Mediespiller med et bredt utvalg av tredjepartsutvidelser

Det er en masse programmer der ute som du kan bruke til å administrere musikkbiblioteket ditt, men det er fordi det er mange alternativer til din disposisjon som gjør det krevende å bestemme hvilken mediespiller du skal velge. Nightingale er en slik åpen kildekode-mediespiller som lar deg spille musikk- og videofiler på datamaskinen din. Men det er nettopp det de fleste mediespillere lar deg gjøre, ikke sant? Så Nightingale skiller seg ut fra mengden med sitt brede utvalg av tredjepartsutvidelser som ytterligere forbedrer funksjonaliteten. For eksempel er det en utvidelse som lar deg streame SoundCloud. Og så er det en du kan bruke til å scrobbe Last.fm. Og mer!

Nightingales grensesnitt er ikke noe slående, men det ser ganske bra ut likevel. Og den administrerer alle mediefiler på datamaskinen din i et enkelt og intuitivt design. Brukergrensesnittet til appen består av avspillingslinjen øverst, en sidefelt til venstre som gir deg tilgang til underseksjoner som mediebiblioteket ditt, utvidelser og spillelister, listen over musikkfiler i midten og en tekstlinje til høyre som henter teksten til gjeldende sang automatisk fra internett.

  Kan min iPhone eller iPad få virus?

Bruken av Nightingale er enkel og grei. Men først av, la meg fortelle deg hvordan du legger musikken din til Nightingales database. Programmet lar deg legge til enten individuelle filer eller komplette mapper. I tillegg kan du importere eksisterende iTunes-biblioteker og spillelister for sømløs migrering.

Når musikkbiblioteket ditt er importert, er resten en enkel klikk-og-spill-prosedyre for å spille av sangen. Nightingale kan håndtere de fleste lyd- og videoformater uten problemer, inkludert MP3 og MP4, de to mye brukte medieformatene.

Men Nightingales største styrke ligger i dets brede utvalg av tredjepartsutvidelser (plugins). Disse pluginene lar deg streame musikk fra nettjenester som Last.fm og/eller SoundCloud, og i noen tilfeller til og med laste ned ikke-kommersiell musikk fra støttede tjenester. For å få tilgang til en bestemt tjeneste, trenger du bare å klikke på plugin-en fra Radio-delen i sidefeltet. Hvis du for eksempel vil streame SoundCloud, klikker du ganske enkelt på plugin-en, og den åpnes i hovedruten i midten. Herfra kan du søke, legge til og lytte til favorittsangene dine som er vert på nettstedet.

  Hva er "Militærklassekryptering"?

En interessant funksjon som jeg fant i Nightingale er den innebygde nettleseren. Det stemmer, en fullverdig nettleser som lar deg surfe på favorittnettstedene dine. Dette kan du få tilgang til ved å klikke på Fil > Ny fane på menylinjen. Derfra kan du ganske enkelt skrive inn nettstedets adresse i URL-linjen for å navigere til nettstedet.

Jeg har alltid hatt lyst på iTunes sin minispiller-funksjon som gjør det lettere å hoppe over spor mens du bruker andre programmer. Heldigvis tilbyr Nightingale også muligheten til å bytte til en minispiller. Alt du trenger å gjøre for å bytte til minispilleren er å velge dette alternativet fra Vis-menyen. Minispilleren inneholder avspillingskontroller for neste, forhåndsvisning, avspilling/pause, volumglidebryter og sanginformasjonslinje. Nightingale lar deg også konfigurere og bruke hurtigtaster til å kontrollere den selv når appen er minimert eller ute av fokus, noe som er en annen fin detalj.

  10 beste gratis annonseblokkere (anmeldelser) i 2021

Med sine mange funksjoner, innebygde webintegrasjoner og massevis av tredjepartsutvidelser, er Nightingale definitivt en av de beste mediespillerne der ute. Det fungerer på Windows, Mac OS X og Linux.

Last ned Nightingale