9 mest populære verktøy som brukes i smidig programvareutvikling [2023]

Smidig programvareutvikling har fullstendig endret landskapet innen programvareutvikling. Det oppmuntret til teamarbeid, tilpasningsevne og konstant raffinement.

Smidige team bruker et bredt utvalg av teknologier og verktøy for å løfte utviklingsprosessen. Så, å velge riktig verktøy kan gjøre eller ødelegge et prosjekts suksess.

I dagens raske programvareutviklingsverden kan effektive verktøy tilby banebrytende feildeteksjon, problemsporingsfunksjoner, sømløs fjærstyring, automatisering og uanstrengt samarbeid.

I dag er markedet allerede fylt med en mengde smidige programvareutviklingsverktøy. Likevel kan det være vanskelig å finne ut hvilket verktøy som kan være det ideelle tillegget til det smidige teamets suksess.

Denne artikkelen prøver å redusere innsatsen din gjennom vår liste over de beste smidige programvareutviklingsverktøyene. Til syvende og sist vil det hjelpe ethvert smidig team med å forbedre produktivitet, kommunikasjon, samarbeid og programvareutgivelseshastighet.

Hvorfor smidig metode bør foretrekkes

Programvarekravene til en virksomhet er alltid i utvikling, og det er her den smidige metodikken kan tilpasses. Den tilbyr en fleksibel og tilpasningsdyktig tilnærming som oppfyller kravene til stadig skiftende programvareutviklingstrender. Dessuten viser selskaper som bruker smidige programvareverktøy at de er åpne for nye ideer og metoder.

Kanskje din bedrift står overfor ineffektive prosesser, dårlig kommunikasjon eller mangel på teamkoordinering. På den annen side kan bedriften din bli tvunget til å gjøre endringer av en ny, men smidig konkurrent. Eller kanskje du bare leter etter kreative måter å øke produksjonen på og skape en hyggeligere arbeidsatmosfære.

Teammedlemmer kan imidlertid gi ut fungerende programvare i små trinn ved å bruke den smidige metoden. Dermed garanterer det at sluttproduktet til syvende og sist vil tilfredsstille kundens behov. Dessuten tilbyr den en iterativ metode som sikrer at team raskt kan tilpasse seg endringer i prosjektmål, tidsplaner og budsjetter.

Hvordan smidige verktøy kan forbedre produktiviteten

For å høste de fulle fordelene med Agile-tilnærmingen, er det avgjørende å bruke de riktige smidige verktøyene. Det er flere måter bruk av smidig teknologi kan øke effektiviteten på:

Forbedre kommunikasjon og samarbeid

Sammen kan teamet jobbe mer effektivt takket være de smidige verktøyene som forbedrer kommunikasjon og samarbeid. Det reduserer misforståelser og feil ved å fylle opp kommunikasjonsgapet.

Dessuten sikrer det at alle medlemmer er på samme side ved å fungere som en enkelt hub for alle prosjektdata. Som et resultat kan teammedlemmer få tilgang til alle prosjektkravene, målene og oppgavene i et sentralisert dashbord.

Spore fremgang og identifisere flaskehalser

Den smidige mekanismen lar teammedlemmer overvåke sin egen fremgang og oppdage mulige flaskehalser. Dermed kan de løse problemer mer nøyaktig og raskere. Den tilbyr også automatiserte prosedyrer som hjelper til med å forenkle operasjoner og minimere manuelt arbeid. Derfor kan arbeidere konsentrere seg om viktigere oppgaver, noe som øker prosjektets fremdrift.

Øker synlighet og åpenhet

Agile verktøy øker synligheten og åpenheten til et prosjekt, noe som øker ansvarligheten ved å redusere prosjektsvikt. Interessenter kan sjekke oppdateringer og komme med innspill for å bekrefte at prosjektet skrider frem og oppfyller forventningene.

Alt tatt i betraktning er den agile metoden og verktøyene kraftige eiendeler som organisasjoner kan bruke for å øke effektiviteten i arbeidssamarbeidet. Så, å omfavne smidige verktøy og metoder kan produsere robust programvare som tilfredsstiller kundenes behov samtidig som den tilpasser seg forretningstrender.

Her er noen utrolige smidige verktøy for å øke teameffektiviteten og samarbeidet:

  Svar raskt på Skype-meldinger fra en popup [Jailbreak]

Jira

Jira er et prosjektstyringsverktøy som følger den smidige metoden for å hjelpe team med å administrere prosjekter mer effektivt. Dette nettbaserte verktøyet brukes til å spore prosjektrelaterte problemer og progresjon. Den tilbyr noen kraftige funksjoner som gjør den populær blant de fleste organisasjoner innen teknologibransjen.

