9 Premium arkivfotosider for ditt neste prosjekt [2023]

Aksjebilder er for tiden den mest brukte typen bilder som brukes av selskaper og innholdsskapere. La oss skaffe deg noen førsteklasses arkivfotosider for prosjektene dine.

Alle internettplattformer er sterkt avhengige av deres visuelle komponenter. Å skaffe enestående bilder av høy kvalitet for nettstedet ditt kan være utfordrende hvis du ikke har tilgang til dyrt utstyr, et vell av erfaring og mye fritid. Det er her arkivbilder eller bilder kommer til unnsetning.

Selv om de har hatt et dårlig rykte for å ha klebrige bilder av lav kvalitet, er lagerbiblioteker et levedyktig valg i dag. Kvaliteten er ofte utmerket, uansett om du snakker om bittesmå, middels eller kolossale arkivfotograferingssider. Det er også mye mer mangfold når det gjelder individene som er avbildet.

Denne artikkelen vil diskutere hvordan bruk av de riktige arkivbildene kan skape eller ødelegge merkevarebildet ditt. Vi vil også diskutere hvorfor premium arkivbilder er bedre enn å bruke gratis royaltyfrie bilder. Til slutt vil vi se på topp førsteklasses lagerfotosider for ditt neste prosjekt.

Hva er arkivbilder?

Et arkivbilde er et bilde som er tilgjengelig for kjøp med en lisens for personlig eller profesjonell bruk. Det lokke med arkivfotografering er at du kan finne det ideelle bildet umiddelbart ved å søke på et arkivfotonettsted. Det andre alternativet, som kan være kostbart, er å engasjere en fotograf for å gi unikt materiale.

Arkivbilder tilbyr mange fordeler for bedrifter og kreative, men tid og økonomiske besparelser er de mest fremtredende, merkbare og umiddelbare fordelene. Arkivbilder er allerede laget og er tilgjengelige for bruk. Du kan laste ned en lisens og bruke den i henhold til de avtalte betingelsene så snart du betaler for en.

Hvordan er arkivbilder forskjellig fra vanlige bilder?

Arkivbilder er allerede eksisterende bilder som kan lisensieres ved å betale en avgift til fotografene som tok dem, samt lagerbyråene som har ansvaret for å holde dem i omløp. Som et resultat har kunden som kjøper bildene friheten til å bruke dem lovlig i en rekke sammenhenger mens forfatteren beholder eierskapet til verkets opphavsrett.

Likevel omfatter arkivbilder mye mer enn bare fotografering. Vektorfiler er tilgjengelige som illustrasjoner, redigerbare maler for utskriftsmateriale, grafikk i sosiale medier osv. De kan til og med tilby arkivvideoer, 3D-modeller og musikk som er egnet for infografikk, som alle er tilgjengelige for lisensiering.

Med arkivfotografering sender fotografen inn et bilde og annet visuelt materiale de allerede har tatt, endret og polert for bruk i ulike kreative sammenhenger. Vanligvis sender de det til et bildeselskap som deler lisensieringsoverskudd med fotografen.

Med enkle ord, lagerfotografier gir forbrukere bildene de ofte trenger uten å be om kreditt, og gir fotografer en mer enkel metode for å tjene penger på arbeidet sitt.

  Komme i gang med virtuelle miljøer i Python

Hvordan kan aksjebilder påvirke merkevarebildet ditt?

Det koster penger og tar tid å ansette en fotograf eller grafisk designer for å skape bedriftens unike image. I tillegg til kostbare honorarer som utbetales til proffer, kan det gå uker eller enda lenger mellom tidspunktet for utleie og levering av de ferdige bildene.

De samme problemene oppstår når du tilegner deg verktøyene og evnene som trengs for å produsere dine egne bilder. Som vi nettopp har lest, har lagerbilder allerede blitt produsert og er tilgjengelige for bruk.

Et av et selskaps mest avgjørende konverteringsverktøy er nettstedet, og bruk av klebrige arkivbilder kan bare forverre saken. Dårlig arkivfotografering er mer enn bare klebrig og blid. Det kan også føre til at besøkende forlater nettstedet ditt og dermed virksomheten din.

Dårlige arkivbilder føles som om de må være varmere og mer innbydende. Forbrukere liker å finne ut hvorfor og hvordan din bedrift kan tilfredsstille deres krav i stedet for å bli forelest på. Hvis lagerbilder virker altfor salgsorienterte, kan potensielle kjøpere bli slått av.

