9 Premium penetrasjonstestingsprogramvare for webapplikasjoner

Penetrasjonstesting har blitt en viktig del av enhver moderne strategi for å beskytte nettapplikasjoner. Pen-testløsninger er å foretrekke fremfor gratis eller åpen kildekode for å forhindre angrep på kritiske APIer og nettapper.

Naturen til nettangrep er i stadig utvikling. Av denne grunn implementerer selskaper, offentlige etater og andre organisasjoner stadig mer sofistikerte cybersikkerhetsteknikker for å beskytte nettapplikasjonene sine mot cybertrusler. Blant disse teknikkene er penetrasjonstesting, som, gitt sin økende popularitet, er på vei til å bli et marked på 4,5 milliarder dollar innen 2025 som spådd av konsulentfirmaet Markets and Markets.

Hva er penetrasjonstester?

Penetrasjonstester er simuleringer av nettangrep mot et datasystem, et nettverk, et nettsted eller en applikasjon. Vanligvis utføres pennetester av trente sikkerhetstestere som prøver å bryte en organisasjons sikkerhetssystemer for å identifisere svakhetene deres, selv om det også finnes automatiserte tester som reduserer testtider og kostnader.

Målet med disse testene – enten de er automatiserte eller manuelle – er å oppdage sårbarheter som nettkriminelle kan utnytte for å begå sine forbrytelser for å eliminere dem før et angrep skjer.

Penn-testing tilbyr flere viktige fordeler som gjør den så populær. Men de har også noen ulemper.

Fordeler og ulemper med penetrasjonstesting

Hovedfordelen med penetrasjonstester er å identifisere sårbarheter og informasjon om dem for å eliminere dem. I tillegg tillater resultatene av pennetester å øke kunnskapen om de digitale ressursene (hovedsakelig webapplikasjoner) som søkes beskyttet. Som en positiv bieffekt bidrar økt applikasjonsbevissthet og beskyttelse til å forbedre kundenes tillit.

Pen-testing praksis har også sine ulemper. Noe av det mest relevante er at kostnadene ved å gjøre en feil når man gjør slike tester kan være svært høye. Testene kan også ha negative etiske implikasjoner siden aktiviteten til kriminelle som mangler all etikk blir simulert.

Mange gratis sikkerhetsverktøy med åpen kildekode er egnet for små eller nybegynnere nettsteder. Når du utfører manuell penetrasjonstesting, avhenger kostnadene av testernes ferdigheter. For å si det kort, manuell testing skal være dyrt for å være bra. Hvis penetrasjonstesting kjøres som en del av en programvareutviklingsprosess, vil kjøring av den manuelt redusere utviklingssyklusen.

For å unngå risiko i forretningsnettapplikasjoner, er premium penetrasjonstestløsninger å foretrekke, siden de tilbyr ytterligere fordeler, for eksempel detaljerte rapporter, spesialisert støtte og anbefalinger for feilsøking.

Les videre for å lære om de beste løsningene for penetrasjonstesting for dine kritiske nettapplikasjoner.

Invicti

Penetrasjonstesting løsninger som f.eks Invicti Vulnerability Scanner gir bedrifter mulighet til å skanne tusenvis av nettapplikasjoner og APIer for sårbarheter i løpet av få timer. De kan også bygges inn i en programvareutviklingslivssyklus (SDLC) for å periodisk skanne nettapplikasjoner for sårbarheter som kan dukke opp med hver kodeendring. Dette forhindrer sikkerhetsbrudd fra å komme inn i levende miljøer.

Et viktig aspekt ved verktøy for penetrasjonstesting er dekning, som betyr at verktøyet må dekke alle mulige alternativer til en webapplikasjon eller et web-API. Hvis det er en sårbar parameter i en API eller en applikasjon, og den parameteren ikke er testet, vil ikke sårbarheten bli oppdaget. Invictis nettapplikasjonssikkerhetsskanner utmerker seg ved å tilby bredest mulig dekning, slik at ingen sårbarheter går ubemerket hen.

Invicti bruker en Chrome-basert gjennomsøkingsmotor som kan tolke og gjennomsøke hvilken som helst nettapplikasjon, uansett om den er eldre eller neste generasjons, så lenge den er tilgjengelig gjennom HTTP- og HTTPS-protokollene. Invictis gjennomsøkingsmotor støtter JavaScript og kan gjennomsøke HTML 5, Web 2.0, Java, Single Page Applications, samt enhver applikasjon som bruker JavaScript-rammeverk som AngularJS eller React.

