Slik fjerner du smartkoder fra en arbeidsbok i Excel

Smartkoder kan være svært nyttige i Excel for raskt å endre handlingen et regneark utfører på dataene dine. De vises automatisk mens du jobber i Excel, men hver smartbrikke kan fjernes hvis du ikke bruker dem.

Hva er smartetiketter?

En smartbrikke er en liten knapp som vises når data legges inn eller velges i et regneark. Denne knappen gir handlinger basert på dataene i cellene. Bildet nedenfor viser smartetiketten Paste Options som vises når data limes inn.

Når smarttaggen klikkes, er det forskjellige limalternativer.

Alle smartbrikker fungerer på denne måten. Alternativene du ser vil være avhengig av smart-taggen og dataene i cellen(e).

  Slik digitaliserer du gamle filmbilder

De gir en rask måte å endre handlingen som Excel utførte på dataene dine. Excel har noen få tilgjengelige smartkoder: Innlimingsalternativer, Autofyll, Flash Fill, feilkontroll og hurtiganalyse.

Smartbrikker er bare midlertidige. De vises umiddelbart når du velger, skriver eller limer inn data i en celle. De forsvinner så snart du utfører en annen oppgave.

Slik fjerner du smartkoder i Excel

Hvis du ikke bruker smartbrikker, kan du fjerne dem. Fjerning av smartetiketter vil stoppe dem fra å vises i Excel før de slås på igjen. Denne endringen påvirker alle arbeidsbøker og ikke bare den som er åpen for øyeblikket.

Hver av smarttaggene i Excel har sin egen individuelle innstilling som kreves for å være deaktivert. Dette er flott fordi du kan deaktivere spesifikke som du ikke bruker uten å måtte fjerne dem alle.

  Slik løser du inn et Xbox One-, PlayStation 4- eller Nintendo Switch-gavekort

La oss se på hvordan du fjerner hver smartbrikke. Alle smartmerker kan fjernes fra alternativvinduet i Excel. For å åpne dette vinduet, klikk på Fil > Alternativer.

Lim inn alternativer og autofyll

For å fjerne innlimingsalternativer-knappen, klikk «Avansert» og fjern merket for «Vis innlimingsalternativer-knappen når innhold er limt inn».

Denne innstillingen fjerner smart-taggen for både lim og autofyll-alternativer.

Flash Fyll

Som standard er Flash Fill satt til å skje automatisk. Mens du skriver, kan Flash Fill gi forslag til dataregistrering.

Hvis Flash Fill utfører handlingen, vises smarttaggen slik at du kan angre forslagene.

Hvis du ikke vil at denne automatiske Flash Fill-oppførselen skal fortsette, kan du slå den av. Fra «Avansert»-kategorien fjerner du merket for «Automatically Flash Fill»-boksen.

  Svar raskt på Skype-meldinger fra en popup [Jailbreak]

Feilkontroll

Excel kjører noen grunnleggende feilkontroller mens du skriver formler, og hvis de tror du har gjort en feil, vises en grønn pil og smart-tag.

Dette betyr ikke nødvendigvis at du har gjort en feil. Excel spør etter formelen fordi den kan være inkonsekvent eller uvanlig i måten den ble brukt på.

Fra «Formler»-kategorien fjerner du merket for «Aktiver bakgrunnsfeilkontroll».

Raske analyseverktøy

Smarttaggen for hurtiganalysealternativer vises når du velger en rekke verdier på regnearket. Det tilbyr en rask måte å lage et diagram på, bruke en regel for betinget formatering eller bruke andre analysefunksjoner.

Hvis du ikke bruker denne funksjonen, kan det hende du synes den er frustrerende og vil fjerne den. I kategorien «Generelt» fjerner du merket for «Vis hurtiganalysealternativer ved valg».