Dette er grunnen til at det er en avgjørende oppgave å velge riktig lagerbilde. Aksjebilder kan sikkert bygge eller bryte merkevarebildet ditt, men med riktig kunnskap og innsikt kan du få virksomheten din til å blomstre ved å bruke arkivbilder.

Hvorfor er premium-arkivbilder bedre enn å bruke gratis royaltyfrie bilder?

En royaltyfri lisens tillater en rekke bruksområder. Du har kun lov til å inkludere bildene i større design fra lagerfotoselskaper.

Bildet må redigeres og tilpasses for å passe til prosjektet ditt i stedet for å vises nøyaktig slik du fikk det. Selv de mest små redigeringene, for eksempel en liten mengde beskjæring eller et bildefilter, er akseptable på de fleste nettsteder med bilder.

På grunn av deres lavere startkostnader og ubegrensede bruksmuligheter, er royaltyfrie bilder utvilsomt det mest kostnadseffektive alternativet.

Eventuell senere bruk må betales separat, og arkivbilder er dyrere på forhånd. Du kan imidlertid betale mer for eksklusiv bruk, og kvaliteten er vanligvis mer utmerket. Et aksjebilde er mindre sannsynlig å bli brukt ofte selv om du ikke betaler for eksklusive rettigheter på grunn av de økonomiske restriksjonene for enkelte kunder.

Adobe Stock

Adobe Stock er en avdeling av programvareselskapet Adobe. For å hjelpe deg med å finne det perfekte bildet for dine kunstneriske bestrebelser, er denne databasen nøye utvalgt med fotografier, filmer, tegninger, vektorgrafikk, maler og 3D-materiale.

Den er lett tilgjengelig via nettsiden. Dessuten er den koblet til Creative Cloud-plattformen, noe som gjør den enkel å bruke i alle Adobe-produkter, inkludert Photoshop og Illustrator.

I tillegg til en gratis 30-dagers prøveperiode, tar Adobe også betalt for tjenestene sine utover det. Dets månedlige medlemskap inkluderer «standardmateriale» som typiske bilder, maler, 3D-modeller og musikkspor. De 10 grunnleggende eiendelene er inkludert i et abonnements grunnpris på $29,99. Du må betale $199,99 per måned for 750 grunnleggende eiendeler.

  Hvordan kan Internett-leverandøren min fortelle at jeg bruker BitTorrent?

Shutterstock

Et stort nettsted for arkivfoto er Shutterstock. Det er det største lagerbildenettstedet som er tilgjengelig, med mer enn 1 milliard bilder tilgjengelig for søk. De var blant de originale arkivfotonettstedene, noe som forklarer hvorfor.

Rundt en million distinkte fotografer bidrar til aksjene deres. Shutterstock tilbyr online redigeringsmuligheter i tillegg til å være koblet til Adobe Creative Cloud-programmer hvis du trenger å endre bildene dine.

I tillegg til å bruke nettleseren for å se den, kan du laste ned bilder via iOS- og Android-applikasjonene.

En Chrome-utvidelse vil sammenligne hvert offentlig domenebilde du velger fra internett med et tilsvarende bilde på Shutterstock.

Depositphotos

Depositphotos er en av de mest imponerende arkivfotonettstedene. Du har et bredt spekter av valg på grunn av databasens dybde, fra stiliserte bilder til mer lettbente og enkle.

I tillegg tilbyr de spesialeffekter, maler, musikk og filmer som alle er avgiftsfrie. Den sofistikerte søkelinjen på Depositphotos lar deg til og med utforske med kameravinkelen.

Du kan velge ønsket størrelse og kvalitet etter å ha valgt bildet. De gir deg sammenlignbare bildevalg under ditt som kan være mer passende for dine formål. Det er flere verktøy tilgjengelig på Depositphotos som du også kan bruke.

De inkluderer verktøy som kan oppgradere bildet ditt eller eliminere et bakteppe. For de som kan være flinkere til å redigere, er dette nyttig.

Depositphotos har en rekke betalingsalternativer. De har månedlige betalingssatser avhengig av hvor mange bilder du laster ned fra nettsiden. Dette varierer fra $13 til $299, avhengig av bildene du laster ned.

Freepik

Freepik er et bildebibliotek som gir brukere både gratis og betalte lagerbilder. Fotografier, tegninger og vektorbilder er alle en del av materialet som nettplattformen lager og formidler. Premium-versjonene på inngangsnivå koster nesten $14 i måneden.

Plattformen bruker en freemium-tilnærming for innholdsdistribusjon, som lar brukere få tilgang til mye av det uten kostnad, men tilbyr også muligheten til å abonnere for ekstra fordeler, inkludert tilgang til ekstra premiumressurser, valget om å ikke tilskrive innhold som er konsumert, eller en mer betydelig antall daglige nedlastinger.