  Palett velger farger fra hvilket som helst bilde og gir deg HEX- eller RGB-koden [Web]

Indusface VAR

For penetrasjonstesting, Indusface VAR (Web Application Scanner) er god programvare som er høyt rangert på G2. Den inkluderer ikke bare sårbarhetsskanning, men også administrert penn-testing og skadelig programvare.

Noen av oppgavene som kan utføres i Indusface WAS fra et penn-testing-perspektiv inkluderer planlagte skanninger, utnyttelse av kjente sårbarheter, ubegrenset bevis på konsepter, risikoscore og administrert støtte fra penn-testing-eksperter.

Det sikrer at nettstedet og applikasjonen din blir kontinuerlig overvåket for å finne vanlige sårbarheter som SQL Injection, OWASP Topp 10 sårbarheter, Cross-site Scripting og mer. Indusface WAS er designet for å være enkelt slik at du kan beskyttes raskt og enkelt.

I tillegg sjekker penn-testing-programvaren proaktivt applikasjonen din for nyoppdagede trusler like etter at de er avslørt.

Ved å kombinere sårbarhetsvurderingsverktøyet og manuelle angrepstaktikker, vil de analysere skannerapportene ved å vurdere forretningskonteksten til de identifiserte sårbarhetene, sikre null falske positiver og prioritere farlige sårbarheter.

Indusface WAS støtter plattformer som Android, iOS og Windows. Den er unik i API-penntesting og bidrar til å sikre at API-endepunktene dine er konfigurert for å møte nye sikkerhetskrav.

Med Indusface WAS, finn hver sårbarhet og maksimer styrken til sikkerheten din.

Nessus

Nessus utfører punkt-i-tid penetrasjonstesting for å hjelpe sikkerhetseksperter raskt og enkelt å identifisere og fikse sårbarheter. Nessus sin løsning kan oppdage programvarefeil, manglende oppdateringer, skadelig programvare og feil konfigurasjoner på en rekke operativsystemer, enheter og applikasjoner.

Nessus lar deg kjøre legitimasjonsbaserte skanninger på forskjellige servere. I tillegg lar de forhåndskonfigurerte malene den fungere over flere nettverksenheter, for eksempel brannmurer og svitsjer.

Et av hovedmålene til Nessus er å gjøre penetrasjonstesting og sårbarhetsvurdering enkel og intuitiv. Den gjør dette ved å tilby tilpassbare rapporter, forhåndsdefinerte policyer og maler, sanntidsoppdateringer og unik funksjonalitet for å dempe visse sårbarheter slik at de ikke vises i et spesifisert tidsrom i standardvisningen av skanneresultater. Brukere av verktøyet fremhever muligheten for å tilpasse rapportene og redigere elementer som logoer og alvorlighetsnivåer.

tipsbilk.net-brukere får 10 % rabatt på kjøp av Nessus-produkter. Bruk kupongkode SAVE10.

Verktøyet tilbyr ubegrensede vekstmuligheter takket være en plugin-arkitektur. Leverandørens egne forskere legger kontinuerlig til plugins til økosystemet for å inkludere støtte for nye grensesnitt eller nye typer trusler som blir oppdaget.

Inntrenger

Inntrenger er en automatisert sårbarhetsskanner som er i stand til å finne cybersikkerhetssvakheter i en organisasjons digitale infrastruktur, og unngå kostbart datatap eller eksponering.

Intruder integreres sømløst i det tekniske miljøet ditt for å teste systemenes sikkerhet fra samme perspektiv (internett) som potensielle nettkriminelle som prøver å kompromittere ser det. For å gjøre dette bruker den penetreringsprogramvare som skiller seg ut ved å være enkel og rask slik at du kan beskyttes på kortest mulig tid.

Intruder inkluderer en funksjon kalt Emerging Threat Scans, som proaktivt sjekker systemene dine for nye sårbarheter så snart de avsløres. Denne funksjonaliteten er like nyttig for små bedrifter som for store, ettersom den reduserer den manuelle innsatsen som kreves for å holde seg på toppen av de siste truslene.

