Slik forhindrer du at telefonens ladekabler går i stykker

Frynsete ladekabler kan være farlige å bruke og dyre å erstatte. Enten du bruker en Lightning-kabel med en iPhone, en USB-C-kabel med en Android-telefon, her er hvordan du beskytter dem mot brudd.

Ta vare på kablene dine

Den beste måten å hindre at kablene dine går i stykker er å ta godt vare på dem. Spesielt, hold alltid kabelen i støpselet når du fjerner den fra en enhet eller USB-port. Å plutselig trekke en kabel ut uten å gjøre dette vil legge press på den svakeste delen av konstruksjonen, der kabelen går sammen med pluggen.

Under transport, løkke kablene dine og hold dem bundet med en stropp eller klips der det er mulig. Pass på at du løkker kabelen på riktig måte ved å manipulere den med hendene. Kabelen vil naturlig kveile seg på en bestemt måte, som du alltid bør prøve å gjenskape. Noen kabler, som Anker Powerline+ nedenfor, kommer med en borrelåsstropp for enkel transport og oppbevaring. «Roadie wrap» er den beste måten å pakke inn ladekablene på.

Unngå overdreven bøying av kabler, eller å pakke dem inn for tett. Bøying av kabelen, spesielt på det punktet hvor kabelen kobles til pluggen, er den viktigste årsaken til skade over tid. Hvis du kan unngå å bruke enheten mens du lader den, slipper du unødvendig slitasje på kabelen.

Du må sannsynligvis endre oppførselen din og bryte gamle vaner, men kablene vil takke deg for det. Hvis du instinktivt tar telefonen om morgenen før du går opp av sengen, må du først koble fra kabelen. Å ligge der i sengen med kabelen bøyd frem og tilbake mens du velter er ikke ideelt. Hvis du er vant til å kaste ladekablene inn en bag for en helg borteta et sekund på å kveile dem riktig.

Bruk kabelbeskyttere

Kabelbeskyttere fungerer ved å beskytte punktet der kabelen forbinder plast- eller metallpluggen. De bør være laget av et fleksibelt materiale som gummi, for å la kabelen bøye seg litt når det påføres trykk. Hvis kabelbeskytteren ikke bøyer seg, flytter den bare svakhetspunktet lenger opp på kabelen.

  Hva er DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol)?

Du kan kjøpe en pakke kabelbeskyttere for noen få dollar på nettet. De TUDIA KLIP er en av de beste løsningene for Apple Lightning-, iPod-, MagSafe- og Apple Watch-ladere. For et billigere produkt som er kompatibelt med omtrent alle USB-ladere, sjekk ut Jetec flerfargede spiralbeskyttere eller Nite Ize CordCollar.

Hvis du føler deg smart, kan du legge til fjærer til kragen for å legge til litt spenning og forhindre at kabelen bøyer seg til et kritisk punkt. For en mer spenstig hjemmelaget løsning, sjekk ut Paracord Cord Forsterkning veiledning om Instructables.

Nesten alt som kan forhindre at kabelen din bøyer seg for mye vil bidra til å beskytte den, enten det er en hjemmelaget hylse eller en stripe med elektrisk tape.

Forhindre ulykker med magnetiske adaptere

Mens kabler slites naturlig over tid, forverres kabelskader av plutselige bevegelser. Vi har alle ved et uhell fått tak i en ladekabel, og sendt det som ble ladet fly gjennom rommet. Når dette skjer, forblir kabelen vanligvis på plass.

Magnetiske adaptere bruker tilnærmingen som brukes i Apples (nå nedlagte) MagSafe-strømkabler og bruker den på omtrent alle enheter du eier. Plasser først en liten magnetisk adapter i enhetens ladeport. Denne adapteren kobles deretter magnetisk til en ladekabel ved behov.

Kabler blir ikke lenger bøyd ut av form når du ved et uhell fanger smarttelefonen, siden en liten mengde kraft er alt som skal til for å koble fra kabelen på en sikker måte. Du kan kjøpe så mange adaptere du vil, og bruke samme kabel til å lade alt. Adapteren stikker litt ut fra bunnen av enheten for enkel fjerning, og den kan til og med bidra til å holde ladeporten fri for lo og annet smuss.

Volta er trolig den mest kjente magnetiske ladeløsningen. For bare 20 dollar får du en Volta 2.0-ladekabel og to adapter-«tips» som passer til Lightning-, Micro USB- eller USB type C-tilkoblinger. Det er også mange rimelige løsninger tilgjengelig på Amazon og andre online shoppingtjenester.

Husk at du må holde deg til et enkelt system (eller merke) hvis du vil dele den samme ladekabelen mellom flere enheter. Du kan til og med legge til en kabelbeskytter til den magnetiske laderen for en enda mer holdbar løsning.

Lad (nesten alle enheter) trådløst

Trådløs lading er nå utbredt i moderne smarttelefoner. Hvis du eier en nylig iPhone- eller Android-enhet, er det stor sannsynlighet for at den kan lades trådløst. Du må kjøpe en trådløs Qi-lader for å bruke den, som dette Anker 10W trådløs ladestativsom til og med støtter hurtiglading.

