Hvordan duplisere en side i Microsoft Word

Det er mange grunner til at du kanskje vil duplisere en side i et Microsoft Word-dokument, spesielt hvis du lager en mal. Det er en ganske enkel prosess, så her er hvordan du gjør det.

Sette inn en tom side eller sideskift i Microsoft Word

Hvis du bare vil sette inn en tom side, i stedet for å kopiere en eksisterende, kan du klikke på «Sett inn»-fanen på båndlinjen og deretter velge «Blank side» for å legge den til.

Klikk Sett inn > Tom side i Microsoft Word for å sette inn en ny, tom side i dokumentet ditt” width=”640″ height=”352″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Hvis du ønsker å dele opp et eksisterende dokument, kan du sette inn et sideskift i stedet.  Dette vil skyve alt innhold under bruddet til en ny side.</p>
<div style=

For å gjøre det, plasser dokumentmarkøren i posisjonen for å opprette bruddet. I «Sett inn»-fanen klikker du på «Sideskift»-knappen.

Hvis denne er skjult, klikker du på knappen i «Sider»-delen for å finne den.

Duplisere en side i et enkeltsides dokument

Det er ingen én-knapps løsning for å duplisere en side, som for like, i et Microsoft Word-dokument. Du må først kopiere innholdet på den første siden, opprette en ny side og deretter lime inn innholdet på den opprinnelige siden på den nye siden.

Hvis du gjør dette på et enkeltsides dokument, har du noen flere alternativer tilgjengelig for å hjelpe deg, inkludert flere tastaturkommandoer.

Kopier sideinnhold

Velg først innholdet på siden din. Du kan gjøre dette manuelt ved å bruke musen eller ved å trykke Ctrl+A for å velge alt på siden.

  Hva er en monitors responstid, og hvorfor betyr det noe?

Du må deretter kopiere innholdet på siden din. Trykk Ctrl+C på tastaturet eller høyreklikk på det valgte innholdet og trykk på «Kopier» i stedet.

Sett inn ny side og lim inn

Med innholdet i Word-dokumentet på én side i utklippstavlen, må du nå sette inn en ny side før du limer inn innholdet. Du vil da lage to dupliserte sider.

For å starte, klikk på «Blank side»-knappen, som du finner i «Sett inn»-fanen på båndlinjen. Hvis dokumentmarkøren ikke flytter seg til den nye siden automatisk, blar du ned og klikker på den.

På den tomme siden trykker du på Ctrl+V på tastaturet for å lime inn innholdet på den første siden i et andre dokument. Du kan også høyreklikke og trykke på et av «Lim inn»-alternativene.

Hvis du vil beholde den samme formateringen, klikker du på knappen Behold kildeformatering.

Det kopierte sideinnholdet ditt blir satt inn på den nye siden, og dupliserer det effektivt.

  Hvordan bruke Microsoft Teams-kommandoer

Duplisere sider i flersidige dokumenter

Prosessen for å duplisere sider i flersidige dokumenter er ganske lik, men du må være klar over hvor dokumentmarkøren er plassert før du setter inn en ny side.

Som med enkeltsides dokumenter, må du først kopiere innholdet på siden du ønsker å duplisere. Du vil imidlertid ikke kunne bruke Ctrl+A-kommandoen for å velge innholdet, da dette vil velge alt i Word-dokumentet.

I stedet må du bruke musepekeren for å velge innholdet på en enkelt side. Plasser dokumentmarkøren på begynnelsen av siden og dra deretter ned mot bunnen.

Stopp når du kommer til slutten av siden.

Kopier sideinnholdet (Ctrl+C eller høyreklikk > Kopier) før du flytter dokumentmarkøren til posisjon, klar til å lage en ny side under den.

Sett inn siden din (Sett inn > Blank side) før du limer inn innholdet på den siden (Ctrl+V eller høyreklikk > Behold kildeformatering).

Enkeltsiden vil da dupliseres, og skaper en nøyaktig kopi av originalsiden.