Forstå Facebooks vennelister og personvernet ditt

Facebook har blitt en så viktig del av det sosiale livet at en Facebook-snubb kan ødelegge vennskap og relasjoner. Det var en gang vi spurte om vi skulle legge til sjefen vår eller en kollega på Facebook, men ingen stopper for å spørre det lenger. Heldigvis gir Facebook oss en ganske fin måte å administrere personvernet vårt på uten at det ser ut til at vi har avvist noen; lister. Lister er din måte å holde styr på hvordan du kjenner folk og administrere hva de kan se, men hva gjør du når du legger til noen i «Begrenset liste? Vi tar en titt på Facebook-lister og hva de er til for i dette innlegget.

Før vi går inn på noen detaljer, ønsker vi å stille tankene dine med ro. Ingen vet hvilken liste du legger dem til. Du kan opprette en «Mennesker jeg hater»-liste og legge til folk til dem (selv om det sannsynligvis er en bedre idé å bare bli venn med dem), og de vil ikke ha noen anelse. Nå, over til listene.

Autogenerert basert på jobb- og utdanningshistorie

Disse er autogenerert basert på hvor folk jobber eller har studert. Siden det er stor sannsynlighet for at du legger til personer du har jobbet med eller gått på skole med, genereres disse listene automatisk, og etter hvert som du legger til flere personer som har gått på de samme instituttene, blir de automatisk lagt til disse listene.

  Socioclip er et bokmerkeverktøy for Facebook- og Quora-innlegg [Chrome]

Personvern: Alt du deler på Facebook er synlig for dem (med mindre en bestemt liste er eksplisitt ekskludert)

Nyhetsfeed: Oppdateringer fra medlemmer av slike lister vises ikke oftere eller sjeldnere enn andre venner.

Bekjente

Denne listen er ikke ment å beskytte personvernet. Det er ment å avgrense nyhetsstrømmen din. Ingen blir noen gang lagt til den automatisk som med jobb- og skolelistene. Denne listen passer best for personer du ikke bryr deg om å høre fra/om veldig ofte; den ene irriterende tanten, den fyren som bodde ved siden av da du var seks og hadde en kjæledyrstein, jenta som deler Twilight-bilder hele tiden. De kan se alt du deler.

  Slik sender du direkte på Facebook fra iOS og Android

Personvern: Alle offentlige innlegg, bilder, venneliste og fullstendig personlig informasjon.

Nyhetsfeed: Du vil ikke se mange oppdateringer fra folk på denne listen

Nære venner

I likhet med bekjente er denne listen ment å filtrere nyhetsstrømmen din og vil ikke bruke noen form for begrensninger eller gi noen ekstra tilgang til informasjonen din til personene som er inkludert i den. Denne listen er for folk du bryr deg om å se flere oppdateringer fra. Den er atskilt fra familielisten, selv om Facebook av en eller annen grunn insisterer på at du også legger til personer i familielisten på denne listen.

Personvern: Alt du deler på Facebook er synlig for folk i nære venner

Nyhetsfeed: Du ser flere oppdateringer fra folk på denne listen

Begrenset profil

Som standard kommer ikke listen over begrensede profiler til å blokkere noe innhold du deler på Facebook. I stedet gir den deg en liste som du senere kan begrense fra å se neste gang du deler noe. Vi vil anbefale å legge til noen du ikke vil dele for mye med til denne listen. Det kan eller ikke inkluderer dine medarbeidere og sjef.

  Hvordan koble til Facebook fra Gmail-signaturen din

Personvern: Kan ikke se elementer som har blitt begrenset fra visning for listen med begrensede profiler med mindre de er merket i innlegget

Nyhetsfeed: Denne listen har ingen effekt på oppdateringene du ser fra personene i den, men du vil se færre oppdateringer enn du ville gjort fra personer i listen over nære venner eller bekjente.

Begrenset

Dette er muligens den eneste listen som er ment å holde noen av tingene du deler private uten at du trenger å sette den opp først. Hvis du ofte «sykemeldes» fra jobb, er dette listen du bør sette sjefen/nærmeste leder på. Hvis du blir fanget opp i noe og ikke kan delta i bursdagen til din venns ettåring, bør den vennen være med på dette. liste.

Personvern: Bare offentlige innlegg er synlige. Kun gjeldende personopplysninger er synlige. Folk på denne listen kan ikke se hvor du jobbet tidligere eller hvilken skole du gikk på.

Nyhetsfeed: Ingen effekt.