Stocksy

Stocksy opererer på samarbeidsbasis i motsetning til mange andre arkivfotograferingsbedrifter. Denne nettsiden gir sine medvirkende artister en eierandel i virksomheten og et mer betydelig kutt i salgsinntektene. For designere og fotografer er det utvilsomt fordelaktig.

Det annonserer seg selv som et art-forward, royaltyfritt arkivbilde og videobyrå. På grunn av dette prinsippet blir det enkelt å finne originalt, utsøkt autentisk materiale. Den royaltyfrie lisensen har en startpris på $15.

Getty bilder

Du kan finne et betydelig utvalg bilder, vektorer, grafikk, videoer og lyd hos Getty Images, inkludert kunstneriske, journalistiske, moderne og historiske bilder fra deres arkiverte materiale. Prisen for hver bildestørrelse (ekstra liten, liten, medium og enorm) du kan kjøpe vil da endres basert på størrelsen.

  Slik fikser du feilen "Din nettleserlagring for MEGA er full"

En rekke ressurser, materialer og tjenester er også tilgjengelige for å hjelpe deg med å fullføre jobben din perfekt. Med besparelser for å kjøpe bildepakker, starter enkeltbilder på $375 eller $499 for nedlasting. Det finnes alternativer med ubegrensede nedlastinger og samarbeidsfasiliteter hvis du trenger bilder for et team.

iStock

iStock tilbyr stort sett alt du ønsker, inkludert bilder, grafikk, maler for annonsekampanjer, samt et videoredigeringsprogram. Det er et datterselskap av den enorme Getty Images-databasen. iStock vil være et fantastisk alternativ hvis du bare kan jobbe med én lagermedieplattform.

Det er et fantastisk alternativ for eiere av små bedrifter som ønsker å få tilgang til et vell av ferdiglaget materiale. Det er annonser på sosiale medier, plakater og videoer. De tilbyr essensielle, premium og premium + video-abonnementer. Avhengig av typen og volumet av informasjon du ønsker å laste ned, varierer den månedlige avgiften fra $29 til $333.

Historieblokker

Storyblocks gir ubegrenset tilgang til fotografier, filmer og musikk valgt av et team av internasjonale profesjonelle fotografer. Å lage mapper, laste ned forhåndsvisninger med vannmerke for å teste ut det ideelle bildet for ditt personlige eller profesjonelle prosjekt, organisere nedlastingene dine og dele mapper med teamet eller kundene dine er alt mulig etter å ha opprettet en konto.

Brukergrensesnittet til Storyblocks er lyst og greit. Alt er fri for royalties. Derfor, selv etter at abonnementet ditt utløper, kan du fortsette å bruke det.

Flere løsninger er tilgjengelige for hvert tema for din personlige eller profesjonelle bestrebelse. Ubegrenset bilde- og videonedlasting er tilgjengelig for $29 per måned eller $349 per år.

Envato-elementer

Millioner av ressurser er tilgjengelige på Envato Elements, inkludert lagerbilder, skrifttyper, musikk og sideoppsett. I tillegg til alle disse visuelle eiendelene, vil du ha tilgang til selskapets ledelsesverktøy og instruksjonskurs med medlemskap. For utviklere og nettsteddesignere er dette virkelig en fantastisk ressurs.

Du kan bla gjennom bildebiblioteket deres for spesifikke, vakkert tatt bilder ved å bruke tagger, orientering, bakgrunnsfarger og tagger. Envatos individuelle plan er $16,50 per måned, og team på fem medlemmer starter på $10,75 per måned per person, med prisene som synker etter hvert som du legger til flere personer. Det er ingen fast kostnad for Enterprise-planen.

Konklusjon

Det ville være best å alltid bruke ekte, relevante og realistiske bilder der det er mulig for ditt visuelle materiale. Å ta bilder for hvert emne eller velge fra dine egne selvbildearkiver ville være en møysommelig oppgave. Aksjebilder kan være et klokt alternativ å bruke hvis de tilfredsstiller kravene til bedrifter.

Noen kritikere hevder at du bør avstå fra å bruke lagerfotografier siden de er av dårlig kvalitet, generiske og ofte brukt, noe som senker verdien og omdømmet til bedriften din.

De tar imidlertid feil. I disse dager tilbyr lagerbildefirmaer bilder av høy kvalitet med betydelig estetisk og økonomisk verdi. Du kan endre bildene for å få dem til å fremstå som egne og særegne.

Du kan også utforske perfekte lagervideoleverandører for produktkampanjen din.

x