YoCam legger til en rekke filtre og linser til iPhone-bildene dine [iOS]

Antall fotografiapper i iTunes App Store er forbløffende, kanskje overskredet av bare spill og noen få andre. Det være seg kameraerstatningsapper, utvikling av unike fotoferdigheter eller bilderedigeringsverktøy som er ganske på linje med skrivebordsprogramvare for amatører, App Store har alt å tilby. Da er det ikke slik at antallet søknader er konstant; tvert imot, den fortsetter å vokse (selv i akkurat denne sjangeren) for minutt. Midt i alt dette blir det virkelig vanskelig å identifisere en app som skiller seg ut og over mengden, siden de fleste utgivelsene knapt har noe nytt å by på. YoCam kom til App Store i går – ny universell app for iPhone, iPod touch og iPad som tilbyr noe friskt og bemerkelsesverdig.

På overflaten er YoCam bare enda en fotoredigeringsapp, med ulike innstillinger og justeringer tilgjengelig, akkompagnert av filtre og linser som kan forvandle bildene dine til kunstverk. Det er filtrenes natur som skiller YoCam fra andre i sin sjanger. Når du starter appen, får du muligheten til å enten ta et bilde direkte fra appen, eller bruke et fra kamerarullen for redigering. Innstillinger kan også nås fra denne samme skjermen, selv om det ikke er mye å justere der.

  Slik oppretter du iOS 15 eldre kontakter

Når du kommer til bilderedigeringsdelen, får du et elegant utformet grensesnitt med alle tilpasningsalternativene som er lagt ut nederst på skjermen. Først opp får du en knapp for å sammenligne det redigerte bildet med det originale, i tillegg til å tilbakestille eventuelle endringer du måtte ha gjort. Det andre alternativet er for skyveknapper for bildejustering, hvor du kan endre lysstyrke, kontrast, lys, høydepunkter osv. Det neste elementet på hovedmenyen er filtre, og YoCam skinner virkelig her – ikke bare er filtrene mange (ca. 30) , men heller ikke ditt løp av møllen, men ganske unikt. Det eneste ubehaget her er at effektikonene egentlig ikke gir en sann indikasjon på hvordan filteret vil se ut, og mange ganger må du bruke filteret for å se hva resultatet vil bli.

  Imponerende iOS-kalenderapp Sunrise kommer til Android

Det neste elementet på listen er det appen kaller «Lenses» – en samling av lysmaling og effekter som i utgangspunktet tar sikte på å transformere bildene dine til kunstverk. Du kan ende opp med noen seriøst imponerende og kule bilder ved å kombinere både filtereffekter og linser, og siden begge er flere i antall, er kombinasjonsmulighetene ganske store. Det siste området er for beskjæring, der flere sideforhold støttes. Enhver effekt du velger å bruke kan modifiseres for styrke og orientering på en rekke måter.

Siden innstillingsområdet er ganske tørt, presenteres utdataalternativer når du er ferdig med å redigere og får lagret bildet ditt. YoCam tillater deling til en rekke sosiale apper direkte innenfra, i tillegg til å lagre utdataene i forskjellige oppløsninger. Hvis du ønsker å fortsette redigeringen i en annen app, kan du også sende bildet direkte til kompatible apper.

  Nettsted- og appspesifikke søk med kjørbare apphandlinger [iOS]

Totalt sett er YoCam en ganske pen pakke som har lagt til mitt bilderedigeringsarsenal på både iPhone og iPad. Det er enkelt å bruke og resultatet er ganske pent. Min eneste beef er at appen er ganske treg til å svare, og kan definitivt bruke en raskere responstid. Den er tilgjengelig gratis på iTunes App Store, og kan hentes på lenken nedenfor.

YoCam på iTunes App Store