Slik slår du sammen og opphever sammenslåing av celler i Microsoft Excel

Å slå sammen og oppheve sammenslåingen av celler i Microsoft Excel er en fin måte å holde regnearket ditt rent, godt organisert og lett å forstå. Den vanligste bruken er å lage en overskrift for å identifisere innholdet på tvers av flere kolonner, men uansett årsak kan det raskt gjøres i Excel.

Merk at Excel ikke tillater deg å dele en celle på samme måte som du kan i en tabell i Microsoft Word. Du kan oppheve sammenslåingen av celler som du tidligere har slått sammen.

Slå sammen celler

Sammenslåing av celler kombinerer to eller flere celler til en enkelt celle. For å gjøre dette, velg cellene du vil slå sammen.

  Hvordan lage lysbilder vertikale i PowerPoint

Deretter, på «Hjem»-fanen, klikker du på «Slå sammen og senter» -knappen.

Som navnet tilsier, vil dette slå sammen de valgte cellene. All tekst i cellene vil være sentrert som standard.

Som du kan se, har A1-, B1- og C1-cellene slått seg sammen til én enkelt celle. Det er også andre alternativer å velge mellom. For å få tilgang til disse alternativene, klikk på pilen ved siden av «Slå sammen og senter» og en rullegardinmeny vises.

Disse alternativene er relativt enkle. En ting å merke seg er at «Merge Across» slår sammen bare de valgte cellene i en rad, men ikke cellene i en kolonne.

  Slik bruker du Excels funksjon for delt skjerm

Så hva skjer hvis vi slår sammen celler som allerede har innhold i dem? Dette er noe du må være veldig forsiktig med. Sammenslåing av celler med allerede eksisterende data beholder bare verdien øverst til venstre og forkaster alle andre verdier. Det betyr at alle data unntatt dataene i cellen øverst til venstre vil bli slettet. Microsoft gir deg imidlertid en advarsel før du slår sammen cellene, men sørg for at du forstår at dataene vil gå tapt før du fortsetter.

Fjerner sammenslåing av celler

Oppheving av sammenslåing av celler deler tidligere sammenslåtte celler tilbake til enkeltceller. Å gjøre det er like enkelt som å velge de sammenslåtte cellene og deretter klikke på «Slå sammen og senter»-knappen igjen for å slå av innstillingen. På samme måte kan du klikke på pilen ved siden av «Slå sammen og senter» for å få tilgang til rullegardinmenyen og deretter klikke på «Unfletter celler.»

  Hvordan telefonselskaper endelig bekrefter oppringer-ID-numre

Hvis du opphever sammenslåingen av en celle som inneholder data, plasseres alle dataene i cellen øverst til venstre, og alle andre celler vil være tomme.