  Sikker online lærings- og organisasjonssamarbeidsplattform

Dette er en måte å slå den ødelagte kabelblåen. Dessverre hindrer det deg i å bruke enheten mens du lader, men det er en god unnskyldning for å slå av og ignorere smarttelefonen i en halvtime. Bare sørg for at du kjøper en trådløs lader med høy nok wattstyrke (10W) hvis du vil benytte deg av hurtiglading. iPhone X, XS, XR og 8 inkluderer alle trådløs lading, men kan bare lades med maksimalt 7,5 W – og selv da kun med spesifikke, Apple-godkjente trådløse ladere.

Hvis enheten din ikke har støtte for trådløs lading, kan du enkelt legge den til med en billig Qi-mottaker. Disse har form av tynne ladeputer som kobles til ladeporten din og festes på baksiden av smarttelefonen. De fleste av dem kan bo under saken din, forutsatt at saken ikke er laget av metall.

Med en Qi-mottaker installert, vil enheten din kunne motta en lading fra Qi trådløse ladere. Ladehastigheten din kan begrense deg sammenlignet med trådløs lading, men for rundt $10 er oppgraderingen rimelig nok til å rettferdiggjøre.

Bare sørg for at du kjøper riktig Qi-mottaker for enheten din, enten du har en Lynport, Micro USB type-Aeller USB-C-tilkobling.

Invester i én kabel for å styre dem alle

Apples offisielle Lightning-kabel koster $29 for en 2-meters USB-A til Lightning-kontakt. Hvis du bytter ut en i året, betaler du nesten $90 for tre års iPhone-lading. Hvorfor ikke investere mer penger i en sterkere iPhone-ladekabel som ikke bare varer, men også sparer deg penger i det lange løp?

De Fuse Chicken Titan Plus er en 1,5 meter USB-A til Lightning-kabel. Den er laget i henhold til Apples Made for iPhone-produksjonsstandarder, noe som betyr at den inkluderer datafunksjoner og kan brukes som både lader og synkroniseringskabel. Den er beskyttet av to lag fleksibelt stål, med forseglet aluminiumshus på hver tilkobling. Den er din for $37,50.

Fuse produserer også en rekke kabler med USB-C og Micro USB-tilkobling, perfekt for Android-brukere. De leveres alle med livstidsgaranti, men vær oppmerksom på at konstruksjon i hel metall resulterer i økt vekt og redusert fleksibilitet.

Ankers Powerline+ er en annen høyt rangert ladekabel tilgjengelig i Lyn, Mikro USBog USB-C variasjoner. Kabelen har en kjerne av aramidfiber (Kevlar) og dobbel nylonfletting som Anker hevder vil vare ti ganger lenger enn andre kabler.

  Slik blokkerer du noen på Badoo

Du kan også finne billigere kabler laget med aramidfiber (som dette Lynkabel og dette Mikro USB-kabel) over hele shoppingnettsteder som Amazon. For best resultat, kombiner en tøff kabel med kabelbeskyttere og riktig kabelpleie.

Reparer kablene dine tidlig

Frynsete kabler er farlige. Du tar risiko hvis du fortsetter å bruke en lader når den har begynt å vise tegn på slitasje. Ikke bare kan du skade det du lader, men du kan også få et ekkelt sjokk eller starte en brann. Vi anbefaler å kaste skadede kabler for å være på den sikre siden.

Hvis du er overbevist om at kabelen din ikke er for alvorlig skadet, eller den akkurat har begynt å vise tegn på slitasje uten å eksponere ledningene helt, kan det være lurt å reparere kablene i stedet. Den desidert beste måten å gjøre dette på er å bruke elektrisk varmekrympeslange.

Du kan hente et sett med varmekrympeslange for mindre enn $10. Disse rørene passer over din eksisterende ledning, og krymper deretter ned til størrelse når direkte varme påføres. For raske resultater bruk en varmepistol, men i mange tilfeller vil en hårføner også fungere med litt tålmodighet. Slangen reduserer fleksibiliteten noe, så disse kan til og med trekke dobbelt plikt som kabelbeskyttere for å forhindre fremtidig frynsing.

Husk: hvis du er ukomfortabel med tilstanden til en kabel, kutt den opp og kast den i søppelbøtta.

Lad telefonen i en dokkingstasjon

Smarttelefondokker kan være umoderne, men de tjener en hensikt. Siden dokken ikke beveger seg, er de ikke like utsatt for samme slitasje som en standard ladekabel. Du vil ikke lese enheten din i sengen, men du vil heller ikke bøye kabelen konstant heller.

Flertallet av dokker ser ut til å være rettet mot Apple-brukere, som Belkin ChargeSync. Dette er sannsynligvis fordi en større prosentandel av Android-enheter inkluderer trådløs lading.

Fremtiden er trådløs

Kabler er skjøre, og den fullt trådløse fremtiden er ikke her helt ennå. Du trenger ikke å bruke en formue; bare sørg for at du kjøper kabler av god kvalitet ved å unngå de billige og ekle. Hvis du er en Apple-bruker, sørg for at du kun kjøper kabler som overholder Apples Made for iPhone-standarder (MFi).

Hvis enheten din lades over USB-C, bør du være ekstra på vakt med at du velger en sikker USB-C-kabel som ikke skader enhetene dine.