Nøkkelegenskaper:

 • Tilbyr et sentralisert dashbord for sporing av problemer, feil og funksjonsforespørsler.
 • Brukere kan opprette, tildele og spore problemer til problemene er løst og produktet er klart.
 • Brukere kan definere en tilpasset arbeidsflyt som matcher deres krav og prosjektbehov.
 • Team kan visualisere og administrere hele arbeidsflyten gjennom Jiras Agile-tavle.
 • Tilpassbare brett for å passe til forskjellige smidige konsepter som Scrum, Kanban og mer.
 • Et omfattende rapporteringsverktøy gir detaljert innsyn i prosjektets fremdrift og ytelse.
 • Brukere kan lage personlige rapporter og representere dataene ved hjelp av diagrammer og grafer.
 • Integrerer med et bredt utvalg av populære verktøy og apper som Slack, Microsoft Teams, Git, Jenkins og mer.
 • Brukere kan opprettholde kommunikasjon og samarbeid ved å kommentere problemer, merke medarbeidere og få oppdateringer og varsler.
 • Brukere kan også bruke Jira mobilapp mens de er på farten og aldri gå glipp av noen oppdateringer.

Klikk opp

ClickUp er et allsidig prosjektstyrings- og produktivitetsverktøy som hjelper team med å opprettholde arbeidsflyten. Verktøyet lar deg organisere, overvåke og kontrollere prosjektledelsen som tilpasser seg teamets krav. Dessuten, et bredt spekter av funksjoner og tilpasningsmuligheter gjør den ideell for ulike arbeidsflyter i ulike bransjer.

Videre kan du kommunisere med hele teamet ditt på ett sted for å opprettholde bedre teamsamarbeid. Å holde seg på sporet er enklere siden du kan overvåke fremgangen din i sanntidsvisualisering.

Nøkkelegenskaper:

 • Tilbyr en rekke verktøy for å kontrollere oppgaver, for eksempel tilpassbare oppgavelister, dra-og-slipp oppgaveprioritering og oppgavedeling.
 • Teammedlemmer kan fleksibelt tildele oppgaver til andre medlemmer, angi forfallsdatoer og overvåke den generelle fremdriften.
 • Samarbeidsfunksjoner lar brukere kommentere, nevne og sende varsler.
 • Holder kommunikasjonen intakt i teamet via delt innboks og chattefunksjoner.
 • Verktøy for produktivitetsøkning og visualisering er tilgjengelige som Gantt-diagrammer, tidslinjer og prosjektporteføljer. Det hjelper team med å håndtere store prosjekter og spore fremgang.
 • Innebygd tidssporingsverktøy tilgjengelig for team for å spore fremdriften i et prosjekt.
 • Svært konfigurerbar, slik at team kan lage tilpassede prosesser, felt og statuser for å møte deres spesifikke krav.
 • Integrerer fleksibelt med ulike verktøy og plattformer som Slack, Google Drive, Trello, etc.

Veggmaleri

Med Mural kan du forbedre teamsamarbeidet ditt med en enkel digital tavle som hjelper team med å prestere bedre. Det gir både et samarbeidsrom og opplæring for å forbedre teamets samarbeidsevner. Brukere kan brainstorme, koble sammen som et team, legge planer og koordinere på ett enkelt sted.

I tillegg er det den eneste plattformen som tilbyr delt arbeidsområde i LUMA-systemet. Så med Mural kan team innovere, tilpasse og tilpasse seg det smidige økosystemet for å strømlinjeforme arbeidsflyten deres.

Nøkkelegenskaper:

 • Tilbyr virtuell tavle som fungerer som et lerret for teamsamarbeid med visuelle elementer.
 • Teammedlemmer kan tilpasse lerretet for å synkronisere med teamsamarbeidet.
 • Leveres med samarbeidsverktøy som lar teammedlemmer jobbe sammen i sanntid. Medlemmer kan holde videokonferanser, chatte og kommentere for effektiv kommunikasjon og for å dele tilbakemeldinger.
 • Gir eksklusive maler og rammeverk tilgjengelig, inkludert smidig, slank og designtenkning.
 • Sikrer sikkerhet og personvernfunksjoner i bedriftsklasse som datakryptering og sikker tilgangskontroll.

Kanbanisere

Kanbanize tilbyr en helhetlig smidig tilnærming som øker produktiviteten og akselererer teamets produksjon. Dette kraftige nettbaserte verktøyet gjør det mulig for team å administrere arbeidsflyten ved hjelp av en Kanban-metode.

