Slik bruker du iPad som en sekundær Mac-skjerm uten sidevogn

Med Apples Sidecar-funksjon kan du bruke iPaden som en sekundær Mac-skjerm. Dessverre er den bare tilgjengelig på nyere (post-2016) MacBooks og iPads. Men ikke bekymre deg – du kan få samme funksjonalitet med tredjepartsappen Duet.

Duett ($9,99) har eksistert i årevis og har stadig fått ny funksjonalitet. Etter at du har installert den, kobler du bare iPad (eller iPhone) til Mac-en og begynner å bruke den som en sekundær skjerm.

Hvis du vil ha flere funksjoner, kan du abonnere på Duet Air ($1,99 per måned), som lar deg bruke iPaden som en trådløs skjerm. Duet Pro-abonnementet ($3,99 per måned) muliggjør Apple Pencil-støtte slik at du kan bruke iPaden som tegnebrett (en av Sidecars beste funksjoner).

I motsetning til Sidecar, støtter ikke bare Duet eldre Mac-er, men du trenger heller ikke å kjøre macOS Catalina eller iPadOS 13 for å bruke denne funksjonen.

Men hvis du bare vil bruke iPad-en som en ekstra skjerm, er den grunnleggende Duet-appen alt du trenger.

  Slik kontrollerer du iPhone-kameraet manuelt (og hvorfor du vil)

Hvordan installere og konfigurere Duet på en Mac

Last ned gratis Duet-app for Mac.

Klikk

Når nedlastingen er fullført, dobbeltklikker du på filen for å pakke ut og avsløre Duet-programfilen. Dra den fra mappen «Nedlastinger» (eller hvor du lagret den) til mappen «Programmer».

Dobbeltklikk nå på Duet-ikonet for å starte appen.

Du må gi tillatelsene appen ber om fra deg. Først legger du til hjelpeverktøyet. For å gjøre det, skriv inn enhetspassordet, og klikk deretter «Legg til hjelper.»

Skriv inn passordet ditt, og klikk deretter

Deretter bruker du Spotlight Search for å åpne «Systemvalg.» Alternativt kan du klikke på Apple-logoen øverst til venstre på skjermen og deretter klikke på «Systemvalg». Gå til delen «Sikkerhet og personvern» for å administrere tillatelsene.

Klikk

Klikk på låseikonet og skriv inn enhetens passord for å gjøre endringer.

Klikk på «Tilgjengelighet» og merk av i boksen ved siden av «Duett».

Klikk

Hvis Mac-en din kjører macOS Catalina, trenger Duet en ny skjermopptakstillatelse. Klikk på «Skjermopptak», og klikk deretter på boksen ved siden av «Duett.»

  Slik kontrollerer du hele smarthjemmet ditt gjennom én app

Klikk

Etter at du har gitt tillatelsene, klikker du på Duet-ikonet i menylinjen. Det er her du kan kontrollere appen og angi preferanser.

Slik bruker du Duet Display med Mac-en din

Nå som Duet-appen er satt opp på Mac-en din, må du kjøpe, laste ned og åpne Duett app på iPaden din.

Koble deretter iPad-en til Mac-en med en USB-til-Lightning- eller USB-C-kabel. Nesten umiddelbart bør skjermen til Mac-en vises på iPad-en din. Du kan nå bruke iPaden som en sekundær skjerm.

Hvis du ikke liker standardoppsettet, kan du tilpasse noen innstillinger.

Først, la oss ordne visningene. Duet kan gjøre iPad til den primære skjermen. Klikk på Duet-ikonet i menylinjen, og klikk deretter på Gear-ikonet.

Klikk på «Visningsarrangement». Hvis du har brukt en annen skjerm med Mac-en din før, vil du bli kjent med dette grensesnittet.

Klikk

Hvis du vil gjøre Mac-en til den primære skjermen, klikker og holder du det hvite rektangelet og drar det til Mac-skjermen.

  App Eater avinstallerer flere apper; Gjør dem enkle å filtrere gjennom

Avhengig av hvor du vanligvis plasserer iPad-en, kan du flytte iPad-skjermen til hver side av Mac-en. Du kan også forankre den øverst eller nederst på Mac-skjermen hvis det er nyttig for arbeidsflyten din.

I tillegg kan du merke av i avmerkingsboksen ved siden av «Speilskjermer» for å speile Mac-skjermen til iPad-en.

Nå kan du bruke iPad som en sekundær skjerm. Du kan også flytte markøren fra Mac-skjermen til iPad med styreflaten på Mac-en.

Som standard viser Duet en programvare Touch Bar nederst på iPad-skjermen. Hvis du vil deaktivere den, klikker du på Duet-ikonet i menylinjen, og klikker deretter på «Deaktivert» i delen «iPad Touch Bar».

Klikk

Du trenger ikke å bekymre deg for forsinkelser eller rystelser på iPad-en din når du bruker den som en sekundær skjerm. Hvis du får problemer, tvinger du bare til å avslutte og starte Duet-appen på nytt. Den sekundære skjermen skal dukke opp igjen akkurat som den var.