Slik slår du sammen PDF-filer på Mac

Det er tider når livet ikke gir deg en komplett PDF. Hvis du sitter igjen med flere sider eller et PDF-dokument i flere deler, vil du slå det sammen til én enkelt fil på Mac-en før du sender det ut. Slik gjør du det ved hjelp av innebygde verktøy og online.

Slik slår du sammen PDF-er ved hjelp av forhåndsvisning

Forhåndsvisning er en av de skjulte perlene i macOS. Ikke bare er det flott for å redigere bilder og signere dokumenter, men du kan også utføre enkle PDF-operasjoner uten å betale for en dedikert PDF-redigeringsapp.

Ved å bruke Preview-appen kan du enkelt kombinere flere PDF-dokumenter. Du kan også legge til et par sider fra et annet PDF-dokument. Slik fungerer det.

Åpne den oppgitte PDF-filen i forhåndsvisningsappen. Deretter må du sørge for at du kan se miniatyrbildelinjen på venstre side av vinduet. Hvis du ikke kan se den, klikk på «Sidefelt»-knappen og klikk på «Miniatyrbilder».

  Hva er Google Advanced Protection og hvem bør bruke det?

Du vil nå kunne se en liste over alle sidene i dokumentet.

Gå nå til menylinjen og velg alternativet «Rediger». Gå her til alternativet «Sett inn» og klikk deretter på «Side fra fil» -knappen.

Forhåndsvisningsappen vil nå be deg om å velge en PDF. Naviger til mappen der du har lagret den andre PDF-filen. Når du har valgt filen, klikker du på «Åpne»-knappen.

Du vil nå se at alle sidene fra den andre PDF-filen legges til på slutten av den gjeldende PDF-filen. For å bekrefte, rull ned i miniatyrbilder-delen for å se på det totale sideantallet.

Forhåndsvisning lar deg også legge til individuelle sider fra en annen PDF-fil i originaldokumentet. For å gjøre dette, åpne to PDF-filer i to forskjellige forhåndsvisningsvinduer og hold dem side ved side.

Klikk og dra siden fra den andre PDF-filen til originaldokumentet. Gå til seksjonen for miniatyrbilder og når du har fått riktig plassering, slipper du klikket for å slippe siden i originaldokumentet. Du kan gjenta denne prosessen for å legge til flere PDF-sider fra flere dokumenter.

  Lag fargepaletter på iPhone og synkroniser til Mac-en

Nå som PDF-ene er slått sammen, er det på tide å lagre dem som en ny PDF-fil.

Gå til «Fil»-delen i menylinjen og klikk på «Eksporter som PDF» -knappen.

Til slutt, gi PDF-filen et nytt navn, og når du har valgt destinasjonen, klikker du på «Lagre»-knappen.

Den sammenslåtte PDF-filen vil nå bli lagret i målmappen.

Slik slår du sammen PDF-er ved hjelp av Smallpdf

Hvis du ikke vil bruke forhåndsvisningsappen, kan du bruke et nettsted til å slå sammen PDF-er. Som en ekstra fordel vil dette fungere på alle datamaskiner, inkludert Windows og Chromebook.

Vi bruker Smallpdf for å få dette gjort. Åpne Smallpdf Merge PDF verktøyet i nettleseren din for å komme i gang. Her kan du velge og dra inn PDF-filer eller klikke på «Velg fil»-knappen for å velge PDF-filer fra lokal lagring.

  Slik fjerner du understrekede hyperkoblinger i PowerPoint

Etter å ha valgt filene, klikk på «Velg»-knappen.

PDF-filene vil nå bli lastet opp til nettsiden. Smallpdf har to moduser for sammenslåing av PDF-filer. I standard filmodus vil du se forhåndsvisningsikoner for hver PDF. Du kan omorganisere PDF-ene og deretter klikke på «Slå sammen PDF!» for å slå dem sammen.

Når du bytter til «Sidemodus», vil du se alle sidene fra alle PDF-ene som er oppført her. Du kan deretter dra rundt sidene for å omorganisere dem. Du kan også klikke på «Slett»-knappen for å fjerne en bestemt side fra PDF-en.

Når du er fornøyd med siderekkefølgen, klikker du på «Slå sammen PDF!» knapp.

På neste side klikker du på «Last ned»-knappen. Du finner den sammenslåtte PDF-filen i nedlastingsmappen.

Du kan også bruke forhåndsvisningsappen til å slå sammen flere bilder til ett enkelt PDF-dokument.