Slik sletter du Skype-samtale for en enkelt kontakt i Windows

Det er ingen tvil om at Skype er de mest fantastiske VoIP-tjenestene som finnes. Hundrevis av millioner mennesker bruker det hver dag, og det støttes av nesten alle mobile og stasjonære plattformer. Men akkurat som mange førsteklasses tekniske løsninger, er ikke Skype uten sine mangler. Hvis du bruker Skype på Windows, vil du sannsynligvis være klar over at det ikke lar deg fjerne nettprathistorikken til kun en enkelt kontakt, og den eneste (offisielle) måten er å slette den ved å slette hele chatteloggen fra Innstillinger. Du er imidlertid ikke helt sjanseløs, siden det er en måte å slette Skype-samtale til én bruker hvis du vil. Og i denne guiden vil vi vise deg hvordan. Så uten videre, la oss gå rett til det.

  Windows 10s nettbrettmodus kan erstattes med skrivebordet

Skype lagrer i utgangspunktet alle tekstchattene med kontakter i SQL-databasefilen kalt «main.db» som er lagret i Roaming-mappen i Windows. Denne databasefilen inneholder faktisk også annen informasjon relatert til innstillinger og alternativer lagret av brukeren. Heldigvis er det en måte å få tilgang til denne informasjonen på via et åpen kildekodeverktøy kalt SQLite. Ved å bruke dette verktøyet kan du få tilgang til hoveddatabasefilen og fjerne eventuelle ikke-nødvendige dataoppføringer.

Advarsel: Sørg for å sikkerhetskopiere «main.db»-filen før du implementerer trinnene nevnt nedenfor. Denne filen ligger under C:Users’Windows_username’AppDataRoamingSkype’skype_username»

Først last ned SQLite Database Browser fra Sourceforge og trekke ut innholdet i ZIP-arkivet til et lett tilgjengelig sted. SQLite er et bærbart verktøy som betyr at det kjører uten installasjon.

  De beste Windows 10 VPN-ene for PC i 2024 (april)

Start programmet og naviger til «Åpne database» fra «Fil»-menyen som vist på skjermbildet nedenfor.

Nå må du bla til «main.db»-databasefilen som jeg nevnte tidligere. Naviger til følgende katalog:

C:Users’windows_username’AppDataRoamingSkype’skype_username»

Velg «main’db» fra de tilgjengelige filene og klikk på «Åpne».

I SQLite-programmet klikker du på kategorien «Bla gjennom data», og under rullegardinmenyen Tabell klikker du på «Samtale».

Dette vil åpne samtaledataoppføringene som er lagret i databasen for hver bruker-ID i Skype-kontaktene dine. Dette lar deg enkelt finne samtalen du må fjerne ved å identifisere bruker-IDen.

For å slette en oppføring, alt du trenger å gjøre er å klikke på den tilhørende raden etterfulgt av å klikke «Slett post» øverst til høyre. Du kan markere og slette flere poster på lignende måte. Etter å ha slettet ikke-nødvendige oppføringer, klikker du på Lagre på verktøylinjen og lukker SQLite.

  Slik installerer du Fitbit-appen på Windows 10

Det kan høres ut som mye arbeid, men dette er den eneste fungerende måten å slette Skype-samtale for en enkelt kontakt. Det skal bemerkes at denne metoden bare vil slette samtalehistorikk fra datamaskinen din og ikke fra mottakerens system.