9 nyttige Netflix-funksjoner du kanskje har gått glipp av

Enten du er helt ny på Netflix eller en ivrig bruker, er det mindre kjente, men veldig nyttige Netflix-funksjoner du kan bruke for å få mest mulig ut av seeropplevelsen.

1. Finn filmer og TV-serier med favorittskuespillerne dine

Visste du at du ikke bare kan søke etter noe å se på Netflix etter tittel eller sjanger, men også etter skuespiller? Det er like enkelt som å skrive inn en skuespillers navn i søkefeltet og vente på resultatene.

Men det er en annen måte å gjøre det på. Hvis du nettopp har sett på The Lost City med Sandra Bullock i hovedrollen, for eksempel, og du vil oppdage og se flere av filmene hennes, trykker du bare Mer info og søker etter navnet hennes under Cast. Det er viktig å merke seg at du bare kan trykke på en skuespillers navn og søke på denne måten hvis du bruker Netflix på mobilenheten eller nettleseren din.

Når du har valgt eller søkt etter en skuespillers navn, vil du kunne se en fullstendig liste over alle TV-programmene og filmene de har vært med i som er tilgjengelige på Netflix.

2. Bruk hemmelige Netflix-koder for å oppdage skjulte perler

Netflix er full av utmerket innhold, som nye originale filmer, klassiske TV-serier, kritikerroste dokumentarer og mye mer. Men hvis du har vært begrenset til å se bare det du finner på Netflix-hjemmesiden din, har du brukt strømmetjenesten helt feil.

  10 beste fotoredigeringsapper for å redigere bildene dine mens du er på farten

Det er hundrevis av hemmelige koder som hjelper deg med å oppdage skjult Netflix-innhold. Hver kode er knyttet til en bestemt sjanger som spenner fra slapstick-komedier og tenåringsdramaer til overnaturlige såper og LGBTQ-TV-serier.

Den eneste ulempen med disse hemmelige kodene er at du ikke kan bruke dem på smart-TV eller mobilenhet, du kan bare bruke dem mens du ser på Netflix i nettleseren din. Du trenger bare å vite hvordan du skriver inn Netflix sine hemmelige koder for å få tilgang til disse kategoriene.

3. Last ned innhold for å se frakoblet

Det er ikke alltid mulig å ha en aktiv internettforbindelse. Kanskje du er på reise, eller Wi-Fi fungerer ikke. Uansett hva tilfellet måtte være, er det gode nyheter – du kan fortsatt se favorittfilmene og -seriene dine på Netflix offline.

Alt du trenger å gjøre er å laste ned det du vil se for offline visning. Velg serien eller filmen, trykk på den og trykk Last ned. For TV-serier med flere serier kan du velge om du bare vil laste ned én bestemt episode eller en hel sesong.

Trykk på Appinnstillinger for å tilpasse nedlastingsinnstillingene som videokvalitet, nedlastingsplassering og smarte nedlastinger. Husk at du bare kan laste ned innhold med en enhet som har Netflix-appen installert.

4. Be om et spesifikt program eller en film du vil se på Netflix

Mens Netflix har et omfattende utvalg av serier og filmer, hva om det du vil se ikke er tilgjengelig? Ikke bekymre deg, det er en måte å fortelle Netflix om det spesifikke innholdet du vil se, og det er så enkelt som å sende inn en forespørsel.

For å be om en tittel, naviger til hjelpesiden på mobiltelefonen eller nettleseren og bla ned til du ser Be om en tittel eller Be om TV-serier eller filmer.

Derfra kan du skrive inn tre tittelforslag og sende inn forespørselen din. Å be om en tittel er også et godt eksempel på hva du skal gjøre hvis Netflix kansellerer favorittprogrammet ditt.

  Er JungleScout den beste tilgjengelige Amazon-annonseringsløsningen?

Vær oppmerksom på at bare fordi du ber om noe betyr det ikke at det umiddelbart legges til Netflix-plattformen neste dag. Når eller om det noen gang legges til, avhenger alt av hvor høy etterspørselen er.

5. Tøm visningsloggen for å tilbakestille Netflix-algoritmen

Enten du ikke vil at partneren din skal vite at du har overstadig sett på Love Island eller du vil tilbakestille anbefalingene dine, er det å tømme Netflix-seerloggen et alternativ du sannsynligvis aldri visste at du hadde. Dessuten er det utrolig enkelt å gjøre.

