Slik installerer du en Smart Lock

Når du setter opp et nytt smarthjem, er en av de enkleste dingsene du kan legge til i arsenalet ditt en smartlås. Det er ikke mye vanskeligere enn å bytte en standardlås på hjemmet ditt. Her er hva du skal gjøre.

Det grunnleggende

For denne veiledningen installerer vi en Schlage Encode smart lås. Selv om du har en annen smartlås fra et annet merke, vil de fleste (om ikke alle) trinnene være de samme. Du vil vanligvis finne tre hovedkomponenter i en smart lås: en utvendig del som kan ha et tastatur, lås for en nøkkel eller begge deler, en innvendig del som holder batteriene og kretsene, og bolten som sikrer døren din. Den vanskelige delen er å koble dem alle sammen.

Som et raskt tips: Du har kanskje sett råd om å teste smartlåsen din før du installerer den ved å sette inn batteriene for å slå den på. Da kan du være sikker på at låsen slår seg på før den er i døren.

Det virker som et godt råd, men første gang en smart lås slås på, tester den om døren er venstrevendt eller høyrevendt og justerer boltmekanismen for å matche. Uten en faktisk dør å teste mot, kan det gjette feil, og installasjonen din vil ikke fungere riktig. Hvis du vil utføre denne testen, bør du sjekke instruksjonene for en tilbakestillingsprosess. Etter å ha kjørt testen, tilbakestill låsen til fabrikk.

  Hva er SD Express og hvor mye raskere er det?

Fjerne den gamle låsen

Før du kan installere den nye smartlåsen din, må du ta ut den gamle. Standardlåser er enkle å fjerne, så lenge du uansett har tilgang til interiøret i hjemmet ditt. Begynn med å finne de to skruene på den innvendige tommelen. Skru dem deretter av.

Åpne døren (hvis du ikke allerede har gjort det) og gå til forsiden av låsen (hvor du setter inn nøkkelen). Nøkkelenheten skal være løs, trekk den av.

Nå på siden av døren din, se etter bolten som glir ut når du låser den. Skru løs de to skruene og trekk boltenheten ut.

Installere Smart Lock

Finn nå bolten til den nye låsen din, og se etter toppmerket:

  Ta fonter fra FontShop for en prøvekjøring på et hvilket som helst nettsted

Skyv bolten inn i dørkarmen, og sørg for at «toppen» vender opp. Se i dørhullet for å se om boltens indre sentrerer godt med døren din. Du vil legge merke til tre hull i monteringen – de skal være så nær midten som mulig. Hvis de ikke er det, kan du enten forlenge eller forkorte bolten (avhengig av gjeldende lengde) for å sentrere den. Vanligvis gjør du det ved å vri boltmekanismen, men du må kanskje også bruke en skrutrekker i stedet. Installer deretter de to skruene for å låse bolten på plass.

Det trenger ikke være perfekt sentrert, men det bør være nært.

Deretter finner du utendørs monteringsstykket til låsen. Vær oppmerksom på den lange tynne stangen og den elektroniske ledningen.

Sett enheten på døren din. Mens du gjør det, trer du tingstangen gjennom det midterste hullet på boltenheten. Det skal være det eneste hullet stangen passer gjennom. Legg forsiktig ledningene under bolten. Du vil sørge for at maskinvaren ikke klemmer ledningene.

Hvis smartlåsenheten din ser ut til å falle ut av døren på dette tidspunktet, vil vi sikre den i senere trinn. Dette er spesielt vanlig med høye tastaturer. Du kan vurdere å bruke dobbeltsidig klebrig tape for å holde den på plass til du kan feste låsen helt.

  Slik bruker du QUERY-funksjonen i Google Sheets

Noen smarte låser inkluderer en stål- eller plastplate som går mot det indre av døren. Ta tak i den, og før ledningen fra frontenheten gjennom den. Finn deretter de to lange skruene og kjør dem gjennom de to andre holder boltenheten til frontenheten. Dette vil låse alt på plass.

Med noen låser fester du den indre enheten med de to lange skruene uten metallplaten.

Koble ledningen fra utedelen til den indre enheten. Vanligvis inneholder det indre stykket kanaler for å føre ledningene gjennom og forhindre at den klemmes.

Når du har koblet til ledningen, plasser den innvendige låsen på døren og fest den med skruer.

Nå gjenstår det bare å sette inn batteriene. Første gang låsen din slås på, vil den teste hvilken vei døren vender. Det er normalt at den låses og låses opp flere ganger som en del av den prosessen. Når den er ferdig, kan du begynne å pare appen din og sette opp PIN-koder hvis du har et tastatur.