Det tilpassbare digitale Kanban-brettet kan synkroniseres med ethvert teamkrav, uavhengig av størrelse eller bransje. Så, Kanbanize er verktøyet ditt hvis du ønsker å nå mål raskere via effektiv kommunikasjon og teamarbeid.

  Forstå modellforhold i Laravel Eloquent

Nøkkelegenskaper:

 • Tilbyr tilpassbare og fleksible Kanban-brett som team kan tilpasse for å passe deres behov.
 • En rekke automasjonsalternativer er tilgjengelige for å hjelpe team med å spare tid og fikse problemer. Med triggere, handlinger og betingelser kan brukere automatisere overflødige oppgaver.
 • Brukere vil få sanntidsdata og innsikt om ytelse, tidssykluser og flere viktige beregninger. Disse dataene vil hjelpe team med å finne flaskehalser og forbedre prosessene.
 • Gjør det mulig for brukere å spore tid brukt på hver oppgave og prosjektet. Dette bidrar til å optimalisere ressursene ved å minimere tidssløsende aktiviteter og forbedre estimater.
 • Et innebygd chatsystem er tilgjengelig for bedre teamkommunikasjon og effektivitet.
 • Integrerer med Jira, Slack, GitHub og mange flere verktøy og plattformer for å løfte opp arbeidsflyter.
 • Team kan tilpasse arbeidsflyter for ulike prosjekter, avdelinger og team.
 • Tilbyr en mobilapp som er kompatibel med Android- og ios-enheter.

GitHub

GitHub er en kraftig nettbasert plattform ideell for smidige programvareutviklingsteam. Utviklere elsker denne plattformen siden den er designet for produktivitet og samarbeid. Det akselererer programvareutvikling av høy kvalitet med verktøy som øker utviklingshastigheten.

Utviklere kan overlade samarbeidene sine med ubegrensede arkiver og stilig versjonskontroll. GitHub inkluderer også et stort fellesskap der du kan finne en løsning på praktisk talt ethvert problem. Utviklere og organisasjoner kan sikre kodene og dataene sine med de innebygde sikkerhetsfunksjonene til denne plattformen.

Nøkkelegenskaper:

 • Tilbyr et distribuert versjonskontrollsystem der brukere kan spore endringer på koder når som helst. Dessuten er samarbeid og problemløsning mulig gjennom denne funksjonen.
 • Gir gratis og ubegrenset hosting for offentlig depot som tillater deling av åpne kildekoder. Utviklere kan også få private depoter og beholde koden uten å avsløre den.
 • Tilbyr en rekke samarbeidsverktøy, for eksempel pull-forespørsler, kodegjennomganger, problemsporing og wikier.
 • De kontinuerlige integrerings- og distribusjonsverktøyene automatiserer prosessen med å utvikle, teste og distribuere kodemodifikasjoner.
 • Stort og aktivt utviklermiljø som bidrar til åpen kildekode-prosjekter. Fellesskapet deler informasjon via fora, blogger og andre verktøy.

Monday.com

Monday.com gir deg en ny måte å jobbe sammen om et smidig programvareutviklingsprosjekt. Det er et Work OS som lar deg tilpasse prosesser for å matche dine behov. Du kan administrere alt arbeidet, prosessene og verktøyene dine i denne sentraliserte plattformen.

Mandag lar deg samarbeide med hele teamet eller organisasjonen med en tydelig visualisering av arbeidsflyten. Det tilpassbare dashbordet gir også en detaljert oversikt over arbeidsflyten din. Dermed blir det enkelt å synkronisere arbeidsflyten med de utviklende prosjektkravene.

Nøkkelegenskaper:

 • Tilbyr konfigurerbare arbeidsområder som synkroniseres med de nøyaktige kravene til ethvert team eller prosjekt.
 • Visuelle verktøy er tilgjengelige, inkludert tavler, kalendere og timeplaner.
 • En rekke samarbeids- og kommunikasjonsfunksjoner, inkludert kommentarer, @omtaler og fildeling. Dermed kan team enkelt dele ideer, gi kommentarer og samarbeide i sanntid.
 • Tilbyr en rekke automatiseringsalternativer for å hjelpe til med å forenkle repeterende prosesser og spare tid. Brukere kan automatisere operasjoner som å sende varsler, endre status og opprette oppgaver.
 • Robuste analyse- og rapporteringsfunksjoner som gjør det mulig for team å måle suksess og vekstområder.

Jenkins

Jenkins er en gratis og åpen kildekode-automatiseringsserver ideell for utvikling, testing og distribusjon av programvareapplikasjoner. Det er en populær automatiseringsserver som er godt likt i DevOps-fellesskapet.