Som en del av sin forpliktelse til enkelhet, bruker Intruder en proprietær støyreduksjonsalgoritme som skiller det som kun er informasjon fra det som krever handling, slik at du kan holde fokus på det som virkelig betyr noe for virksomheten din. Deteksjonen utført av Intruder inkluderer:

  • Sikkerhetsproblemer på nettlag, for eksempel SQL-injeksjon og cross-site scripting (XSS).
  • Infrastruktursvakheter, for eksempel muligheten for ekstern kjøring av kode.
  • Andre sikkerhetskonfigurasjonsfeil, for eksempel svak kryptering og unødvendig eksponerte tjenester.
  Hvordan duplisere en Spotify-spilleliste

En liste over alle de over 10 000 sjekkene som Intruder utfører, finner du på nettportalen.

Sannsynligvis

Mange selskaper i vekst har ikke sine egne cybersikkerhetsmedarbeidere, så de er avhengige av deres utviklings- eller DevOps-team for å utføre sikkerhetstesting. Standardutgaven av Sannsynligvis er spesialdesignet for å lette penetrasjonstestingsoppgaver i denne typen bedrifter.

Hele opplevelsen til Probely er designet for behovene til selskaper i vekst. Produktet er elegant og enkelt å bruke, slik at du kan begynne å skanne infrastrukturen din på ikke mer enn 5 minutter. Problemer som ble funnet under skanningen vises sammen med detaljerte instruksjoner om hvordan de kan rettes opp.

Med Probely blir sikkerhetstesting utført av DevOps eller utviklingsteam mer uavhengig av spesifikt sikkerhetspersonell. I tillegg kan testene integreres i SDLC for å automatisere dem og bli en del av programvareproduksjonspipelinen.

Probely integreres gjennom tillegg med de mest populære verktøyene for teamutvikling, som Jenkins, Jira, Azure DevOps og CircleCI. For verktøy som ikke har et støttende tillegg, kan Probely integreres gjennom API-en, som tilbyr samme funksjonalitet som nettappen, siden hver ny funksjon først legges til APIen og deretter til brukergrensesnittet.

Burp Suite

De Burp Suite Professional verktøysett skiller seg ut for å automatisere repeterende testoppgaver og deretter dyp analyse med sine manuelle eller halvautomatiske sikkerhetstestverktøy. Verktøyene er utviklet for å teste de 10 beste OWASP-sårbarhetene, sammen med de nyeste hackingteknikkene.

Burp Suites manuelle penetrasjonstestfunksjoner fanger opp alt nettleseren din ser, med en kraftig proxy som lar deg endre HTTP/S-kommunikasjonen som går gjennom nettleseren. Individuelle WebSocket-meldinger kan endres og gis ut på nytt for senere analyse av svar – alt gjort i samme vindu. Som et resultat av testene blir alle skjulte angrepsflater avslørt, takket være en avansert automatisk oppdagelsesfunksjon for usynlig innhold.

Recon-data er gruppert og lagret i et objektivt nettstedskart, med filtrerings- og merknadsfunksjoner som utfyller informasjonen fra verktøyet. Dokumentasjons- og utbedringsprosesser forenkles ved å generere klare rapporter for sluttbrukere.

Parallelt med brukergrensesnittet tilbyr Burp Suite Professional en kraftig API som gir tilgang til intern funksjonalitet. Med den kan et utviklingsteam lage sine egne utvidelser for å integrere penetrasjonstesting i prosessene deres.

Oppdage

Oppdage tilbyr et helautomatisert verktøy for penetrasjonstesting som lar bedrifter være klar over truslene mot deres digitale eiendeler.

Detectifys Deep Scan-løsning automatiserer sikkerhetssjekker og hjelper deg med å finne udokumenterte sårbarheter. Asset Monitoring observerer kontinuerlig underdomener, ser etter eksponerte filer, uautoriserte innganger og feilkonfigurasjoner.

Penetrasjonstesting er en del av en pakke med verktøy for inventar og overvåking av digitale eiendeler som inkluderer sårbarhetsskanning, vertsoppdagelse og programvarefingeravtrykk. Den komplette pakken bidrar til å unngå ubehagelige overraskelser, for eksempel ukjente verter som presenterer sårbarheter eller underdomener som lett kan kapres.

Detectify henter de siste sikkerhetsfunnene fra et fellesskap av håndplukkede etiske hackere og utvikler dem til sårbarhetstester. Takket være dette gir Detectifys automatiserte penetrasjonstesting tilgang til eksklusive sikkerhetsfunn og testing av 2000+ sårbarheter i nettapplikasjoner, inkludert OWASP topp 10.

