9 Topp Twitter-Alternativer: Finn Din Nye Mikrobloggplattform!

Leter du etter alternativer til Twitter? Da har du kommet til rett sted! 🙂

Twitter var en gang en stor suksess.

Men etter at ny ledelse tok over, har mange begynt å søke etter et nytt sted å dele sine tanker på samme måte.

Selv om ikke alt er helt krise ennå, la oss utforske noen alternativer før en potensiell fullstendig (Twitter) kollaps.

Mastodon

Dette er sannsynligvis det første alternativet du har hørt om. Mastodon kan kort beskrives som Twitter, men delt opp i mange ulike deler (servere) som likevel fungerer sammen.

For å komme i gang må du bli med i en server eller opprette din egen hvis ingen slipper deg inn. Det finnes mange servere, noen med enkel registrering, mens andre krever manuell godkjenning av deltakerne.

Du kan søke etter servere basert på din region eller de temaene du er interessert i. Etter registrering kan du følge andre servere og brukere, og deretter er det i stor grad likt Twitter.

CounterSocial

Førsteinntrykket kan være – dette er KJEMPEmerkelig! Og det er det også.

CounterSocial presenterer det meste av sin struktur i kolonner som du kan rulle individuelt.

Du har en TV-seksjon nederst til venstre, fildeling nederst til høyre, og varsler, fellesskapsoppdateringer og folk du følger i midten.

Det meste av CounterSocial er gratis, men du kan oppgradere til Pro for flere funksjoner.

CounterSocial har også CounterRealms, virtuelle virkelighetsrom skapt av brukerne. Du kan utforske de eksisterende eller skape dine egne for å møtes med andre, med eller uten VR-headset. CounterRealms minner om Metaverse og er nyttige for fjernmøter og fellesskapsarrangementer.

Alt i alt har CounterSocial sin appell, selv om det presenterer mikroblogging på en litt annerledes måte.

GETTR

GETTR er en Twitter-klone. Det er gratis å bli med, og du kan komme i gang uten e-post eller telefonnummer.

Grensesnittet er rent, og du vet allerede hva du kan forvente fra Twitter.

GETTR har imidlertid også en live stream-funksjon (foreløpig i beta), som vil hjelpe innholdsskapere til å gjøre mye mer enn bare mikroblogge.

Alt i alt virker GETTR som et perfekt Twitter-alternativ med ekstra funksjoner og et grensesnitt vi allerede er vant til.

Koo

Koo er enda en Twitter-etterligning.

Grensesnittet er kjent, men med gule farger denne gangen. Du får forslag til kjente profiler og populære hashtags basert på din region.

Noen interessante funksjoner inkluderer et flerspråklig grensesnitt, profilbildekarusell, osv.

Alt i alt er det en annen verdig Twitter-erstatning som du også kan bruke på ditt lokale språk.

Plurk

Plurk kan føles som det mest uvanlige Twitter-alternativet på denne listen, men det har sine tilhengere. Tidslinjene vises horisontalt, og du får karma for din aktivitet.

Du får venner, kan følge andre og publisere innlegg (Plurks) som andre kan reagere på. Tidslinjene dine består av Plurks fra deg selv og de du følger eller er venner med.

Bortsett fra utseendet, føltes Plurk som Twitter med anime-bakgrunn.

Minds

Minds er et flott sted for innholdsskapere som ønsker å tjene penger gjennom denne åpen kildekode-plattformen (og mer).

Du belønnes med MIND-tokens (ERC-20) for å skape populært innhold. Deretter kan du tipse andre innholdsskapere eller markedsføre ditt eget innhold med dem.

Det reelle inntektspotensialet er imidlertid låst bak et månedlig abonnement – Minds Pro. Dette gir deg tilgang til SUPERMIND-forespørsler om MIND-tokens eller en liten avgift (minimum $10) betalt av dine følgere.

Med Minds Pro kan du også opprette ditt eget nettsted med et tilpasset domene.

I tillegg finnes Minds+, en fellesskapsdrevet strømmetjeneste der brukere kan låse opp premium innhold fra sine favorittskapere.

Minds Pro inkluderer Minds+, og begge verifiserer kanalen din, fjerner annonser, gir deg et merke osv. for å bevise din autoritet.

Totalt sett er Minds mer enn Twitter (og litt av YouTube) og har anstendige strategier for inntektsgenerering for innholdsskapere.

Diaspora

Kilde: Diaspora

Diaspora ligner mye på Mastodon og er et Twitter-alternativ hvor du enten hoster dine egne servere (pods) eller blir med i andre.

Dette starter med å velge en pod basert på antall brukere, oppetid eller plassering. Deretter kan du opprette en profil som viser din virkelige identitet eller et alias for å kommunisere med andre.

Som med Mastodon, er ikke alle pods åpne for nye brukere.

En interessant funksjon tillater integrasjon med sosiale medier som Twitter-, Tumblr- og WordPress-kontoer (flere kommer). Dette vil koble deg til nettverket ditt selv om de ikke er på Diaspora.

Tribel

Tribel fremstår som en blanding av Twitter og Facebook, med mye plass mellom elementene.

Jeg likte grensesnittet og seksjonene som deler oppdateringer fra venner, folk jeg følger, det nyeste Tribel-innholdet og trendinnlegg.

I tillegg kan du tilpasse feeden din ved å velge spesifikke kategorier, ekskludere de du ikke liker, eller bare utforske én enkelt kategori.

Flere likes lar deg oppnå en stjerne hvis du overgår 90 % av Tribel-skaperne. De øverste 5 % vil være gullstjernebidragsytere, mens de neste (6-10 %) vil ha et sølvstjernebidragsytermerke.

Kort sagt, Tribel er for de som søker et avbrekk fra Twitter og Facebook og ønsker noe midt imellom.

Cohost

For øyeblikket ber Cohost nye brukere om å vente noen dager for å bli med eller betale for et abonnement for øyeblikkelig tilgang med ekstra funksjoner som større opplastingsgrense, flere avatarer, osv.

Du kan dele, like og følge, men du kan ikke kommentere eller poste før du er bekreftet.

Jeg syns grensesnittet var bra, men ikke like smidig som det de fleste kommer fra Twitter vil være vant til.

En annen ting som mangler, er en fane for å finne populært innhold, ettersom feeden kun viser innlegg fra de du følger.

Likevel er plattformen unik og fortsatt i en tidlig fase, så det er ikke så mye brukerne kan klage over ennå.

Fant du ditt Twitter-alternativ?

Etterspørselen etter Twitter-alternativer vil sannsynligvis øke helt til vi finner en klar vinner.

For meg føltes GETTR, Koo og Tribel bra. Mastodon og Diaspora er også gode alternativer for private fellesskap. Til slutt bør du prøve Minds for inntektsgenerering.

Uansett vil jeg fortsette å lete etter flere alternativer å legge til denne listen. Vi ses!

PS: Det er ikke bare Twitter; de fleste av oss har mange sosiale mediekontoer som ikke er enkle å administrere hver for seg. Du kan imidlertid sjekke ut denne listen over verktøy for administrasjon av sosiale medier for å gjøre jobben enklere.