Hvordan lage og oppdatere en figurtabell i Microsoft Word

En figurtabell er en liste, sortert etter sidetall, over bildetekstene hentet fra figurer, bilder eller tabeller i dokumentet ditt. Det er som en innholdsfortegnelse, men det er en oversikt over hva som helst du kan legge til en bildetekst.

Sett inn en figurtabell

Å legge til en figurtabell er et nyttig verktøy for å la leseren raskt navigere til bestemte deler av dokumentet (eller som en personlig hurtigreferanse). Dette gjelder spesielt for lengre dokumenter med for mye media. Det er imidlertid viktig å merke seg at det kun er mulig å legge til en figurtabell hvis du legger til bildetekster (må ikke forveksles med alternativ tekst) til figurer, bilder og tabeller. Vi antar at du allerede har undertekster det relevante materialet i Word-dokumentet i dette eksemplet.

  Hvordan endre Netflix-region

Når du er klar til å sette inn figurtabellen, klikker du på plasseringen til dokumentet der du vil at tabellen skal legges til. Gå deretter over til «Referanser»-fanen og velg «Sett inn tabell med figurer.»

Når det er valgt, vil «Table of Figures»-vinduet vises, som viser utskriften og nettforhåndsvisningen av figurtabellen. Her kan du også justere flere alternativer og tilpasse formatet på tabellen.

Når du har justert innstillingene, klikker du på «OK».

Tabellen med figurer vil nå bli satt inn i Word-dokumentet.

Oppdater en figurtabell

Forståelig nok kan tekstobjektene dine bevege seg rundt mens du legger til, fjerner og redigerer innhold i dokumentet. Som et resultat gir Word også en enkel måte å oppdatere figurtabellen for å gjenspeile eventuelle endringer som er gjort.

  Hva er kritiske varsler på iPhone og iPad, og hvordan aktiverer jeg dem?

For å oppdatere talltabellen din, må du først velge den. Hvis du ikke velger tabellen, vil ikke oppdateringsalternativet være tilgjengelig. Når figurtabellen er valgt, gå over til «Referanser»-fanen og klikk «Oppdater tabell.» Alternativt kan du trykke F9.

Nå vil dialogboksen «Oppdater tabell over figurer» vises. Her kan du oppdatere hele tabellen eller bare sidetallene. Velg alternativet som fungerer best for deg, og klikk deretter «OK».

Tabellen med figurer vil nå bli oppdatert for å gjenspeile gjeldende versjon av dokumentet.