Hvis du ønsker å være dekket mot nye sårbarheter som dukker opp praktisk talt hver dag, trenger du mer enn å kjøre kvartalsvise penetrasjonstester. Detectify tilbyr sin Deep Scan-tjeneste, som gir et ubegrenset antall skanninger, sammen med en kunnskapsbase med 100+ utbedringstips. Den tilbyr også integrasjon med samarbeidsverktøy som Slack, Splunk, PagerDuty og Jira.

  Reparer kontrollerfeil på enhets IDE-ideport

Detectify tilbyr en gratis 14-dagers prøveperiode som ikke krever inntasting av kredittkortopplysninger eller andre betalingsmåter. I løpet av prøveperioden kan du gjøre alle de skanningene du ønsker.

AppCheck

AppCheck er en komplett sikkerhetsskanningsplattform bygget av eksperter på penetrasjonstesting. Den er designet for å automatisere oppdagelsen av sikkerhetsproblemer i apper, nettsteder, skyinfrastrukturer og nettverk.

AppChecks penetrasjonstestløsning integreres med utviklingsverktøy som TeamCity og Jira for å gjennomføre vurderinger gjennom alle stadier av en applikasjons livssyklus. En JSON API lar den integreres med utviklingsverktøy som ikke er integrert.

Med AppCheck kan du starte skanninger i løpet av sekunder, takket være forhåndsbygde skanneprofiler utviklet av AppChecks egne sikkerhetseksperter. Du trenger ikke å laste ned eller installere programvare for å begynne skanningen. Når arbeidet er gjort, rapporteres funn med omfattende detaljer, inkludert lettfattelige fortellinger og råd om utbedring.

Et detaljert planleggingssystem lar deg glemme å starte skanninger. Ved å bruke dette systemet kan du konfigurere tillatte skannevinduer, sammen med automatiske pauser og gjenopptagelser. Du kan også konfigurere automatiske skanningsrepetisjoner for å være sikker på at ingen ny sårbarhet vil gå ubemerket hen.

Et konfigurerbart dashbord gir en fullstendig og klar oversikt over sikkerhetsstillingen din. Dette dashbordet lar deg oppdage sårbarhetstrender, spore utbedringsfremdriften og få et blikk på områdene i miljøet ditt som er mest utsatt.

AppCheck-lisenser pålegger ingen begrensninger, og tilbyr ubegrensede brukere og ubegrenset skanning.

Qualys

Qualys Web Application Scanning (WAS) er en penetrasjonstestløsning som oppdager og katalogiserer alle nettapplikasjoner på et nettverk, og skalerer fra noen få til tusenvis av applikasjoner. Qualys WAS lar webapplikasjoner merkes og deretter brukes i kontrollrapporter og begrense tilgangen til skannedata.

WASs Dynamic Deep Scan-funksjon dekker alle applikasjoner i en omkrets, inkludert apper i aktiv utvikling, IoT-tjenester og APIer som støtter mobile enheter. Omfanget dekker offentlige skyforekomster med progressive, komplekse og autentiserte skanninger, og gir umiddelbar innsyn i sårbarheter som SQL-injeksjon, cross-site scripting (XSS) og hele OWASP Top 10. For å utføre penetrasjonstesting bruker WAS avansert skripting med Selenium, åpen kildekode-nettleserautomatiseringssystemet.

For å utføre skanninger mer effektivt kan Qualys WAS operere på tvers av en gruppe med flere datamaskiner, ved å bruke automatisk lastbalansering. Planleggingsfunksjonene lar deg stille inn nøyaktig starttidspunkt for skanningene og deres varighet.

Takket være sin malware-deteksjonsmodul med atferdsanalyse, kan Qualys WAS identifisere og rapportere eksisterende skadelig programvare i applikasjonene og nettstedene dine. Sårbarhetsinformasjonen som genereres av automatiserte skanninger, kan konsolideres med informasjon samlet inn fra manuelle penetrasjonstester, slik at du har et fullstendig bilde av nettapplikasjonens sikkerhetsposisjon.

Klar til å gå premium?

Etter hvert som nettapplikasjonsinfrastrukturen din vokser i overflateareal og kritikkverdighet, begynner løsninger for penetrasjonstesting med åpen kildekode eller gratis å bruke å vise svakheter. Dette er når du bør vurdere en premium penetrasjonstestløsning. Alle alternativene som presenteres her tilbyr forskjellige planer for forskjellige behov, så du bør vurdere det som passer best for deg for å begynne å teste applikasjonene dine og forutse handlingen til ondsinnede angripere.

x