Å fjerne hele seerloggen eller slette én enkelt tittel kan gjøre underverker hvis du er lei av å få anbefalinger for serier og filmer som ikke er relevante for deg lenger. Dette kan være fordi smaken din har endret seg, og du ikke vil ha en liste over gamle programmer som fyller opp feeden din.

Det er enkelt å rydde opp i rotet for en ny tilbakestilling, gå over til Konto, velg profilen din, trykk på Viser aktivitet og tøm én tittel eller hele loggen din.

6. Vurder det du ser for å forbedre anbefalingene dine

I likhet med seerhistorikken din, bruker Netflix vurderingene dine til å anbefale bestemte serier og filmer som du kan være interessert i. Alternativt fungerer det for den typen innhold du ikke er interessert i, samt det du vil unngå helt.

Så hvis du vil ha bedre forslag, må du gi beskjed til Netflix-algoritmen. Det betyr at du må gjøre det til en vane å trykke på tommel opp eller tommel ned-knappen på det du ser. I tillegg er det til og med en dobbel tommel opp-knapp som lar Netflix vite at du virkelig elsker det du ser på.

Den store delen er at dette rangeringssystemet er tilgjengelig på alle enheter, inkludert smart-TV, nettleser og mobilenhet.

7. Tilpass undertekstene dine for å passe til seeropplevelsen din

Sjansen er stor for at du er godt klar over at Netflix tilbyr undertekster tilgjengelig på en rekke forskjellige språk. Men visste du at du helt kan tilpasse undertekstene på Netflix for å passe seeropplevelsen din?

  Hva er samtaleanalyse og hvorfor bør du bry deg?

Denne funksjonen kan være litt vanskelig å finne, men her er hvordan du endrer utseendet på Netflix-undertekster. Gå over til Konto, velg profilen din og rull ned til du finner Undertekstutseende. Fra denne siden kan du endre det visuelle utseendet til undertekster, inkludert font, skriftfarge, tekststørrelse, bakgrunnsfarge og skygge.

Selv om tilpasning av undertekster på Netflix kanskje ikke er den mest spennende funksjonen, er det et nyttig alternativ hvis du trenger å gjøre undertekster lettere å lese basert på dine personlige krav.

8. Fjern titler fra Fortsett å se-delen

Hvis Fortsett å se-delen på Netflix er full av serier du ikke lenger ser på eller filmer du har forlatt halvveis, kan du se hvordan du blir kvitt dem på Netflix-appen på TV-en eller nettleseren din.

Rull ned til Fortsett å se-listen, velg tittelen du vil fjerne, og velg X-symbolet for å fjerne det fra Fortsett å se-raden.

Alternativt, hvis du bruker Netflix-appen på smarttelefonen din, kan du bla ned på Hjem-fanen for å finne Fortsett å se eller se under Min Netflix. Derfra er det like enkelt som å finne tittelen, trykke på de tre vertikale prikkene og velge Fjern fra rad.

9. Tilbakestill Watch Progress on a Series

Enten du vil se en TV-serie fra sesong én på nytt eller starte en episode på nytt, er det ganske enkelt å tilbakestille seerfremgangen. I hovedsak kan du følge de samme trinnene som å tømme Netflix-visningsloggen. Åpne Netflix i nettleseren din, naviger til Konto, finn profilen din og rull ned til Visningsaktivitet.

På denne siden vil du kunne se hver episode av hver serie du har sett. Trykk på symbolet til en sirkel med en linje gjennom den, og du kan tilbakestille den spesifikke episoden eller Netflix vil gi deg muligheten til å tilbakestille hele serien.

Dra fullt ut av alle funksjonene Netflix har å tilby

Netflix-strømmetjenesten har virkelig alt, fra populære TV-serier og topp Hollywood-filmer til morsomme spill og til og med treningstimer fra Nike Training Club. Men i tillegg til alt det flotte innholdet er det mindre kjente funksjoner som Netflix tilbyr som du sannsynligvis har sett over uten å tenke på dem.

Selv om du har brukt Netflix på daglig basis i årevis, har du kanskje ikke kommet over disse skjulte funksjonene. I tillegg kan noen av disse funksjonene – som rangeringer og hemmelige koder – ta Netflix-opplevelsen din til neste nivå.