktet ditt. Det reduserer CAC og har til slutt en positiv innvirkning på inntektene dine.

Affiliateprogrammet er en fin måte å bygge et godt forhold til påvirkere og bransjeeksperter. Ekspertene kan engasjere seg i fellesskapet ditt og svare på kundespørsmål om produktene dine. Videre kan de tilby verdifull innsikt i produktene dine basert på deres erfaring som du kan bruke til å forbedre produktene dine.

Et affiliateprogram skal ikke bare handle om influencere. Du kan til og med gjøre dine nåværende kunder til en del av dette programmet. Hvis du starter et program der en kunde vil få provisjon eller rabatt for å få en ny kunde, vil mange ønske å være en del av det. Faktisk er de de beste personene for å markedsføre produktet eller tjenesten din i bytte mot en belønning.

Å inkludere dem i ditt affiliateprogram vil styrke kundelojalitet og tillit og fungere som sosialt bevis for publikum. Dette vil også forbedre omdømmet ditt blant potensielle kunder som et selskap med et sterkt bånd til kundene og oppmuntre dem til å velge dine produkter.

  Face ID fungerer ikke etter skjermbytte

Skalerbar vekststrategi

Et affiliateprogram er en skalerbar markedsføringsstrategi som kan skaleres opp eller ned i henhold til selskapets vekst og budsjett. Dette betyr at bedrifter kan utvide sin tilknyttede innsats når budsjettet og ressursene vokser.

De kan rekruttere flere tilknyttede selskaper for å utvide nettverket sitt og gå inn i nye markeder uten vesentlige ekstra kostnader. Faktisk gjør denne grunnen tilknyttet markedsføring tilpasningsdyktig til forretningsvekst.

På den annen side, hvis virksomheten ikke kan generere ønskede inntekter, kan den redusere agentprovisjonen eller til og med stoppe affiliateprogrammet helt.

Muntlig markedsføring

Tilknyttede program kan til og med fungere som en muntlig markedsføringsstrategi. Når publikum oppdager at en pålitelig partner markedsfører produktet ditt, blir de interessert i å prøve det.

Av denne grunn ønsker du å utvikle et nettverk av bransjeeksperter som forstår programvaren din og kan dele sin ekspertmening om den.

Ingen risiko involvert

Vet du at det ikke er noen ulemper med et affiliateprogram? Hvis du har et godt strukturert program på plass, har du ingen sjanse til å tape penger.

Betalingene du gjør til tilknyttede selskaper er fra de faktiske inntektene du tjener. Så du trenger ikke å betale noe før du genererer noen inntekter fra programmet.

Økt troverdighet

Hvis du er en SaaS-oppstart, kan det være utfordrende å etablere din troverdighet i markedet. Når du velger å samarbeide med fremtredende innholdsskapere eller kjente nettsteder fra relevante bransjer, kan du raskt bli troverdig og få flere til å velge produktene dine med trygghet.

Nå som du vet begrunnelsen bak å kjøre et tilknyttet markedsføringsprogram for SaaS-produktene dine, finner du nedenfor noen online plattformer som kan strømlinjeforme hele prosessen:

#1. PartnerStack

PartnerStack gir deg verktøyene og kunnskapen til å skape et vellykket og alltid voksende partnerøkosystem. Til lave kostnader og innsats kan du finne nye kunder for SaaS-produktene dine, øke markedsandelen din,

#2. innvirkning

Impact er neste generasjons partnerskapsadministrasjonsplattform for din voksende SaaS-virksomhet. På den brukervennlige og funksjonsrike plattformen kan du administrere ulike typer partnere som hjelper deg med å selge SaaS-abonnementer eller tillegg. Nettverktøyet er bra for influencere, tilknyttede selskaper, ambassadører osv.

#3. Belønnende

Rewardful lar deg opprette en tilknyttet programadministrasjonskonto på plattformen. Deretter administrerer teamet selv henvisninger, provisjonsbeløp, rabatter og andre viktige partnerskapsadministrasjonsoppgaver. Du kan velge mellom Paddle eller Stripe for jevne tilknyttede betalinger.

Siste ord

Det er ikke mulig å konsentrere seg utelukkende om å forbedre SaaS-produktet ditt, garantere dets sikkerhet og tilby støtte mens du samtidig håndterer markedsføringen selv. Mens du trenger å markedsføre SaaS-verktøyene selv, bør du stole sterkt på tilknyttede programmer.

Den lar deg samarbeide med påvirkere på sosiale medier, ambassadører, nettblogger, YouTube-kanaler, Discord-grupper og så videre for å markedsføre produktet ditt. Det er en effektiv og rimelig måte å selge og nå ut til massen på.

Mange bedrifter foretrekker også å få SaaS-produktanbefalinger fra kjente kontakter. Sett opp ditt tilknyttede markedsføringsprogram for SaaS-verktøy nå og nyt fordelen av utbredt markedsføring.

Neste opp, sjekk ut hvordan du kickstarter et tilknyttet markedsføringsnettsted og tjener penger.

x