Jenkins er ment å være ekstremt utvidbar, med hundrevis av plugins tilgjengelig for forskjellige funksjoner. Du kan for eksempel generere koder, automatisere tester og distribuere apper. Dermed er den svært tilpasningsdyktig til forskjellige miljøer og bruksområder.

  Trådløs mus fungerer ikke på datamaskinen min (FAST)

Nøkkelegenskaper:

 • Den bygger, tester og distribuerer apper automatisk hver gang kodebasen endres.
 • Enkel å installere og bruke med et nettbasert grensesnitt for å definere oppgaver og lage utløsere og varsler.
 • Enormt plugin-økosystem med 1500+ plugins som øker muligheten for mangfoldig bruk.
 • Tillater distribuerte bygg til en rekke datamaskiner for økt ytelse.
 • Støtter komplekse prosjekter som består av tusenvis av bygg per dag
 • Et sentralisert dashbord som kan tilpasses for å spore statusen til et bygg
 • En robust sikkerhetsmodell som inkluderer autentisering, autorisasjon og kryptering.
 • Gjør det mulig å definere og bygge pipelines ved å skrive et skript på et programmeringsspråk som Groovy.
 • Integrerer med ulike verktøy som brukes gjennom hele programvareutviklingens livssyklus.
 • Stort aktivt fellesskap av utviklere og brukere som bidrar til vekst.

Snarvei

Shortcut kombinerer planlegging og utvikling av et prosjekt til en enhetlig opplevelse. Dette verktøyet lar deg utvikle ideer gjennom snarveisdokumenter og samarbeide om PRD-er, designspesifikasjoner og MVP-er. Deretter kan du planlegge arbeidet ditt gjennom veikart, milepæler, historier og etterslep.

Dessuten kan du bygge hva som helst og administrere prosjektet ditt gjennom kanban-tavler og vårplanlegging. Til syvende og sist kan du visualisere hele arbeidsflyten din med verktøyet og spore hver eneste fremgang.

Nøkkelegenskaper:

 • Se og overvåk fremdriften din gjennom kanban-tavler.
 • Koble ideene dine gjennom dokumenter direkte inn i arbeidet ditt
 • Kryssfunksjon med team for å oppfylle arbeidsmålene dine
 • En bredere oversikt over arbeidsflyt gjennom veikartfunksjon
 • Spring-funksjonen lar deg administrere oppgaver innenfor en viss periode
 • Sett sjekkpunkter på prosjektet ditt ved å bruke milepælsfunksjonen
 • Fullstendig oversikt over arbeidsfremdrift gjennom rapportering og analyser
 • Fleksibel integrasjon med GitHub, GitLab, Slack, Sentry og flere verktøy.

Asana

Asana er et kraftig verktøy som maksimerer evnene dine for smidig prosjektledelse. Det gir teamet ditt mulighet til å akselerere resultater ved å bruke de fantastiske funksjonene. Så teamet ditt kan planlegge, organisere og administrere Agile-prosjekter og Scrum-sprints fleksibelt og samarbeidende. Dessuten vil teamet ditt få tavler, tidslinjer, tilpassede felt og flere alternativer for å bygge og lansere produkter raskt.

Nøkkelegenskaper:

 • Opprett og tilordne prosjekter til teammedlemmer, fastsett tidsfrister og mål fremgang.
 • Del oppgaver inn i underoppgaver, og vis dem i forskjellige formater, for eksempel lister, tavler og mer.
 • Feilsporingsfunksjon lar deg spore og fikse problemer raskere
 • Teammedlemmer kan kommentere, merke, dele oppgaver og koble til via chat-alternativet
 • Verktøy for prosjektledelse, inkludert tidsfrister, milepæler og prosjektdashbord.
 • Porteføljevisningen gir en rask oversikt over mange prosjekter
 • Kobler til flere andre apper, inkludert Google Drive, Dropbox, Slack og mer.
 • Skreddersy arbeidsflyten og prosedyrene for å møte kravene til teamet ditt
 • Få detaljerte analyse- og rapporteringsverktøy for å evaluere produktivitet og prosjektsuksess.

Konklusjon

Smidig programvareutvikling er en svært samarbeidende og iterativ strategi som krever bruk av passende verktøy. De ni verktøyene som dekkes i dette innlegget har dukket opp som de mest populære og vellykkede løsningene for agile programvareutviklingsteam.

Disse verktøyene er virkelig verdt det for prosjektledelse og oppgavesporing til feilfri integrasjon og testing. Som et resultat kan smidige team holde seg på toppen av spillet og følge med i de stadig skiftende trendene ved å bruke disse verktøyene.

x