Hvordan ekkoets «Alexa Guard» kan beskytte hjemmet ditt

Amazon har nettopp rullet ut Alexa Guard til alle Echo-brukere. Din Echo kan nå lytte etter glass som knuses, varsle deg om røykvarslere og tilfeldig slå lysene av og på. Men det er ikke et fullstendig sikkerhetssystem.

Hva er Alexa Guard?

Alexa Guard er en ny gratistjeneste fra Amazon for Amazon Echo-brukere. Når du aktiverer Guard, begynner Echo-enhetene dine å lytte etter lyden av glass som knuses eller røyk- og karbonmonoksidalarmer. Hvis et ekko oppdager noen av disse lydene, vil det sende deg et varsel.

Amazon oppnår denne bragden ved å endre oppførselen til våkneordet for Echo-enhetene dine. Vanligvis lytter ekkoet ditt etter «Alexa» (eller et av de valgfrie våkneordene) for å aktiveres. Men aktivering og aktivering av Guard-modus legger til flere «våkneord» som matcher lyden av glass som knuser og alarmer. Med andre ord, din Echo lytter etter disse lydene akkurat som den lytter etter «Alexa.» Når du deaktiverer vaktmodus, går ekkoet tilbake til standard oppførsel.

Utover å lytte etter problemer, kan Guard ta noen grunnleggende forebyggende handlinger. Hvis du har smarte lys knyttet til Alexa-plattformen, kan Guard slå dem av og på med tilfeldige intervaller for å gi inntrykk av at du er hjemme. Du velger hvilke smartlys som er automatiserte, slik at kjellerlyset ditt ikke slår seg av og på meningsløst.

  Hva er VBScript, og hvorfor drepte Microsoft det?

Når den er aktivert, tilkobler du Guard ved å fortelle Alexa «Jeg drar» og avvæpner ved å si «Jeg er hjemme.» Ekkoet ditt vil si at det starter eller slutter å beskytte. Du vil også motta et Alexa-varsel på telefonen din.

Alexa Guard er ikke et overvåket sikkerhetssystem, men det er nyttig

Simplisafe til venstre tilbyr et overvåket sikkerhetssystem; Ekkoet til høyre gjør det ikke.

Alexa Guard er ikke et overvåket sikkerhetssystem. Amazon staver det ut flere ganger i sine FAQ:

Alexa Guard er ikke en erstatning for et alarmsystem eller livssikkerhetsinnretning og kan ikke kontakte nødetater, som politiet eller brannvesenet, på dine vegne. Smarte varsler er kun gitt for informasjonsformål.

Dette er noe å huske på. Alexa Guard vil ikke kontakte politiet eller brannvesenet for deg. La oss for eksempel si at du er på kino og telefonen er stilt inn til ikke forstyrr. Hvis huset ditt tar fyr eller en innbruddstyv knuser alle vinduene dine, vil du ikke motta varslene. Det kan være for sent å varsle politiet eller brannvesenet når du ser varslene.

Hvis du leter etter et sikkerhetssystem med overvåkingstjenester, kan det være lurt å vurdere SimpliSafe eller Amazons ringealarmsystem.

Men sjansen er stor for at du vanligvis ikke holder telefonen på, ikke forstyrr når du forlater huset. Hvis du ikke har noe sikkerhetssystem i det hele tatt akkurat nå og du har en eller flere Amazon Echo-enheter i hjemmet ditt, kan dette være et steg opp fra din nåværende situasjon.

  Hvordan pare og konfigurere Apple Pencil (2. generasjon)

Røykvarslere er en viktig del av ethvert hjem, men de gjør lite nytte når du forlater hjemmet – med mindre du bruker over 100 USD per enhet på å erstatte de eksisterende alarmene dine med en smartversjon som Nest Protect. Med Alexa Guard har du en sjanse til å bli varslet om en brann eller en inntrenger i hjemmet med bare et ekko. Skulle din Echo ha et kamera (som Echo Show), kan du bruke Drop In-funksjonen for å se hva som skjer før du ringer nødetatene.

Hjemmesikkerhet handler like mye om forebygging og reaksjon. Å avskrekke en hjemmeinvasjon er bedre enn å avbryte en. Det er derfor sikkerhetssystemer oppfordrer deg til å sette ut et «Beskyttet av»-skilt: tyver foretrekker den lavest hengende frukten. Guards smarte lysintegrasjon får det til å se ut som du er hjemme, og det er nyttig.

Noen sikkerhetssystemer fungerer med Guard

Selv om Alexa Guard ikke er et sikkerhetssystem i seg selv, kan det fungere sammen med noen overvåkede sikkerhetssystemer. Guard kan videresende alarmvarslene dine til sikkerhetstjenesten din – sammen med innspilt lyd – hvis du velger å aktivere dette alternativet.

Sikkerhetstjenesten din vil ta informasjonen og deretter handle på den som selskapet finner hensiktsmessig, enten det er å kontakte deg, ringe nødetatene eller begge deler. Amazon sier at Alexa Guard er kompatibel med Ringe og ADT-overvåkede tjenester. Andre kan også være kompatible.

Det er en god idé å ta kontakt med sikkerhetssystemet for å finne ut om det fungerer med Alexa Guard og hvilke trinn som er nødvendige fra din side.

  Multi-Layer SSD-er: Hva er SLC, MLC, TLC, QLC og PLC?

Slik bruker du Alexa Guard

Før du kan til- og frakoble Alexa Guard, må du aktivere den. Start med å åpne Alexa-appen på telefonen. Trykk på hamburgermenyen i øvre venstre hjørne.

Trykk på «Innstillinger» i menysidelinjen.

Rull nedover listen over alternativer til du ser «Vakt» og trykk på den.

Deretter trykker du på «Set Up Guard», og du vil bli bedt om å aktivere glassdeteksjon, røykdeteksjon og randomisering av smart lys. Trykk på «Legg til» for hver ting du vil aktivere.

Amazon-app med boks rundt

Etter at du har aktivert randomiserte smartlys, oppgi postnummeret ditt (for å finne ut når solnedgang er) og velg hvilke lys som skal randomiseres. Du vil finne noen lys valgt automatisk. Merk av for alle du vil legge til, og fjern merket for alle du ikke vil ha i rotasjonen. Trykk på «Fortsett» når du har valgt lysene dine.

Til slutt trykker du på «Bekreft» for å fullføre oppsettsprosessen.

Når du er klar til å forlate huset, si «Alexa, jeg drar», og Alexa Guard vil armere. Når du kommer hjem, fortell Alexa «Jeg er hjemme» og Guard vil avvæpne. Du vil motta varsler på telefonen din når Guard slår seg på og av.

Når du først forstår hva Alexa Guard gjør, er den ganske kraftig. Uten å måtte kjøpe glassknusende sensorer eller smarte termostater, får du varslinger på farten fra hjemmet ditt. Det løser ikke alle verste fall. Men uansett om du bruker et overvåket sikkerhetssystem nå eller ikke, kan det gi deg litt ekstra trygghet.